- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.517
- 198
Hahaha aynen noldu noldu oğlumla sana cevabını verdik mi ay vallahi vermişiz filanHarbiden ya noldu noldu sürekli moralimi bozuyordun bak Allahin izniyle oğlum beni bırakmadı diyip göbeği oksaya oksaya oturmak vardi
Ayy evet ya çok şükürya eşin ikna olmasaydi
Bende öyle yapicam canım hatta ikna edebilirsem göbek adını koysun Ali diye
Hep önde söylemekten gerine gerine gerçek ayı söyleyemedik ki hiçÇocuk doğcak biz hala bunun muhabbetini yapıyo olcaz bence
canım oğlan nasıl oldu senin kaşıntı filan geçti miEvet canım tek isim :)
seninde eşine uyguladığın tarife çok mantıklı yalnız haValla kusura bakmasınlar o kadar çilesini ben çekip de kayınpeder ismi koyacak değilim hiç lafını bile ettirmedim beneşim babasının ismini koyarsa ben de babamın ismini koyarım yok öyle ayrımcılık eşime dedim istersen iki isim koyalım sen de -babanın adı dışında- seç diye yok tek olsun dedi öyle anlaştık
Şimdi kızımız için de ben iki seçenek sundum birini seçti. Kayınvalidem Aylin olabilir diye öneride bulunmuştu ama ben çok önceden düşünmüştüm zaten biz bulduk ismi dedik geçtik
Yani malum ataerkil bi toplumuz buna göre mantıken iki abi 4 oğlan çocuğuna babalarının ismini eşlerini ikna edip koyduramadılarsa sen kadın olarak nasıl eşini ikna edecekmişsin bide babam ismini koymanı bekliyor filan diyo. Vallahi abiler eşlerine söz geçirip koyamamış sen niye eşinle aranı bozup zorlayasın ki Metehan çok iyi bence. Çok yakınımızda Mete olmasa bende o ismi koyacaktım sempatim var kızımın doktorunun ismi Mete Prof. Ona özencimden bide anlamı güzel malumHıı birde iki abim var ikisinin toplam 4 oğlu var kimse koyamadı kemal ismini ama sorsan ikisi de ben istiyordum ama olmadı diyor.Hatta geçen abim şey dedi babam kemal koymanı bekliyor ben senin ismini koyarım demişsin önceden diyor ben de siz koymadınız 2 abiden 4 erkek çocuktan birine bile sıra bana kadar geldi dedim
Metehan da eşimle aramızda anlaşmıştık en son hem isterse Mete ya da metehan iki türlü de kullanabilir anlamı güzel vs diye.Geçen annem de diyor baban kemal ismini bekliyor kemal can mı koycaksınız kemal efe mi düşünün diyor şakasına.Ben cevap veremedim konuyu kapattım.Babamın ismi güzel koymak isterim ama eşim de kazım ekliyor oluyor sana kazım kemalYani malum ataerkil bi toplumuz buna göre mantıken iki abi 4 oğlan çocuğuna babalarının ismini eşlerini ikna edip koyduramadılarsa sen kadın olarak nasıl eşini ikna edecekmişsin bide babam ismini koymanı bekliyor filan diyo. Vallahi abiler eşlerine söz geçirip koyamamış sen niye eşinle aranı bozup zorlayasın ki Metehan çok iyi bence. Çok yakınımızda Mete olmasa bende o ismi koyacaktım sempatim var kızımın doktorunun ismi Mete Prof. Ona özencimden bide anlamı güzel malum
Unutur tabi eşim Metehan istiyor Metehan koycaz deseydin ya. Aklınızdaki ismi nekadar söylemezsen okadar beklentiye girerler. Beklentiyi yok etmek için Metehan koycaz de heryerde. Şimdiden alışsınlar sonra beklentiyle asıl ozaman üzülürMetehan da eşimle aramızda anlaşmıştık en son hem isterse Mete ya da metehan iki türlü de kullanabilir anlamı güzel vs diye.Geçen annem de diyor baban kemal ismini bekliyor kemal can mı koycaksınız kemal efe mi düşünün diyor şakasına.Ben cevap veremedim konuyu kapattım.Babamın ismi güzel koymak isterim ama eşim de kazım ekliyor oluyor sana kazım kemalMetehan kemal de uzun oluyor o da uzun geldiği için hoşuma gitmiyor. Çocuğuma gönlümün istediği gibi isim koymak istiyorum sadece Babam da üzülür muhtemelen ama diğer 4 erkek torunda olduğu gibi unutur üzüntüsünü belki
