- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Canım bence onu ileride torununun doğumuna gelmedi muhabbeti olmasın diye söyledi diye düşünüyorum. Yani ben gribim diye bahane üretmiyorum gelebilirim ama size bağlı diye. Sizin gelmeyin demeniz lazım. İleride bunun muhabbeti olduğunda ben gelme diyen siz olun diye. Aslında burada kötü bir şey sezmedim ben. Sadece gribim torunumu da görmek istiyorum ama ben gelmicem diyemiyorum siz diyin bana gelme diye demiş benceKızlar benim kv grip olmuş.. valizini falan hazırlamış ne zaman istersen gelirim diyo... gerçekten korktuğum şey başıma gelmesinden çok korkuyorum buraya gelip benide bebeğide hasta edecekler diye.. kendi annem içinde aynısını düşünüyorum 10 saat yol gelcekler otobüste birinden hastalık kapma ihtimalleri de var aslında kimseyi istemiyorum bu yüzden amann canım çok sıkıldı
Enfeksiyon olayı mı ne oluyomus galibaHaydaaao niyeymiş kız. E napcaz biz
Amin inşallah açılışı yapalım arkası sağlıkla gelsinAyyy açılış geliyorsağlıkla gelsin
E sende bi uzanmak dinlenmek istersin evde bisürü kalabalık nasıl ayaklarını uzatıp dinlencen. Allah bu mübarek günlerde kv bırakmaya razı olmaz ama iki canlı ağırlaşmış kadına iş yaptırılmasına razı olur mu
bana ventolin hava antibiyotik verdi bide kan sulandırıcı oksapar 4binlik kullanıyodum 6 binliğe çıkardı enfeksiyon var pıhtılaşma yükselir dedi ordan kadın doğumcuma gittim asistanına durumu anlattım doktora sordu geldi 10 gün 6 binlik kullansın sonra yine 4 binliğe dönsün demiş. Kanım düşük çıkmış hoş gerçi kan ilacını düzenli kullanmıyorum ne yalan söyleyim onun etkisidir doğuma kadar düzenli kullanırım artık
Boşver kötü olacaksan da ol kimseyi takma evime gitmek istiyorum de kontrolden evine geç.Canım kesınlıkle bende oyle düşünüyorum bıde duygu somurusu yapıyor surekli aglamaklı eşimde ayrı pasif zaten herkesden herşeyden soğudum yuz ıfadem bence herseyı ifade edıyor ama karsıdakı anlayıslı olmassa kotu olan ben oluyorum varsın olayım evıme gıtmek ıstıyorum artık
İnşallah herşey planlandığı gibi olur canım sağlıkla kucağına gelsin bebişlerKızlar ben geldim suyum daha da artmış ölçüm dahi yapamadı suan 31+6 eğer bayramı atlatırsak 34 bitince direk sezeryana alma kararı aldı beklemicez
hiç sıkma canını hasta insanın yenidoğan evinde ne işi var Allah aşkına. Ah tüh bak kendisi zaten rahatsız belli hastalıkları var üstüne bide grip olmuş asıl kendisinin de enfeksiyon kapmaması lazım şimdi yolda otobüste vs ya daha da ağırlaşırsa tamam sizi düşünüyor ama kendisini de düşünmesi gerek o size lazım babaanne olarak. JsjsjsjsKızlar benim kv grip olmuş.. valizini falan hazırlamış ne zaman istersen gelirim diyo... gerçekten korktuğum şey başıma gelmesinden çok korkuyorum buraya gelip benide bebeğide hasta edecekler diye.. kendi annem içinde aynısını düşünüyorum 10 saat yol gelcekler otobüste birinden hastalık kapma ihtimalleri de var aslında kimseyi istemiyorum bu yüzden amann canım çok sıkıldı
Tabi paylaşırım zaten genel istedim bakalım nasıl olacakAyyy ilk bebeşimiz geliyorrrsonrasında deneyimlerini paylaş bizimle de sağlıkla gelsin inşallah
Banada daha önce gruptan biri demişti ben denedim. Kahvaltı yaparken bir bardak sıcak suyun içine bir tutam atıp üstünü kapattım az beklettim içtim 1 hafta boyunca. 1 hafta geçilmemeliymiş. Ama şeker problemi olanlar yapmasınlar yazıyodu şekeri yükseltiyomuş sanırım bence gene doktorunuza sorup deneyin.Kızlar idrar yolu enfeksiyonu için dut kürü mü ne söylemişti birisi nasıl yapılıyordu
İnşallah canım bakalım vallaBoşver kötü olacaksan da ol kimseyi takma evime gitmek istiyorum de kontrolden evine geç.
