Yok canım doktorun söylüyor zaten olumsuz bir durum olduğunda canını sıkmabütün hamileliğim boyunca kustum ve hala devam olduğu için korkuyorum çocuğum gelişmiyor diye
İlk hamileliğimde benimde başıma gelmişti arka dişimin yarısı kırılıp çıktı hamileliğimin son haftalarında. Doğumdan bir süre sonra çektiler bütün dişlerimi kontrolden geçirip dolgularımı yaptırmıştım hiç unutmam. Kalsiyum çok önemliArkadaşlar an itibariyle en arka dişimi kaybetmiş bulunmaktayımUn ufak olup agzima dokuldu bilemedim afiyetlede yedim. Deniz gecen kanal tuneli gibi bombos arasi suan arkanin shshj Kalsiyum ve magnezyum vitanin ve diger destekleri alsam da ( süt bana yasak gaz yapior gazman gibiyim zaten icince 3x gazim oluyor agliyorum icemedim gardaslarim ) olmadi. Kayip verdim. Tek tesellim gulunce gozukmucek tabi 32 dis gulen ben icin buda zorbence Bebemin camasirlarini yikattim derecesi dusukte 20 idi sanirim ama çektirdim mi bilmiyorum bisi olmus ama neyse çaktirmadan utuleyip germeye caliscam iste boyle
Çok sevindim canım karın çevresi 2 hafta geriden geliyo demişlerdi dimi sana valla böyle güzel haber duyunca çok rahatlıyorum senin rahatlamanı bile hissettim içimdeSelam kızlar muayeneden çıktım ölçümlerin hepsi haftasıyla uyumlu doktorum bazen hızlı ölçebiliyorlar devlette o yüzden yanlış çıkabiliyor dedi çok önemseme dedi oğluşum 2 kg olmuş ona maşallah dedi.
Bana da ne varsa onu söyledigörmeyeli cozutmussun dedi karbonhidrat şeker hamur işi yasakladı çok mutsuzum ben mutluyum kilolarımla desem de sallamadı beni neymiş efendim ödem tutacakmisim az yemem gerekmiş peh günde 3 yumurta haşlamamı 1 ini tüm ikisinin beyazını yememi istedi bol bol ot ye dedi(otu sen ye dedim) sonra et balık tavuk haftada bir kilo ye dedi neyseki bu durum çok hoşuma gitti
Sonracik vitaminlerimi değiştirdi 5555 tane vitamin verdi bir hapı 10 bardak suyla içen ben bunları nasıl içeceğini geçirdi o an aklından. Sonracigima günde 4 litre su iç dedi su samuru sandı galiba beni.Çatlaklarima bile laf söyledi hain adam. Aysel silahımı getir
Belki İzmir’i düşünürsün, bir sürü İzmirli var. Bende izmirliyimAynen bende senin şaşırdığın gibi öylece kalakaldım.. annemle konuştum o da benim gibi olmuş son 2 ay kala birden doktor değiştirmem gerekti sana hamileyken sende bana çekmişsin dedi.. zaten izmir mi aydın mı doğum olsun derken anca karar verip aydını seçmiştim şimdi her şey başa sardı ..
Afracım sen ya da mesajımı okuyan bacımlarım, Siz hiçbir sorununuz bir olumsuz durumunuz yokken sadece doktorun meşguliyetinden dolayı sezeryan olmayı kabul eder miydiniz
Keşke geçen haftalarda normal dediğimde deseymişYa çok haklısın. Benim bir arkadaşımın da başına geldi, doktoru bir anda tam da 30lu haftalarda sezeryan demeye başladı. O da doktor değiştirdi. Çok yoğun doktorlar bunu yapıyor ama tıbbi bir sebep yoksa bende sezeryan yapmak istemezdim açıkçası. O yüzden anlıyorum seni. Diğer doktora sorarsın. Senin bu doktorun belli ki yetişemiyor iki şehir olunca, tüp bebekçi falan herhalde. Bende diğer doktoru da denersin, içine sinmezse belki normal için doktor araştırırsın eğer senin için illa şartsa.