En azından doğuma katkıda bulunmuşsun yuruyerekValla helal olsun ben hem her gün hemen hemen yürüyüp hemde kilo aldımyurumesem zaten 20 kilo garantiymis demek ki
Hahahahaha hadi bakalım umarım göbek adı olarak kalırHarbiden ya noldu noldu sürekli moralimi bozuyordun bak Allahin izniyle oğlum beni bırakmadı diyip göbeği oksaya oksaya oturmak vardi
Ayy evet ya çok şükürya eşin ikna olmasaydi
Bende öyle yapicam canım hatta ikna edebilirsem göbek adını koysun Ali diye
Ay ne güzel hiç karışmaması çok çok çok daha güzelHarbiden Kıvanç çok güzel bir isim ama sırf kv istediği için insanın koyası varsa da koymuyorbenimki ismini ne koyacaksiniz diye bile sormadı valla şanslı miyim şanssız mi anlamadim
Evde her gün temizlik yemek vs yapıyorsan illa koşuşturmaca hareket vardır canım bence ondan bu kadar az aldın illa evde temizlik çamaşır bulaşık derken hareket ediyoruz benceBu hareketsiz yaşama ben de şaşkınımbenim almamam gerekiyordu canım zaten vermem gerekiyordu senin boyun da var kilo da almak istiyordun hamilelik yaradı sana
Öneri verebilirler de o da biz sorarsak mesela sizin öneriniz var mı diye. Ama ismi seçmişiz bitmiş gitmiş gelip şu olacak diye dayatmak olmazValla kusura bakmasınlar o kadar çilesini ben çekip de kayınpeder ismi koyacak değilim hiç lafını bile ettirmedim beneşim babasının ismini koyarsa ben de babamın ismini koyarım yok öyle ayrımcılık eşime dedim istersen iki isim koyalım sen de -babanın adı dışında- seç diye yok tek olsun dedi öyle anlaştık
Şimdi kızımız için de ben iki seçenek sundum birini seçti. Kayınvalidem Aylin olabilir diye öneride bulunmuştu ama ben çok önceden düşünmüştüm zaten biz bulduk ismi dedik geçtik
Canım 9:30-17:30 (bazen akşam uzuyor) masa basi çalışıyorum, ev işi yapmaya haftaici pek fırsatım olmuyor sadece yemek yapabiliyorum bulaşık yıkıyorum. Hafta sonu temizlik+gezme hareketli geçiyorEvde her gün temizlik yemek vs yapıyorsan illa koşuşturmaca hareket vardır canım bence ondan bu kadar az aldın illa evde temizlik çamaşır bulaşık derken hareket ediyoruz bence
Dediğin gibi beklentiye girdikleri için daha da ümitlencekler sonra daha çok üzülürlerUnutur tabi eşim Metehan istiyor Metehan koycaz deseydin ya. Aklınızdaki ismi nekadar söylemezsen okadar beklentiye girerler. Beklentiyi yok etmek için Metehan koycaz de heryerde. Şimdiden alışsınlar sonra beklentiyle asıl ozaman üzülür
6 bitti demekle 7’ye girmek aynı zaten baktığında şubatta 6, martta 7, nisanda 8, mayısta da 9’u bitirip doğuruyoz aynı şeyi söyledikŞey gibi olmuyor mu bizimde kimimiz yasimizi bi fazla bi normal söyleriz onun gibiama uygulamada 7.aya giriyorsunuz diyo şimdi düşününce Subat 11 7.ay ise mart 11 8.ay Nisan 11 9.aya giriş 11 mayistada o 4 hafta tamamlaniyor bence biz 7.aya giriyoruz diyelim uygulamadaki gibi gerçekten doğru oluyo
Molan oluyor mu canım hafta içiCanım 9:30-17:30 (bazen akşam uzuyor) masa basi çalışıyorum, ev işi yapmaya haftaici pek fırsatım olmuyor sadece yemek yapabiliyorum bulaşık yıkıyorum. Hafta sonu temizlik+gezme hareketli geçiyor
En güzeli adet döneminden hesaplamak canım6 bitti demekle 7’ye girmek aynı zaten baktığında şubatta 6, martta 7, nisanda 8, mayısta da 9’u bitirip doğuruyoz aynı şeyi söyledik
İstediğim zaman mola yapabiliyorum canım ama işler yoğun olunca bırakamıyorum yani benim kafamda iş olunca başka bir şey yapamıyorumMolan oluyor mu canım hafta içi
