Aynen canım bende asla ısrarcı değilim ki zaten normalde de ısrar asla edilmemesi lazım arkadaşım doktor olduğu halde normal olsun diye ısrar etti sonrasında baya sıkıntılı süreç yaşadı pişman oldu sezeryan olmadığına .. ben sadece yaradılış olarak normale uygunsam denemek istiyorum kafasındaydım en başından beri tabi bilmiyordum gittiğim doktorun 7-8 senedir normal doğum yapmadığınıValla kuzum ben oldum olası vajinal ya da sezaryen fark etmez, bebek de ben de sağlıklı olalım kafasındaydım. Ancak önceliğim benim de vajinal doğum açıkçası. Ha olmaz derse de ısrar dahi etmem tamam derim. Çünkü doktorumu biliyorum normal doğurtuyo her gün.
Ama böyle bir durum yaşasaydım mutlaka başka doktorlarla görüşürdüm.
Dini imanı para olmuş diye bir laf var ya gerçekten bazı insanlar bu tanıma çok uyuyor. Tabi doktoruna zanda bulunmak istemem neden yaptı etti ama şu yaptığı çok ayıp gerçekten. Bu seçenek eğer şartlar el veriyorsa kesinlikle anne adaylarına bırakılması gereken bir konu tartışmaya bile kapalı. Anne kendisi tercih yapar sonuçlarına da kendisi katlanır. Bir sağlık problemin yoksa çatın uygunsa şartlar uygunsa sende istiyorsan tabiki normal doğum yapacaksın derdi ama ne koyduğumun doktorunun para… o acıyı sen çekiyorsun sezaryen kolay bişi mi Allah aşkına! Birde tavrının değişmesi nedir ya sen doktor olsan ne prof olsan ne aylık 1 milyon kazansan ne adam olamamışsın.tam olarak dediğin gibi bıçak parası alıyor çünkü 50 bine anlaşmıştık hastane de 20-30 ekstra alıyor tabi yine de gidecektim doğum diye .. aşırı üzdü beni ben sonuçta kontrole bebeğim için heyecanlanarak gitmiştim adam akıllı sorularımı bile soramadan ağlayarak döndüm Allahıma şükürler olsun oğluş iyi o da tüpçü doktora sinir oldu 30 haftada ilk defa yüzünü göstermedi 5 parmağı da yüzündeydi çocumun görmek dahi istemedi doktoru.. tüpçü olmuş doktorlardan Allah hepimizi korusun
Bir doktor var önceden gitmiştim şimdi bi instagramda bakayım dedim ssvd dahil olmak üzere normale çok yönelmiş bir doktor ama olmazsa da sezeryana geçebilen biriymiş sanırım aranan kan bulunduEtmezdim, sezaryenliyim bu arada, senin yerinde olsam ne o adama ne de yanındaki kadına gidip 1 kuruşumu vermem artık başka doktor bulurdum tabii açık açık sorarak “normal doğum istiyorum, yapıyor musunuz?” diye. Sen otomatiğe bağlayıp para kazanacaksın diye hiç sebebim yokken sezaryen olacam oldu canım.
Kahkaha attım
değiştiricem canım olucak gibi değil zatenCanım bu doçentler falan özel kliniği olan çoğu doktor bir havalarda oluyor üslupsuz konuşuyorlar hiç hâlden anlamıyorlar emin ol devletteki çoğu doktor bunlardan daha ilgili senin yerinde olsam özel hastanede bir doktora giderim madem bu kadar ücret ödüyorsun ve istediğin hizmeti alamıyorsun çık yani boşversene doktor değiştirmekten korkma ben 40 doktor gezdim herhalde
Çok iyi, sevindim senin adınaBir doktor var önceden gitmiştim şimdi bi instagramda bakayım dedim ssvd dahil olmak üzere normale çok yönelmiş bir doktor ama olmazsa da sezeryana geçebilen biriymiş sanırım aranan kan bulundu
Ben olsam ben de aynısını yapardım, kendisi memleketlim olur zaten hsjsjs.Ashley mesajına ben de okuduğumda çok güldüm, doktoru dinleyip yav he he diyip soluğu yemekçide almış üstüne de tatlı patlatmışsın. Helal olsun kardaş, yi tabi.
Tam olarak öyle yaptım hahah üstüne vazife olmayan şeylere karışıyor düldülükAshley mesajına ben de okuduğumda çok güldüm, doktoru dinleyip yav he he diyip soluğu yemekçide almış üstüne de tatlı patlatmışsın. Helal olsun kardaş, yi tabi.
