- 5 Mayıs 2023
- 8.609
- 10.142
- 178
Şu mesajını varya alnıma yapistirasim geldi o kadar haklısın ki.. işte bunları yapmasa bende böyle davranmazdim dusunmezdim de işte oğlum inşallah sürpriz yapar bir anda gelir öyle kalırlar9 aydır arayıp sormayan insanlar bebeğin gelmesine yakın niyeyse en yakınlarımız gibi davranıyor 6 aya kadar bebeğe zıbın bile almayın diyen kadın şimdi torunum da torunum moduna mı geçti? Ah ah bir biz biliriz onların gerçek yüzlerini
Onlar görmezden gelmiştir ya da gözleri alışmıştır zatenDrlar kim bilir neler neler görüyorkürtaja gittiğim zaman o kadar mutsuzdum ki hep yarım yamalak tiras etmişim. Kürtaj sonrasında kendime gelince fark ettim bir kısım uzun bir kısım kısa olunca uzunlarin aslında o zaman da kısa da olsa orada olduklarını anladım
Zaten çocuk elini ağzına sokuyor ne anladık ondan dimi.. ayağını öpsün öpmek isteyen olursa allahim ya ben başkasının bebeğine dokunmaya kıyamıyorum birde öpecek , hayir evin anahtarını isteme amacı aşırı aşırı saçma zaten direkt karsisindaymis evin hastane eğer bir şey olursa sen o an söylersin canım işte evde su var gidip alıp gelir misin diye o da en kötü sonuçta eşin süs diye durmuyor orda bana amaç farklı geldi nedense çünkü hadi insan 1 kere der gerçekten iyi niyetindende 2.defa nedir yaniBenim çevremdeki herkes şu an beni bekliyor doğsun da bebek sevelim diye; geçen gün bir arkadaşım sordu doğunca öperiz demi dedi yok dedim ellerini öperiz dedi; gel de sinirlenme. Bir arkadaşım mevzuya kendini o kadar kaptırmış ki benden evimin anahtarını istedi siz hastanedeyken birşey olur yedek anahtar bana ver dedi, bende sinirlendim duymamazlıktan geldim. Tekrar sordu yedek anahtar varsa ver bende kalsın acil birşey olur dedi. Yani gel de çıldırma kocam var acil birşey olursa ev hemen hastanenin karşısında acil bir şey olsa anahtar mı önemli ben ve bebek mi önemli ? İnsanlar o kadar anlayışsız ki hiç takma boşver varsın kötü olalım hiç önemli değil
Aynen senin şansın eşin o halleder bence. Yani kırarsan da kırarsın hepimiz birilerini kırdık lohusa döneminde. Karşı tarafta anlayış gösterecek biraz yeni anne sudan çıkmış balık gibi hormonlar alt üst susup oturacaklar. Sadece canın yanınca değil insan öyle bi ruh haline giriyor ki bazen bebek susmuyor durmuyor zapt edilmiyor başına geliyolar o an allak bullak oluyorsun ozaman bile sinirlerin zıplıyor. Bende bikere öyle bi durum oldu kv başıma geldi eşim herkesi çıkardı odadan biz hallederiz diye ama o an biri bişey dese ateş püskürecek durumdaydım.Evrt canim birde canım çok yanarsa çok sinirli oluyorum ben herkesi kırarım kendimden de korkuyorum aslında.. aynen ya ama işte çok hevesli 2 çocuğu var bir tane oğlu var ve hani oğlunun oğlu olacak muhabbetinden çok gelmek istiyor kendisi.. hatta dogumumdan 2 hafta önce gelmek istiyor gel desem gelecek.. eşim allahtan beni anlıyor yoksa isim çok zor olurdu
