Ayy sevmez mi annesi hele ilk zaman senden başka sevecek hiçbir şeyi bilmiyorlar yaBeninde ihmalden oldu istemeden yaptık ama ikinci çocuk bir yerde düşünüyorduk o yüzden 8-9 haftada falan kabullendik yani benim biraz uzun sürdü kabullenmem hafif bir depresyon atlattım diyebilirim ama şimdi çok seviyorum onu umarım oda beni sever ilerde
Yok zaten o kısımda fotoğraf düşünmüyorum eve gelince çekeriz inşallah. Ben acı eşiği düşük biriyim. İlk 17 hafta da perişandımDoğumdan sonra bakım kalmıyor canım merak etmebakımlı görünmek istiyorsan mis gibi sezaryen olcan normal doğumda mücadeleden çıkmış oluyorsun terlemiş yorgun şaşkın ne saç kalıyo ne makyaj bide birilerine tembihleyin doğumdan sonra hemen elinize yüzünüze çeki düzen versin ben unutmuşum o komşu fotoğlarda ölmek üzereymişin gibi çıkmışım insan bir allık sürer ya ruh gibiyim
Ben daha gitmezdim kocam panik yaptı yerde suyu görünce. Bide bana yolda diyo şimdi benim dörtlü yakıp korna çala çala gitmem gerekmiyo mu diyo dedim sabahın 7 si zaten boş yol artı kalp krizi mi geçiriyorum gidicem daha belki 10 saat sürecek doğum dedimAynen hastaneye ne kadar geç gitsen o kadar kâr bence de. Evde çok daha rahat geçiyor zaman ama suyun gelmiş ya insan riske de atmak istemiyor. Bana arabada ıkınma geliyorduben de biraz daha dursam yolda doğurcaktım az daha
Sen yine de şimdi çıkarma kalsın biraz dahaAyy sevmez mi annesi hele ilk zaman senden başka sevecek hiçbir şeyi bilmiyorlar yakıyamam çıkarıp sarılasım geldi bak şimdi
Bu istemeden oldukları hiç anlamazdımBeninde ihmalden oldu istemeden yaptık ama ikinci çocuk bir yerde düşünüyorduk o yüzden 8-9 haftada falan kabullendik yani benim biraz uzun sürdü kabullenmem hafif bir depresyon atlattım diyebilirim ama şimdi çok seviyorum onu umarım oda beni sever ilerde
Doğum kasılmasının acı eşiği ile hiç ilgisi yok canım merak etme tamamen hazırlanma meselesiYok zaten o kısımda fotoğraf düşünmüyorum eve gelince çekeriz inşallah. Ben acı eşiği düşük biriyim. İlk 17 hafta da perişandım
İlk miydi bu? Nasıl bu kadar serinkanlı kaldın Allah aşkına akıl ver banaBen daha gitmezdim kocam panik yaptı yerde suyu görünce. Bide bana yolda diyo şimdi benim dörtlü yakıp korna çala çala gitmem gerekmiyo mu diyo dedim sabahın 7 si zaten boş yol artı kalp krizi mi geçiriyorum gidicem daha belki 10 saat sürecek doğum dedim
Ama nasıl işteDoğum kasılmasının acı eşiği ile hiç ilgisi yok canım merak etme tamamen hazırlanma meselesi
Allah'ım o hengamenin arasında bile yine bizim mantıklı olmamız pekiBen daha gitmezdim kocam panik yaptı yerde suyu görünce. Bide bana yolda diyo şimdi benim dörtlü yakıp korna çala çala gitmem gerekmiyo mu diyo dedim sabahın 7 si zaten boş yol artı kalp krizi mi geçiriyorum gidicem daha belki 10 saat sürecek doğum dedim
Bak profilinde böyle yazıyorEvet canım harika olur ama ebeliği ok doulalık eğitimini nerden almış ne kadar doğuma girmiş onları falan bir öğren tatlı tatlı istanbul doğum akademisi ya da içsel dooumdan eğitim almış ise doulalık için + puan
Ben şimdiden diyorum ki sen araba kullanamazsın o panikle taksiyle gideriz bakAllah'ım o hengamenin arasında bile yine bizim mantıklı olmamız pekiben de acele etme canım ben iyiyim diyip kasılma arası veriyordum.
