- 22 Ağustos 2016
- 2.747
- 2.474
- 133
- 27
Onlarda gelenek var bizde yok herhalde ailesiyle de muhattap olmadığımız için bir şey diyemiyoruz abim kızla konuşuyor kız da gelenek gelenek diyip duruyor. Onların geleneğinde kızı doğurup büyütüp gelen altınları almak var kızı da çeyiz olarak bir tanecik halıyla evlendiriyorlarmış. Ay öyle fiyat sormaya girmişler kuyumcuya abim şok olmuş gösterdiği kolyeyi ben elimde zor taşıyorum boynunda nasıl taşıyacaksın diye neyse işte bunlar çok pahalı vs demiş kız da demiş ki utanmadan ama ben de bir tane halı alıcam boş evlenmiyorum demiş ağlanacak halime de gülüyorum yaCanım neden kınayı yapmıyorlar hadi nişanida geçtim ben hayır niye sizin istediginiz hiçbir şey olmuyo onu da anlamadım çok bencilce gidiyo
Abinde hata en başta benim durum bu beni böyle kabul edersen böyle kabul et demesi lazımdı annesiyle babasını üzmeye hakkı yokDüğünden düğüne takacak işte bir ailede en fazla kaç düğün olabilir o da ayrı bir soruAblamla ben zaten bir şeye karışmıyoruz zaten söylenip söylemip duruyoruz. Yazık annemle babam altın biriktircez diye uğraşıyorlar. Onlar da gelmiş kaç yaşına yani düğün masrafı 1 milyona patlayacak belki de daha fazlaya nasıl ödeyebilirler ki. Babam zaten durup durup bir kızıyor abime arabayı satarsan gider kirada oturursun o evde oturtmam demiş. Öyle diyince vazgeçti herhalde
Yaa o zaman benim bebiş de öyleCanım o sıcaklıktan zıyade temas sevmiyorlar bence benım bebişte elımı kolumu koysam sürekli tepiyor nst de ebelerı ıtıyor ebeler bu kız temas sevmeyecek dıyor arkadasımın kızı da boğa burcu oda temas sevmıyormus bence bızımkıler temas sevmeyecek ben koalanın temas sevmeyen kızı olamaz diyorum
Abin zahmet etme onu da ben alırım deseydiOnlarda gelenek var bizde yok herhalde ailesiyle de muhattap olmadığımız için bir şey diyemiyoruz abim kızla konuşuyor kız da gelenek gelenek diyip duruyor. Onların geleneğinde kızı doğurup büyütüp gelen altınları almak var kızı da çeyiz olarak bir tanecik halıyla evlendiriyorlarmış. Ay öyle fiyat sormaya girmişler kuyumcuya abim şok olmuş gösterdiği kolyeyi ben elimde zor taşıyorum boynunda nasıl taşıyacaksın diye neyse işte bunlar çok pahalı vs demiş kız da demiş ki utanmadan ama ben de bir tane halı alıcam boş evlenmiyorum demiş ağlanacak halime de gülüyorum ya
Ya hayirrrrrr ama babasıyla ben o kadar temas severken onunda sevmesi lazimCanım o sıcaklıktan zıyade temas sevmiyorlar bence benım bebişte elımı kolumu koysam sürekli tepiyor nst de ebelerı ıtıyor ebeler bu kız temas sevmeyecek dıyor arkadasımın kızı da boğa burcu oda temas sevmıyormus bence bızımkıler temas sevmeyecek ben koalanın temas sevmeyen kızı olamaz diyorum
Aay çok güzel haberlerle gelmişsinGünaydın kızlarbugün görüş günümüzdü 30+5 teyiz 1800 gr 43 cm olmuş kızım, bu kez haftası ile uyumlu çıktı demek gerçekten şekerli şeyler kilo yapıyormuş onları kesince az kilo almış.
