- 22 Ağustos 2016
- 2.747
- 2.474
- 133
- 27
Ben de inanmıyorum zaten bunlara tamam diyeceğine biz her şeye tamam desek başka bir şey daha çıkacak eminim. Aynen bizi zengin mi görüyorlar napıyorlar anlamıyorum halbuki orta halli kendi yağımızda kavruluyoruz. Ben de aynı düşünüyorum maddi olarak çok karışacaklar. Aaa cidden bir tuhaflar zaten ona baya şey aldık tamam dedik diyorsun bu devirde onları yapmak bile ne kadar zorBu kadarla kalmaz zaten maalesef. Kız çalışıyorsa evlendikten sonra eve yardım edeceğini sanmıyorum aielesine verir , vermezse annesi kavga çıkarır kızın evliliği sarsılır. Abinin işi mesleği arabası babanın evi var bunları görünce resmen karşı taraf yamyamlık yapmış. Yazık günah yani . Evlendikten sonra da zaten herşey benim olsun istiyorlar. Biz şimdi diğer kardeşimi evlendireceğiz yengem şimdiden başladı bana alınandan daha fazla şey alınmayacak demeyedoğu zihniyeti maalesef kafada sadece maddiyat var kadın mal olarak görülüyor bazı kesimlerde. Altın varsa kızı veririm yoksa yok mantığı. Burda kadını resmen satın alıyor gibi oluyorsun. Benim anneannem altın için 12 yaşında evlendirildi daha regl olmamış göğsü bile çıkmamış. Resmen kadınlara bu muamele yapılmış ve biz de hiç mi dememişiz biz mal değiliz altın değil sevgi saygı istiyoruz diye düşünmemişler yıllarca adet böyle gelmiş, maalesef hala da aynı
onlar da yaşlandıkça sinileriniyorlar en ufak şeylere tahammülleri kalmıyor maalesefRamazandan önceydi 1 ay olacak haketmedigim laflar etti malesef herkesin babası iyi degil
Kesinlikle canım geç oldu ama anladımHiç bir şey bebisinden önemli değil stres yapma hiç bir şeye lütfen
Ya işte doğu batı değil zihniyet kaynaklı çünkü işine geldikleri gibi hepBenimde arkadaşım var Mardinli. Hiçte öyle bilmem kaç gram altın bilmem ne takılmamış benim annemler daha çok taktı bizde az olsun ama kalın kaliteli olsun filan diyodu
hahahaha bende altından filan sandım
kız öyle değilsayfa yöneticisi değil site yönetimi ceza veriyor Nisan annelerinde sayfa yöneticisi bile ceza almış geçici filanda değil çoğunun üyeliğini komple iptal etmişler
Ayyy buna kahkahalar attım onunki altındandır kesin canımAbin salak mıay niye onun fıstığı bizimkinden farklı mı vah vay
Aynen öyle artık tek temennimiz ayrılmasıEvet siz de doğulu olsanız onlar da doğuda olsa zaten yapacak bir şey yok mecbursun borca da girsen aldırıyorlar ve ses edemiyorsun bırak eleştirmeyiama ne siz doğulusunuz ne onlar doğuda oturuyor işlerine gelince doğuluyuz
Bu devirde hala bu zihniyet insan gücü yettigi kadar kendine yakışanı yapar zaten bu kadar zora koşmak ne yani. Neyse ben agzımı açmayim 2 bekar erkek kardeşim var. Allahım vicdanlı insanlarla karşılaştırsın. Şuan benimkini oturup dövmek istedimYa işte doğu batı değil zihniyet kaynaklı çünkü işine geldikleri gibi hep
Canım sinir edecek bir şeyde yapmadım huyunu bildiğim için. Başkasına sinirlenip evlatlarından çıkaran hıncını tiplerden gerek yok konuşup moralimi bozmaya. Gitsin onu sinirlendiren insanın kalbini kırsın. Hamilelik beni çok olgunlaştırdi eskiden olsa dediklerine karşılık verirdim hakkımı savunurdum anlamayacak ya beni sonuçta yazıklar olsun dedim sadece her yerden engelledim..onlar da yaşlandıkça sinileriniyorlar en ufak şeylere tahammülleri kalmıyor maalesefinsanlar yaşlandıkça daha kolay kalp kırıyorlar sanırım
Hani o yüzden burda evlenirken altin para pul isteyen insanlara ayar oluyorum o kadar dertsizler.. gerçekten hayatın tokadını yiyen insanlar sadece huzur istiyor gerekirse bir kuru ekmek bile yerCanım sinir edecek bir şeyde yapmadım huyunu bildiğim için. Başkasına sinirlenip evlatlarından çıkaran hıncını tiplerden gerek yok konuşup moralimi bozmaya. Gitsin onu sinirlendiren insanın kalbini kırsın. Hamilelik beni çok olgunlaştırdi eskiden olsa dediklerine karşılık verirdim hakkımı savunurdum anlamayacak ya beni sonuçta yazıklar olsun dedim sadece her yerden engelledim..
Hani en önemli şey aile kavramı ailesinde huzur olduğunu anlaması gerekiyor da bu saatten sonra anlaması çok zor
Evet ya bazı babalar dışarıya çok çok sert evlatlarına çok yumuşak bazı babalar da dışarıya yumuşak evlatlarına sert hep evlatlarından çıkarır sinirini hırsını. Hiç çekilmezler maalesef. Canını sıkma bak sen de adamın huyunu biliyormuşsun zaten maalesef baba olduğu için kabul etmemiz gerekiyor bazen ebeveynin kim olduğunu bile unutuyorlar. Bayrama kadar umarım barışırsınızCanım sinir edecek bir şeyde yapmadım huyunu bildiğim için. Başkasına sinirlenip evlatlarından çıkaran hıncını tiplerden gerek yok konuşup moralimi bozmaya. Gitsin onu sinirlendiren insanın kalbini kırsın. Hamilelik beni çok olgunlaştırdi eskiden olsa dediklerine karşılık verirdim hakkımı savunurdum anlamayacak ya beni sonuçta yazıklar olsun dedim sadece her yerden engelledim..
