Yok canım hatırlarsın hamile karını bırak gel torun falan da istemiyoruz diyolardı ne arıcak onlardan gelen hayır kendilerine kalsın. Bi taraf öyle olunca kendi ailesini daha çok arıyo bi de insan, bu çocuklar zaten bi darbe yediler yalnızlar biz destek olalım düşüncesini bekliyoruz ama yok olmayınca olmuyor napalım inşallah dediğin gibi kendi kurduğum ailemle çok daha güzel günler görücem canımSeninde şansına hamileliğin stresli geçiyor eşinin ailesini zaten beklemiyoruz onlar gelmez arayıp sormuyorlardır da ama kendi ailen dibindeyken de insan bekler tabi. İnşallah bebeğin doğunca üç kişilik çekirdek ailende çok mutlu olursun da kimsenin yokluğu gözüne gelmez
Gerçekten öyle eşi insanın şansı. Hiçbi şey dört dörtlük değil zaten bi gün eşim yemek yapıyo bi gün dışardan söylüyoruz bi gün ben idareten bişiler yapıyorum o karın elbet doyuyor çok şükür muhtaç değiliz kimseye de kafa rahatlığı versin Allah.Valla ne varsa yine eşlerde var. İnsan deneyim ve yaş aldıkça anlıyor önemini. Sıkma canını olduğu kadar yap herşey dört dörtlük olmasın.
Kafanı dağıt insan taktıkça sinirleniyor sonra
Canım yemek yapamıyorum vs diye belirttin mi? Ben başlarda hiç yemek yapamıyordum söyledim de hiç bir şey yapamiyorum vs diye öyle destek olmaya çalışıyordu. Buna ragmen annen bir şey yapmiyorsa böyle kabullen ve yoluna bak bence. Kafaya takınca hamileliğini de kendine stres yaparsın. Evet gerçekten zor oluyor seni çok iyi anlıyorum dün akşam agrilarimdan o kadar gerildim ki artık ağlayacaktim yemek yaptığım için. Az kaldı azcicik daha sabretCanım çok sıkkın ya. Günlerdir sırt/bel ağrısı ve enfeksiyonla boğuşuyorum biliyosunuz. Annemin tek yaptığı günde bi kez arayıp nasıl oldun demek. Karşı caddemde oturuyor yürüyerek 2 dk mesafede ve bugün işe gitmemiş ben de evdeyim işte napim diyor. Bir kap yemek yap mesela. Çık kahveye gel kızıma değişiklik olsun de mesela. Sen o halde yemeği nasıl hallediyosun demiyo bile. Hamileliğimin başından beri evime hiç kimse hiçbi şey getirmedi kimsenin yardımını görmedim üstelik çok zorlandığım zamanlar olduğunu bilmelerine rağmen. Arkadaş desen o da yok. Kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki. Tek başıma geçirdim bu hamileliği resmen ve doğumdan sonra da böyle olacağına adım gibi eminim.
Kesinlikle her anlamda hormonlar tavanAğlatcaksınız kız benizaten hormonların dengesi şaşmış alınganlık hat safhada bi de insan ekstra ilgi istiyo valla bu dönemde ne yalan söyliyim
Ah kuzum benim üzme kendini biz buradan elimizden geldiğince destek oluruz sanaCanım çok sıkkın ya. Günlerdir sırt/bel ağrısı ve enfeksiyonla boğuşuyorum biliyosunuz. Annemin tek yaptığı günde bi kez arayıp nasıl oldun demek. Karşı caddemde oturuyor yürüyerek 2 dk mesafede ve bugün işe gitmemiş ben de evdeyim işte napim diyor. Bir kap yemek yap mesela. Çık kahveye gel kızıma değişiklik olsun de mesela. Sen o halde yemeği nasıl hallediyosun demiyo bile. Hamileliğimin başından beri evime hiç kimse hiçbi şey getirmedi kimsenin yardımını görmedim üstelik çok zorlandığım zamanlar olduğunu bilmelerine rağmen. Arkadaş desen o da yok. Kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki. Tek başıma geçirdim bu hamileliği resmen ve doğumdan sonra da böyle olacağına adım gibi eminim.
