- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.517
- 198
Aynen valla ben komple uyuyunca zaten beni daha çok etkiliyor mesela kafa gidiyor benim bıraksınlar saatlerce uyuyup kendime geleyim filan yoksa ayılamıyorum hafif doz da verselerBünyeden bünyeye değişiyor bence kimisi öyle rahat ediyor kimisi tüm uyuyunca bence vücudun tepkisi olsun kullanılan anestezik madde olsun herkeste farklı biz de karar verirken çevre ne diyorsa ona göre şekil alıyoruz
Rabbim sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin zor ya valla üzülüyor insan böyle duydukça yada korku sarıyor. İnşallah doğum şekillerimiz en doğrusu sağlıklısı en hayırlısı neyse o şekilde gelişsin ilerlesin hepimiz sağlıkla kucağımıza alalımSırf şu durumdan dolayı engelli kalma ihtimalinden dolayı sezaryen de olasım geliyor kimi bebegin omzu takiliyormus bir ömür engelli ne biliyim ya valla zor bi karar
1200 gram az da değil yaa şaka gibiŞaka gibiler ya gerçekten bu farkı anlayıp doktorun riske atmadan sezaryen yapması gerekirdi
Korkutmak gibi olmasın ama normal doğumla oksijensiz kalıp engelli olan bebeği ben de duydum ben de normal doğum taraftarıyım fizyolojik olarak annenin de ihtiyacı olan bir şey aslında ama korkuyorum , sezaryende belden iğne bende büyük travma yapar korkarım o kadar dayanıklı bir insan değilim bakalım en hayırlı doğum şekli hangisiyse o olur inşallah duruma göre hepimiz için hayırlı doğumlar diliyorumSırf şu durumdan dolayı engelli kalma ihtimalinden dolayı sezaryen de olasım geliyor kimi bebegin omzu takiliyormus bir ömür engelli ne biliyim ya valla zor bi karar
Ne yapsa haklı ama giden geri gelmiyor ne yapsa bu hatanın telafisi yok böyle doktorlar meslekten men edilmeliValla doktor hatası yüzünden kadının bebeği kuvezde üstelik yaşarmı bilmem yaşamazsa engelli kalabilir filan demişler. Kesinlikle dava açılmalı da şuan o kadının bunları düşünecek hali olmadığına eminim. +- 200 300 gram hadi olsun 500 gram oynar da 1 kilodan fazla oynar mı
İlk benegimde tüm bayıldım ikinci bebegimde belden oldum canım çok heycanlıyım dedim saniyelik narkoz verdiler 10 saniyede felan ayıktım bebek çıkmıştı. Şimdi bunu nasıl tercih edersin diye sorarsan belden isterim. Tüm narkoz aldıgımda ilk ayaga kalktıgımda dikişlerim çok agrımıştı aglamıştım ama ilk kalkmaya mahsus. Belden uyuşturdugunda ilk kalkmamda hiç zorlanmadım bilmedim bile çünkü hala çok az uyuşukluk varken yürümüştüm. O yüzden yine belden istiyorum hemde bebegini görüyorsun güzel bir duygu hiç bir şey hissetmiyorsun kestiklerinden haberin bile olmuyorkızlar size bir şey danışmak istiyorum.. Ben simdi doğumda belden iğne yapıldığında uyusmamaktan korkuyorum ve bunun acısını yaşamaktan korkuyorum sonuçta sezaryen olursa kesecek yani ve uyuşmayan doktorunda kestiğini duyuyorum.. acaba o durumda komple mi uyusam napsam bilmiyorum ama korkuyorum öyle bir şey olmasından..
Belden uyusup doğum yapan var mı aranızda
Ben kürtajdan sonra hemen toparladım anestezi etkisi hiç kalmadı. Kürtaj kısa sürdü diye düşük dozda vermişlerdir belki onun etkisidir senin dozu belki fazla veya az vermişlerse ondan da etkilenmişsindir. Birde özel hastanede kullanılan anestezik maddeyle tıplarda kullanılan anestezik madde aynı mı ki acaba? Biz hayvan hastanesinde hayvana göre farklı anestezik maddeler kullanıyoruz hayvanın durumuna göre bazen gaz anestezi bazen idame doz şeklinde veriyoruz insanlarda nasıl oluyor hiç bilmiyorum keşke grupta bilen olsaydı bize söyleseydi yaAynen valla ben komple uyuyunca zaten beni daha çok etkiliyor mesela kafa gidiyor benim bıraksınlar saatlerce uyuyup kendime geleyim filan yoksa ayılamıyorum hafif doz da verselerbebeği kim emzirecek o ara kafam yerinde de olmaz ki burnumdan gelir ilk gün
Canım valla hıc umutsamıyorum artık bebek kılo alsın dıye kaşar kabak cekırdegı muz cevız yıyordum sureklı sımdı canımın istediğini yiyorumEvrt canım senin özel durumun vardı.. o zaman seninde normal beslenmen mi gerekiyor bebege ne kilo aldiran ne de aldirmayan seyler mi ? şimdi kasılmalar başlayınca ilgimi çekti benimde bu bebegin iriligiyle doğum zamanının acaba değişmesi gibi bir şey var mı diye çünkü bi tanıdığım bebeği iriydi 38.haftada dogurdu