Hani en önemli şey aile kavramı ailesinde huzur olduğunu anlaması gerekiyor da bu saatten sonra anlaması çok zor
Benim teyzem Diyarbakır’da oturuyor ben evlenirken beni çok eleştirdi çok üzüldüm ben. 2 kilo altın takılmadı diye beni gelin olarak bile saymamıştı. Ağustosta kızını verdi 2 metre zincir 10 bilezik Urfa akıtması set altın kemer beş yüzük. Düğünden bir ay sonra altınlar ortadan kayboldu ya kiralık ya da kayınbaba aldı bilmiyoruz. Bu kadar altın yaptık diye oğlanın bekar evindeki eşyalarla idare etmeyi kabul etti teyzem. Şimdi altın da yok eşya da. Kuzenim boşanmak istiyormuş şimdi duyduğuma göre ama üç aylık hamileymiş çok ağlıyormuş beni kandırdılar diye. Kanmayın arkadaşım salak olmayın altın da altın derseniz olacağı buAynen öyle artık tek temennimiz ayrılması
Bende vicdan azabı çeke çeke az yemeye çalışıyorum ama bu aralar aşırı arttı isteğim ya hep tatlı yemek istiyorumYiyorum ben
Doğulu ama sonuçta doğuda yaşamıyor ki her düğünde de gitmezler herhalde ta Şırnak’avalla durup durup ben de kuruluyorum kıza görümcekkk ya annemler de işte sırf biz sevdiklerimizle evlendik diye böyleler ona ayrıl dese sanki haksızlık olacak diye düşünüyorlar ama biz anlatamıyoruz bizim gibi kız bulsalar 10 kez evlensin
Üzüldüm valla okurken. Benim babam kızım ne alırlarsa sesini çıkartma dedi evlenirken hiç bi fazlası olsun demedim. Olması gerekende bu bence. Herkes durumu neye elveriyosa onu yapar. Halıyıda almasaymış bu arada zaten tüm herşeyi size yüklemişAklı mantığı olan insanlar öyle yapıyor bu da tam tersiAynen doğulu batılı değil yani durum zihniyet biraz da. Benim en yakın arkadaşım da doğulu kıza ev mi bilezik mi dediler kız ev alın dedi mesela mantıklı olarak. Ama işte anlamadığım şey lafa gelince doğulu olup gezip tozmaya gelince Batılı oluyor. Onu anlamıyorum ben de. Zihniyet biraz da işlerine bu şekilde geliyor. Kendi oğlu da evlenmiş ne takmış bilmiyorum da kızı almış gelmişler 7-8 kişi ufacık evde yaşıyorlarmış hepsi bir arada. O kadar haklısın ki kendin de diyorsun aile farkı tamamen. Şu 1 ayda uçtu 200-300 lira arttı resmen seçim öncesi bir de aileme üzülüyorum artık yaşlarını başlarını aldılar az para değil o kadar borcun altına girmek kolay değil. Abime de üzülüyorum huzuru olacağını sanmıyorum. Bu kadarla kalmaz bence para huzur mutluluk getirmiyor
Hamileyken insan daha bir duygusal oluyor ama canını sıkma canım valla şu sıralar bebekleri beslemek çok önemli sonlara doğru yaklaştık o yüzden bebeğin ve kendine öncelik ver. İnşallah bayramda barışırsınız. Huzur önemli gerçektenCanım sinir edecek bir şeyde yapmadım huyunu bildiğim için. Başkasına sinirlenip evlatlarından çıkaran hıncını tiplerden gerek yok konuşup moralimi bozmaya. Gitsin onu sinirlendiren insanın kalbini kırsın. Hamilelik beni çok olgunlaştırdi eskiden olsa dediklerine karşılık verirdim hakkımı savunurdum anlamayacak ya beni sonuçta yazıklar olsun dedim sadece her yerden engelledim..
Ahaaa okurken dedim ki tek gerizekalı eşimin kardeşi değilmişYa işte doğu batı değil zihniyet kaynaklı çünkü işine geldikleri gibi hep
Amin canım inşallahEvet ya bazı babalar dışarıya çok çok sert evlatlarına çok yumuşak bazı babalar da dışarıya yumuşak evlatlarına sert hep evlatlarından çıkarır sinirini hırsını. Hiç çekilmezler maalesef. Canını sıkma bak sen de adamın huyunu biliyormuşsun zaten maalesef baba olduğu için kabul etmemiz gerekiyor bazen ebeveynin kim olduğunu bile unutuyorlar. Bayrama kadar umarım barışırsınız
Ay benimkide öyle ya elimi nereye koysam hemen ittiriyo geçen arabada kolum karnıma değmiş onu bile itti dedim oğlum ben sana hiç dokunamıcam mı eşime dedim ya çok temas seviyo hemen tepikliyo yada hiç sevmiyo sinirlenip vuruyo doğunca görcezCanım o sıcaklıktan zıyade temas sevmiyorlar bence benım bebişte elımı kolumu koysam sürekli tepiyor nst de ebelerı ıtıyor ebeler bu kız temas sevmeyecek dıyor arkadasımın kızı da boğa burcu oda temas sevmıyormus bence bızımkıler temas sevmeyecek ben koalanın temas sevmeyen kızı olamaz diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?