Sezaryen kendi tercihin veya bi zorunluluk dahilinde olmalı sırf doktor uğraşamaz diye değil seni müşteri olarak görmeyen bi doktor bulmalısın benceAynen bende senin şaşırdığın gibi öylece kalakaldım.. annemle konuştum o da benim gibi olmuş son 2 ay kala birden doktor değiştirmem gerekti sana hamileyken sende bana çekmişsin dedi.. zaten izmir mi aydın mı doğum olsun derken anca karar verip aydını seçmiştim şimdi her şey başa sardı ..
Afracım sen ya da mesajımı okuyan bacımlarım, Siz hiçbir sorununuz bir olumsuz durumunuz yokken sadece doktorun meşguliyetinden dolayı sezeryan olmayı kabul eder miydiniz
doğru mu anladım, normal doğum istiyorsun ve doktor seni sezaryana alırım mı diyor? hem de ortada şu an herhangi bir sağlık sorunu yokken. arkana bile bakmadan o doktordan uzaklaş. içinin sineceği başka bir doktor bul. zaten senelerdir normal doğum yapmaması bile o doktora şüphe ile yaklaşmaya yeterli. bir de yanına asistan doktor almış bu ne saçmalık. böyle doktorlar prim yapmamalı yaSelamlar kızlar 30+1 den ben doktor kontrolünden eve geldim şimdi.
Öncelikle elhamdulillah bebeğimde de bende de bir sorun yok her şey yolunda çok şükür
Ama öyle bir konuşma yaşadık ki doktorumla ağlamaktan için dışıma çıktı ailemle bile konuşmadan önce size bi yazayım istedim. Şimdi benim bu doktorum doçent aydında yaşıyorum buranın en bilineni ve maalesef en tuzlusu özel muayenehanesi var, ben hamile kalamadım diye pcos olduğundan bu doktora gitmiştim ilk yumurta çatlatma tedavisinde hamile kaldım doktor bile şaşırdı ilkinde beklemiyordum diye neyse özetle 30. Haftaya kadar geldik bu doktorumla 27. Haftada gittiğimde yanına yeni operatör bir doktor almış ben yetişemediğimde doktor hanım yardımcı olacak ben haftanın her günlerimiz öğlene kadar izmirdeyim dedi afalladım bu zamana kadar size güvendim sizinle kalmak istiyorum dedim neyse 3 hafta geçti üstünden bugün gittik eşimle her şey iyi hoş gırgır şamata ultrasonda bakarken dedim sizce ne zaman olur doğum çünkü hiç doğum konuşmamıştık en azından 35 hafta geçsin dedi bende ablamın 41. Haftada doğurduğunu zorunlu sezeryan olduğunu söyledim doktor şok oldu sen normali mi bekliceksin dedi ( sanki ne yani sabırr) evet dedim bebişte yüzünü göstermedi hiç uğraşmadan kalktı doktor içeri geçti daha önce de demiştim normal istiyorum diye bu sefer direkt yüzüme dedi 7-8 senedir ben normal yapmıyorum çok meşgulüm sen 2 hafta sonra kontrole gel doktor hanım bakar dedi resmen başından savdı normali denemeden sezeryan istediğim için ( nstye de 36 dan sonra sokuyormuş bu arada ) 7 aydır ilk haftalar kaç sefer gidiyorduk 1250 tl muayene ücretiyle başlamıştık bi kaç aydır 1500 1750 derken birden 2250 ye çıkmıştı ücreti hem böyle pahalı olup hem de böyle savılmak çok canımı sıktı öbür doktorda doçent olmamasına rağmen sırf bu doktorun yanında diye ücreti 1750 lira tanımam etmem bunca hafta alışmışım belli doktora güvenmişim ben napıcam kızlar yavallahi öylece kalakaldım terk edilmiş gibi
Ya ben Türkiye'deki sistemi pek bilmedigimden yorum yapmak cok istemiyorum. Ama burda da böyle sacma sapan sanki kendisini orada zorla tutuyormusuz gibi davranan doktor var yani. Ya hadi diyeyim burada ekstra para ödemiyoruz özel klinige de parasini verip de böyle muamele görmek, hele hamileyken yanlis yani bildigin yanlis. Ayrica cok da sistematik bir sorun ama simdi socialworker damarimi ortaya cikarmayayim.Selamlar kızlar 30+1 den ben doktor kontrolünden eve geldim şimdi.
