2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ay onu yazmamışım çok uykuluydum rakamlar hamile kaldığın yaş harfler de hamile kaldığın ay kesişimi cinsiyet
Ay benim doğum günüme 15 gün kala hamile kaldım acaba 29 mu 30 mu oluyorum

Kızlar doğumun kolay olması için sizce neler yapılması lazım
Canım, ilk gebeliğimde dr 4 ay dolunca günde 40 dk yürüyüş demişti doğuma kadar. Her gün yürüdüm.( Her muayene günü sorduğu ilk şey düzenli yürüyüp yürümediğim oldu.) Bir de son 3 hafta kala her gün 7-9 tane hurma yedim. ( doğuma giderken bile elimde hurma paketi vardı ) Meryem suresini okudum arada. Tam zamanında ve sadece 1.5 saatlik sancı sonrası çok kolay bir doğum yaptım. ( 1de başladı 2.30 ta kucağımdaydı bebeğim ) Rabbim tüm annelere böyle kolay doğumlar nasip etsin.

Günaydın kızlar

9+6dan selamlar ben bir iki gündür çok daha iyi hissediyorum. Yorgunluk tansiyon düşüklüğüm falan kalmadı. Midem daha iyi. Çok şükür güzel zamanlar geliyor. Psikolojik olarak da daha iyi gibiyim. Biraz düşük oluyordu modum genelde.

Sizler nasılsınız nasıl gidiyor

Yine çok şükür tabi canım. Ama azalır diye düşünürken bulantılarım arttı bu aralar, normalde sabah olmazdı artık o da var bakalım ne zaman rahata ericez
Belki bi anda da kesilir canım

Kızlar doğumun kolay olması için sizce neler yapılması laz
Canım daha çok erken ama önce hareketli bir gebelik geçirmenin faydası çok bol yuruyus bol hareket yoga ya da pilates doğumu kolaylaştırıyor. Doktor tercihi çok o enli eğer vajinal doğum yapmak istiyorsan -ki tıbbi bı gereklilik yoksa öneririm- bu konuda seni destekleyecek bir doktor bulmak cok önemli. Doguma hazırlık eğitimi alman bir de doula ya da ebe ile çalışman da doğumu kolaylaştırıyor. Destek almak çok iyi geliyor.

Ben 16. Haftada yogaya 30. Haftada düzenli günlük yürüyüşe 38. haftada perine masajına, ahududu yaprağı çayı icmeye, başladım. 28. Hafta gibi doğuma hazırlık eğitimi aldım. Bir de doula ile çalıştım( şanslıydım ki doulam çok yakın arkadaşımdı ). Doktorum da doğal doğumu destekleyen mümkün olduğunca az müdehale öneren bir doktordu. Mesela 41. haftada doğurdum ben. 42. haftaya kadar bekleyebiliriz dedi bebek iyi olduğu sürece. 38. Haftada gelmezse sezaryen demedi yani. 7 saat sürdü doğumum. Hastaneye gittikten tam 2 saat sonra bebegim kucağımdaydı sonrasında da çok rahattım hiç bir sıkıntı yaşamadım doğumla ilgili. Ben bunları yaptım doğumu kolaylaştırmak için

Ilk gebeliğim canım, biraz karışık benim mevzularım ne yazık ki. Sagol sen de ilgilenip sordun
İlk gebeliklerde bazı baba adayları da sendroma giriyor. Hormonlar senin mi değişiyor onun mu anlayamıyorsun ve bu durum bilimsel olarak ta incelenmiş. Hatta bazılarının eşiyle bir göbek büyüyor kilo filan alıyor. Tamam eşini çok seviyor bebeği çok istiyor ama adam bi değişik oluyor. İlkinde böyle bi durum yaşamıştık eşimle şimdide hamile olduğumu öğrendiğinden beri mide bulantısı var benmi hamileyim sen mi diyorum. Bazı baba adayları böyle. Herşey yoluna düzene giriyor sıkma canını bebişini düşün onun şuan sadece sana ihtiyacı var ve herşeyi hissediyor.

ay bizde sadece baba adayımız böyle olsa iyi. çevremdeki bütün arkadaşlarım hamile tribine girdi. herkesin canı bişey çekiyor, trip atıyor. bi de suçu bana atıyorlar sen hamilesin hormonlarından oluyor diye

Ilk gebeliğim canım, biraz karışık benim mevzularım ne yazık ki. Sagol sen de ilgilenip sordun
Canım bizim evde de hep bir kaos var, oğlum 1 e başladı ödevlerle başımız dertte eşim oğlum ve ben farklı kombinasyonlarla sürekli bir çatışma içerisindeyiz. Ağlamadan tek bir günüm geçmiyor valla bunaldım ben de sonra buna da şükür diyip yatağa öyle giriyorum. Allah gönül ferahlığı versin

allah kolaylık versin canım. inşallah halledilir hepsi. bebeğini, sağlığını düşün. kendini üzmemeye bak. zor da olsa çözülür inşallah. destek ihtiyacın olursa bize anlatabilirsin

Beni bi salın azda ben nazlanayım desene sendeki durum daha kötüymüş hepsini çekiyorsun. Bizde de daha kimse hamileliğimi sormuyor daha doğrusu unutuyorlar kızımı beni filan soruyorlar sonra akıllarına geliyo sen hamileydin dimi moduna giriyorlar ya tamam anladık hani beklemiyodunuz filan da keşke açık açık ta hala takmadığınızı belirtmeseydiniz diyorum

Ayy maşallah geçen doktor abartma çok dedi diye 3. de tutuyorum kendimi. Bitmesin hemen diye tanelere ayırıp tek tek yiyorum :))
Bana da meyveler daha bi lezzetli gelmeye basladi ozellikle mandalina normalde bu kadar meyve yemezdim normalde tatli, cikolata cok severdim simdi gorunce midem bulaniyor hep eksi seyler canim istiyor ama soguk seyler de istiyorum cay, kahve icemiyorum ama gecen buzlu soguk kahve yaptim iyi geldi cok gegisken bir durum

Aman kızlar ben esımı goremıyorum bıle gorsem kavga edıcem de sadece eve uyumaya gelıyor kendımı yalnız hıssedıyorum daha ıs yogunlugunun bıtmesıne 1 ay var zaten 1 aydan da ben sorunlarımı gecırırım dıye düşünüyorum dün gece uyuyamadım aglama krızıne girdim streslıyım bide ustune boğazım kulgım agrıdı bana dıyorkı ne aglıyorsun ne varkı durumunda diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…