2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Sleepy çok kötü elimde patladı benim birde ön deneme yapıp ardından toplu sipariş vermiştim. Pişik ve bacaklarını yurttu lastiği kaç hafta oldu hala geçmedi bacak kısımları aslında çok güzel hiç sızdırmıyor aynı Prima gibi ama geçiş cidden yapamıyorum. Tekrar cesaret edebilirsem dediğin gibi denerim birde

Aç karnına tat öyle gelmiyor maalesef ama bi gerçek var bazılarını hiç sarsmıyor okadarda rahatsız etmiyor bazılarını da çok etkiliyor
Hadi ya ama benim bünyem aç karna da şekere alışıktır niyeyse çok etkilenmem diye düşündüm midem çöplük gibidir şükür

A101 de tüm numaralar da indirim vardı. Müthiş indirim cidden bir bakmanı tavsiye ederim
Normalde yoktu diye biliyodum bende ama gelmiş mağazalarda var geçen farkettim 7-8 pakette aldım hatta. A101 kendi sitesinden primayı numaralarını filan arattırıp yakınında hangi mağazalarda var diye görebilirsin

Hadi ya ama benim bünyem aç karna da şekere alışıktır niyeyse çok etkilenmem diye düşündüm midem çöplük gibidir şükür
Aman maşallah bi sıkıntı olmasında sorunsuz atlatmış ol inşallah şeker yüklemesi zamanı yine konuşalım ama özellikle senin için nasıl geçecek merak ettim

Günaydın kızlar konuşmaları okudum da ben de kendi tecrübelerimi yazmak istedim :)
Ben şeker yüklemesi yaptırmıştım özel hastanede, gazoz gibi bir şey içirdiler tadı güzeldi öyle baymadı yani. Sağlık ocağında daha kötü bir şey içiriyorlarmış demişti arkadaşlarım. Ama o zaman şekerim çıkmamasına rağmen 34. haftada birden gebelik şekeri oluştu durduk yere ve sıkı bir diyet yapmak zorunda kaldım. Günde 5 kez şu iğne ile parmaktan kan alınan aletle açlık tokluk şekeri ölçüyordum çok zordu. Açıkçası ben bu gebelik şekerini acaba o içtiğim şey mi tetikledi diye tedirgin oldum. Bu hamileliğimde yaptırmayacağım ama dikkatli besleneceğim sanki şekerim varmış gibi :) tabi doktorum illa yaptır derse yaptırırım da şimdilik öyle düşünüyorum.

Tetanoz aşısı için de bana yaptırmak mantıklı geliyor, ilki normal doğumdu ama ona rağmen kesi dikiş vs olabiliyor, her ne kadar özel hastane olsa da risk almamak lazım diye düşünüyorum. Bir de benim cildim çok hassas buluttan nem kaparım. O yüzden yaptırırım diye düşünüyorum. Onun da ağrısı çok fenaydı ya golden-snitch senin ağrın olmadı mı? Ben ikinci dozdan sonra kolumu 2 gün kullanamamıştım.

Bebek de yenidoğan tetanozu olabiliyormuş göbek kordonundan ötürü bence de yaptırılmalı. Bana tek doz yapıldı tetanoz. Enjeksiyon için sıra alırken de özellikle hamile olduğumu belirtmiştim haftasını falan sordu Dr. Tetanoz bir doz kuduz 4 dozdu.O gün hem kuduz hem tetanoz olmuştum tek yan etkisi ( asi mi yaptı ondan da emin değilim) çok uykum geldi asla çalışamadım hamilelikten mi aşıdan mi bilmiyorum uyumuşum bı kaç saat. Sadece kolumu bir yere carpmisim da aciyormus hissi vardı bende. Belki ikinci doz daha ağırdır. Hemşire özellikle sol koluna yapalım kolun agrirsa diye demişti. Ben de büyük bir ağrı beklemiştim ama öyle olmadı

kızlar günaydın. size bir sorum var. 10. haftaya kadar doktorun bebekte dikkat etmesi gereken, bakması gereken neler var ? ya da mesela kanda falan neler önemli? şimdi internette takibinde olduğum bir doktorla ilgili eksik bakıyor gibi yorumlar yapılmış. tedirgin oldum acaba bir şeyi atlamış mıdır diye

tamam inşallah kaçıncı haftada yapılıyordu
25-26 da yapılıyor
Sadece 4 numarası kalmış ya
ben 3-4 mağazadan toplamıştım tek mağazada yetersiz oluyor
10. Haftada pek bişey yokki aylık rutin idrar kan bakarsa bakar her ay bakmayan doktorlar var rahim ağzı uzunluğuna bakar bi sıkıntı yoksa söylemez bile onuda normal karından bakıyo zaten bebeğe bakarken asıl 11-12 haftada bakılıyor burnu oluşmuş mu ense kalınlığı nasıl vs

Ee ne anlamı kalmış ki ozaman şeker yüklemesi yaptırmanın o zaman çıkmamış sonradan çıkmış belkide tetikledi dediğin gibi. Valla tercih meselesi şeker yüklemesi hiç sıkıntı yaşamayanda var bizim gibi sıkıntı yaşayanda çok ama. Hayırlısı inşallah bu seferkilerde doğru kararlar veririz

ay teşekkür ederim biraz rahatladım. biri bebeğini kaybetmiş falan sabah sabah hem üzüldüm hem moralim bozuldu. rutin kan bakıldı bu ay çok şükür. cumartesi kontrole gidicez belki orada o burnuna falan bakar. rahim ağzı uzunluğunu duymamıştım, ona da bakar heralde. bakmazsa söylerim olmadı.

Sana şimdi kaç doz vurulacak normalde gebelikte 3 Doğumdan sonra 2 olarak 5 dozla 10 yıllık koruma sağlıyorlardı bu 10 yıl içinde tekrar gebelikte tetanoz vurulmaya gerek kalmıyordu. Ben 3 dozda kaldım ebe tekrar vurulman gerek diyor bu gebelikte de ama bildiğim kadarıyla 3 doz da 5 yıllık koruma sağlıyordu çok çözemedim o kısmı detaylı görüşcem

Bende tek doz vuruldu 5 yıl koruma sağlanıyor dendi. 20. Haftadan sonra vuruluyor sanırım normalde tetanoz. O zamanlar doktorum derse ki bir doz daha olman gerekli diye diğer dozları da yaptırırım. Ben de 5 doz diye okumuştum ama tek doz vuruldu bilmiyorum ki kedi-kopek olunca sanırım tek doz vuruldu. Hamilelikte daha farklı olabilir süreç

Rahim ağzına da bakıyolar 3 ay itibariyle aslında ama pek söylemiyorlar daha çok ilerleyen haftalarda söylüyorlar rahim ağzı uzunluğu şu kadar sıkıntı yok filan diye onuda dediğim gibi bebeğe bakarken karından bakıyolar görünüyor özellikle bişey yapmıyorlar. Cumartesi de güzel haberlerin olsun inşallah. Doktorla alakalı şüpheye düştüysen de değiştir bence güvenmediğin doktorla zor yürür gebelik süreci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…