Öncelikle elhamdulillah bebeğimde de bende de bir sorun yok her şey yolunda çok şükür
Ama öyle bir konuşma yaşadık ki doktorumla ağlamaktan için dışıma çıktı ailemle bile konuşmadan önce size bi yazayım istedim. Şimdi benim bu doktorum doçent aydında yaşıyorum buranın en bilineni ve maalesef en tuzlusu özel muayenehanesi var, ben hamile kalamadım diye pcos olduğundan bu doktora gitmiştim ilk yumurta çatlatma tedavisinde hamile kaldım doktor bile şaşırdı ilkinde beklemiyordum diye neyse özetle 30. Haftaya kadar geldik bu doktorumla 27. Haftada gittiğimde yanına yeni operatör bir doktor almış ben yetişemediğimde doktor hanım yardımcı olacak ben haftanın her günlerimiz öğlene kadar izmirdeyim dedi afalladım bu zamana kadar size güvendim sizinle kalmak istiyorum dedim neyse 3 hafta geçti üstünden bugün gittik eşimle her şey iyi hoş gırgır şamata ultrasonda bakarken dedim sizce ne zaman olur doğum çünkü hiç doğum konuşmamıştık en azından 35 hafta geçsin dedi bende ablamın 41. Haftada doğurduğunu zorunlu sezeryan olduğunu söyledim doktor şok oldu sen normali mi bekliceksin dedi ( sanki ne yani sabırr) evet dedim bebişte yüzünü göstermedi hiç uğraşmadan kalktı doktor içeri geçti daha önce de demiştim normal istiyorum diye bu sefer direkt yüzüme dedi 7-8 senedir ben normal yapmıyorum çok meşgulüm sen 2 hafta sonra kontrole gel doktor hanım bakar dedi resmen başından savdı normali denemeden sezeryan istediğim için ( nstye de 36 dan sonra sokuyormuş bu arada ) 7 aydır ilk haftalar kaç sefer gidiyorduk 1250 tl muayene ücretiyle başlamıştık bi kaç aydır 1500 1750 derken birden 2250 ye çıkmıştı ücreti hem böyle pahalı olup hem de böyle savılmak çok canımı sıktı öbür doktorda doçent olmamasına rağmen sırf bu doktorun yanında diye ücreti 1750 lira tanımam etmem bunca hafta alışmışım belli doktora güvenmişim ben napıcam kızlar yavallahi öylece kalakaldım terk edilmiş gibi
Yok kız gayet iyi benimkisi 26.haftada 1025 gramdı her hafta 150 gram alıyolar artık seninkisi gibidir muhtemelen hiç sıkma canını zaten en ufacık bir terslikte hemen söylüyo doktorlararkadaşlar 28. haftada 1300 gramdı doktor normal dedi ama burdaki kiloları okuyunca moralim bouzldu
Bende kızardımKeşke geçen haftalarda normal dediğimde deseymişAynen canım tüpçü bu doçent bey.. diğer doktoru deneyesim yok çünkü aydın merkezde toplam 2 özel hastane var birinde çalışan bir doktormuş yeni doktor ve tüpçüyle bu anlaşıp yanına gelmiş muayenehanesine patron usta başı gibi bi şey oldular gözümde benim için normal sezeryan zerre fark etmiyor zaten 37. Haftada çatı muayenesi olunuyormul orda uygunluğum çıkarda normali denemek isterim sıkıntılıysa da sezeryana okeyim sadece sezeryancı doktorlara kızgınım
ben de böyle düşünüyorum ama direk söyleyip çok da etkilemek istemem açıkçası kimseyi. Hepimiz hassas bir dönemden geçiyoruz ve esas annenin ne hissettiği önemli bence.Sezaryen kendi tercihin veya bi zorunluluk dahilinde olmalı sırf doktor uğraşamaz diye değil seni müşteri olarak görmeyen bi doktor bulmalısın bence
Ben seker hastasiyim valla bebek cok büyümesin diye herkes canla basla takiptevallaha her kafadan ses çıkıyor gelişmemiş diye çok üzülüyorum
Allahım hepimize sağlıklı çocuklar ve doğumlar nasip etsinYok kız gayet iyi benimkisi 26.haftada 1025 gramdı her hafta 150 gram alıyolar artık seninkisi gibidir muhtemelen hiç sıkma canını zaten en ufacık bir terslikte hemen söylüyo doktorlar
ay vallaha çok zor herşey yaBen seker hastasiyim valla bebek cok büyümesin diye herkes canla basla takipteBebegin cok büyük olmasi da komplikasyon yaratiyor. Doktor bir sey demiyorsa ki bu durumda demez cünkü anormal bir sey yok her sey yolundadir. Rahat ol.
