- 5 Mayıs 2023
- 8.609
- 10.142
- 178
Sağol canim tecrübelerini paylaştığın için o an bende görmek isterim bebeğimi hatta emmesini bile isterim ay yazarken duygulandimİlk benegimde tüm bayıldım ikinci bebegimde belden oldum canım çok heycanlıyım dedim saniyelik narkoz verdiler 10 saniyede felan ayıktım bebek çıkmıştı. Şimdi bunu nasıl tercih edersin diye sorarsan belden isterim. Tüm narkoz aldıgımda ilk ayaga kalktıgımda dikişlerim çok agrımıştı aglamıştım ama ilk kalkmaya mahsus. Belden uyuşturdugunda ilk kalkmamda hiç zorlanmadım bilmedim bile çünkü hala çok az uyuşukluk varken yürümüştüm. O yüzden yine belden istiyorum hemde bebegini görüyorsun güzel bir duygu hiç bir şey hissetmiyorsun kestiklerinden haberin bile olmuyor
Oyle bi yazmışsın ki gerçekten en değerli kişiyi kaybetmişiz yeni farkettimBen kürtajdan sonra hemen toparladım anestezi etkisi hiç kalmadı. Kürtaj kısa sürdü diye düşük dozda vermişlerdir belki onun etkisidir senin dozu belki fazla veya az vermişlerse ondan da etkilenmişsindir. Birde özel hastanede kullanılan anestezik maddeyle tıplarda kullanılan anestezik madde aynı mı ki acaba? Biz hayvan hastanesinde hayvana göre farklı anestezik maddeler kullanıyoruz hayvanın durumuna göre bazen gaz anestezi bazen idame doz şeklinde veriyoruz insanlarda nasıl oluyor hiç bilmiyorum keşke grupta bilen olsaydı bize söyleseydi yane güzel yeni doğan hemşiresi vardı bir ara birine kızdı gitti kadın
Bunu bilmiyordum çok kötüymüş benim kuzenim planlı sezeryan oldu ama onun doktorunun söylediği kiloyla 100 gr vardı arada baktı doğuma girmeden de planlı olduğu için mi acabaSancın gelip gittgin için bakmıyorlar sadece nst ile karar veriyorlar son haftalar. Ben mesela karnım taş gibi oldugu için gittim hep hiç ultrasonla bakılmadı direk nst sancı çıkarsa bebekte alttan açılma var mı diye bakıyolar varsa hoppp doguma alıyorlar. Son durumdan hiç haberdar olmuyorsun yani. Benim 34. Haftada 2600 kiloydu mesela 36. Haftada dogum yaptım bebekte sancı ile 3250 gram dogdu
5 buçuk kilo mu hayy maşallah ben yarınki duyacağım rakamdan korkmaya başladım o zaman ya.. kız 5 buçuk koca bebek nasıl taşıdı napti biz şuan 1 kilo 2 kiloya bile bi yerlerimiz agriyo diye sikayetleniyozCanım valla hıc umutsamıyorum artık bebek kılo alsın dıye kaşar kabak cekırdegı muz cevız yıyordum sureklı sımdı canımın istediğini yiyorum. Dıger gıtmeme eger cocuk kıloyu cok alıyorsa diet yaparım benım kardesim 5 bucuk kılo oda 38. Haftada annemın sancısı oldu sezeryanla aldılar
Ne güzel şimdiki agartma modası varya onun gibi olmuşKızlar şu bizim leke çıkarıcı var ya dün kızımın bazı kıyafetleri çıkmayınca kaynar suya bastım leke çıkarıcıyı döküp sonra acil dışarı çıkıp geç gelince bi gece bekledi suda. Sabah yıkadım çamaşırları zıbının bitanesi ne hale gelmiş bakın. Diğer renkli kıyafetlerinde hiç bişey yok bunun kumaşından galiba çöp olmuş zıbın. Bide normalde bi kaç saat suda bekletir sonra yıkardım bukez bi gece kaldı onunda etkisi olabilir. Dikkat edin uzun süre tutmayın bi kaç saate yıkayın çöp olmasın kıyafetler
Ben 13 yaşındaydım acayip bir karnı vardı cocukluk tramvam resmen bırde normal dogar maxımum 4 kılo demıslerdı ama bı garıplık vardı annem mıdesıne baskısından oturamıyordu surekli uzanıyordu ve saga dönünce karnı oldugu gıbı sağa yıgılıyordu5 buçuk kilo mu hayy maşallah ben yarınki duyacağım rakamdan korkmaya başladım o zaman ya.. kız 5 buçuk koca bebek nasıl taşıdı napti biz şuan 1 kilo 2 kiloya bile bi yerlerimiz agriyo diye sikayetleniyoz
Gerçekten şok oldum şuan ya bebek kocamansa 4 kilo olmuşsa çok riskli hiçbir şey yokmuş gibi gidip baktırmak mi gerekiyor anlamadım kiSancın gelip gittgin için bakmıyorlar sadece nst ile karar veriyorlar son haftalar. Ben mesela karnım taş gibi oldugu için gittim hep hiç ultrasonla bakılmadı direk nst sancı çıkarsa bebekte alttan açılma var mı diye bakıyolar varsa hoppp doguma alıyorlar. Son durumdan hiç haberdar olmuyorsun yani. Benim 34. Haftada 2600 kiloydu mesela 36. Haftada dogum yaptım bebekte sancı ile 3250 gram dogdu