Bende rahatsız oluyorum bebeği öne sürüp sıkıntım yokken ağrım filan var diyince. Ama erken doğum riskin var bu gerçek mesela bunu öne sürebilirsin.
İnşallah herşey planlandığı gibi olur canım sağlıkla kucağına gelsin bebişler
hiç sıkma canını hasta insanın yenidoğan evinde ne işi var Allah aşkına. Ah tüh bak kendisi zaten rahatsız belli hastalıkları var üstüne bide grip olmuş asıl kendisinin de enfeksiyon kapmaması lazım şimdi yolda otobüste vs ya daha da ağırlaşırsa tamam sizi düşünüyor ama kendisini de düşünmesi gerek o size lazım babaanne olarak. Jsjsjsjs
aman ya en kötü böyle söyler geçersin eşine de net net gelmesin bize de bulaştırmasın dersin. En çok lohusalığının burnundan geleceğini düşünüyorsun ama inşallah hiç bişey düşündüğün gibi kötü olmaz herşey yolunda gider
Allah bildiği gibi yapsın nasıl bi hormonum varsa full kıl tüy çıkarmaya çalışıyorEnfeksiyon olayı mı ne oluyomus galibazaten sezaryen olunca vajinal bı durum olmicak bı kaç gün önce alsak minik minik çıkmış olur sadece
Aynen canım inşallah sıkıntısız doğarlarİnşallah sıkıntısız şekilde olsun. Kafaya takıp stres yapma 34. Hafta da gayet iyi daha erken doğum yapan çok kişi var
Ben kendi çocuğuma zor bakıyorum valla yemek hazırlamak zor geliyor bazen, ki sen serklajlısın kendini çok yormaman gerek bence artık son haftalardayız dinlenmen lazım. Bakacak kimsesi de varmış çağırsın onları gelsinler başka gelini kızı vs yok mu yoksa da kardeşleri gelsin ilk zorlu zamanları seninle atlatmış zaten.Ay cıldırmak uzereyım canım hıc ıyılesme belirtisi yok ki eşime de dedim benım halım yok ramazan dıye sabredıyorum gıdıcem dedım ben gelmeyecektım normalde kım bakacaktı bılmıyorum benı gordugu ıcın yatıyor kardeslerıne de ısrarla benım olduğumu gerek olmadıgını soyluyor ve gercekten sabrımın sonuna geldım sımdı doktora gıdıcem ınsallah guzel haberler alırım sonra duruma gore eve gecmek ıstedıgımı soylerım
Ah kıyamam ya resmen doktor hatası olmuş. İnşallah sağ salim kavuşur bebeğineLeke gelmiş 3 gün kontrol için yatırmışlar çıkış yapacağı gün sancısı başlamış açıklık bakmış doktor 1 cm bu önemli değil nstye almışlar bir şey yok demiş kız da daha önce doğum yapmadığı içim üşüttüm gaz sancısı diye düşünmüş bu devlet hastanesindeki doktor bu arada eve gelmiş hala kıvranıyor annesi de demiş bu doğum sancısına benziyor kendi doktoruna bir git demiş kız da duşa girip gidecekmiş duştan çıkmış bir anda ağrı girmiş arabaya inememiş ambulans çağırmışlar o ara suyu gelmiş zaten ambulansta da doğum yapmış keseyle çıkmış bebek öldü demişler önce sonra ağlamaya başlamıl felan ay travma sebebi ya tamamen doktorun ihmalkarlığı sancıyı kesmek için ilaç felan verse şuan belki de doğmamıştı bebek dua edin lütfen sağlıcakla çıksın kuzu
Hayırlı olsun canım15.04.2024 kızlar haftaya pazartesi sabaha gün aldık
Sezaryende gerek var mı ya detaylı temizliğe? Azıcık kalsa da olur bence kimse açıp oraya bakmayacak dimi? Yoksa bakılıyor muBugüne kadar hep jilet kullandım da kuzum ayıptır söylemesi biraz korkudan birazda tam görmemekten o girintili çıkıntılı kısımları yapamıyorum. Banyoda ayna koyup yapıyorum. Rengide kararmış. Başkası öyle görürse diye de utanıyorum. Alt muayenesi olmuyorum Allahtan. Ama sezaryan öncesi kesin temiz olmam lazım napcam bilmiyorum.
