- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Al iste, felç geçiren bebek de uçuk virüsünden geçirmişti yüzünden opulmus sanırım. Allah korusun ya. Elinden öpünce de sıkıntı ki öpücük hastalığı diye bir şey gördüm bebeğin elleri kabarık kabarık kızarık. Madem bebeği bubkadar seviyorsunuz böyle şeyler yaşayabilme ihtimaline karşın öpmemeniz gerek yani. Çatal bardak konusunda çok haklısın ama benim kuzenim gelir gelir benim bardağımı alıp götürür içerAyyy o gıcık anne muamelesini bana hala yapıyolar. Halbuki çizdiğim sınırlar olması gereken şeyler. Asla kızım bi başkasının bir yudum bile su içtiği bardağı kullanamaz başkasının çatalı kaşığı ile bişeyler yedirilmez eline telefon verilemez aburcubur abartılarak verilemez haftada 1-2 kez anca yiyebilir çikolata filan. Asitli içecek çay verilemez. Hayır dediğim şey zorla yapılamaz. Yani bunun gibi sınırlarım var bana gıcık anne muamelesi yapıyorlar ama öyle net çizdim öyle net konuştum ki şuan herkes bunları uyguluyor. En nefret ettiğim şey birinin ağzına soktuğu çatalla kızıma bişey yedirmeye kalkması ki aslında böyle şey olur mu ya dersiniz vallahi yapıyorlar inanılır gibi değil. Ben kendim de birinin su içtiği bardaktan su içmem hele kızıma asla içirtmem.
Başta kesinlikle öptürmek te yasaktı kimse de öpmüyordu ama Allah var o konuda bişey diyemem. Ama yüzünü öpemiyoruz bari elini öpelim muhabbeti oldu ay iyide çocuğun eli hep ağzında sen ıslak ıslak öpcen o çocuk o eli ağzına sokacakBiraz şöyle ele gelip 1 yaş civarı olunca boynundan filan tek tük öpüyolardı uçuk virüsü kaptı ateş huysuzluk filan. Doktor uçuk virüsü kapmış tekrar kapmaz artık ama uçuklu yada sivilceli biri öpmüş demişti.
Kesinlikle canım.normalde bende sigara içen biriydim bebegi öğrendiğim an bıraktım.. Ben bu kadar keyfimden olsun çocuğumun sağlığı için bir şeylerden vazgeçiyorsam bende anlayis karşılık beklerim çevremden.. korkularimdan biri de şey mesela yolda gelirkende hasta olabilirler ama işte hasta olduğu halde böyle demesi gerçekten sinir bozucu.. Aslında böyle düşündükçe kimse olmasın eşimle ben rahat rahat bakarız kimseye ihtiyacım yok diyorum ya zaten eşime bir hafta 10 gün izin veriyorlar başkasına ne gerek var diyorum zaten çocuk beni emecek süt olmazsada eşim mama hazırlar ayağa kalkamazsam.. ama işte yok torunmus bilmem ne onlarda görmek istermiş vs vs derken zaten bıktım insanları düşünmektenGrip olmussa valizini geri yerlestirsin, kusura bakmasin. Etrafimda o kadar yenidoganin eve gittikten sonra enfeksiyondan dolayi kuvoze gireni duyuyorm burdaki topiklerde de gordum ve bu yuzden surekli benim de aklimdan bunlar geciyor bebegimi cok iyi korumam lazim ne yapacagim diye. Mesela esimle kayinvalidem sigara iciyorlar buram buram sigara kokarken ve o elleriyle bebegime dokunmalarini istemiyorum simdiden basladim esime hergun uyarida bulunuyorum. O kadar zahmetle hamilelik geciriyoruz bir de allah korusun bebegimiz dogunca hasta olup kuvoze vermeyelim. Sen de bunu soyle kabul etme,cocugundan onemli degil ya.