Kim ne düşünürse düşünsün boşver bebeğinden önemli değil. Aslında 40 ı çıkana kadar kimse ziyarete gelmese keşkeKizlar bu arada ben bebisle ilgili her şeyi etrafima açıkça söylüyorum. Geçen misafirlikteydik komşunun bebisi geldi eve daha 6-7 aylık öptü bizimkiler kızdım ben de niye öpüyorsunuz çok kucuk daha opmeyin diye. Bizim bebeği öpmek yok dedim mesela, eşim de dalgaya vurdu 7 yaşına kadar kimseye opturmicek diye. Aay anneannem bi alındı anlatamamgörmemişin bı oğlu olmuş dedi. Dedim minicik çocuk gelen giden operse mikrop kapar. Sen de opmicen o zaman görmeyelim bak muhabbeti oldu. Annem öpmicek miyiz falan dedi. Sonra abimle yengem devreye girdi anne bizimkini de öpmuyoduk ya diye. Gelen sadece şöyle bir kokluyordu öpmuyordu kimse dediler. Bebeğin birinin felç geçirdiğini anlattım öpme mevzusundan. Korona olanı anlattim. Kuzenim araya girdi korona bebeklere geçmiyor diyorlardi hani falan diye. Hayır gayette çocuk yoğun bakıma girdi dedim. Millet benim çocuğumu öpecek diye ben niye sapasağlam çocuğu hastaneye yatirayim dedim. Şimdi kendi yakınlarım dahil gorgusuzce üstüne titredigimi dusunuyorlar ama umrumda değil, minicik bebekler. Hasta olan gelmesin, kimse bebeği öpmesin varsın ben gıcık anne olayım yani umrumda değil. Bebeğimin sağlığı en önemlisi onlar bizim minik emanetlerimiz
Ben de öyle alıştırdım canım şimdi oğlum asla başkasının bardağından su içmez ben de dahil olmak üzereAyyy o gıcık anne muamelesini bana hala yapıyolar. Halbuki çizdiğim sınırlar olması gereken şeyler. Asla kızım bi başkasının bir yudum bile su içtiği bardağı kullanamaz başkasının çatalı kaşığı ile bişeyler yedirilmez eline telefon verilemez aburcubur abartılarak verilemez haftada 1-2 kez anca yiyebilir çikolata filan. Asitli içecek çay verilemez. Hayır dediğim şey zorla yapılamaz. Yani bunun gibi sınırlarım var bana gıcık anne muamelesi yapıyorlar ama öyle net çizdim öyle net konuştum ki şuan herkes bunları uyguluyor. En nefret ettiğim şey birinin ağzına soktuğu çatalla kızıma bişey yedirmeye kalkması ki aslında böyle şey olur mu ya dersiniz vallahi yapıyorlar inanılır gibi değil. Ben kendim de birinin su içtiği bardaktan su içmem hele kızıma asla içirtmem.
Başta kesinlikle öptürmek te yasaktı kimse de öpmüyordu ama Allah var o konuda bişey diyemem. Ama yüzünü öpemiyoruz bari elini öpelim muhabbeti oldu ay iyide çocuğun eli hep ağzında sen ıslak ıslak öpcen o çocuk o eli ağzına sokacakBiraz şöyle ele gelip 1 yaş civarı olunca boynundan filan tek tük öpüyolardı uçuk virüsü kaptı ateş huysuzluk filan. Doktor uçuk virüsü kapmış tekrar kapmaz artık ama uçuklu yada sivilceli biri öpmüş demişti.