İyileşince gelsin canım bebekten ziyade sana da bulaştırabilir son haftalar bir de hastalıkla uğraşma.Kızlar benim kv grip olmuş.. valizini falan hazırlamış ne zaman istersen gelirim diyo... gerçekten korktuğum şey başıma gelmesinden çok korkuyorum buraya gelip benide bebeğide hasta edecekler diye.. kendi annem içinde aynısını düşünüyorum 10 saat yol gelcekler otobüste birinden hastalık kapma ihtimalleri de var aslında kimseyi istemiyorum bu yüzden amann canım çok sıkıldı
Aynen öyle. Herkes şapur şupur öpecek ama bebek hasta olduğu zaman bi sen uğraşacaksın. Alınan alınsın valla, ortalık hastalık kaynıyor. Canları ne ki bebelerinKizlar bu arada ben bebisle ilgili her şeyi etrafima açıkça söylüyorum. Geçen misafirlikteydik komşunun bebisi geldi eve daha 6-7 aylık öptü bizimkiler kızdım ben de niye öpüyorsunuz çok kucuk daha opmeyin diye. Bizim bebeği öpmek yok dedim mesela, eşim de dalgaya vurdu 7 yaşına kadar kimseye opturmicek diye. Aay anneannem bi alındı anlatamamgörmemişin bı oğlu olmuş dedi. Dedim minicik çocuk gelen giden operse mikrop kapar. Sen de opmicen o zaman görmeyelim bak muhabbeti oldu. Annem öpmicek miyiz falan dedi. Sonra abimle yengem devreye girdi anne bizimkini de öpmuyoduk ya diye. Gelen sadece şöyle bir kokluyordu öpmuyordu kimse dediler. Bebeğin birinin felç geçirdiğini anlattım öpme mevzusundan. Korona olanı anlattim. Kuzenim araya girdi korona bebeklere geçmiyor diyorlardi hani falan diye. Hayır gayette çocuk yoğun bakıma girdi dedim. Millet benim çocuğumu öpecek diye ben niye sapasağlam çocuğu hastaneye yatirayim dedim. Şimdi kendi yakınlarım dahil gorgusuzce üstüne titredigimi dusunuyorlar ama umrumda değil, minicik bebekler. Hasta olan gelmesin, kimse bebeği öpmesin varsın ben gıcık anne olayım yani umrumda değil. Bebeğimin sağlığı en önemlisi onlar bizim minik emanetlerimiz
İnşallah güzel geçerde anlatırım canım.Ben kendi çocuğuma zor bakıyorum valla yemek hazırlamak zor geliyor bazen, ki sen serklajlısın kendini çok yormaman gerek bence artık son haftalardayız dinlenmen lazım. Bakacak kimsesi de varmış çağırsın onları gelsinler başka gelini kızı vs yok mu yoksa da kardeşleri gelsin ilk zorlu zamanları seninle atlatmış zaten.
