2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bu pişik önleyici kremleri her bezini açtığımızda sürüyor muyuz?
Eğitimcimiz, pişik olmadığı sürece kullanmayın demişti. Zeytin yağlı suda beklettiğimiz benek pamukları ile silerim gibi geliyo pişik olmadıkça, bilemedim tecrübesiZ anne olmak zor deneye yanıla öğrenicem gibi

Zeytinyağını ısıtıp soğutup kullanırsan daha iyi olur, ısıtılmazsa asitli oluyor yetişkinlerin bile direkt cildine sürmesi önerilmiyor

Tecrübesiz hamile olmak da çok zor ya neyse öğrenicez inşallah hepsini belki 3-4 günde bir sürülebilir

Hastane çantasını hazırlamakta geç mi kalmış oluruz ya haftaya ya da daha sonraki hafta hazırlamış olsak? Ben bebeğin kıyafetlerini falan da daha hiç hazırlamadım zaten koyacak yer yok diye. Her şey var (diye düşünüyorum) ama öbek olarak duruyor, valla planlı programlı her şeyi tıkır tıkır hazırlıyosunuz özeniyorum ha. Biraz daha hazırlayıp paylaşın, önce utanıp sonra streslenip en sonunda da harekete geçiyim başka türlü olmayacak gibi

Bir de hastane çantasına koyduğunuz pijamanın bundan ortalama 8 hafta sonra üzerinize olacağından nasıl bu kadar eminsiniz? Bence benim karnım daha fazla büyüyemez çünkü yer yok o yüzden 4 hafta sonra falan doğurucam gibi geliyor

Böyle şeylerin hazırlığını yapmak beni de hep çok germiştir. Değişik takıntılarım var mesela eve her türlü ilacı tedbir diye alırsam o ilaçlara çok ihtiyaç duyarmışım gibi. Çantayı da bu yüzden erken hazırlayamıyorum. Ayrı dolap almadım bizim gardrobun bi tarafını ayırdım bebeye, çoğu şeyini yıkadık yerleştirdik annemle. Yıkama sonrası aldıklarım da poşetlerinde duruyo öylece. 3 hafta sonra yurtdışına giderken valiz hazırlicam ya, küçük valizi hastane çantası gibi hazırlayıp alıcam yanıma çünkü daha geç hazırlama şansım olmayacak. Ama burda kalacak olsaydım muhtemelen erken doğar korkusuna 35.haftaya kadar çanta falan hazırlamazdım
Pijamalarla ilgili de şunu söyleyeyim benim aldığım takımların ikisi de en büyük beden, altları lastikli zaten olur her türlü. Üstlerini de düğmeli değil de önü çapraz gelip bağlananlar var ya onlardan aldım. Tüm göbek büyüklüklerine uyum sağlasın diye

O takıntı bende de var, olabildiğince geciktirmemin sebeplerinden biri de bu ama geçtiğimiz haftadan beri bana mart ortasında doğuruverecekmişim korkusu yüklendi, öyle düşününce de çok az vaktim var diyip panikliyorum.
Pijamayı kuşaklı almayı ben hiç düşünememişim, çok cinyıs bir hareket açıkçası takdir ettim. Paylaştıysan atlamışım.

Yani mart ortasında doğurma ihtimalimiz var ve haftayı düşününce çok da korkutucu bi ihtimal değil bence Bu ayın sonuna hazırlasan bence geç olmaz.
Pijama şu ikisini almıştım

Eklentiler

• IMG_6034.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_6033.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 72
Çatlaklar sımdıden mı bellı olur dogurunca mı acaba ilk gebelıgım cunku bence dogurunca olur catlamadıgını nerden bıldınız:)

Yani mart ortasında doğurma ihtimalimiz var ve haftayı düşününce çok da korkutucu bi ihtimal değil bence Bu ayın sonuna hazırlasan bence geç olmaz.
Pijama şu ikisini almıştım
Güzelmiş he pijamaların, beğendim güle güle giy

