- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Yenmemesi gerekiyor diye biliyorum sakatatlarKızlar, canım günlerdir aşırı derecede kokoreç çekip duruyor ama bebeğe zararı olur diye yemiyordum. Dayanamadım söyledim. Annem güvenilir yer mi vs vs deyip içime kuşku düşürdü, rahatça yiyebilirim bir zararı olmaz değil mi?
Şimdiye kadar da hiçbir şeye bu kadar delicesine aşermemiştim :/Yenmemesi gerekiyor diye biliyorum sakatatlariçlerinde parazit barındırabiliyorlar
Evet onceki gebeliklerimde sirf bu sebepten yaptirmistim ama gebelik sekeri cikmamisti insaallah bu gebeligimde de cikmaz ama yas faktoru var ondan dolayi biraz korkuyorumyani çok sıkıntılı kısımları var yaptırıp yaptırmamak kişiye bağlı değişiyor tabi çevremde çok kişi yaptırmadı benim ama doktorlara kalsa kesinlikle şart
Şimdi siz yaptırsanız bi dert yaptırmasanız bi dert ailede şeker hastalığı var sonuçta yaptırmanız gerekiyor her ihtimale karşı, bizde şeker hastası yok birazda o yönden rahat yaptırmıcam diyorum ama sizin durum Farklı tabi
İnşaAllah çok teşekkür ederimEvet kuzum birdahaki gittiginde bebegi görürsün inşallah bakarız o zaman
Saol teşekkür ederim 9+6 haftalık gebeyim çok açıklayıcı anlatmışsın teşekkür ederim. Daha antibiyotik falan vermedi doktor.doktorun görüşü igg sonradan bakıldı benim bı yüzden büyük ihtimalle önceden geçirdin dedi ama igg sonradan yapıldı doktora sonucu göstermedim henüz. Avidite yi bekliyorum umarım bebeğime bir şey olmazMerhaba oncelikle. Cikan sonuclarina göre igg negatif oldugu icin akut geçirdiğin düşünülüyor. Ben kan testlerine pek guvenmedigimden tekrar ettirmeni oneriyorum baska bi laboratuvarda. Suan kac haftaliksin. Sonucuna göre igg daha yukselmedigi icin son 1haftalik 10 günlük bir enfeksiyon. Avidite sonucuna gore enfeksiyinun akut olup olmaidgi bellu olur. Ama bence antibiyotigi kullanmalisin. Kar zarar iliskisi olarak düşün. Amniyosentezden de korkma. İlk gebeligimde cvs yaptırmıştım korkulacsk bir sey yok ama psikolojik olarak evet iyi hissedemiyor insan kendini. Sonuc ciktiginda bilgi verirsen sevinirim
Yani bir ısırık alsan yine o Bir lokmada bile olabilirŞimdiye kadar da hiçbir şeye bu kadar delicesine aşermemiştim :/
Cok gecmis olsun insaallah tek seferlik bir seydir. Yine de kontrol ettirmeniz de fayda var yuksek tansiyon da olabilir seker de olabilir. Insaallah tekrarlamazKızlar az önce canım aşırı istediği için üzerinize afiyet makarna yedim hemde 2 tabak kendimi durduramadım. Sonra aşırı baş dönmem oldu hala biraz var dilim filan peltekleşti konuşurken hala biraz beyin uyuşukluğum var . Kolestrol değildir de tansiyon mı şeker mi çözemedim evde tansiyon aleti de yok napayım şimdi ben
Çok teşekkür ederim kızlar.M Meredith Grey sakatat yenmiyor canım hamilelikte bence riske atma
Merhaba ben Amerika da yasiyorum burda eyaletler arasinda bile kural farkliligi olabiliyor. Ikinci gebeligimde 6.haftada ilk muayneye gitmistik ama suanda bulundugumuz eyalet 8 haftaliktan once bakmiyormus. Suan da 3.gebeligim bana ilk muayne icin 9.haftaya randevu verdiler normalde hamilelik boyunca 3 kere ultrasondan bakiyorlardi ve testlerde zorunluluk yoktu bu eyalette nasil olacak bilmiyorum.Arkadaşlar merhaba, topluluğu takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum. Siteyi sadece yorum okumak için kullandığımdan:)
Türkiye'de yaşamıyorum ve 9 haftalık hamileyim. Dün kalp atışını dinlemeye gittik devlet hastanesine ama hem alttan baktı hem de dinletmedi erken diyeSadece kalp atışını gösterdi... Saçma değil mi?