Ah kıyamam ya resmen doktor hatası olmuş. İnşallah sağ salim kavuşur bebeğine
Hayırlı olsun canımbiz de senden alırız bilgileri artık öncümüz olacaksın
Sezaryende gerek var mı ya detaylı temizliğe? Azıcık kalsa da olur bence kimse açıp oraya bakmayacak dimi? Yoksa bakılıyor mu
İyileşince gelsin canım bebekten ziyade sana da bulaştırabilir son haftalar bir de hastalıkla uğraşma.
Benim de şubat tatilinde eltimlerle kvler gelecekti, eltimin çocuğu grip olmuş o zaman da influenza ve korona yaygındı. Bir hafta öncesinden aradılar işte laf arasında diyorlar kız da hasta diye. Ben de eşime dedim söyle gelmesinler diye, eşim diyemedi sonra ben dedim artık benim hasta olmamam lazım başka zaman görüşürüz vs diye. Ya insanlar düşüncesiz hakikaten. Ki ben hamileyken korona geçirmiş insanım ne kadar zorlandım biliyorlar hala da iğne oluyorum korona yüzünden. Sen de söyle bence iyileşmeden gelmeyin riske atmayalım diye.
Aay yok yok boşver girisme öyle şeylereAllah bildiği gibi yapsın nasıl bi hormonum varsa full kıl tüy çıkarmaya çalışıyorçabuk uzuyolar. Neyse olmadı öyle yapcaz artık napalım. İlk çocukta ne güzel ağda yaptırmıştım kafam rahattı. Bunda asla o cesaret yok. Heleki plasenta rahim ağzındayken
Ayyy o gıcık anne muamelesini bana hala yapıyolar. Halbuki çizdiğim sınırlar olması gereken şeyler. Asla kızım bi başkasının bir yudum bile su içtiği bardağı kullanamaz başkasının çatalı kaşığı ile bişeyler yedirilmez eline telefon verilemez aburcubur abartılarak verilemez haftada 1-2 kez anca yiyebilir çikolata filan. Asitli içecek çay verilemez. Hayır dediğim şey zorla yapılamaz. Yani bunun gibi sınırlarım var bana gıcık anne muamelesi yapıyorlar ama öyle net çizdim öyle net konuştum ki şuan herkes bunları uyguluyor. En nefret ettiğim şey birinin ağzına soktuğu çatalla kızıma bişey yedirmeye kalkması ki aslında böyle şey olur mu ya dersiniz vallahi yapıyorlar inanılır gibi değil. Ben kendim de birinin su içtiği bardaktan su içmem hele kızıma asla içirtmem.Kizlar bu arada ben bebisle ilgili her şeyi etrafima açıkça söylüyorum. Geçen misafirlikteydik komşunun bebisi geldi eve daha 6-7 aylık öptü bizimkiler kızdım ben de niye öpüyorsunuz çok kucuk daha opmeyin diye. Bizim bebeği öpmek yok dedim mesela, eşim de dalgaya vurdu 7 yaşına kadar kimseye opturmicek diye. Aay anneannem bi alındı anlatamamgörmemişin bı oğlu olmuş dedi. Dedim minicik çocuk gelen giden operse mikrop kapar. Sen de opmicen o zaman görmeyelim bak muhabbeti oldu. Annem öpmicek miyiz falan dedi. Sonra abimle yengem devreye girdi anne bizimkini de öpmuyoduk ya diye. Gelen sadece şöyle bir kokluyordu öpmuyordu kimse dediler. Bebeğin birinin felç geçirdiğini anlattım öpme mevzusundan. Korona olanı anlattim. Kuzenim araya girdi korona bebeklere geçmiyor diyorlardi hani falan diye. Hayır gayette çocuk yoğun bakıma girdi dedim. Millet benim çocuğumu öpecek diye ben niye sapasağlam çocuğu hastaneye yatirayim dedim. Şimdi kendi yakınlarım dahil gorgusuzce üstüne titredigimi dusunuyorlar ama umrumda değil, minicik bebekler. Hasta olan gelmesin, kimse bebeği öpmesin varsın ben gıcık anne olayım yani umrumda değil. Bebeğimin sağlığı en önemli onlar bizim minik emanetlerimiz