Aay bosver ol ya valla benim umrumda değil. Anneannem durdu durdu öpmicez demek diye resmen alındı yani belli. Millet öpünce ne oluyor yani bebeğe ya da kendine ne faydası var bunun? Aksine bebeğim zarar görüyor etrafta domuz gribi salgını var hala. Corona desen eskisi gibi popüler değil ama olan var. Milletin keyfi yüzünden benim bebeğim niye zarar görsün. Annesi babası sizsiniz canım kendi kurallarinizi koyun benceEvet maalesef öyle beni her gören karnımı seviyor doğsun da bebek sevelim diyorlar, ben anası olarak öpmeye kıyamam siz kimsiniz? Anneme dedim ben hiçbir arkadaşımı istemiyorum dedim kızdı bana biz doğurduk elli kişi geldi sevdi sesimizi çıkarmadık ayıp arkadaşına birşey deme eskiden herkes direkt öpüyordu sizi amcaların halaların gelirdi birşey demezdik dedi. Eskiden ani bebek ölümleri felçler bebek ateşlenmeleri ondan bu kadar fazlaydı gel de anlat; kendi annem bile böyle düşünmüyor doğumdan sonra kötü kız olacağım ama umrumda değil
Hahah işine gelmemişHiç sorma ya birde duymamazlıktan geldim içimden yok artık dedim yani benim evimin anahtarı sende ne alaka; neyse sonra tekrar sordu yedek anahtar var mı dedi hani bir defa sordun duymamazlıktan geldim sağır değilim duydum ama duymamayı tercih ettim algılamak istemedim daha niye soruyorsun
2 yaşina gelsin optururum ben de onda sıkıntı yok ama yenidoğan çok sıkıntı bebiş daha hayata yeni adapte olacakkenEvet gerçekten biz ucuz yırttık yani uçuk virüsü çok sıkıntılı olabiliyor yani anlıyorum çok seviyorlar içlerine sokası geliyor öpmek istiyorlar ben şey diyodum ayağını öpün
Şimdi öpüyorlar kızımı bişey demiyorum 2 yaşına girecek artık ama yenidoğan bebiş için yine aynı sınırlar geçerli olcak.
Ay o benim yeğenimde de vardı kimin Çatal kaşığı olduğu önemli değil alır kullanırdı yada kimin bardağı olduğu önemli değil alır içerdi. Sanırım biraz alıştırmaktan kaynaklı çocuğu. Ses çıkarmayınca yapar çocuktur ne anlasın sofrada kızım başka kaşığı alıp oynar mesela ama ağzına götürmez yeltendiğinde de kızarım hayır o senin kaşığın değil diye öyle öyle alıştı
Benim eşimden önce bi ablası varmış kv anlatıyor köyde herkesin dilindeydi herkes görmeye gelirdi çok güzel toplu kaşı gözü çok tatlıydı herkes kucağında severdi bigün huysuzdu beşiğine yatırdım geri geldim rengi gitmiş falan filan diye vefat etmiş bebek. Ani bebek ölümü yani. O zaman bilmiyorlar nazara geldi diyolar hala. Ne malum belki böyle virüslerden kaynaklı oldu gelen giden kucağından indirmiyomuş öpüyorlardır da. Ozaman bilinmiyor nazar diyolar şimdi herşey biliniyor boşuna mı kendimizi yırtıyoruz öpülmücek diyeEvet maalesef öyle beni her gören karnımı seviyor doğsun da bebek sevelim diyorlar, ben anası olarak öpmeye kıyamam siz kimsiniz? Anneme dedim ben hiçbir arkadaşımı istemiyorum dedim kızdı bana biz doğurduk elli kişi geldi sevdi sesimizi çıkarmadık ayıp arkadaşına birşey deme eskiden herkes direkt öpüyordu sizi amcaların halaların gelirdi birşey demezdik dedi. Eskiden ani bebek ölümleri felçler bebek ateşlenmeleri ondan bu kadar fazlaydı gel de anlat; kendi annem bile böyle düşünmüyor doğumdan sonra kötü kız olacağım ama umrumda değil
Aaay yok artık şaka gibiOnlar görmezden gelmiştir ya da gözleri alışmıştır zatenkim bilir günde kaç kişi görüyorlar. Aman napalım varsın bi defa da bizi görsünler. Ayy aklıma geldi benim eski gebelik topiğimde hemşire bi arkadaşımız vardı o kadar garip tiplere denk gelmiş ki şok olmuştuk. Özel bölgeyi uzatıp ören boncuk takan varmış. Kocası öyle istiyormuş bu en absürt olan aklımda kalan olay yani. Mecbur kaldığımız acil durumlarda biz traş etmek zorunda kalıyoruz demişti arkadaşımız.
