2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Canım neden kınayı yapmıyorlar hadi nişanida geçtim ben hayır niye sizin istediginiz hiçbir şey olmuyo onu da anlamadım çok bencilce gidiyo
Onlarda gelenek var bizde yok herhalde ailesiyle de muhattap olmadığımız için bir şey diyemiyoruz abim kızla konuşuyor kız da gelenek gelenek diyip duruyor. Onların geleneğinde kızı doğurup büyütüp gelen altınları almak var kızı da çeyiz olarak bir tanecik halıyla evlendiriyorlarmış. Ay öyle fiyat sormaya girmişler kuyumcuya abim şok olmuş gösterdiği kolyeyi ben elimde zor taşıyorum boynunda nasıl taşıyacaksın diye neyse işte bunlar çok pahalı vs demiş kız da demiş ki utanmadan ama ben de bir tane halı alıcam boş evlenmiyorum demiş ağlanacak halime de gülüyorum ya

Abinde hata en başta benim durum bu beni böyle kabul edersen böyle kabul et demesi lazımdı annesiyle babasını üzmeye hakkı yok doğuluysa çevresi çok geniştir cokk düğün olur
Annen babanda da hata var bizim kazandığımız bu biz bu kadar yapabiliriz bu yaştan sonra bize bu kadar maddi olarak yüklenme demesi lazım da yanlış bir iletişim var ama hepsi o kızın saçma sapan istekleri para gozlulugu yüzünden kıza nasıl kuruldum anlatamamantalyada karşıma çıkmasın

Yaa o zaman benim bebiş de öyle otururken mesela telefonda mesaj yazıyorum fark etmeden kolum da karnımın üstünde oluyor vuruyor da vuruyor çekiiil surdaaan diyomus demek ki

Abin zahmet etme onu da ben alırım deseydi
Valla canim öyle iş olmaz kız ailesiyle muhatap ettirecek önce bizim buralarda tanışmaya gidilir kızın evine sonra işte giderken çiçek veya cikolata tarzı bir şey alınır elin boş gitmemesi için.. orda bu konulara sıra gelirse konuşulur bi nabiz şerbet ölçülür herkes düşüncesini söyler maddi durumunu söyler ona göre plan yapılır. Ha uymuyor mu o iş bozulur aileler küser artık gelinle damat ara bulmaya calisir vs vs. Kız anca gelenek gelenek valla herkes kendine bi gelenek yazmış kafasina göre oynuyo

Y
Ya hayirrrrrr ama babasıyla ben o kadar temas severken onunda sevmesi lazim

Aay çok güzel haberlerle gelmişsin hem kafa olarak rahatlamissin hem bebişin boyu kilosu iyi harikaa

Ne istiyor kız canım? İsteğe göre görümcelik yap bence

Yuhhh Fethiye’ye nasıl izin almış bilmiyorsa yalan mı söylemiş ailesine acaba yoksa evlilik yaşında kız. Eğer yalan söylemişse aileye kolay kolay, diğer konularda da kolaylıkla yalan söyleyebiliyor demektir bence

Bu devirde insanlar altınlarını satıp araba alıyorlar araba lüks değil ihtiyaç. Bu kız arabayı satıp kolye mi aldıracak bende doğuluyum aslen. Ama biraz insancıl olmak lazım bizim de adetlerde nişan kına düğün hepsini erkek tarafı yapıyor altın miktarı da kızın dediği şekilde maalesef doğunun eski adetleri böyle doğuda kadına değer maalesef yok mal olarak görenler var ve hala devam ediyor bu durum maalesef. Ama kendini düzelten geliştiren çok aile oldu biz adanaya taşındık mesela başka kültürden insanları görünce doğruyu yanlışı ayırt edebiliyoruz. Abinin kız arkadaşı da sanırım Antalya’ya taşınmış. Eski kafadan eser kalmamıştır ama söz konusu altına eşyaya gelince mi eski kafa zihniyet ortaya çıkıyor biz evlenirken annem erkek tarafına söyledi siz ne derseniz onu yapalım dedi. Kız veriyor diye karşı tarafa bu kadar yüklenmemek gerekiyor hele ki bu devirde. Artık ben altını takip bile edemiyorum seçimden sonra daha da uçar gibi hissediyorum. Evlilik şirket değil bence

Aay komedi dizisi gibi gerçekten kız biraz değişikmis

Ben eşimle sevgiliyken eşimle şehir içinde bir kafede otururken elli kere bakıyordum babam abim geçti mi diye kaldı ki tatile gideceğim kız babam abim konsey kurup karar alıp vururdu heralde evlendikten sonra nasıl bir otorite olduysa, eşimin yanındayken alışamamıştım babam görürse diye on günde zor alıştım hala babam görürse diyordum içimden diyordum salak mısın evlendin artık

Doğulu ama sonuçta doğuda yaşamıyor ki her düğünde de gitmezler herhalde ta Şırnak’a valla durup durup ben de kuruluyorum kıza görümcekkk ya annemler de işte sırf biz sevdiklerimizle evlendik diye böyleler ona ayrıl dese sanki haksızlık olacak diye düşünüyorlar ama biz anlatamıyoruz bizim gibi kız bulsalar 10 kez evlensin

Yok yanında kız kardeşi de olunca bir şey olmazmış mantığa bak o zaman Antalyalı modern aile oluyor altın olunca Şırnaklı geleneklerime göreneklerine bağlı oluyor

Benimde erkek kardeşim var gorumcelik damarım tuttu benimde
Zaten ayrıl vs demeleri çok yanlış olur ama maddiyat konularında sert bir duruş sergilemeniz lazim

Ramazan senin doktoruna yaramış

Aklı mantığı olan insanlar öyle yapıyor bu da tam tersi Aynen doğulu batılı değil yani durum zihniyet biraz da. Benim en yakın arkadaşım da doğulu kıza ev mi bilezik mi dediler kız ev alın dedi mesela mantıklı olarak. Ama işte anlamadığım şey lafa gelince doğulu olup gezip tozmaya gelince Batılı oluyor. Onu anlamıyorum ben de. Zihniyet biraz da işlerine bu şekilde geliyor. Kendi oğlu da evlenmiş ne takmış bilmiyorum da kızı almış gelmişler 7-8 kişi ufacık evde yaşıyorlarmış hepsi bir arada. O kadar haklısın ki kendin de diyorsun aile farkı tamamen. Şu 1 ayda uçtu 200-300 lira arttı resmen seçim öncesi bir de aileme üzülüyorum artık yaşlarını başlarını aldılar az para değil o kadar borcun altına girmek kolay değil. Abime de üzülüyorum huzuru olacağını sanmıyorum. Bu kadarla kalmaz bence para huzur mutluluk getirmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…