- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Benim de 13 NisanBayram 9-12 nisan diil mi? Benim.10 nisana denk geliyor.tam tatil sonrasi tatilll
Aaa ama sata göre 11i de olabilirr benim 2 gün geç döllenme diye düşünüyordum ama 28 temmuz satBayram 9-12 nisan diil mi? Benim.10 nisana denk geliyor.tam tatil sonrasi tatilll
Yaa nasıl bir hiiisBen ilk kızımı 19 da hissetmiştimdiğerini hatırlamıyorum ama daha erkendi yanlış hatırlamıyorsam. Bakalım bunda daha erken bekliyorum
Ben 13 Nisan diyordum ama sata göre 11 Nisan galiba bayramla birleşiyorBanu çiftçinin uygulamasında gebelik zaman çizelgesi var orada da tam tarih görünüyordur :) ben bu kez 32. haftada ayrılmayı düşünüyorum 22 Mart gösteriyoraz kaldı
İlk 3 ayımin bitmesine 3 hafta falan kaldıBir diyetisyen arkadaş var, yüksek lisans tezi için ilk 3 ayında gebelerle online çalışıyor, karşılığında da diyet programı vs eğitimi verecekmiş. katılım için çok basit birkaç şey istiyor. mesela 9 ay boyunca toplamda 3 günlük yediklerinizin listesi gibi. isterseniz katılın ben katıldım. isteyen olursa paylaşırım
Sürekli peynir süt yoğurt tüketiyorum canım inşallah iyi olacak zaten geç döllenme dedi doktor 7 hafta zannederken 5 çıktıBebek senin depolarından besleniyor bu 3 aylık süreçte canım, senin şu an kendini düşünüp halsiz olmaman gerekir depoların azalıyor çünkü, süt yoğurt vs bunları da ihmal etme 3 ay bittikten sonra evet artık yeme içme konusunda daha dikkatli olmamız gerekecek o zaman bebisler bizden alacaklar
Geç döllenmede problem yok ki canım yumurtan geç çatlamış olabilir yeter ki sağlıklı olsun canını sıkma bence bu konudaSürekli peynir süt yoğurt tüketiyorum canım inşallah iyi olacak zaten geç döllenme dedi doktor 7 hafta zannederken 5 çıktı
Benim birkaç gündür var ama sanki ilerleyici, her yediğimde bulanıyor, allah yardımcımız olsunBen maalesef baya yogun yasiyorum.6. Haftadan beri giderek artti.11. Haftadayim suan insallah yavas yavas gecer. Kraker falan bana hic fayda etmedi.cok açlik yada çok tokluk yaramiyor.az az sık sık yiyorum.doktor prilam yazdi bulanti icin.. ehh iste biraz iyi geliyor ama cok iyiyimde diyemiyorum:) bazi gunler agzimdaki aci tat artiyor ve kokulara daha hassas oluyorum.o gunler bulanti da cok yogun oluyor.bazen daha hafif geciriyorum.sabirdan baska bise bulamadim ben:) bide tum gun benim sadece sabah degil
Polikistik olduğum için aslında takılmamıştım haftasına, düzensizdim zaten ama şimdi kv 7 haftayken 5 olunca 2 hafta geri mi diyip moral bozdu, insanlar destek olacağına nasıl güzel köstek oluyor. 5 hafta ama kalp atışını dopplerde gördük kesede kendini gördük. Ben sevinmiştim ama dıştaki insanlar canımı sıkıyorGeç döllenmede problem yok ki canım yumurtan geç çatlamış olabilir yeter ki sağlıklı olsun canını sıkma bence bu konuda
Ayrıca afedersin insanlara ilişkiye girdiğim günleri anlatmam gerekiyormuş gibi, tövbe estağfurullah ne karışırlar acaba bit kadar bebelerimizeGeç döllenmede problem yok ki canım yumurtan geç çatlamış olabilir yeter ki sağlıklı olsun canını sıkma bence bu konuda
Hhahaahs:) 1 kilo meyve tüm öğünler tam porsiyon ağzımın tadı gitsin diye kuru kuru ekmek son 1 aydır. ne zaman geçecek şu ağzımdaki tat ve koku hassasiyeti???Bir diyetisyen arkadaş var, yüksek lisans tezi için ilk 3 ayında gebelerle online çalışıyor, karşılığında da diyet programı vs eğitimi verecekmiş. katılım için çok basit birkaç şey istiyor. mesela 9 ay boyunca toplamda 3 günlük yediklerinizin listesi gibi. isterseniz katılın ben katıldım. isteyen olursa paylaşırım