Aynen öyle bir de kalıcı hasar bırakabilirler Allah korusun. Kendi ailem dahi olsa uyarıyorum çok küçük canları ne yani. Öpmek yasaktır yazcam çocuğumun alnınaAynen öyle. Herkes şapur şupur öpecek ama bebek hasta olduğu zaman bi sen uğraşacaksın. Alınan alınsın valla, ortalık hastalık kaynıyor. Canları ne ki bebelerin
Ayy bilmiyorum kiSezaryende gerek var mı ya detaylı temizliğe? Azıcık kalsa da olur bence kimse açıp oraya bakmayacak dimi? Yoksa bakılıyor mu
Benim çevremdeki herkes şu an beni bekliyor doğsun da bebek sevelim diye; geçen gün bir arkadaşım sordu doğunca öperiz demi dedi yok dedim ellerini öperiz dedi; gel de sinirlenme. Bir arkadaşım mevzuya kendini o kadar kaptırmış ki benden evimin anahtarını istedi siz hastanedeyken birşey olur yedek anahtar bana ver dedi, bende sinirlendim duymamazlıktan geldim. Tekrar sordu yedek anahtar varsa ver bende kalsın acil birşey olur dedi. Yani gel de çıldırma kocam var acil birşey olursa ev hemen hastanenin karşısında acil bir şey olsa anahtar mı önemli ben ve bebek mi önemli ? İnsanlar o kadar anlayışsız ki hiç takma boşver varsın kötü olalım hiç önemli değilKizlar bu arada ben bebisle ilgili her şeyi etrafima açıkça söylüyorum. Geçen misafirlikteydik komşunun bebisi geldi eve daha 6-7 aylık öptü bizimkiler kızdım ben de niye öpüyorsunuz çok kucuk daha opmeyin diye. Bizim bebeği öpmek yok dedim mesela, eşim de dalgaya vurdu 7 yaşına kadar kimseye opturmicek diye. Aay anneannem bi alındı anlatamamgörmemişin bı oğlu olmuş dedi. Dedim minicik çocuk gelen giden operse mikrop kapar. Sen de opmicen o zaman görmeyelim bak muhabbeti oldu. Annem öpmicek miyiz falan dedi. Sonra abimle yengem devreye girdi anne bizimkini de öpmuyoduk ya diye. Gelen sadece şöyle bir kokluyordu öpmuyordu kimse dediler. Bebeğin birinin felç geçirdiğini anlattım öpme mevzusundan. Korona olanı anlattim. Kuzenim araya girdi korona bebeklere geçmiyor diyorlardi hani falan diye. Hayır gayette çocuk yoğun bakıma girdi dedim. Millet benim çocuğumu öpecek diye ben niye sapasağlam çocuğu hastaneye yatirayim dedim. Şimdi kendi yakınlarım dahil gorgusuzce üstüne titredigimi dusunuyorlar ama umrumda değil, minicik bebekler. Hasta olan gelmesin, kimse bebeği öpmesin varsın ben gıcık anne olayım yani umrumda değil. Bebeğimin sağlığı en önemlisi onlar bizim minik emanetlerimiz
Doktora gidicektin bugün canım ne dedi doktorunM melikekk @cesursavascigolden-snitch @kelebekimsi gulumsebebek P Pembepilates kızlar şaştım kaldım normalde eşim işi bahane edip gelmeyecekti o zaman kım bakacaktı bılmıyorum zaten benım yaptığım suan sadece yemek ve bulasık o bıle bana o kadar zor gelıyor kı çok daraldım eşime söyledim mubarek gunde nereye gıdıcen dıyor Allah razı olmaz dıye sabretmeye calısıyorum ama yok kv dem de sureklo sende agırlastın elıne sağlık falan dıyor ama yok yani evde zorla yuruyus yaptırıyoruz kardeslerı ve oğulları temızlık yapıyor ama benım nefsıme cok agır gelıyor bu halde zaten erken doğum rıskı var zorlanıyorum
Canım sen mi genel istedin ? Bende belki genel olurum diye düşünüyordum doktorun ne dediİnşallaha canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?