Bana 40i çıkmış kuzenimi vermişlerdi de ben tutamamistim uniye gidiyordum alın çabuk demiştimKim ne düşünürse düşünsün boşver bebeğinden önemli değil. Aslında 40 ı çıkana kadar kimse ziyarete gelmese keşkebenim ilk doğum zor olduğu için kimseyi kabul etmedik ilk 2 ay iyi olmuştu o arada büyüdü yavrum ama tabi annem babam kardeşim kv kp eltim kocası ve çocukları gelmişti hemen ilk haftadan maaile. Öpmediler Allah için ama çocuklar o zaman biri 5 biri 9 yaşındaydı kucaklarına almak istemişlerdi şimdi nasıl vermişim diye düşünüyorum minnacık bebeği şu an veremem heralde. Ay inşallah insanlar anlayışlı olur yaa bizi iyice delirtmezler zaten hormonlar yeterince delirtiyor
Ben de öyle alıştırdım canım şimdi oğlum asla başkasının bardağından su içmez ben de dahil olmak üzereçatal kaşık zaten daha da beter ya bunu düşünemiyor olmaları çok ilginç abur cubur ben hala vermiyorum çikolata cips alacaksanız züber alın diyorum yani hiçbi faydası yok onların neticede niye çocuğum yesin ki. Bana da takıntılı muamelesi yaptılar hep ama napayım zaten alerjik hassas bir çocuğum var yaşı büyüse de dikkat etmek zorundayım.
Ay evet bide takıntılı anan kızar şimdi falan diyip dalga geçiyolar umrumda mı asla değil bildiğimden şaşmamKim ne düşünürse düşünsün boşver bebeğinden önemli değil. Aslında 40 ı çıkana kadar kimse ziyarete gelmese keşkebenim ilk doğum zor olduğu için kimseyi kabul etmedik ilk 2 ay iyi olmuştu o arada büyüdü yavrum ama tabi annem babam kardeşim kv kp eltim kocası ve çocukları gelmişti hemen ilk haftadan maaile. Öpmediler Allah için ama çocuklar o zaman biri 5 biri 9 yaşındaydı kucaklarına almak istemişlerdi şimdi nasıl vermişim diye düşünüyorum minnacık bebeği şu an veremem heralde. Ay inşallah insanlar anlayışlı olur yaa bizi iyice delirtmezler zaten hormonlar yeterince delirtiyor
Ben de öyle alıştırdım canım şimdi oğlum asla başkasının bardağından su içmez ben de dahil olmak üzereçatal kaşık zaten daha da beter ya bunu düşünemiyor olmaları çok ilginç abur cubur ben hala vermiyorum çikolata cips alacaksanız züber alın diyorum yani hiçbi faydası yok onların neticede niye çocuğum yesin ki. Bana da takıntılı muamelesi yaptılar hep ama napayım zaten alerjik hassas bir çocuğum var yaşı büyüse de dikkat etmek zorundayım.
Aynen 2 yaşında artık bağışıklık filan daha toparlamış oluyor ele geliyor filan da yenidoğan çok sıkıntılı gerçekten.2 yaşina gelsin optururum ben de onda sıkıntı yok ama yenidoğan çok sıkıntı bebiş daha hayata yeni adapte olacakken
Benim yeğenim senin yeğen gibi işte pastamdan catallar suyumdan içer. O halanin senin değil derler ama seviyor milletin biseylerini yemeyi
Ahahah doktorun da alemmişAaay yok artık şaka gibiben her Dr öncesi tıraş etmeye çalışıyorum ne olur ne olmaz. Bir keresinde idrar yolu enfeksiyonu olmuştum ya o zaman Dr bana ağda yaptın mı yakın zamanda dedi. Yok dedim. Sonra kontrol ederken dedi ki tüylerini almışsın ama eee napiyim uzatıp mi geleyim diyemedim sanırım oradaki enfeksiyon olayını tüy almadan ötürü diye düşündü