Bir de ikili test konusunda kararsızım, kendimi biliyorum strese girerim sonuçta tanı konmuyor vs. Siz neler düşünüyorsunuz? Ha bir de burada ikili test için kan alınmıyor anladığım kadarıyla ama Türkiye'de alınıyor değil mi? Sadece ultrason yazdı.
İşte insan şekerim çıkar dedim çıkmadı şimdi çıkmaz derim çıkacağı tutar ikileminde kalıyorEvet onceki gebeliklerimde sirf bu sebepten yaptirmistim ama gebelik sekeri cikmamisti insaallah bu gebeligimde de cikmaz ama yas faktoru var ondan dolayi biraz korkuyorum
Yarın tansiyon aleti alcam kv de de şeker ölçüm cihazı vardı o iğnelerinden alırım sadece. Benim gözümü tansiyon korkutuyor öncekinden var olan ama şeker olabilme ihtimali de aklımdan çökmüyor tabi. Amin canım inşallah tekrarlamazCok gecmis olsun insaallah tek seferlik bir seydir. Yine de kontrol ettirmeniz de fayda var yuksek tansiyon da olabilir seker de olabilir. Insaallah tekrarlamaz
Oo senin baya açılmış ara gerçekten :) ikinci bebeğin mi üç mü? Evet beyazken çok göze batmıyor ama kırmızıyken sanki dev yarıklar varmış gibi görünüyordu. Belki de hiç çatlamayız artık kim bilirDoğumdan birkaç sene sonra kırmızılıklar beyaza döndü diye çok gözüme batmadı aslındasen yine iyisin canım benim 10 yıl geçti arayı fazla açtım dua edelim de şu eski çatlaklar kızarmasın
Ayy cok kotu gercektenİşte insan şekerim çıkar dedim çıkmadı şimdi çıkmaz derim çıkacağı tutar ikileminde kalıyor
Amin inşallahAyy cok kotu gercektenyok yaa seker degildir o fazla kacmistir o rahatsiz etmistir iyi dusunelim iyi olsun
Ben ilk gebeligimde 4.ayda kakao yagi kullanmaya baslamistim ama gec kalmisim yag kullansamda yine de catlak olmustu. Sonra ikinci gebeligimde direk onceki catlaklar kizrmiziya donmustu ama daha az olmustu. O yuzden erkenden baslamak gerekiyor sanirim birde bazi yerlerde bu durumun genetik oldugunu annenizde varsa sizde de olabilcegini okumustum.Ayrica yapi meselesi diyen de var bazi ciltler daha esnek olurmus catlamazmis ozellikle cok su icenlerde catlama pek olmuyormus diye de okumustum herkes bir sey soyluyorKızlar karnına yağ veya krem kullanmaya baslayan var mııı? Benim cildim cok kurudu acaba simdiden başlasam mı diyorummm
Bunu ben de duydum genetik olarak olduğunu. Yani bazıları ne kullanırsa kullansın catliyormus, bazılarında da hiç olmuyormuş özellikle bir şey yapmasına rağmenBen ilk gebeligimde 4.ayda kakao yagi kullanmaya baslamistim ama gec kalmisim yag kullansamda yine de catlak olmustu. Sonra ikinci gebeligimde direk onceki catlaklar kizrmiziya donmustu ama daha az olmustu. O yuzden erkenden baslamak gerekiyor sanirim birde bazi yerlerde bu durumun genetik oldugunu annenizde varsa sizde de olabilcegini okumustum.Ayrica yapi meselesi diyen de var bazi ciltler daha esnek olurmus catlamazmis ozellikle cok su icenlerde catlama pek olmuyormus diye de okumustum herkes bir sey soyluyor
Off benimde aşırı derece canım istiyor ama yenmemesi gerekenlerin en başında sakatatlar var maalesefKızlar, canım günlerdir aşırı derecede kokoreç çekip duruyor ama bebeğe zararı olur diye yemiyordum. Dayanamadım söyledim. Annem güvenilir yer mi vs vs deyip içime kuşku düşürdü, rahatça yiyebilirim bir zararı olmaz değil mi?
Gel sarılalım yalnız değilsin bende çok kötü aşeriyorumŞimdiye kadar da hiçbir şeye bu kadar delicesine aşermemiştim :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?