Evet evet herkeste var muhakkak bazen bence anlamıyoruz bile kasılmaları ama haftamız itibariyle vardır diye düşünüyorum
Başınız sağolsun canımGüzel anneler, zaman zaman uzak kalıyorum. Sonrasında girip mümkün olan en geriden mesajları okuyorum. 40 gün içinde aileden 2. vefatı yaşadık. Geçen haftam zor geçti, tansiyonum yükseldi ilaç başladık. Kendi doktorum rahat olduğundan devlet hastanesine gitme gafletinde bulundum. Doktor beni çok korkuttu, ölçümlerde de sıkıntı gördüğünü söyledi, perinatoloğa yönlendirdi. Erken doğum olabilir dedi ekstra korktum... Cuma günü gideceğiz bakalım.
Sonrasında kendi doktoruma yeniden gittim, onun ölçümlerine göre sorun yok, ona inanmak istedim. şükür ki idrarda protein kaçağı 300 ün altında çıktı, günde 2 defa tansiyon ilacı içip tansiyon kontrolü yapıyorum. 32 haftadan sonra 37 ye kadar çalışır alırım diye düşünüyodum fakat çalışamayacağım gibi. bedenen olmasa da beynen yorulduğum işim sonrası ölçümlerim yüksek çıkıyor bazen o da korkutuyor beni. İçimi ferah tutmaya çalışıyorum, cuma günü gelsin perinatolog beni rahatlatsın istiyorum.
Bende durumlar böyle. Umarım herkesin süreci en güzel geçiyordur. Bebişlerimiz vaktinde sağlıkla gelirler.
Teşekkür ederim. 28. Haftadan sonra maksimum 15-8 tansiyon gördüm canım. Stresli süreçten kaynaklı olabilir tabi. Aynı gün doktoruma yazdım ertesi gün kontrole gittim ilaç başladık. Şuan büyük tansiyonum gün içinde 12-14 arası küçük 7-8 bandında gidiyor. 14 ve üzerini yüksek tansiyon sayıyorlar. Ama genelde tansiyonun daha düşük seyrediyoduysa kontrolde söylemekte fayda var. 24 saatlik idrarda protein bakıyorlar. 300ün üzerindeyse preeklamsi şüphesi oluşuyormuş. Benimkisi düşük çıktığı için içim biraz rahatladı. 24 saatlik idrarı ya hastane yatışıyla alıyorlar ya da evde dinlenerek. Ben evdd dinlenerek verdim. Hareket sonuçları yanıltabiliyormuş. Beni stres eden kısım devletteki doktorun baş çevresi ve karın ölçümleri oldu. Beslenme sıkıntısı olabileceğini ve erken doğum riski olduğunu söyledi. Şuan 30 haftaya girdim. Cuma perinatolojiye gideceğim, umarım bebeğimin gelişiminde bir sorun yoktur. 14 tansiyonu sık sık görüyorsan doktorunla paylaş bence.Başınız sağolsun canım
tansiyon sorununu ne zmandan beri yaşıyorsun, nasıl farkettin
Benm de tansiyonum 130 - 140 civarlarında bu rakamların üstünü görmedim hiç ama insan ister istemez tedirgin oluyor
Başın sağ olsun canım, tansiyon işin varsa hiç çalışma bence al iznini dinlenGüzel anneler, zaman zaman uzak kalıyorum. Sonrasında girip mümkün olan en geriden mesajları okuyorum. 40 gün içinde aileden 2. vefatı yaşadık. Geçen haftam zor geçti, tansiyonum yükseldi ilaç başladık. Kendi doktorum rahat olduğundan devlet hastanesine gitme gafletinde bulundum. Doktor beni çok korkuttu, ölçümlerde de sıkıntı gördüğünü söyledi, perinatoloğa yönlendirdi. Erken doğum olabilir dedi ekstra korktum... Cuma günü gideceğiz bakalım.
Sonrasında kendi doktoruma yeniden gittim, onun ölçümlerine göre sorun yok, ona inanmak istedim. şükür ki idrarda protein kaçağı 300 ün altında çıktı, günde 2 defa tansiyon ilacı içip tansiyon kontrolü yapıyorum. 32 haftadan sonra 37 ye kadar çalışır alırım diye düşünüyodum fakat çalışamayacağım gibi. bedenen olmasa da beynen yorulduğum işim sonrası ölçümlerim yüksek çıkıyor bazen o da korkutuyor beni. İçimi ferah tutmaya çalışıyorum, cuma günü gelsin perinatolog beni rahatlatsın istiyorum.
Bende durumlar böyle. Umarım herkesin süreci en güzel geçiyordur. Bebişlerimiz vaktinde sağlıkla gelirler.