Kafası 2 hafta önde gidiyor hala ama ona yapacak bir şey yok genetik dedi doktor. Oğlumun da kafası büyüktü zaten
Doktorla doğum şeklini konuştum korkularımdan bahsettim, ilki normal neden sezaryen düşünüyorsun dedi, anlattım ilk doğumdaki zorlukları. O da şu an kilosu iyi gidiyor kafası da eğer çok iri olmazsa önce normal deneyelim bakalım duruma göre, olmazsa öyle sezaryen yaparız dedi. Beni baya motive etti. Günde yarım saat yürüyüş yap hareketli ol dedi. Ben bir de yaralarım çok zor iyileşiyor ilk doğumda da öyle olmuştu ondan korkuyorum dikişlerim iyileşmezse diye dedim, o da beyaz tenli ve kanın az olduğu için diğer insanlara göre daha zor iyileşir evet ama şekeri tamamen kesersen protein ağırlıklı beslenirsen daha çabuk toparlarsın dedi. İki doğumun da zorlukları var ama bebeğine kavuşunca hepsi unutulacak falan dedi bugün sağ tarafından kalkmış heralde baya 20 dk psikologluk yaptı bana. He yarın gitsem beni unutmuş olur o ayrıöyle işte..sona doğru yaklaşıyoruz bakalım hepimiz için hayırlısı olsun
Ne istiyor kız canım? İsteğe göre görümcelik yap benceay kızlar abimin bir sevgilisi var evlerden ırak yoluncak kaz arıyormuş gibi geliyor artık ciddi de düşünüyorlar abim de bırakmak istemiyor kızı kızın isteklerini duysanız şok olursunuz hele de bu devirde kafaya takacak bir şey kalmamış gibi şimdi de bunu takıyorum
Doğulu mu kız tarafı5 parmağına yüzük
2 metre zincirli 250 binlik kolye
150 gram bilezik
Tüm ev eşyaları
Ayrı kına ayrı düğün ve nişan
Hepsi bizdeki bu da babası kabul ederseymiş 150 gram bilezik az olabilirmiş
Kız site yöneticileri hahahaha allah seni napmasınYönetici ceza verebiliyor mu ilk defa duydum@gulumsebebek kız sende bizi arada cezalandırsana acaba nasıl bir şey bu ceza merak ettim
YuhhhYa bir de bizim tarafın taktıkları kendilerine kalcak annemler asla dokunmaz onların tarafından takılam her şey kız tarafında kalıyormuş kız tarafı kınada takı takarmış onu da alırmış ailesi biz abime söylüyoruz ablamla ama o da pek oralı değil. abim yapabileceklerini söylemiş kıza kız da ben ailemle konuşamam babamın haberi olursa 2 hafta sonra isteme olması lazım felan demiş. Babasıyla konuşamıyor tamam ama annesiyle de konuşamıyor kız ama sürekli gece gündüz birlikteler nasıl izin alıyor anlamıyorum kaç günlüğüne abim sevgilisi ve kızın kardeşi tatile gittiler Fethiye Davraz vs ona izin veriyor o zaman kız ailesiyle konuşuyor anlamıyorum yani
Kadınlar klübünün yöneticisi mi yaniKız site yöneticileri hahahaha allah seni napmasın
Bu devirde insanlar altınlarını satıp araba alıyorlar araba lüks değil ihtiyaç. Bu kız arabayı satıp kolye mi aldıracakAynen ben de aynı şekilde söyledim asla Doğu Batı ayrımı yapmam en yakın arkadaşım da Diyarbakırlıdır ama kız sıkışınca biz Doğuluyuz bizde adet böyle diyor ama sürekli orda burda geziyor o zaman adet gelenek yok. Babam da kız verdim ben yaptım oğlan evlendiriyorum yine ben yapıyorum diyor haklı olarak. Annem de abim seviyor diye bir şey diyemiyor ablamla beni herkesi sevdiğine verdik diye altın biriktirmeye başlıyor. Abim daha yeni atandı özelde çalışıyordu Antalyaya atandı kız demiş ki zaten Antalya olmasa ben başka şehire gitmezdim. Bilmiyorum kızın da sevdiğinden şüphe ediyorum. Abimin arabası var annemlerin evi var orda kira vermeden oturacaklar abim kıza öylesine demiş ki arabayı satıp kolye alalım o kadar önemliyse demiş kız da bunu kabul etmiş akıl mantık işi değil cidden
Aay komedi dizisi gibi gerçekten kız biraz değişikmisOnlarda gelenek var bizde yok herhalde ailesiyle de muhattap olmadığımız için bir şey diyemiyoruz abim kızla konuşuyor kız da gelenek gelenek diyip duruyor. Onların geleneğinde kızı doğurup büyütüp gelen altınları almak var kızı da çeyiz olarak bir tanecik halıyla evlendiriyorlarmış. Ay öyle fiyat sormaya girmişler kuyumcuya abim şok olmuş gösterdiği kolyeyi ben elimde zor taşıyorum boynunda nasıl taşıyacaksın diye neyse işte bunlar çok pahalı vs demiş kız da demiş ki utanmadan ama ben de bir tane halı alıcam boş evlenmiyorum demiş ağlanacak halime de gülüyorum ya
