2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Geri almak nedir ya birisinin abinin gözünü açması lazım buradan çok uzulecekmis gibi duruyor

Bu arada nişan neden size ait? Kız tarafının o kınada aynı şekilde
Aynen ben de aynı şekilde söyledim asla Doğu Batı ayrımı yapmam en yakın arkadaşım da Diyarbakırlıdır ama kız sıkışınca biz Doğuluyuz bizde adet böyle diyor ama sürekli orda burda geziyor o zaman adet gelenek yok. Babam da kız verdim ben yaptım oğlan evlendiriyorum yine ben yapıyorum diyor haklı olarak. Annem de abim seviyor diye bir şey diyemiyor ablamla beni herkesi sevdiğine verdik diye altın biriktirmeye başlıyor. Abim daha yeni atandı özelde çalışıyordu Antalyaya atandı kız demiş ki zaten Antalya olmasa ben başka şehire gitmezdim. Bilmiyorum kızın da sevdiğinden şüphe ediyorum. Abimin arabası var annemlerin evi var orda kira vermeden oturacaklar abim kıza öylesine demiş ki arabayı satıp kolye alalım o kadar önemliyse demiş kız da bunu kabul etmiş akıl mantık işi değil cidden

Kızlar şeker yüklemesi yaptırdınız mı? Ben geçen hafta 28. Haftadaydım gittim ama doktor şeker yüklemesine dair hiçbir şey istemedi. Kan tahlilleri istemişti onlara baktı gerek mi duymadı acaba hem açlık hem tokluk kan şekerim normal çıktı. Bir de kan uyuşmazlığı iğnesiyle uğraştık arada kaynadı mı acaba

5 parmağına yüzük
2 metre zincirli 250 binlik kolye
150 gram bilezik
Tüm ev eşyaları
Ayrı kına ayrı düğün ve nişan
Hepsi bizde ki bu da babası kabul ederseymiş 150 gram bilezik az olabilirmiş
Ayy benimde bekar abim var okurken Allah korusun dedim bunlar ne böyle

Abinin bu duruma yorumu ne kız çalışıyor mu ailen almasın borca girip, her şeyi abin alsın sonra evlenince beraber öderler
Abim demiş tek gece kına ve düğün olur 150 gram bilezik 150 binlik set alyans tektaş eşyalar kabul ediyorsan diye ki bunlar bile çok fazla Antalyada bir düğün salonu en kötü 50bin şuan kuzenim 140a tuttu daha yeni. Kız diyormuş ki eşyalar ucuz olsun çok önemli değil altın fazla olsun. Annemler istikbalden alacaktı eşyayı saçmalığa bak ya insan kötü eşyada arabasız olmayı kabul edip nasıl 250 bine kolyeye tamam der ki sürekli takacağı bir şey değil şu internette gördüğümüz koca koca kolyelerden. Kız da çalışıyor ama tüm parasını ailesine veriyormuş maaşı yatıyor ailesine veriyormuş direkt kenara 3-5 kuruş atmamış anlayacağın. Arabanı sat kolye al diyem biri onu da kabul etmez

Ayıptır sorması düğününde ailen sana ne kadar taktı? Ben adalete çok önem veririm aynısı kadar abine de taki olarak takılması lazım..
Ohh ne ala o zaman kilolarca altin taksın millet kına düğün vs bitince herkes taktığını geri alsın ne anladım ben o işten o hangi yöre ne saçma ya tövbe tövbe

Minik tırtıla bak sen daha anne karnında huyları falan var sevdiği sevmediği şeyler var doğunca benim yerime bi ısır onu

Aynen öyle yani hepimiz evlendik annem şey düşünüyor sizi sevdiğinizle evlendirdik o da onu seviyor yapmamız lazım kafasında. Ama ablam evlendi eltisine me yapıldıysa onu yapcaz dediler tamam dedik. Ben evlenirken de yapabileceklerini söylediler ki benim kayınpederim bol keseden sallıyordu babam da hepsini yapamazsın dedi onları düşünüp. Kendi üzerine yükledi mesela. Babam da o konuda kızıyor nişanı vs hep biz yaptık kız da evlendirsem oğlan da her şeyi yapıyorum diyor. Abim de biraz çatlak daha anlaşmadan gidip isteyelim verirlerlerse kabul ederlerse eder diyor. Ki kabul etmeyecekleri belli adamın diğer kızı evlenince altın bi yana kız bi yana altının varsa kızı veririm demiş. Ablamla ben bir şry söyleyince bize kızıyor sizden para isteyen yok diye

Ben hayatımda antalyada gördüm bunu ilk defa kapalı pazar yerinde düğün yapıldığını ahahahahha madem öyle çok şey istiyo o tarz yerde yapalım deseniz ne diyecek acaba hayırdır kız altınları alıp gidecek heralde ne bu altın seyi oha birde ailesine hala para yediriyor kız abinin gerçekten aşktan gözüne perde beton ne varsa inmiş siz onu kaldiramazsiniz