10 gün sonra giderim doktora dedimBen de koyayım, anasıve danası Doktora gittik her şey yolunda 28+6, 1.21 kg bebişim. Hala 3-4 haftada bir kontrol devam dedi tabii ben haftaya 10 günlük kontrol süresinde tekrar giderim kesin
Geçen hafta paylaştım doktorumla bebeğin gelişimi vs iyiydi idrarda bir sorun olmadığı için evde takip et tansiyonunu dedi bende evde ölçümlerde Max 14 çıkyor ama genellikle 13 haftaya tekrar gidicem idrar vs vermem gerekecek galiba.Teşekkür ederim. 28. Haftadan sonra maksimum 15-8 tansiyon gördüm canım. Stresli süreçten kaynaklı olabilir tabi. Aynı gün doktoruma yazdım ertesi gün kontrole gittim ilaç başladık. Şuan büyük tansiyonum gün içinde 12-14 arası küçük 7-8 bandında gidiyor. 14 ve üzerini yüksek tansiyon sayıyorlar. Ama genelde tansiyonun daha düşük seyrediyoduysa kontrolde söylemekte fayda var. 24 saatlik idrarda protein bakıyorlar. 300ün üzerindeyse preeklamsi şüphesi oluşuyormuş. Benimkisi düşük çıktığı için içim biraz rahatladı. 24 saatlik idrarı ya hastane yatışıyla alıyorlar ya da evde dinlenerek. Ben evdd dinlenerek verdim. Hareket sonuçları yanıltabiliyormuş. Beni stres eden kısım devletteki doktorun baş çevresi ve karın ölçümleri oldu. Beslenme sıkıntısı olabileceğini ve erken doğum riski olduğunu söyledi. Şuan 30 haftaya girdim. Cuma perinatolojiye gideceğim, umarım bebeğimin gelişiminde bir sorun yoktur. 14 tansiyonu sık sık görüyorsan doktorunla paylaş bence.
Yiiaaa yirim.Kız çatlamayan anneler ve çatlayıp daha fazla çatlamak istemeyen anneler karnınıza kreminizi yaginizi sürüp streçlenin gerçekten işe yarıyor 1 aydır ilerlemedi çatlaklarımaynı duruyor. 32+1 olduk bizde teyzoslarim
Ne alaka canım bebeği göbek düşene kadar yıkamayı bile önermiyolar şampuan losyon gereksiz benceHastane cantasi hazirlamaya calisiyorumda . Mesela bazi seyler yazmislar havlular falan filan. Havluya gerek var mi ya bebek icin. Kendime alirimda . Mesela sampuan losyon falan hastaneye gitmesine gerek var mi anlamadimmm( Help!
Hahaah eşim de aynı şeyi söylüyorYiiaaa yirim.
Ama Allah affetsin ben buna beznettim steçlenince, fırın torbasında.
Eki Görüntüle 3382685
Ben pişik kremini mustela aldım. Hametan belki pişik olduktan sonra daha çok işe yarar ama sürekli kullanmak için ağır gelebilir.Kızlar bazı ürünlere de yeni bakıcam. Şampuan, pişik kremi (çevremdeki anneler hametan pomad öneriyolar), şampuan, deterjan, bebek bezi hangi markalar aldınız? Prima baya pahalı geldi baktığımda prima dışı alternatif alanlar neler aldınemlendirmek için losyon mu yağ mı aldınız mesela? Bir de bebefon aldınız mı? Bu gün bir arkadaşım çok faydasını görürsün dedi.
Şampuan ve losyon Mustela alacağım hala almadım. Bebek yağı önerilmiyor bebeklere. Pişik kremi de Mustela alacağım. Ancak bulunsun diye çok kızarıklık olursa gibisine sudokrem de aldım küçük.Kızlar bazı ürünlere de yeni bakıcam. Şampuan, pişik kremi (çevremdeki anneler hametan pomad öneriyolar), şampuan, deterjan, bebek bezi hangi markalar aldınız? Prima baya pahalı geldi baktığımda prima dışı alternatif alanlar neler aldınemlendirmek için losyon mu yağ mı aldınız mesela? Bir de bebefon aldınız mı? Bu gün bir arkadaşım çok faydasını görürsün dedi.
Pisik kremi Mustela aldim ama cok acil durumlar icin bi de Sudocrem almayi dusunuyorum.Kızlar bazı ürünlere de yeni bakıcam. Şampuan, pişik kremi (çevremdeki anneler hametan pomad öneriyolar), şampuan, deterjan, bebek bezi hangi markalar aldınız? Prima baya pahalı geldi baktığımda prima dışı alternatif alanlar neler aldınemlendirmek için losyon mu yağ mı aldınız mesela? Bir de bebefon aldınız mı? Bu gün bir arkadaşım çok faydasını görürsün dedi.
Benim bildiğim her bez açmada değil ama günde bir kere kullanmak gerekiyorBu pişik önleyici kremleri her bezini açtığımızda sürüyor muyuz?
Her bezde gerek yok. Ancak 3-4 bezde bir sür dedi arkadaşlarım önlem amaçlı. Zaten pişik ileri derece olunca çok da işe yaramıyormuş içeriği temiz olan kremler.Bu pişik önleyici kremleri her bezini açtığımızda sürüyor muyuz?
Sudokrem almıştım içeriğine hiç bakmadan sanırım o baya iyileştiriyo ama temiz değilmiş tabi zor durumda kullanılırHer bezde gerek yok. Ancak 3-4 bezde bir sür dedi arkadaşlarım önlem amaçlı. Zaten pişik ileri derece olunca çok da işe yaramıyormuş içeriği temiz olan kremler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?