Bak ne güzel en azından sana has bir özelliği değil genel bir huyuymus malesef öyle kabullencen veya annene sürekli istediğin şeyi soyleyebilirsin mesela en basiti yemeğe size gelelim mi vs gibisinden.. o yüzden canını sıkma canim malesef huy bu değişmezCanımm sağolailede herkeste bir mesafe var, herkes kendi özel hayatının derdindedir hep. Bense hep gelinsin gidilsin modundayım farklıyım onlardan ama değişmiyor kimse, ben beklentilerimle kalıyorum. Hiçbir şeyini esirgemez annem normalde çok iyi bi insandır ama hiç düşünceli değil. Benim de kendime göre sıkıntılarım var şeklinde düşünür aklına bile gelmez bunu yapmak
Canım anladığım kadarıyla annen biraz rahatına düşkün birisi. Yoksa bu dönemde seni yalnız bırakmazdı. Üzülme oda öyle diyip kabul et. Rabbim kimselere muhtaç etmesinCanımm sağolailede herkeste bir mesafe var, herkes kendi özel hayatının derdindedir hep. Bense hep gelinsin gidilsin modundayım farklıyım onlardan ama değişmiyor kimse, ben beklentilerimle kalıyorum. Hiçbir şeyini esirgemez annem normalde çok iyi bi insandır ama hiç düşünceli değil. Benim de kendime göre sıkıntılarım var şeklinde düşünür aklına bile gelmez bunu yapmak
Annelerimiz aynıymış benimkinde öyle yorulmuşAh kuzum benim üzme kendini biz buradan elimizden geldiğince destek oluruz sanakeşke aynı şehirde olsaydık
Biliyorsun benim annem de doğumuna gelemem başının çaresine bak demişti. Hamileliğin başlarında korona geçirdim, buraya gelmelerini beklemedim ama kimse de bir koli yapayım bu kız ne yiyip ne içecek demedi bir kap yemek göndermediarkadaşlar getirdi biraz, çoğunlukla dışarıdan yedik zaten hep kusuyordum çok zordu. 2 hafta sonra falan baktılar iyileşemiyorum o zaman geldiler.
Doğum için de bir kadın ile anlaşıcam yemek ve temizlik için. Allah kimseye muhtaç etmesin ne diyelimbenim annem de normalde iyidir ama hep yorgunum bitkinim şöyle yoruldum böyle ağrılarım var modundadır.
En iyisi beklentimizi sıfırlamak sanırım
Arada dillendiriyorum hiçbi şey yapamadım eşim yaptı bugün veya dışardan söyledik vs diye ama yok hiç bugün de ben yapayım demiyor öyle bir düşüncesi yok ya aklına gelmiyor ya işine gelmiyor böyle biri böyle kabullenmek gerek dediğin gibi ama işte özellikle hasta olunca insan beklentiye giriyo ister istemez. Neyse ki eşimle birbirimize yetiyoruz çok şükür inşallah çocuğumuza da yetebilirizCanım yemek yapamıyorum vs diye belirttin mi? Ben başlarda hiç yemek yapamıyordum söyledim de hiç bir şey yapamiyorum vs diye öyle destek olmaya çalışıyordu. Buna ragmen annen bir şey yapmiyorsa böyle kabullen ve yoluna bak bence. Kafaya takınca hamileliğini de kendine stres yaparsın. Evet gerçekten zor oluyor seni çok iyi anlıyorum dün akşam agrilarimdan o kadar gerildim ki artık ağlayacaktim yemek yaptığım için. Az kaldı azcicik daha sabreteşinin destegiyle bu günleri atlatacaksin. Bebişini de aynı şekilde birlikte çok güzel büyüteceksiniz. Sen yine laf arasında belli etmeye çalış kırgınlığını belki farkında değildir annen
Bu sizi daha güçlendirir inan bana, birbirinize yetiyorsunuz eminim ki çocuğunuza da yeteceksinizArada dillendiriyorum hiçbi şey yapamadım eşim yaptı bugün veya dışardan söyledik vs diye ama yok hiç bugün de ben yapayım demiyor öyle bir düşüncesi yok ya aklına gelmiyor ya işine gelmiyor böyle biri böyle kabullenmek gerek dediğin gibi ama işte özellikle hasta olunca insan beklentiye giriyo ister istemez. Neyse ki eşimle birbirimize yetiyoruz çok şükür inşallah çocuğumuza da yetebiliriz
Canımm sağolasın iyi ki varsınız sizle konuşunca sakinledim zatenAh kuzum benim üzme kendini biz buradan elimizden geldiğince destek oluruz sanakeşke aynı şehirde olsaydık
Biliyorsun benim annem de doğumuna gelemem başının çaresine bak demişti. Hamileliğin başlarında korona geçirdim, buraya gelmelerini beklemedim ama kimse de bir koli yapayım bu kız ne yiyip ne içecek demedi bir kap yemek göndermediarkadaşlar getirdi biraz, çoğunlukla dışarıdan yedik zaten hep kusuyordum çok zordu. 2 hafta sonra falan baktılar iyileşemiyorum o zaman geldiler.
