2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Banu çiftçinin uygulamasında gebelik zaman çizelgesi var orada da tam tarih görünüyordur :) ben bu kez 32. haftada ayrılmayı düşünüyorum 22 Mart gösteriyor az kaldı
Ben 13 Nisan diyordum ama sata göre 11 Nisan galiba bayramla birleşiyor son ana kadar çalışırım eğer bir sıkıntı olmazsa diye düşünüyorum

Bir diyetisyen arkadaş var, yüksek lisans tezi için ilk 3 ayında gebelerle online çalışıyor, karşılığında da diyet programı vs eğitimi verecekmiş. katılım için çok basit birkaç şey istiyor. mesela 9 ay boyunca toplamda 3 günlük yediklerinizin listesi gibi. isterseniz katılın ben katıldım. isteyen olursa paylaşırım

İlk 3 ayımin bitmesine 3 hafta falan kaldı keşke 3 aydan sonra olsaydı ilk 3 ay bulantidan zaten bir şey yenmiyor

Sürekli peynir süt yoğurt tüketiyorum canım inşallah iyi olacak zaten geç döllenme dedi doktor 7 hafta zannederken 5 çıktı

Sürekli peynir süt yoğurt tüketiyorum canım inşallah iyi olacak zaten geç döllenme dedi doktor 7 hafta zannederken 5 çıktı
Geç döllenmede problem yok ki canım yumurtan geç çatlamış olabilir yeter ki sağlıklı olsun canını sıkma bence bu konuda

Benim birkaç gündür var ama sanki ilerleyici, her yediğimde bulanıyor, allah yardımcımız olsun

Geç döllenmede problem yok ki canım yumurtan geç çatlamış olabilir yeter ki sağlıklı olsun canını sıkma bence bu konuda
Polikistik olduğum için aslında takılmamıştım haftasına, düzensizdim zaten ama şimdi kv 7 haftayken 5 olunca 2 hafta geri mi diyip moral bozdu, insanlar destek olacağına nasıl güzel köstek oluyor. 5 hafta ama kalp atışını dopplerde gördük kesede kendini gördük. Ben sevinmiştim ama dıştaki insanlar canımı sıkıyor

Ayrıca afedersin insanlara ilişkiye girdiğim günleri anlatmam gerekiyormuş gibi, tövbe estağfurullah ne karışırlar acaba bit kadar bebelerimize

Hhahaahs:) 1 kilo meyve tüm öğünler tam porsiyon ağzımın tadı gitsin diye kuru kuru ekmek son 1 aydır. ne zaman geçecek şu ağzımdaki tat ve koku hassasiyeti???

Dışarıyla paylaşma canım, boşver ne derlerse desinler. Hamilesin hassassin bu dönemde sanki doktormus gibi niye böyle yorum yaparlar ki bebeklerin basta zamanlari da tutmuyor ben iki gün geç döllenme olduğunu dusunuyordum doktora gittiğimde hayır 4 gün geç döllenme dedi. Kalp atışı için kendi doktoruma gittim benim söylediğim tarihi söyledi. Şimdi kontrole gittiğimde hayır adet tarihini değiştirmeyelim haftasiyla uyumlu dedi. Yani senin de biraz büyüdükten sonra zaman ne zaman dollendiyse o zamanı yakalayacak. Zaten polikistik varsa hiç takılmamak direkt doktorun dediği tarihi dinlemek gerek. Dışarıdan yorumlara kapat kendini canım. Hassas dönemde olumsuz şeyler duymak etkiler. Doktorun en doğrusunu soyleyecektir

Ayrıca afedersin insanlara ilişkiye girdiğim günleri anlatmam gerekiyormuş gibi, tövbe estağfurullah ne karışırlar acaba bit kadar bebelerimize
Bence bu konuda tavrını koymalisin. En sevmediğim şeyler bunlar herkes haddini bilmeli bence. Doktorun sana bir tarih soylemis gerisi seni ve eşini ilgilendirir. Kendini strese sokman bebeğin için olumsuz bir şey. Hamilelik döneminde de bu tarz söylemler hiç hoş değil. Zaten hassas bir donemdesinz korku içinde oluyoruz üzerine bir de boyle şeyler duymak Allah korusun kötü etkileyebilir. Sen takılma hiçbirine bu konuda da bence laf edilmesine izin verme

Çok haklısın canım, bakma eskiden asla böyle takılmazdım da işte bu aralar ben ben değilim doktor 10 gün sonra gel duyarız kalbini dedi ben ne olur ne olmaza 17 gün sonraya randevu aldım, bu kadar rahatken insanlar niye tetikler sürekli bilmiyorum. Bir de normalde de öyle evhamlılar ki insanı olmadık şeylerden endişelendiriyorlar. Sanki bebek kötü durumda olsa gizleyeceğim sanıyorlar herhalde. Kedim var bi de, 3 sene çocuğumuz olmadı diye evlat bildik kedimizi eşimle. Şimdi bebeyi öğrendiler kediyi atın diyorlar kimse yokken ağladığımda o kedi gelir yatardı yanımda da, işte kime ne anlatıyosun..

3 Senedir hiç sesimi yükseltmemiştim ama bugün bu mevzuda tam dediğin gibi yaptım ve gerçekten hangi gün yaptığımı mı açıklayacağım ne bileyim, çocuk geri falan değil niye korkutuyorsunuz elinize ne geçiyor dedim. İzin vermeyeceğim artık çünkü benden öte bir can var etkilenen

O zaman bebisler erken gelirse mecbur izne çıkmış oluyoruz, eger 40i falan bulursa da 3 hafta dinleniyoruz
Ben ramazan ve kurban bayramı ile resmi tatillerin de doğum iznine dahil olmasına çok üzülüyorum. Keşke dahil olmasalar, topladığında 2 hafta yapıyor oradaki tatiller ile fazladan. Ne kadar önemli bebişle geçirilecek 2 hafta daha halbuki.

Aynen oyle yasalda 37. Hafta cikmaniz zorunlu.32. Haftadan sonra calisabilir raporu alinmali.
Peki 37. haftanın sonuna kadar çalışılabiliyo mu? Yoksa 36 son 37 de artık çalışımıyor mu?

kızlar bebiş kaçınca haftada hissedilmeye başlanıyor biliyor musunuz? bir de ilk his nasıl bir şey oluyor? çok merak ediyorum

En erken 14. Hafta felan sanırım ben de dün yorumlarda görmüştüm

18. Haftadan sonra sanırım

18 haftadayım tık yok
En iyi ihtimal 20. hafta civarı hissediliyor hele ilk gebelikse belki daha geç. 16/20 arası genelde bağırsak hareketleri ile karıştırılıyor. Böyle kelebek içinde pır pır ediyor gibi oluyor ilk hareketler çok güzel bir his sonlara doğru artık benimki ayaklarını kaenımdan çıkaracak diye korkuyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…