Yok canım şimdi gel desem direkt gelcekAcaba o da bilerek mi söyledi grip oldum diye? Yok anne sen iyileş gerek yok gelme falan demenizi mi bekliyor ki . Hani ilerde siz gelme demiş olunda kendi kötü olmasın diye
Eğer hastaysa iyileşsin öyle gelsin şimdi daha tarih yok birşey yok sen ne dedim canım iyileşmeyi beklesin üstünden de biraz zaman geçsin hastalık etkeni tamamen vücudundan çıksın öyle gelsin aciliyeti yok şu an içinKızlar benim kv grip olmuş.. valizini falan hazırlamış ne zaman istersen gelirim diyo... gerçekten korktuğum şey başıma gelmesinden çok korkuyorum buraya gelip benide bebeğide hasta edecekler diye.. kendi annem içinde aynısını düşünüyorum 10 saat yol gelcekler otobüste birinden hastalık kapma ihtimalleri de var aslında kimseyi istemiyorum bu yüzden amann canım çok sıkıldı
Te allahim ya herkes en destek benim modunda saçma sapan şeyler yapıyorlar. Arkadaşlarım o konuda anlayışlı en azından sen ne zaman kabul edersen o zaman geliriz diyorlar. Elinde de opturme sakın bebişin birisinin elinden öpmusler kabarmış her yeri yavrucagin o da sakıncalı. Öpmek yok yani bu kadar basit neyini anlamiyorlarBenim çevremdeki herkes şu an beni bekliyor doğsun da bebek sevelim diye; geçen gün bir arkadaşım sordu doğunca öperiz demi dedi yok dedim ellerini öperiz dedi; gel de sinirlenme. Bir arkadaşım mevzuya kendini o kadar kaptırmış ki benden evimin anahtarını istedi siz hastanedeyken birşey olur yedek anahtar bana ver dedi, bende sinirlendim duymamazlıktan geldim. Tekrar sordu yedek anahtar varsa ver bende kalsın acil birşey olur dedi. Yani gel de çıldırma kocam var acil birşey olursa ev hemen hastanenin karşısında acil bir şey olsa anahtar mı önemli ben ve bebek mi önemli ? İnsanlar o kadar anlayışsız ki hiç takma boşver varsın kötü olalım hiç önemli değil
Aynen ya amaaan kim ne diyorsa desinAay yok yok boşver girisme öyle şeylerezaten sezaryen olacaksın ya unut asagiyi kesilecek yerde pek tüy çıkmaz zaten
Yok canım gel desem gelecek çok hevesli ses tonundan vs anlaşılıyor birde şey diyo doğsun bi öpeyim doya doya yani nasıl anlatsam hastada olsa gelmek istiyorCanım bence onu ileride torununun doğumuna gelmedi muhabbeti olmasın diye söyledi diye düşünüyorum. Yani ben gribim diye bahane üretmiyorum gelebilirim ama size bağlı diye. Sizin gelmeyin demeniz lazım. İleride bunun muhabbeti olduğunda ben gelme diyen siz olun diye. Aslında burada kötü bir şey sezmedim ben. Sadece gribim torunumu da görmek istiyorum ama ben gelmicem diyemiyorum siz diyin bana gelme diye demiş bence
9 aydır arayıp sormayan insanlar bebeğin gelmesine yakın niyeyse en yakınlarımız gibi davranıyor 6 aya kadar bebeğe zıbın bile almayın diyen kadın şimdi torunum da torunum moduna mı geçti? Ah ah bir biz biliriz onların gerçek yüzleriniYok canım şimdi gel desem direkt gelcek
Drlar kim bilir neler neler görüyorAynen ya amaaan kim ne diyorsa desindikkat ettiysen başta kafaya taktım kıl tüy olayını şimdi sizle konuşa konuşa amaaaan moduna girdim hahah işte cesaret işte feraset işte adam gibi topic ruhu
Aay yok o zaman canım. Hem hasta hem öpeyim ne ya hamileyken dahi hasta biriyle aynı ortamda bulunmuyoruz. Bir de hasta hasta bebegi mi öpecek? Sen eşine anlat durumu bebek Allah korusun kuvoze bile girebilir KV'nin keyfi yüzünden. Kesinlikle gelmesinYok canım gel desem gelecek çok hevesli ses tonundan vs anlaşılıyor birde şey diyo doğsun bi öpeyim doya doya yani nasıl anlatsam hastada olsa gelmek istiyor
Ne kadar yakın olursa olsun. Yedek anahtar ver muhabbeti yapmış olması çok sinir bozucu . Yani acil bişey olsa zaten kocan var ve ne alaka yani öncelik sen ve bebek. İyi niyetle bile olsa bunu söylemiş olması abes. Ayrıca acil bişey olmicak Allahın izniyle pozitif konuşma yerine ne diye olumsuzu konuşuyosaBenim çevremdeki herkes şu an beni bekliyor doğsun da bebek sevelim diye; geçen gün bir arkadaşım sordu doğunca öperiz demi dedi yok dedim ellerini öperiz dedi; gel de sinirlenme. Bir arkadaşım mevzuya kendini o kadar kaptırmış ki benden evimin anahtarını istedi siz hastanedeyken birşey olur yedek anahtar bana ver dedi, bende sinirlendim duymamazlıktan geldim. Tekrar sordu yedek anahtar varsa ver bende kalsın acil birşey olur dedi. Yani gel de çıldırma kocam var acil birşey olursa ev hemen hastanenin karşısında acil bir şey olsa anahtar mı önemli ben ve bebek mi önemli ? İnsanlar o kadar anlayışsız ki hiç takma boşver varsın kötü olalım hiç önemli değil
Evrt canim birde canım çok yanarsa çok sinirli oluyorum ben herkesi kırarım kendimden de korkuyorum aslında.. aynen ya ama işte çok hevesli 2 çocuğu var bir tane oğlu var ve hani oğlunun oğlu olacak muhabbetinden çok gelmek istiyor kendisi.. hatta dogumumdan 2 hafta önce gelmek istiyor gel desem gelecek.. eşim allahtan beni anlıyor yoksa isim çok zor olurduBoşver kötü olacaksan da ol kimseyi takma evime gitmek istiyorum de kontrolden evine geç.