Dava acmaya kadar yükselip megerse dis cikmis diye fark etmek. Ya gecmis olsun ama ben güldüm adhcbgfajdhsfcbjahdsvcjBenim de bir buçuk diş gitti çikolatayı ısırdım ilk badem kabuğu sandim bi çıkardım diş dedim dava açicam çikolatanın içinden diş çıktı diye çünkü ben hiçbir şey hissetmedim aynaya bakınca farkettim anlık şu teyze gibiyim
Canım anlıyorum seni güvenmişsin. Bende ani bir kararla doktorumu 27. Haftada değiştirdim. Hiç de pişman olmadım. Haa kolay olmuyor sonuçta alıştığın bir ritüel var, güvende hissediyorsun falan ama aklımı karıştıran bir olay vardı riske atmak istemedim. İyi ki de değiştirmişim bana çok iyi geldi. İnşallah sende kafana uygun bir doktor bulursun için rahat eder. Çok daha sonraları da bu kararı almak zorunda kalabilirdin. Şimdi olması daha iyi olmuş.Selamlar kızlar 30+1 den ben doktor kontrolünden eve geldim şimdi.
Bende izmirliyim doğma büyüme karşıyakalıyım benim için %100 izmirdi zaten ta ki doğum için 80 bin fiyat alıncaBelki İzmir’i düşünürsün, bir sürü İzmirli var. Bende izmirliyimama istanbulda olduğum için İzmirde doktor bilmiyorum. Araştırıp orada yaparsın. Doğum hastanesine gidenler vardı, bence mesela öyle dal hastaneleri iyi. Benim bir arkadaşım Kentte bir tanesi medicanada doğum yaptı, ikisi de memnunlardı. Daha fazla seçenek olabilir. Aydında tıp fakültesine bakarsın, izmirde dokuz eylül egede hocalar olabilir belki.
Öyle haklısın ki ekran resmi çekip tüpçü doçent doktoruma atasım var gerçi o artık doktorum da değil sanırım..Sezaryen kendi tercihin veya bi zorunluluk dahilinde olmalı sırf doktor uğraşamaz diye değil seni müşteri olarak görmeyen bi doktor bulmalısın bence
Doğru anladın canım daha 30. Haftadayım ve şak diye 35 i bitir direkt alırım dedi bende normali de denemek istiyorum deyince asistanına şutladı.. tüp bebek uzmanı ama sonuçta bu yola onunla girmiştim öncesinde de normali denemek istediğimden bahsetmiştimdoğru mu anladım, normal doğum istiyorsun ve doktor seni sezaryana alırım mı diyor? hem de ortada şu an herhangi bir sağlık sorunu yokken. arkana bile bakmadan o doktordan uzaklaş. içinin sineceği başka bir doktor bul. zaten senelerdir normal doğum yapmaması bile o doktora şüphe ile yaklaşmaya yeterli. bir de yanına asistan doktor almış bu ne saçmalık. böyle doktorlar prim yapmamalı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?