Canım eger 3 kilo dedikten sonra ardan bir hafta geçtiyse olabilir çünkü son bir haftada 1 kilo alıyor gerçekten ve emin olun doktorun dedigi kilodan mutlaka hepimizin bebişi yarım kilo fazla dogacakYa bu nasıl olabilir az değil ki 1 kilodan fazla aradaki fark kör mü doktor
Aay evet sırf bu yüzden normal doğum diye de tutturamiyorum. Doktoruma gelişi nasıl olursa dedim. Annem sezeryani duyunca başlıyor direkt Allah korusun diye. Böyle durumlar olsa daha mı iyi yani. Hayırlısı hangisiyse bebisler hangisiyle sağlıklı gelecekse öyle olsunKorkutmak gibi olmasın ama normal doğumla oksijensiz kalıp engelli olan bebeği ben de duydum ben de normal doğum taraftarıyım fizyolojik olarak annenin de ihtiyacı olan bir şey aslında ama korkuyorum , sezaryende belden iğne bende büyük travma yapar korkarım o kadar dayanıklı bir insan değilim bakalım en hayırlı doğum şekli hangisiyse o olur inşallah duruma göre hepimiz için hayırlı doğumlar diliyorum
Doğuma alırken bakmıyor mu ne kadar bu bebek diyeCanım eger 3 kilo dedikten sonra ardan bir hafta geçtiyse olabilir çünkü son bir haftada 1 kilo alıyor gerçekten ve emin olun doktorun dedigi kilodan mutlaka hepimizin bebişi yarım kilo fazla dogacak
Evet olabiliyor canım ama zamanla geçiyor. Baş agrısıda yapıyor dogumdan sonra bol bol nescafe iç diyor doktor baş agrısı olmaması içinCanım ben dün nstye girerken bir kadın da girdi yanımda, kadın ilkini belden iğne yapmış yıllarca bel ağrım geçmedi dedi diğer bebekte genel uyudum ve hemen ayaklandım dedi bunu da genel uyuyacam dedi kesinlikle genel yaptır dedi. Çevremde yengem belden iğne yaptırdı bebek 7 aylık oldu hala beli ağrıyor kızın eğilince vs. Genel olarak epiduralle olanlarda bel ağrısı duyuyorum ben ya, olmayan da vardır illaki ama ben korkuyorum
Akrapol hastanesi canım muayene ücretini sormadım 32. Haftada gidnce öğrenicem bakalımHangi hastane cnm muayeneleri ne kadar peki?
Sancın gelip gittgin için bakmıyorlar sadece nst ile karar veriyorlar son haftalar. Ben mesela karnım taş gibi oldugu için gittim hep hiç ultrasonla bakılmadı direk nst sancı çıkarsa bebekte alttan açılma var mı diye bakıyolar varsa hoppp doguma alıyorlar. Son durumdan hiç haberdar olmuyorsun yani. Benim 34. Haftada 2600 kiloydu mesela 36. Haftada dogum yaptım bebekte sancı ile 3250 gram dogduDoğuma alırken bakmıyor mu ne kadar bu bebek diye
He ya birden gitti nolduğunu da anlamadıkBen kürtajdan sonra hemen toparladım anestezi etkisi hiç kalmadı. Kürtaj kısa sürdü diye düşük dozda vermişlerdir belki onun etkisidir senin dozu belki fazla veya az vermişlerse ondan da etkilenmişsindir. Birde özel hastanede kullanılan anestezik maddeyle tıplarda kullanılan anestezik madde aynı mı ki acaba? Biz hayvan hastanesinde hayvana göre farklı anestezik maddeler kullanıyoruz hayvanın durumuna göre bazen gaz anestezi bazen idame doz şeklinde veriyoruz insanlarda nasıl oluyor hiç bilmiyorum keşke grupta bilen olsaydı bize söyleseydi yane güzel yeni doğan hemşiresi vardı bir ara birine kızdı gitti kadın
Bende bakmışlardı canım 2 gün önce kendi doktorum bakmıştı sancıyla hastaneye gittiğimde de acilde baktılar 970 gram demişlerdi 940 gram doğdu bukadar farkı normal görüyorum ama eğer doğumdan önce baktılarsa 1 kiloda ne bileyim fazla yaDoğuma alırken bakmıyor mu ne kadar bu bebek diye
Ben yaptım cnm. Kesmeden önce doktor kontrol ediyor bir yerim mosmordu çünkü. Ben hiç sıkıntı yaşamadım.kızlar size bir şey danışmak istiyorum.. Ben simdi doğumda belden iğne yapıldığında uyusmamaktan korkuyorum ve bunun acısını yaşamaktan korkuyorum sonuçta sezaryen olursa kesecek yani ve uyuşmayan doktorunda kestiğini duyuyorum.. acaba o durumda komple mi uyusam napsam bilmiyorum ama korkuyorum öyle bir şey olmasından..
Belden uyusup doğum yapan var mı aranızda
TeşekkürlerAkrapol hastanesi canım muayene ücretini sormadım 32. Haftada gidnce öğrenicem bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?