2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ya yanimda annemle gittim ya da emmedigi süreleri degerlendirdim. Evden çalıştığım için sagmaya da hiç gerek olmadı açıkçası. Zaten ilk bir sene çok da uzun süre ayrı kalmak istemiyor insan dibinden ayırmak istemiyor. Ben geceleroi sağarım eşim verir ben uyurum, sağar bırakırım bir kaç saat dışarı çıkarım diye düşünüyordum öyle olmadı
bir kere biberon temizle saklama koşulları bana çok teferruatlı geldi onla uğraşacağıma uyanır emziriirm daha kolay geldi açıkçası. Bir de biz cosleeping yapıyoruz zaten yanımda yatıyordu uyanmak okadar da koymadı hemen yanı başımda olduğu icin

Süt geliyorsa zaten ekstra sagmaya gerek yok. Hatta eğer suyunuz iyi geliyorsa özellikle ilk aylarda ekstra sağım onermez emzirme danışmanları çünkü ilk 3 ay vücut bebeğin ritmine alışmaya çalışıyor sütü üretip saklıyor sonra yavaş yavaş bebeğin ihtiyacı ne anlamaya basliyor ve bebek emdikçe süt geliyor. Eğer o süre boyunca gereksiz sağım yaparsaniz bu sefer vücudun süt üretme şeklini de değiştirmiş oluyorsunuz.

Pompanın onerildigi zamanlar genellikle anne çalışmaya başlayacak 6. Aydan sonra. Hiperlaktasyon (aşırı süt üretimi) varsa sadece gerginliği almak için ön sütun sağımı. Bir de eğer süt yeterli değilse sütü arttırmak memeyi uyarmak için. Bunların hiçbiri yoksa pompaya gerek kalmıyor.

Ama tabi her ailenin de dinamiği farklı. O yüzden pompa için acele etmeyin derim

Bilgisi olan var mı kese en geç ne zaman görünür?

Aa medelaya da bakayım çok teşekkür ederim canım su an bebek odaklı olunca her şeyi ona harcayasim geliyor

Bu kadar etki edecek ne var acaba içinde ya küçükken balık yağı hapı da içerdim yani ona da alışkınım ama başka bir vitamin mi yapıyor acaba başim da ağrıdı gayet iyiyken

Aaay bayildimm eşimin yeğenine de hello world yazan zıbın takımı almıştım kendi bebeme de alırım mutlaka böyle şeyler ahhaaha

Aay çok güzel açıklamışsin canım teşekkürler
Ben de evden çalışıyorum muhtemelen yapışık olcaz bebemle ben normal ev eşyalarında da hep yedekli alırım deterjanım falan hiç bitmez bitmeye yakın yenilerim sanırım o huyumdan ötürü kenarda olsun lazım olursa kullanırım moduna girdim ama dediğin gibi hemen mağazadan da alınabilir

Evet kuşum güzel haberle geldim çok şükür kanama alanı geçmiş bebek büyümüş herşey iyi gidiyor şuan sadece dikkat edip iğnelerime devam edecekmişim 4ün de ikile teste çağırdı kuzum
Çok şükür canım gözün aydın
Sen yine arastirmani yap aklında alacağın markayı belirle ihtiyaç olursa bir daha araştırma derdine girmez hemen alırsın

Olabilir canım aslında akşam yemeğinden sonra içsen daha kolay olmaz mı gün içinde o sersemliği çekmemek için

Rabbim hayırlı zamanda sağlıkla yerini doldurmayı nasip etsin canım Allah sabır versin acını hafifletsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…