Geri almak nedir ya birisinin abinin gözünü açması lazım buradan çok uzulecekmis gibi duruyor
Nasıl açıcaz bilmiyorum sürekli konuşuyoruz ediyoruz ama yok bana mısın demiyor. Hele bir de kıza demiş vermezlerse kaç diye duyduk bunu şok olduk. Kızın kaç tane abisi var bir de doğulu gelip seni vururlar diye. Nasıl böyle oldu bilmiyoruz. Sürekli farklı kızla takılıyordu en son bunda kaldı

Ayy benimde bekar abim var okurken Allah korusun dedim bunlar ne böyle
Valla Allah korusun annemler sürekli yaşın geçecek evlen diyordu ki bu devire göre normal yaşta erkek zaten aha şimdi gördüler evlenmeyi Allah yardımcınız olsun böylesiyle karşılaştırmasın

Anladığım kadarıyla kız gösteriş meraklısı. Pırlanta kolye satsa dahi değerinin altında gidecek bir şey. Full altınlı bir şeyler istese Dicem ki kendini garantiye alıyor. Altınlar kızlarının diye abine dokundurtmazlar bence. Daha şimdiden niye böyle eziyet ederler anlamam. Çiftler evlendikten sonra altınları satalım ev araba bir şey alalım diye uğraşırlar bu kafa çok değişikmis gerçekten. Aay hiç girmesin kaçırma olaylarına sakın. Madem ailesi bu kadar sıkı nasıl tatile falan gidiyorlar. Ne kadar süredir beraberler?

O konulara girersek zaten hiç çıkamayız bilezik taktılar sadece birer tane ki ben bohçama kadar her şeyimi kendim yaptım hazırladım ettim hepsini de satın aldım. Çalışıyorum kazanıyorum diye. Yani yaptıkları abime gidiyor yabancı değil mutlu olsunlar gözüme görünmez ama dediğim gibi kızın artık derdi altınmış paraymış gibi geliyor. Kız diyordu ki parada gözüm yok kredi çekip alalım düğünden sonra kapatırız diyordu. Ondan da vazgeçmiş. Zaten kolyeler 18 ayar vs oluyor alacağı al sat arasındaki fark elde bir şey kalmıyor. Ben de o kadar önemsemiyorsa kuyumcudan kiralayıp geri verin dedim şimdi o da işine gelmiyor. Şırnaklı kız orda adet böyleymiş. Lafa gelince biz kaç yıldır Antalyalıyız köklerimize bağlı değiliz ama altına gelince bizim orda adet böyle diyor.

Ha bir de annemlerin evi vardı Antalyada orda kira vermeden oturacaklardı kız da bu ev bizim oalcak evlenince gibisinden söylemiş annesine o zaman evi arabası olduğu için 150 gram bileziğe okeylerdi. Ablam benim evim var senin olsun dedi ben de kabul etmedim benim de evim yok dedim. Babam da böyle olunca kızdı ben daha ölmeden kimseye miras paylaştırmam diye oturacaksan kira vermeden oturursun dedi şimdi o 150 gram bileziği de kabul etmezler. Daha bu konuda kendileri karsr veremiyorlar ama abim ısrarla tanışmaya götürmeye çalışıyor

Günaydın kızlar bugün görüş günümüzdü 30+5 teyiz 1800 gr 43 cm olmuş kızım, bu kez haftası ile uyumlu çıktı demek gerçekten şekerli şeyler kilo yapıyormuş onları kesince az kilo almış.
Kafası 2 hafta önde gidiyor hala ama ona yapacak bir şey yok genetik dedi doktor. Oğlumun da kafası büyüktü zaten

Doktorla doğum şeklini konuştum korkularımdan bahsettim, ilki normal neden sezaryen düşünüyorsun dedi, anlattım ilk doğumdaki zorlukları. O da şu an kilosu iyi gidiyor kafası da eğer çok iri olmazsa önce normal deneyelim bakalım duruma göre, olmazsa öyle sezaryen yaparız dedi. Beni baya motive etti. Günde yarım saat yürüyüş yap hareketli ol dedi. Ben bir de yaralarım çok zor iyileşiyor ilk doğumda da öyle olmuştu ondan korkuyorum dikişlerim iyileşmezse diye dedim, o da beyaz tenli ve kanın az olduğu için diğer insanlara göre daha zor iyileşir evet ama şekeri tamamen kesersen protein ağırlıklı beslenirsen daha çabuk toparlarsın dedi. İki doğumun da zorlukları var ama bebeğine kavuşunca hepsi unutulacak falan dedi bugün sağ tarafından kalkmış heralde baya 20 dk psikologluk yaptı bana. He yarın gitsem beni unutmuş olur o ayrı öyle işte..sona doğru yaklaşıyoruz bakalım hepimiz için hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…