Bende rahatsız oluyorum bebeği öne sürüp sıkıntım yokken ağrım filan var diyince. Ama erken doğum riskin var bu gerçek mesela bunu öne sürebilirsin.
İnşallah herşey planlandığı gibi olur canım sağlıkla kucağına gelsin bebişler
hiç sıkma canını hasta insanın yenidoğan evinde ne işi var Allah aşkına. Ah tüh bak kendisi zaten rahatsız belli hastalıkları var üstüne bide grip olmuş asıl kendisinin de enfeksiyon kapmaması lazım şimdi yolda otobüste vs ya daha da ağırlaşırsa tamam sizi düşünüyor ama kendisini de düşünmesi gerek o size lazım babaanne olarak. Jsjsjsjs
aman ya en kötü böyle söyler geçersin eşine de net net gelmesin bize de bulaştırmasın dersin. En çok lohusalığının burnundan geleceğini düşünüyorsun ama inşallah hiç bişey düşündüğün gibi kötü olmaz herşey yolunda gider
Evet maalesef öyle beni her gören karnımı seviyor doğsun da bebek sevelim diyorlar, ben anası olarak öpmeye kıyamam siz kimsiniz? Anneme dedim ben hiçbir arkadaşımı istemiyorum dedim kızdı bana biz doğurduk elli kişi geldi sevdi sesimizi çıkarmadık ayıp arkadaşına birşey deme eskiden herkes direkt öpüyordu sizi amcaların halaların gelirdi birşey demezdik dedi. Eskiden ani bebek ölümleri felçler bebek ateşlenmeleri ondan bu kadar fazlaydı gel de anlat; kendi annem bile böyle düşünmüyor doğumdan sonra kötü kız olacağım ama umrumda değilTe allahim ya herkes en destek benim modunda saçma sapan şeyler yapıyorlar. Arkadaşlarım o konuda anlayışlı en azından sen ne zaman kabul edersen o zaman geliriz diyorlar. Elinde de opturme sakın bebişin birisinin elinden öpmusler kabarmış her yeri yavrucagin o da sakıncalı. Öpmek yok yani bu kadar basit neyini anlamiyorlar
Evet be yazikki bir de burdan vicdan yaptiriyorlar insana. Torunlariymis onlar dayanamazmis muhabbetleri. Ne diyeyim insallah en az hasarla geciririz lohusaligi. Ben simdiden dusune dusune hazirladim kendimi. Csnimi sikan en ufak seyde karsilik vericem cunku biliyorumki vermezsem o bana ayri dert olur travma olarak kalirKesinlikle canım.normalde bende sigara içen biriydim bebegi öğrendiğim an bıraktım.. Ben bu kadar keyfimden olsun çocuğumun sağlığı için bir şeylerden vazgeçiyorsam bende anlayis karşılık beklerim çevremden.. korkularimdan biri de şey mesela yolda gelirkende hasta olabilirler ama işte hasta olduğu halde böyle demesi gerçekten sinir bozucu.. Aslında böyle düşündükçe kimse olmasın eşimle ben rahat rahat bakarız kimseye ihtiyacım yok diyorum ya zaten eşime bir hafta 10 gün izin veriyorlar başkasına ne gerek var diyorum zaten çocuk beni emecek süt olmazsada eşim mama hazırlar ayağa kalkamazsam.. ama işte yok torunmus bilmem ne onlarda görmek istermiş vs vs derken zaten bıktım insanları düşünmekten
Dusunceme olsa 1 gram keşke.. hayır en azından laf arasında söylüyorlar diyorum bir yandan düşünsene bi geliyorlar salya sümük herkesBen kendi çocuğuma zor bakıyorum valla yemek hazırlamak zor geliyor bazen, ki sen serklajlısın kendini çok yormaman gerek bence artık son haftalardayız dinlenmen lazım. Bakacak kimsesi de varmış çağırsın onları gelsinler başka gelini kızı vs yok mu yoksa da kardeşleri gelsin ilk zorlu zamanları seninle atlatmış zaten.
