2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Aynı bizim bebişler seninle ama bana yüksek ihtimalle sezeryan dedi neyse bakalım hayırlısı olsun inşallah

Benim de öyle canım zaten süt doğumdan önce gelmez doğum esnasında oksitosin salgılanıyor o da prolaktini uyarıp süt kanallarına süt salgılanmaya başlıyor; ben emzirme eğitimi alırken hiç hamile olmayan bebeği olmayan bir kadına bebek gösterin göğsüne yaklaştırın hipofizden bile o an beyin annelik iç güdüsüyle süt salgılattırıyormuş ve o an süt gelebiliyormuş varmış böyle olaylar. Biz doğum yaptıktan sonra hayli hayli geliyormuş birde bizim sütlerimiz bebeğimize özelmiş her kadının sütünün içeriği de aynı değilmiş; bebeğimizin ihtiyacı olan besin neyse bizim sütümüzün içeriği de oymuş böyle harika bir şey ben çok duygulanmıştım mucizevi bir şey gerçekten Allahın hikmetlerinden birisi kesinlikle bu

Kızlar ben de ayağım için gittim ayağımı gosteremeden geldim ptesiye radyoloji randevusu verildi yer yokmuş. Nstye girdim kasılmalarım biraz düzenli olunca Dr seni çatı muayenesine bugün alcam dedi. Bebek kanala girmemiş hala yüzünü gorebiliyoruz gobusu yine önden gitmeye başlamış kilosu 2955, geçen haftadan bugune 300 gram almış çatı muayenesinde çatımın dar oldugunu ve normal doğumu zor yapacagimi söyledi riskleri biliyorsun dedi. Bekleyelim normal olsun dersen 41e kadar bekleriz ama senin çatın dar yirtigin çok fazla olabilir dedi. Bebek geçerken sıkıntı olabilir kuvoze girebilir dedi bayramdan sonra muayenede yine konuscaz. Bu tür riskler varken ille de normal doğum diyemiyorum ben de. Bebeği riske atmak istemem siz ne diyorsunuz bu süreçte dedim. Risk olmasın dersen sezaryen dedi. Yani ben yurusem bebegi kanala da soksam catim dar olduğu için normal doğum sıkıntılı olacak Allah korusun bebeği çıkartmak için omzunu kirmak zorunda kaldıklarını söylemişlerdi konferansta. Bir de doğarken sıkışırsa Allah korusun vicdanen çok kötü olur

Ay sakın sakın ille de normal de normal diye darlama nolur bebeği düşün onun için en iyisi sezaryen olacaksa hiç düşünme gerisini birşey olmaz sezaryen olsun ağrısını çekersin hiç önemli değil 9 ay çektin zaten 2 hafta daha çekersin yeterki bebek iyi olsun bence; ille normal diye ısrar eden biri vardı grupta Nooneathome9 söyledi sanırım bebek sıkıntılı doğmuştu; Allah korusun bilinçli annesin sen hiç üzülme hayırlısı buymuş Doğuma kadar bebeğin 3.5 olur bence Allahın izniyle çatın darsa çok zorlarsın oğlunu . Birde radyolojiden nasıl randevu verdi sana hamileler röntgene giremiyor ki farklı bir röntgen mi veya ultrasonla mı bakılacak ? Hakkında hayırlısı olsun inşallah bebeğin iyi sağlıklı önemli olan o

Ben de riskler varken zorlamak istemiyorum canım 24.04.24 diyordum evrene fazla mesaj gönderdim galiba hayırlısı böyleymiş büyük riske gerek yok bence de. Ultrasonla bakılacak canım evet evet en önemlisi sağlık, sağlıkla gelsin minmoslarimiz

Diğer gittiğinde o zaman randevunu alacaksın kaç haftalık olmuş olacak bebiş 24 üne? Ben haftaya gittiğimde gün almak istiyorum 37 oluyoruz artık 38 de sezaryen isterim inşallah günümü versin kavuşalım artık

Hayırlısı neyse o olsun canını sıkma hiç en sağlıklısı nasılsa öyle olsun çok diretmemek lazım böyle şeylerde Allah korusun sonrasında pişmanlık fayda etmez iyi yönünden bak günü belli olur en azından gün vermedi mi

Nisan anneleri bayağı acıttı demiş hatta doktorları gün içerisinde kanama olabiliyor demiş benim doktorum hiç korkma demişti ama bakalım benim canım da pek tatlıdır öyle eşim hafif ısırsa bile sanki büyük kıyamet olmuş gibi hissediyorum

Asla ısrarcı olma normal doğum için. Bedenine ve bebeğe uygun olan ne ise onu kabul et. Kuzenim ısrarla normal doğum dedi doktoru uyardı dinlemedi bebeğin beyninde sıkıntı oldu.
Bir de ne gerek var ki strese mis gibi kafan rahat olacak artık sezaryan doğumlar normale göre daha az riskli.

38+5 oluyorum Dr zaten en geç 39da demişti sezaryen olursa muhtmelen gün alırız herhalde bilemedim ben de amiin inşallah sağlıkla gelsinler

Yok canım, bayramdan sonraki muayenede yine bir konuşuruz dedik. 15'inde konuşuruz artık bakalım. Bebek kanala girse de sezaryen olabilir herhalde

Evet evet diretmeye gerek yok bence de çocuğuma ömür boyu kalıcı hasar bırakma ihtimalini düşünmek istemiyorum. Hayırlısı böyleymiş artık

Ben de böyle seylerde gerilirim ama Dr pat diye ettirmedi önce bir tek denedi sonra iki şeklinde yaptı galiba çok sert davranmadi yani bir de kayganlastirici bı sıvıydi galiba o yüzden rahat girdi ama ittirdiginde acıttı biraz

Yok canım, bayramdan sonraki muayenede yine bir konuşuruz dedik. 15'inde konuşuruz artık bakalım. Bebek kanala girse de sezaryen olabilir herhalde
Olur diye biliyorum ben doğurmak üzere olanlar bile bir anda sezaryene alınıyor sonuçta 24.4 istiyorsan o gün yoğun olur bence sezaryen açısından bugün söyleseydin keşke sabah ilk beni al diye öğleden sonraya felan kalırsa zor olur

Direkt o anda karar veremedim canım şok oldum çünkü eşim yoktu yanımda doğumhaneye gittik çati muayenesi için. 24.04 olsa güzel olur tabii de ille de diretmem o tarih için ya sağlıkla gelsin de bakalım 15inde karar veririz artık

Canım çatın darsa riske atma bana ilk hamileligimde doktorum çatın çok dar normal dogum yapamazsın demişti. Hem aşırı yırtıgın olur alt tarafı bozma hemde bebegini riske atma hakkında nasıl hayırlı olacaksa öyle olsun canım. 37. Haftaya adım atmışsın bayramdan sonra gün verir artık gelir minnoşun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…