Yaptığı şeyleri maalesef unutamıyoruz asla kin besleme gibi düşünce yok içimizde ama bu hareketleri Kv değil anne bile yapsa yine de unutulmuyor maalesef spesifik Kv olduğu için değil anne bile olsa unutmuyoruz dediklerini , ayrımcılık yapmıyoruz ama onlar bizi öz kızı gibi görmüyorlar biz de torunu görüp değişseler bile gerçek fikirlerini maalesef biliyoruz. Kimse de değişmez bence bir anda; tamamen etrafa ben torun seviyorum imajı vermek için yapıyorlar yoksa eminim umurlarında değilŞu mesajını varya alnıma yapistirasim geldi o kadar haklısın ki.. işte bunları yapmasa bende böyle davranmazdim dusunmezdim de işte oğlum inşallah sürpriz yapar bir anda gelir öyle kalırlar
Ayy hemen bayramdan sonra kaç haftalık oluyordu o zaman15.04.2024 kızlar haftaya pazartesi sabaha gün aldık
kesinlikle canimm birde başıma gelecekleri az buçuk bilince işte.. sen nasıl oldun peki bugün biraz daha iyi misinAynen senin şansın eşin o halleder bence. Yani kırarsan da kırarsın hepimiz birilerini kırdık lohusa döneminde. Karşı tarafta anlayış gösterecek biraz yeni anne sudan çıkmış balık gibi hormonlar alt üst susup oturacaklar. Sadece canın yanınca değil insan öyle bi ruh haline giriyor ki bazen bebek susmuyor durmuyor zapt edilmiyor başına geliyolar o an allak bullak oluyorsun ozaman bile sinirlerin zıplıyor. Bende bikere öyle bi durum oldu kv başıma geldi eşim herkesi çıkardı odadan biz hallederiz diye ama o an biri bişey dese ateş püskürecek durumdaydım.
Doğuma kadar iyileşir muhtemelen kv ama şimdiden gelip sana da bulaştırmasın bak ben günlerdir çekiyorum tam doğuma yakın antibiyotik kullancam durduk yere enfeksiyon yüksek. Ne gereği var o erken gelecek diye senin burnundan mı gelsin
Valla bizimki de oyle. Önceden evde yere fındık fıstık düşürünce annem çöpe atarmis, yengem ben ne kadar dikkat etsem de o alıyor yiyor biseyleri demiş artık annem de atmıyor çöpe düşen şeyi artık, yeğenim ondan önce tekrar toplayıp yiyor zaten, bağışıklık kazanmış olurlar artıkAynen 2 yaşında artık bağışıklık filan daha toparlamış oluyor ele geliyor filan da yenidoğan çok sıkıntılı gerçekten.
Ah bizim bu yeğenler benimkinin de anası kızıyor bırakıp gidiyor kendine çatal getiriyor iki gün sonra yine aynı şeyi yapıyor ama çok küçükken ses çıkarmıyoduk ondan galiba dönüp dolaşıp aynı şeyi yapıyor yine
Tamam nazar var evet ama bebekler zaten mis gibi çok güzeller biz güzel bir kız görünce bile bebek gibi diyoruz bebek sonuçta . Allah bilir kimden ne kaptı yavrucak; cahillik işte benim bir amcam bir dayım şu an topal ; ateşleri çıkmış bebekken maalesef o zamanlar doktor hastane yok; yüksek ateş ayaklara vurmuş ve ikisi de şu an aynı yaştalar topal yürüyorlar bebeklikten kalma. Onları da kesin bence biri öptü hastalık bulaştırdı yazık günah tüm ömürlerini etkiliyorBenim eşimden önce bi ablası varmış kv anlatıyor köyde herkesin dilindeydi herkes görmeye gelirdi çok güzel toplu kaşı gözü çok tatlıydı herkes kucağında severdi bigün huysuzdu beşiğine yatırdım geri geldim rengi gitmiş falan filan diye vefat etmiş bebek. Ani bebek ölümü yani. O zaman bilmiyorlar nazara geldi diyolar hala. Ne malum belki böyle virüslerden kaynaklı oldu gelen giden kucağından indirmiyomuş öpüyorlardır da. Ozaman bilinmiyor nazar diyolar şimdi herşey biliniyor boşuna mı kendimizi yırtıyoruz öpülmücek diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?