Ah kıyamam ya resmen doktor hatası olmuş. İnşallah sağ salim kavuşur bebeğine
Hayırlı olsun canımbiz de senden alırız bilgileri artık öncümüz olacaksın
Sezaryende gerek var mı ya detaylı temizliğe? Azıcık kalsa da olur bence kimse açıp oraya bakmayacak dimi? Yoksa bakılıyor mu
İyileşince gelsin canım bebekten ziyade sana da bulaştırabilir son haftalar bir de hastalıkla uğraşma.
Benim de şubat tatilinde eltimlerle kvler gelecekti, eltimin çocuğu grip olmuş o zaman da influenza ve korona yaygındı. Bir hafta öncesinden aradılar işte laf arasında diyorlar kız da hasta diye. Ben de eşime dedim söyle gelmesinler diye, eşim diyemedi sonra ben dedim artık benim hasta olmamam lazım başka zaman görüşürüz vs diye. Ya insanlar düşüncesiz hakikaten. Ki ben hamileyken korona geçirmiş insanım ne kadar zorlandım biliyorlar hala da iğne oluyorum korona yüzünden. Sen de söyle bence iyileşmeden gelmeyin riske atmayalım diye.
Evet gerçekten biz ucuz yırttık yani uçuk virüsü çok sıkıntılı olabiliyor yani anlıyorum çok seviyorlar içlerine sokası geliyor öpmek istiyorlar ben şey diyodum ayağını öpünAl iste, felç geçiren bebek de uçuk virüsünden geçirmişti yüzünden opulmus sanırım. Allah korusun ya. Elinden öpünce de sıkıntı ki öpücük hastalığı diye bir şey gördüm bebeğin elleri kabarık kabarık kızarık. Madem bebeği bubkadar seviyorsunuz böyle şeyler yaşayabilme ihtimaline karşın öpmemeniz gerek yani. Çatal bardak konusunda çok haklısın ama benim kuzenim gelir gelir benim bardağımı alıp götürür içer
Hiç sorma ya birde duymamazlıktan geldim içimden yok artık dedim yani benim evimin anahtarı sende ne alaka; neyse sonra tekrar sordu yedek anahtar var mı dedi hani bir defa sordun duymamazlıktan geldim sağır değilim duydum ama duymamayı tercih ettim algılamak istemedim daha niye soruyorsunNe kadar yakın olursa olsun. Yedek anahtar ver muhabbeti yapmış olması çok sinir bozucu . Yani acil bişey olsa zaten kocan var ve ne alaka yani öncelik sen ve bebek. İyi niyetle bile olsa bunu söylemiş olması abes. Ayrıca acil bişey olmicak Allahın izniyle pozitif konuşma yerine ne diye olumsuzu konuşuyosa
Aynen canım Eşim oteledi biz size haber veririz falan dedi bebem sürpriz yaparsa işime gelir birde doğumda hastaneye giderken gelcek olur çenesini vallahi çekmek istemiyorum bilmiyorum doğum yaklaştıkça psikolojim bozuluyorEğer hastaysa iyileşsin öyle gelsin şimdi daha tarih yok birşey yok sen ne dedim canım iyileşmeyi beklesin üstünden de biraz zaman geçsin hastalık etkeni tamamen vücudundan çıksın öyle gelsin aciliyeti yok şu an için
Ben genel istedim. Önce yok filan dedi bebeğin çıkışını gör senin için güzel anı olur dedi ben çok heyecan yaparım hiç gerek yok genel olsun dedim tamam dedi anestezi uzmanı ile görüş olur derse ben genelde yaparım sıkıntı olmaz dedi. Anestezi de olur dedi.Canım sen mi genel istedin ? Bende belki genel olurum diye düşünüyordum doktorun ne dedi
Ben de bel ağrım olmasın diye genel istiyorum doktorum ne diyecek bakalımBen genel istedim. Önce yok filan dedi bebeğin çıkışını gör senin için güzel anı olur dedi ben çok heyecan yaparım hiç gerek yok genel olsun dedim tamam dedi anestezi uzmanı ile görüş olur derse ben genelde yaparım sıkıntı olmaz dedi. Anestezi de olur dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?