Dışarıyla paylaşma canım, boşver ne derlerse desinler. Hamilesin hassassin bu dönemde sanki doktormus gibi niye böyle yorum yaparlar ki bebeklerin basta zamanlari da tutmuyor ben iki gün geç döllenme olduğunu dusunuyordum doktora gittiğimde hayır 4 gün geç döllenme dedi. Kalp atışı için kendi doktoruma gittim benim söylediğim tarihi söyledi. Şimdi kontrole gittiğimde hayır adet tarihini değiştirmeyelim haftasiyla uyumlu dedi. Yani senin de biraz büyüdükten sonra zaman ne zaman dollendiyse o zamanı yakalayacak. Zaten polikistik varsa hiç takılmamak direkt doktorun dediği tarihi dinlemek gerek. Dışarıdan yorumlara kapat kendini canım. Hassas dönemde olumsuz şeyler duymak etkiler. Doktorun en doğrusunu soyleyecektirPolikistik olduğum için aslında takılmamıştım haftasına, düzensizdim zaten ama şimdi kv 7 haftayken 5 olunca 2 hafta geri mi diyip moral bozdu, insanlar destek olacağına nasıl güzel köstek oluyor. 5 hafta ama kalp atışını dopplerde gördük kesede kendini gördük. Ben sevinmiştim ama dıştaki insanlar canımı sıkıyor
Bence bu konuda tavrını koymalisin. En sevmediğim şeyler bunlar herkes haddini bilmeli bence. Doktorun sana bir tarih soylemis gerisi seni ve eşini ilgilendirir. Kendini strese sokman bebeğin için olumsuz bir şey. Hamilelik döneminde de bu tarz söylemler hiç hoş değil. Zaten hassas bir donemdesinz korku içinde oluyoruz üzerine bir de boyle şeyler duymak Allah korusun kötü etkileyebilir. Sen takılma hiçbirine bu konuda da bence laf edilmesine izin vermeAyrıca afedersin insanlara ilişkiye girdiğim günleri anlatmam gerekiyormuş gibi, tövbe estağfurullah ne karışırlar acaba bit kadar bebelerimize
Çok haklısın canım, bakma eskiden asla böyle takılmazdım da işte bu aralar ben ben değilimDışarıyla paylaşma canım, boşver ne derlerse desinler. Hamilesin hassassin bu dönemde sanki doktormus gibi niye böyle yorum yaparlar ki bebeklerin basta zamanlari da tutmuyor ben iki gün geç döllenme olduğunu dusunuyordum doktora gittiğimde hayır 4 gün geç döllenme dedi. Kalp atışı için kendi doktoruma gittim benim söylediğim tarihi söyledi. Şimdi kontrole gittiğimde hayır adet tarihini değiştirmeyelim haftasiyla uyumlu dedi. Yani senin de biraz büyüdükten sonra zaman ne zaman dollendiyse o zamanı yakalayacak. Zaten polikistik varsa hiç takılmamak direkt doktorun dediği tarihi dinlemek gerek. Dışarıdan yorumlara kapat kendini canım. Hassas dönemde olumsuz şeyler duymak etkiler. Doktorun en doğrusunu soyleyecektir
3 Senedir hiç sesimi yükseltmemiştim ama bugün bu mevzuda tam dediğin gibi yaptım ve gerçekten hangi gün yaptığımı mı açıklayacağım ne bileyim, çocuk geri falan değil niye korkutuyorsunuz elinize ne geçiyor dedim. İzin vermeyeceğim artık çünkü benden öte bir can var etkilenenBence bu konuda tavrını koymalisin. En sevmediğim şeyler bunlar herkes haddini bilmeli bence. Doktorun sana bir tarih soylemis gerisi seni ve eşini ilgilendirir. Kendini strese sokman bebeğin için olumsuz bir şey. Hamilelik döneminde de bu tarz söylemler hiç hoş değil. Zaten hassas bir donemdesinz korku içinde oluyoruz üzerine bir de boyle şeyler duymak Allah korusun kötü etkileyebilir. Sen takılma hiçbirine bu konuda da bence laf edilmesine izin verme
Ben ramazan ve kurban bayramı ile resmi tatillerin de doğum iznine dahil olmasına çok üzülüyorum. Keşke dahil olmasalar, topladığında 2 hafta yapıyor oradaki tatiller ile fazladan. Ne kadar önemli bebişle geçirilecek 2 hafta daha halbuki.O zaman bebisler erken gelirse mecbur izne çıkmış oluyoruz, eger 40i falan bulursa da 3 hafta dinleniyoruz
Peki 37. haftanın sonuna kadar çalışılabiliyo mu? Yoksa 36 son 37 de artık çalışımıyor mu?Aynen oyle yasalda 37. Hafta cikmaniz zorunlu.32. Haftadan sonra calisabilir raporu alinmali.
Ben de BayraklıBen de Buca 'dayım canım.
kızlar bebiş kaçınca haftada hissedilmeye başlanıyor biliyor musunuz? bir de ilk his nasıl bir şey oluyor? çok merak ediyorum
En erken 14. Hafta felan sanırım ben de dün yorumlarda görmüştüm
18. Haftadan sonra sanırım
En iyi ihtimal 20. hafta civarı hissediliyor hele ilk gebelikse belki daha geç. 16/20 arası genelde bağırsak hareketleri ile karıştırılıyor. Böyle kelebek içinde pır pır ediyor gibi oluyor ilk hareketler18 haftadayım tık yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?