2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Pantolon/esofman gibi olan şeyler var ya onlari rulo yaparak dizdim, birine biberon, emzik, hediye gelen bebek tabağı, suluk falan onları koydum. Birine de sweat shirt gibi olan üstleri rulo yaparak koydum. Yoksa değerlendirmesi çok zor

Evet ilk Nisandı ama sezeryan ayrıntısını unutmusum Nisan annesi olmak isterdim ama. Nisan bebekleri çok kısmetli oluyor. Ama kısmetmiş. Tabi ki paylaşırım
Olsun o kısmetini alır. Beklese Nisan da gelecekti belkim. Azıcık Mart azıcık nisan

Ay ekledim planlı sezaryen tarihini ilk sayfaya. Sırayla bekliyoruz hepinizin doğumlarını, açılışı yapın bakalım güzelce

Kız çok güzeller, büyük emek vallahi. Ellerine sağlık hepsinin.

BEnce dolabını gelince kurun. Taşınırken bütün haliyle götürüyolar sıkıntı olmuyor sonuçta. Kıyafetlerin yıkama ütü işleri aradan çıksın istersen de şimdiden başla yap. Hurçlara falan koy olmadı temiz kalsınlar.

Kızlar kızlar şimdi özel ebeyle görüştüm. Doktorumun da sıkça birlikte çalıştığı bi ebe olduğu için zaten olumlu duygularla başlamıştım konuşmaya sonunda da çok içime sindi galiba alıcam bu hizmeti. Şöyle oluyomuş;
  • 32-36.haftalar arası whatsapp’tan görüntülü görüşme yapıp kısa bir doğuma hazırlık eğitimi veriyor.
  • Daha sonra birlikte doğum çantası hazırlıyoruz, ama sadece ihtiyaç olanları değil de romantik bi doğum odası oluşturmak için gerekli aromaterapi yağları, sıcak su torbası falan gibi şeyler de koyduruyormuş çantaya.
  • Çatı muayenesinden sonra duruma göre egzersizler gösteriyormuş 36.haftadan sonra onları günlük yaptırıyormuş.
  • Her muayene sonrası nasıl geçtiğini konuşuyormuşuz. Ya da mesela akıntı, kasılma gibi durumlarda birebir iletişim kurabiliyormuşuz. Hatta doğumu başlatan nişan, su gibi şeylerin fotoğrafını bile bana çekip atıyorsunuz ne yapacağımıza birlikte karar veriyoruz dedi.
  • Doğumun başladığından emin olduğumuzda evden çıkıp hastanede buluşuyormuşuz. Tüm süreci yeme-içme serbestisi ve hareket özgürlüğü içinde geçiriyormuşuz. Açılma 10 cm olana kadar doğumdan sonra gideceğim odamda ebeyle çalışmalar yapıyormuşuz. O odaya isterse eşim de gelebiliyormuş katın müsaitlik durumuna göre.

İşte böyle, ücreti de 3000 liraymış. Bu ebe doğum ücretinin 18bin olduğu hastanede. Yani özel ebe+doğum 21 bine gelmiş olacak. Açıkçası kadına ısındım. Bahsettiği ortam hayalimdeki doğum ortamı. Tabi ki tüm bunlar 10 gün sonraki doktor kontrolünde bebeğin aşağı baskı yaparak rahim ağzını inceltip inceltmemesine bağlı. Yani durum bu.

İstersen yıka ütüle bir hurca yerlestir dolaba sonra koyarsın o iş çıkar aradan
Hurca koyarsam ütüleri bozulur diye korkuyorum ama bi şey yapmam şart sanirim herkes bana erken daha hazırlama diyor ama bu grubu okuyunca geç kalmış hissediyorum

Kadınlar çıkmıyor ya ille o memeyi görecekler bebeği emcüklerken görecekler. Öküzün trene baktığı gibi bakıyolar.
Ay ben kocam dışında birinin yanında açıp emziremem ya ama herkes çok rahat şak çıkarıp emziriyor benim memitolarımı kimse görmesin hatta ben bile görmeyim

Ben boyle sigdirabildim. Cunku dolabin bi tarafi dolu . Asmadim orda yazliklari ve kuzenden gelen daha buyuk yaslar hurc icinde duruyor 6 cekmeceli bizim sifonyerimiz. Bende sol tarafina kiyafetleri sag ilk cekmeceye bez islak mendil bebek pamugu alt degistirme ortusunu dizicem
Yanindaki kucuk kutularada emzigi emzik askisi birine iste burun aspiratoru ates olceri vs vs kucuk kutulara ivir zivirlari koyarim diye dusundum. En alta da nevresimleri havlusu onlari koyarimmdiye dusundum Bi de ev icin organizer canta almistim muhtemelen ona da koyabilirim iste taragi fircasi vs . Sifonyer ustune de alt degistirme minderi var . Yanina kucuk bi sepete losyon pisik kremi falan koymayi dusunuyorum.

ay müthişler, gerçekten ne kadar becerikli arkadaşların varmış ve zevkliler de yani güzel günlerde güle güle kullanın

Ya bunlar ney ne yetenekler var

Becerikli insanlara cok ozeniyom cok guzeller , guzel gunlerde giysin

Hurca koyarsam ütüleri bozulur diye korkuyorum ama bi şey yapmam şart sanirim herkes bana erken daha hazırlama diyor ama bu grubu okuyunca geç kalmış hissediyorum
Sen bakma o herkese filan. Yıkayıp hurca koy. Sonra da ütülenir. Zaten hastane çantamız hazır olmalı 32 de. Yani kıyafetleri içine koyacağız ütüleyip hem bebiş hem kendi giyeceklerimizi. Kat izi olacak elbet bir sıkıntı olmaz o kadar.

paylaştığınız hazırlık fotoğraflarını gördüm, motive oldum ve bebeğe hazırlığa giden yolda ilk adımı çamaşır makinamı kazan temizleme modunda çamaşır suyuyla çalıştırarak attım. bir sonraki adım bir tur da makina temizleyiciyle döndürmek olacak. artık yarın da hastane çantasına koyacağım kendi ihtiyaçlarımı tertemiz makinada yıkarım evdeki hayvanat ortalığa işeyip sıçmazsa dkjkdjk. neyse hijyen mijyen derken inşallah makina masrafı çıkarmamışımdır, amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…