Ben eşimle sevgiliyken eşimle şehir içinde bir kafede otururken elli kere bakıyordum babam abim geçti mi diyeYa aklıma dolandırıcılık geliyor öyle bir ihtimal olabilir migarip çünkü bu kadar abartı istemesi ilişki de kısa süreli. Hem tatile gidiyor hem söyleyemem diyor. Madem ailen sıkı nasıl tatile gidiyosun
Doğulu ama sonuçta doğuda yaşamıyor ki her düğünde de gitmezler herhalde ta Şırnak’aAbinde hata en başta benim durum bu beni böyle kabul edersen böyle kabul et demesi lazımdı annesiyle babasını üzmeye hakkı yokdoğuluysa çevresi çok geniştir cokk düğün olur
Annen babanda da hata var bizim kazandığımız bu biz bu kadar yapabiliriz bu yaştan sonra bize bu kadar maddi olarak yüklenme demesi lazım da yanlış bir iletişim var ama hepsi o kızın saçma sapan istekleri para gozlulugu yüzünden kıza nasıl kuruldum anlatamamantalyada karşıma çıkmasın
Evet ŞırnaklıDoğulu mu kız tarafı
Yok yanında kız kardeşi de olunca bir şey olmazmış mantığa bak o zaman Antalyalı modern aile oluyor altın olunca Şırnaklı geleneklerime göreneklerine bağlı oluyorYuhhhFethiye’ye nasıl izin almış bilmiyorsa yalan mı söylemiş ailesine acaba yoksa evlilik yaşında kız. Eğer yalan söylemişse aileye kolay kolay, diğer konularda da kolaylıkla yalan söyleyebiliyor demektir bence
Benimde erkek kardeşim var gorumcelik damarım tuttu benimdeDoğulu ama sonuçta doğuda yaşamıyor ki her düğünde de gitmezler herhalde ta Şırnak’avalla durup durup ben de kuruluyorum kıza görümcekkk ya annemler de işte sırf biz sevdiklerimizle evlendik diye böyleler ona ayrıl dese sanki haksızlık olacak diye düşünüyorlar ama biz anlatamıyoruz bizim gibi kız bulsalar 10 kez evlensin
Ramazan senin doktoruna yaramışGünaydın kızlarbugün görüş günümüzdü 30+5 teyiz 1800 gr 43 cm olmuş kızım, bu kez haftası ile uyumlu çıktı demek gerçekten şekerli şeyler kilo yapıyormuş onları kesince az kilo almış.
Kafası 2 hafta önde gidiyor hala ama ona yapacak bir şey yok genetik dedi doktor. Oğlumun da kafası büyüktü zaten
Doktorla doğum şeklini konuştum korkularımdan bahsettim, ilki normal neden sezaryen düşünüyorsun dedi, anlattım ilk doğumdaki zorlukları. O da şu an kilosu iyi gidiyor kafası da eğer çok iri olmazsa önce normal deneyelim bakalım duruma göre, olmazsa öyle sezaryen yaparız dedi. Beni baya motive etti. Günde yarım saat yürüyüş yap hareketli ol dedi. Ben bir de yaralarım çok zor iyileşiyor ilk doğumda da öyle olmuştu ondan korkuyorum dikişlerim iyileşmezse diye dedim, o da beyaz tenli ve kanın az olduğu için diğer insanlara göre daha zor iyileşir evet ama şekeri tamamen kesersen protein ağırlıklı beslenirsen daha çabuk toparlarsın dedi. İki doğumun da zorlukları var ama bebeğine kavuşunca hepsi unutulacak falan dedi bugün sağ tarafından kalkmış heralde baya 20 dk psikologluk yaptı bana. He yarın gitsem beni unutmuş olur o ayrıöyle işte..sona doğru yaklaşıyoruz bakalım hepimiz için hayırlısı olsun
Aklı mantığı olan insanlar öyle yapıyor bu da tam tersiBu devirde insanlar altınlarını satıp araba alıyorlar araba lüks değil ihtiyaç. Bu kız arabayı satıp kolye mi aldıracakbende doğuluyum aslen. Ama biraz insancıl olmak lazım bizim de adetlerde nişan kına düğün hepsini erkek tarafı yapıyor altın miktarı da kızın dediği şekilde maalesef doğunun eski adetleri böyle doğuda kadına değer maalesef yok mal olarak görenler var ve hala devam ediyor bu durum maalesef. Ama kendini düzelten geliştiren çok aile oldu biz adanaya taşındık mesela başka kültürden insanları görünce doğruyu yanlışı ayırt edebiliyoruz. Abinin kız arkadaşı da sanırım Antalya’ya taşınmış. Eski kafadan eser kalmamıştır ama söz konusu altına eşyaya gelince mi eski kafa zihniyet ortaya çıkıyor biz evlenirken annem erkek tarafına söyledi siz ne derseniz onu yapalım dedi. Kız veriyor diye karşı tarafa bu kadar yüklenmemek gerekiyor hele ki bu devirde. Artık ben altını takip bile edemiyorum seçimden sonra daha da uçar gibi hissediyorum. Evlilik şirket değil bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?