Gerçekten rahatlatıyorYalnız bizde hamileliğin verdiği hormonlarla burda birisi gömülecekse hiç kaçırmıyoruz bütün hıncımızı o kişiden çıkarıyoruz ya çok gülüyorum bunaben şimdi doktora sövdüm ya bi ferahlık esenlik rahatlama geldi inceden
Açıklama falan asla yok bu doktorda canım direkt yüzüme dedi ben çok meşgulüm izmire gidip geliyorum burda olmuyorum bir şekilde sezeryan olursa olmaya çalışırım ama normalde yokum ben dedi şimdiye kadar hiç böyle konuşmamıştı yazıklar olsun gerçekten …Evet öncelikleri sezaryen oluyor ama benim doktor neden öyle olduğunu açıklayıp istersen normal de doğurturuz bekleriz diyip içimi de rahatlattı mesela, öyle de olması lazım zaten senin doktorun tavrına o yüzden aşırı şaşırdım, baştan söyle gebelik takibi yapmak istemiyosan insanlar da ona göre gelsin gitsin di mi yani. Neyse aynen dediğin gibi vardır bunda da bir hayır, içine sindiği gibi ilerle de gerisi mühim değil
Benim doktorum aşırı tatlı, anaç, mükemmel bir kadın ama kaç aydır takip ediyorum bütün doğumları sezaryen. Eğer ilk hamileliğim olsaydı o tatlılığına rağmen normal yapmıyor diye direkt bırakırdım, şimdi öyle bir sorunum zaten yok diye takmıyorum o özelliğini.değiştiricem canım olucak gibi değil zaten
Hamileliğin getirdiği ağrılar artık idare edicez 30lu haftalara geldik gerçekten şaka gibi. Ben de 28 oldum 4 kilo aldım toplamda. 62 yim.Ama bel ağrılarım başladı iki gündür iş yaptırmıyor.bebisimi artık cok yukarda hissetmeye başladım ondan sanırım midem cayır cayır yanıyor.Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin anne olmak kolay degilGünaydın herkese, iyi haftalar olsun hepimiz için.
Durum güncellemesi:
Benim bugün 28+6 Toplam aldığım kilo 6.
Sağ tarafımdaki ağrı bazen öyle şiddetleniyor ki gözümden yaş geliyor engel olamıyorum. Bunun yanında mide ağrım da başladı bebek sıkıştırdığı için ve o da canımı çoook yakıyor.
Hala sadece soluma yatarak uyuyabiliyorum. Sağ tarafa asla yatamıyorum. Sırt üstü de olmuyor. 2 gecedir çözümü oturarak uyumakta buldum. Yastıkları arkama diziyorum oturur pozisyonda uyuyorum. Bu biraz iyi geldi. Ancak belime yük bindiği için önümüzdeki günlerde bel ağrılarım başlayacak gibi.
Sadece soluma yatarsam gece, sabah kalkınca sol tarafım davul gibi şişmiş oluyor. Sonradan o şişlik iniyor tabi. Ama korkunçlu gözüküyorum.
Yarın tam 29 hafta doluyor ve 30. hafta içine girmeye başlıyorum. Gerçekten şaka gibi, 30 lu haftalar benim gözümde artık son düzlüğe girmek oluyordu. Şükürler olsun.
Ancak artık daha dikkat etmemiz gerekiyor, sancılar varsa çok beklemeden hastaneye gitmek şart. Dolmuşta doğuran kadın gibi olmak istemem.
Çarşamba günü bebemin kontrolü var hayırlısıyla ilk nst me gireceğim. Sanmıyorum sancı çıksın. 3-4 gündür hi bir sıkıntım yok sancı falan gibi. Bakalım.
Ya ben ama takviyelerimin hepsini aliyorum daha ne yapabilirdim kiİlk hamileliğimde benimde başıma gelmişti arka dişimin yarısı kırılıp çıktı hamileliğimin son haftalarında. Doğumdan bir süre sonra çektiler bütün dişlerimi kontrolden geçirip dolgularımı yaptırmıştım hiç unutmam. Kalsiyum çok önemli
Sagolll kuzummm valla yedim ahahahahAfiyetle mi yedin kız ne yaptın
ay çok geçmiş olsun canım ya
laktozsuz sütte mi gaz yapıyor canım ona yapmıyor diyorlar ama tabi bilmiyorum çok?
Bende de tam arkalarda o yuzden pek bu goruntu olusmadi aman aman ondende kaybedersem dis yaptirmasi da pahali anammmBenim de bir buçuk diş gitti çikolatayı ısırdım ilk badem kabuğu sandim bi çıkardım diş dedim dava açicam çikolatanın içinden diş çıktı diye çünkü ben hiçbir şey hissetmedim aynaya bakınca farkettim anlık şu teyze gibiyim
Haklısın canım sezeryanı bu kadar ilk seçenek olmamalı ülkemizde.. ticarethane olmuş resmen tüpçüler Allah sonumuz hayretsin sen sakin ol takılmaaa ben hallettim gibi doktor meselesini 2 hafta sonra nasipse güncellerim yeni doktora gidinceDini imanı para olmuş diye bir laf var ya gerçekten bazı insanlar bu tanıma çok uyuyor. Tabi doktoruna zanda bulunmak istemem neden yaptı etti ama şu yaptığı çok ayıp gerçekten. Bu seçenek eğer şartlar el veriyorsa kesinlikle anne adaylarına bırakılması gereken bir konu tartışmaya bile kapalı. Anne kendisi tercih yapar sonuçlarına da kendisi katlanır. Bir sağlık problemin yoksa çatın uygunsa şartlar uygunsa sende istiyorsan tabiki normal doğum yapacaksın derdi ama ne koyduğumun doktorunun para… o acıyı sen çekiyorsun sezaryen kolay bişi mi Allah aşkına! Birde tavrının değişmesi nedir ya sen doktor olsan ne prof olsan ne aylık 1 milyon kazansan ne adam olamamışsın.
Sen ssvd düşünüyor musun peki canımBenim doktorum aşırı tatlı, anaç, mükemmel bir kadın ama kaç aydır takip ediyorum bütün doğumları sezaryen. Eğer ilk hamileliğim olsaydı o tatlılığına rağmen normal yapmıyor diye direkt bırakırdım, şimdi öyle bir sorunum zaten yok diye takmıyorum o özelliğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?