Doğum için de bir kadın ile anlaşıcam yemek ve temizlik için. Allah kimseye muhtaç etmesin ne diyelimbenim annem de normalde iyidir ama hep yorgunum bitkinim şöyle yoruldum böyle ağrılarım var modundadır.
En iyisi beklentimizi sıfırlamak sanırım
Değişmez canım değişmez ben kendimi üzdüğümle kalıyorum hep birbirine düşkün bi aile istemiştim olmadı hepsi buz gibi yapcak bişi yokBak ne güzel en azından sana has bir özelliği değil genel bir huyuymus malesef öyle kabullencen veya annene sürekli istediğin şeyi soyleyebilirsin mesela en basiti yemeğe size gelelim mi vs gibisinden.. o yüzden canını sıkma canim malesef huy bu değişmez
Ptesi günü kötüydüm mesela doktora götürsün diye aradım işi bıraktı çıktı geldi hemen götürdü öyle şeylerde sıkıntısı yok ama kendiliğinden bi şey düşünüp de yapmaz rahatını bozmaz kolay kolay bu da insanı ister istemez üzüyor. Gelmesinler ya inşallah biz yeteriz bebişlerimize Allahın izniyleCanım anladığım kadarıyla annen biraz rahatına düşkün birisi. Yoksa bu dönemde seni yalnız bırakmazdı. Üzülme oda öyle diyip kabul et. Rabbim kimselere muhtaç etmesin
Benimde annem bu doğumda gelemem diyor. Gelmesin napim. Rabbim güç kuvvet versin çabucak toparlanıp normal hayatıma dönerim inşaAllah diye dua ediyorum
Öyle canım haklısın inşallah görürüz o günleriBu sizi daha güçlendirir inan bana, birbirinize yetiyorsunuz eminim ki çocuğunuza da yeteceksinizbeklentiye girme bence annen böyle demek ki kabullen. Çocuğunuza da aynı şekilde kendiniz çok iyi bakacaksınız eminim. Her zaman da bunu dile getirirsin kendimiz büyüttük kimseye minnet etmedik diyerek
Gıda olunca zehirlemesin Allah korusun tehlikeli bi işKızlar ya yoğurdum küflenmiş yüzeyinde katman oluşmuşmayami da kaybetmek istemedim yüzeyinden aldım küfü kaymak gibi zaten direkt çıktı. Kaşıkla da şöyle yuzeyinden yine bı temizledim. Sonrasında o yoğurttan aldım öyle mayaladim bir şey olur mu
Çok bilgim yok kuzum ama yoğurtta küf görünce komple bitiriyorum kafamda ya her yeri bozulmuştur gibi geliyo banaKızlar ya yoğurdum küflenmiş yüzeyinde katman oluşmuşmayami da kaybetmek istemedim yüzeyinden aldım küfü kaymak gibi zaten direkt çıktı. Kaşıkla da şöyle yuzeyinden yine bı temizledim. Sonrasında o yoğurttan aldım öyle mayaladim bir şey olur mu
Gıda olunca zehirlemesin Allah korusun tehlikeli bi iş
Ya yeni mayaladigim yoğurdu koymuş eşim yedim valla bi kase, tadında bı şey yoktu gayet güzel olmuş. İnşallah bir şey olmazÇok bilgim yok kuzum ama yoğurtta küf görünce komple bitiriyorum kafamda ya her yeri bozulmuştur gibi geliyo bana
Ekmekte küflenme olduysa o her yerine yayılmış demek oluyor sadece ekmeğin o kısmını alıp atmak cozum değil ama yogurt olunca konu bilmiyorum ama inşallah bir şey olmaz canım bir daha markete git hazır yoğurt al onunla mayala böyle bir şey yaşarsan riske atmaYa yeni mayaladigim yoğurdu koymuş eşim yedim valla bi kase, tadında bı şey yoktu gayet güzel olmuş. İnşallah bir şey olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?