Bence Ege çok güzel biz de Ege koymak istiyoruz isim olarak. Ama tam netleştiremedik ayy isim koyma işi en zoruymuş vallahiKesinlikle bende böyle düşünüyorum hasanı kullanmaz açıkçası bende pek kullanmam oğluma daha modern bir isimle seslenmek istiyorum Alp de tek heceli küçük ünsüz uyumuna uymuyor zor seslenişi ama Ege hem modern seslenişi güzel akran zorbalığı yaşamaz eşim de ikna oldu gibi ama sizin de fikrinizi almak istedim
Üzülürse de unutur napalım iki oğlu da varmış 4 erkek torun da koymadılarsa hiç senden beklemesin bence. Biz isim konusunda aileleri hiç karıştırmıyoruz. Yoksa önce kendi annem fikir olarak tavsiyede bulunmaya başladı sonra baktım ciddi ciddi koymamızı bekleyecek bizim beğendiklerimize de kulp takmaya başladı en son dedim biz karar verdik mi size söyleriz :)) boşuna yormayın kendinizi dedim de sustular :)) Metehan çok güzel bir isim bu arada biz de var Mete olmasa ben de düşünürdüm.Metehan da eşimle aramızda anlaşmıştık en son hem isterse Mete ya da metehan iki türlü de kullanabilir anlamı güzel vs diye.Geçen annem de diyor baban kemal ismini bekliyor kemal can mı koycaksınız kemal efe mi düşünün diyor şakasına.Ben cevap veremedim konuyu kapattım.Babamın ismi güzel koymak isterim ama eşim de kazım ekliyor oluyor sana kazım kemalMetehan kemal de uzun oluyor o da uzun geldiği için hoşuma gitmiyor. Çocuğuma gönlümün istediği gibi isim koymak istiyorum sadece Babam da üzülür muhtemelen ama diğer 4 erkek torunda olduğu gibi unutur üzüntüsünü belki
Kemal güzel isimmiş aslında canım modern yani hala koyan çok var ama eşin de haklı bir yandan sen babanın adını koyarsan o da koymak ister. Mete de çok güzel bence bir oğlum daha olsa Mete düşünüyordum ben de.Off bu isim konusu en zor şeylerden biri kızlar ya benim de babam kendi adını koymamızı bekliyor kemal ismi. isim olarak güzel ama eşim de o zaman kazım kemal olur benim de dedemim ismini koyarsak olur diyorBen de açıkçası kazım kemal koymak istemiyorum.Metehanı eşim de ben de düşünmüştük ortak beğendiğimiz isimdi.Hadi metehan kemal desek çok uzun oluyor.ve eşim de kendi tarafından isim koymadık diye çok yanaşmıyor bu isme de.
Evet söyledikSiz ailelere söylediniz mi canım koycağınız ismi? Herkes bi şey diyor bize yoruldum artık
Dün acile gittik canım duramıyorum kaşıntıdan diyince. Kaşıntı için krem verdi bugün biraz daha iyi şükür.Hahaha aynen noldu noldu oğlumla sana cevabını verdik mi ay vallahi vermişiz filanartık susar heralde bi zahmet
Hep önde söylemekten gerine gerine gerçek ayı söyleyemedik ki hiç
canım oğlan nasıl oldu senin kaşıntı filan geçti mi
seninde eşine uyguladığın tarife çok mantıklı yalnız haisimleri bulan sensin senin bulduğun isimler arasından adama seçim yaptırıp bebeğin adını kendisi koymuş gibi hissettiriyorsun senden öğreneceklerimiz var
Aynen isim seçtikten sonra yorum yapmak anlamsız artık. Herkes çocuğuna istediği ismi koysaymış canım napalımÖneri verebilirler de o da biz sorarsak mesela sizin öneriniz var mı diye. Ama ismi seçmişiz bitmiş gitmiş gelip şu olacak diye dayatmak olmazkızına ne isim seçtiniz canım
Ay ben bu konuyu hamile kalmadan hallettim. Hamile kalınca sakın bana ana, baba, dede ismini koyalım diye gelme ne senin taraftan ne de benim taraftan kimsenin adı olmayacak dedim.Kızlar isimden dertli olan ben de varım..
Benimki ikiz eşim tutturdu erkeğe ben kıza sen isim koy diye babasının adı diye tartışıyoruz ben hiç istemiyorum kv hiç haz almadığım için bari iki isim olsun diyorum hayır diyor geçen gün bunun yüzüne kavga ettik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?