Çatlaklar sımdıden mı bellı olur dogurunca mı acaba ilk gebelıgım cunku bence dogurunca olur catlamadıgını nerden bıldınız:)
Benim catlamadik yerim kalmadı valla bir ortadan ikiye catlamadim herhalde beni görünüşü değil çatlakların kaşınmasi çileden çıkarıyordu nemli kalınca kaşıntı olmuyor çok şükür daha da yukarı çıkmasın diyr çatlaklarim böyle bir çözüm buldum işe yarıyor. Çatlaklar şimdiden belli olur tabiki kız o nasıl soru hiç çatlak görmedin mi bazıları çatlamıyor çatlamıyor doğumdan sonra çatlıyor o daha kötü içler acısı

Kontrolden geldim 31+4 haftadayız, 1900 kg olmuşuz çok şükür hareketi biraz azaldı dedim ediyor aslında dedi ama hissetmiyordum minik hareketlerinii ultrasonda görürken, neysee dedim. bir de başaşağı dönmüş minik kızım ama döner o sürekli değişir şuan dedi

Bu streç filmli haline o kadar güldüm ki, ve sonrasında yapılan poşet tavuk benzetmesine de ayrı güldüm ama dışarıdaydım eve dönene kadar konu geçti. Şimdi tekrar açıldı diye ayı gibi gülüyom hahaha senin özgüvenini yerim ya, müthişsin

Hahaha nolacak kız çatlaklarım olmasaydı tam açar atardım ama korkmayin diye açmadım hahah

Ben hazırlıklı olmayı seviyorum. Temel lazim olabilecek şeyleri koydum. Eksikleri varsa da ya hastanede karşılanır ya da eşim alır gelir yani girdin mi çikaman buradan aslllaaa değil sonuçta.

Ben de her şey var diye düşünüyordum ama aslında yokmuş. Bebeğin odasını yapmaya başladıktan sonra ortaya çıkmaya başladı. Gözüme çok gibi görünüyordu ama o zaman eksiklikleri fark etmeye başladım. Şu an yine belli başlı şeyleri alıyorum. Eksikler muhakkak olacak ama hiçbir eşyanın alması zor değil artık. Baktın zibin yetmiyor, esin alır gelir ya da İnternet denen bir şey var. Örnek. Benim şimdiden oda kurmamin sebebi bizim biraz da yalnız olmamız. Aileler yanimizda degil. Benim altımi değiştirip bana banyo ettirecek samimiyette arkadaşlarım var öyle söyleyeyim ama ben insanlardan bir şey istemeyi pek sevmem. Yardimlarini muhakkak isteyeceğim çünkü bambaşka bir durum ama bunu "saglamken" hazırlıklı olarak minimuma indirmeye çalışıyorum.

Bunun bir de psikolojik yani var. Yavas yavas oğlum için bir hayat kuruyorum. Her gün o odaya bakmak, sabah kalkınca perdesini penceresini açmak, oğlumun odası diye düşünmek çok hoşuma gidiyor. Almancada buna bir psikoloji terimi olarak "yuva kurma içgüdüsü" diyorlar. Sanırım biraz da o şekilde. Biraz da bilmediğim bir durum olduğu için kendimi somut veya soyut şeylerle hazırlayarak belki de o bilinmezligi bir şekilde yönetmeye çalışıyor olabilirim, her ne kadar mümkün olmadığını bilsem de.

Yani bence bu bir seçim, zorunluluk değil. Hazırlamak zorunda değilsin bence.

Bu arada giyeceğim kıyafetleri bir beden büyük aldim. O da olabilecek en büyük bedendi. O da sığmazsa tıbbi ortamlarda donsuz gezmenin benim için bi Problem olmadığını daha önce söylemiştim

Hahaha nolacak kız çatlaklarım olmasaydı tam açar atardım ama korkmayin diye açmadım hahah
Ay bayılıyorum valla senin gibi insanlara, çevren tarafından sık övülüyo musun bilmiyorum ama övüp geçiyorum izninle fazlası zarar değil nası olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…