Ben doğumu bile çektirdim kocamın doğum anında şekerinin düşüp boncuk boncuk terleyip gözlerinin kaydığı kareler paha biçilemez açıp açıp dalga geçiyorumYok zaten o kısımda fotoğraf düşünmüyorum eve gelince çekeriz inşallah. Ben acı eşiği düşük biriyim. İlk 17 hafta da perişandım
Canım doğum çok içsel bir şey aslında. Hastaneye gidince bir ebe geliyo muayene ediyo bi diğeri geliyor sürekli doğuma müdahale olduğu için doğum yavaşlayabiliyor. Zaten kasılmalar başlayınca hemen doğmuyor bebek takip ediyorsun 4 dakikada bire inince artık yavaş yavaş hastaneye geçme vakti. Doğumunun başladığını anladığın zaman yanına varsa sakin bir aile dostun arkadaşım kardeşin onu çağır ama seni telaş ettirmeyecek biri olmalı. O zaman kendini güvende hissedersinAma nasıl işteben çok panik biriyim. Eşim de öyle. Biz korkar hemen gideriz bence
Bende anlamazdım oluyormuş ama ben hep ilaçla korunduğum için anlamıyordum sonra emziren annelerin kullandığı ilaç bana çok sivilce yapınca ben bıraktım sonra tatilde de işte bi anlık boşluk biraz alkol derken hooop burdayımBu istemeden oldukları hiç anlamazdımgerçekten nasıl oluyor annemin de 2.öyle. Ama tabi nasıl oldu diye soramıyorum
Sever tabi annesi
Bu sefer daha normal olurlar belki bi ümitAllah'ım o hengamenin arasında bile yine bizim mantıklı olmamız pekiben de acele etme canım ben iyiyim diyip kasılma arası veriyordum.
Ay ne demek şekerim ya benim en sevdiğim şey bu konularda bildiklerimi paylaşmakBak profilinde böyle yazıyordanışanlarının yorumlarına da baktım senin dediğin gibi eve gelip açılmaya vs bakıyormuş hastaneye gideceğin zamanı söylüyormuş. Bu ebe hizmeti sadece doğum başladığında değil mi öncesinde yapacağı bir şey var mı? Ayy seni tuttum bırakmıyorum yüz tane soru sordum bilgili birini görünce
Hahahhaah büyük konuşmak istemiyorum ama benimkini doğuma assssla sokmayı düşünmüyorumBen doğumu bile çektirdim kocamın doğum anında şekerinin düşüp boncuk boncuk terleyip gözlerinin kaydığı kareler paha biçilemez açıp açıp dalga geçiyorum
Aa kesinlikle elimden gelse ona da ıkındırırım kolay mı görsün öyle bedavadan ana baba olunmuyo yaşadığımı görsün anlasın bilsin bana ona göre davransın kolay şeyler başarmıyor insan doğum yaparken. Hem bir bebek hem yeni bir kadın doğuyo orda yaşadıklarıyla.Hahahhaah büyük konuşmak istemiyorum ama benimkini doğuma assssla sokmayı düşünmüyorum
İmza kaşe mühürAa kesinlikle elimden gelse ona da ıkındırırım kolay mı görsün öyle bedavadan ana baba olunmuyo yaşadığımı görsün anlasın bilsin bana ona göre davransın kolay şeyler başarmıyor insan doğum yaparken. Hem bir bebek hem yeni bir kadın doğuyo orda yaşadıklarıyla.
Ya teşekkür ederiimAy ne demek şekerim ya benim en sevdiğim şey bu konularda bildiklerimi paylaşmakyani öncesinde bir tanışırsın yoga da yaptırıyormuş yoga derslerine başlarsın içinin ısınması çok önemli güvenmen lazım ki doğumda kendini bırakabilesin ama asıl işi doğum başladığında yapar eve geliyorsa şahane evde dalgaları beraber karşılar sonra da hastaneye geçilmesi gereken zamanda hastaneye geçersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?