HahahahaOyle bi yazmışsın ki gerçekten en değerli kişiyi kaybetmişiz yeni farkettim
aynen biraz daha her yerinde olsa belki modelli olabilirdiNe güzel şimdiki agartma modası varya onun gibi olmuşyalan yok ben böyle giydirirdim begendim
Aaay 5 buçuk da maşallah yaniCanım valla hıc umutsamıyorum artık bebek kılo alsın dıye kaşar kabak cekırdegı muz cevız yıyordum sureklı sımdı canımın istediğini yiyorum. Dıger gıtmeme eger cocuk kıloyu cok alıyorsa diet yaparım benım kardesim 5 bucuk kılo oda 38. Haftada annemın sancısı oldu sezeryanla aldılar
Aynen ya helal olsunAaay 5 buçuk da maşallah yaniçocuk okula başlayacakmis en son 1800du benim, belim kopuyor anneni düşünemedim 5.5 iyi taşımış valla
Kesinlikle bende asla şu olsun diye tutturmuyorum o an durum neyi gerektiriyorsa o hayırlı bir şekilde olsun inşallahAay evet sırf bu yüzden normal doğum diye de tutturamiyorum. Doktoruma gelişi nasıl olursa dedim. Annem sezeryani duyunca başlıyor direkt Allah korusun diye. Böyle durumlar olsa daha mı iyi yani. Hayırlısı hangisiyse bebisler hangisiyle sağlıklı gelecekse öyle olsun
Anesteziye direncin bu şekilde bacım demekkiHe ya birden gitti nolduğunu da anlamadık
Benim hep aynı oluyor canım özelde rahim filmi çekilirken yada yumurta toplama işleminde filan da anestezi aldım kafa tutmuyor benim illa uyucam dediğin gibi bünyeyle alakalı galiba
Ayyy evet ya az kaldı martı sayma 1 ay kaldıAnesteziye direncin bu şekilde bacım demekkisona yaklaştıkça doğum şekillerini de konuşmaya başladık yavaştan hayırlısı hakkımızda
Anesteziye bağışıklık ne kadar değişik bir şey dimi yaBen yaptım cnm. Kesmeden önce doktor kontrol ediyor bir yerim mosmordu çünkü. Ben hiç sıkıntı yaşamadım.
Arkadaşım uyusmamisti. Anesteziye bağışıklığı varmis. Hemen saniyesinde unutmuşlar ağızdan anestezi ile.
Hıc bir hastane cıkısını adam akıllı giyemedi kocaman cocuktu ama sonra bır sure yavas kılo alıp aylıkları ile eşitlenmiştiAaay 5 buçuk da maşallah yaniçocuk okula başlayacakmis en son 1800du benim, belim kopuyor anneni düşünemedim 5.5 iyi taşımış valla
Yok kız giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir biz gideni değil giden bizi kaybetmiştirOyle bi yazmışsın ki gerçekten en değerli kişiyi kaybetmişiz yeni farkettim
Bebek bile demiyon çocuk diyon şaka gibi gerçektenHıc bir hastane cıkısını adam akıllı giyemedi kocaman cocuktu ama sonra bır sure yavas kılo alıp aylıkları ile eşitlenmişti
Hiç sorma ya sanki o öyle yapsın sen bildiğini yap dimi insanlar bazı seyleri kafaya çok takıyor dertleri tasalari yok o yüzdenYok kız giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir biz gideni değil giden bizi kaybetmiştirburadaki hemşire bir bayan vardı iğneyi vurma yöntemine kızdı sinirlendi gitti kadın olabilir ama herkesin yöntemi öğrendiği metot farklıdır saygı duymak gerekiyor bence. Ha sen uyarsın uymazsın sen bilirsin ama nasıl kızdı sinirlendi kadın bir iğne yöntemine bile tahammülü olmuyor bazı kadınların
Aay ben çocuğumu hep küçük olarak hayal ettim o yüzden yenidoğanlar falan hep minnak minnak aldımHıc bir hastane cıkısını adam akıllı giyemedi kocaman cocuktu ama sonra bır sure yavas kılo alıp aylıkları ile eşitlenmişti
Zaman o kadar hızlı geçiyor ki….Ayyy evet ya az kaldı martı sayma 1 ay kaldımartı da nasıl saymayalım daha başındayız gerçi
son bir haftada bir kilo muCanım eger 3 kilo dedikten sonra ardan bir hafta geçtiyse olabilir çünkü son bir haftada 1 kilo alıyor gerçekten ve emin olun doktorun dedigi kilodan mutlaka hepimizin bebişi yarım kilo fazla dogacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?