- 30 Temmuz 2023
- 1.384
- 1.627
- 48
- 33
Hiç bişey olmaz ya guzelcene diz yatağın altına falan koy ama el altında olmasın yeterHurca koyarsam ütüleri bozulur diye korkuyorum ama bi şey yapmam şart sanirim herkes bana erken daha hazırlama diyor ama bu grubu okuyunca geç kalmış hissediyorum
Kız benim arkadaşım kendi babasının yanında çıkarıp emziriyomuş. Ben bunu duyunca gözüme seyrime geldi ama ne diyim kendi tercihi.Ay ben kocam dışında birinin yanında açıp emziremem ya ama herkes çok rahat şak çıkarıp emziriyor benim memitolarımı kimse görmesin hatta ben bile görmeyim
Ay aydınlandım resmen teşekkür ederim kuzuKuzum benim de ilk o yüzden içgüdüsel yaptım bunları desem hiç dalga geçmemve burdan da fikir alıyorum tabi.Bolmeli organizerler almıştım çok kolaylık tavsiye ederim birine zibinlari koydum, birine alt üst takımları iç içe koyarak yerleştirdim, birine alt birine üstler koydum mesela tek de aldım ayriyetten bunları hani altı veya üstü kirlenirse ayrı parçalar da aldım yerleştirdim.simdilik böyle doğumdan sonra böyle kalır mı sanmıyorum kolayima nasıl gelirse öyle yerlesetirecem
Ben sanırım hep tulum almışım. Alt üst takım ve zıbın eksiğim olduğunu öğrendimPantolon/esofman gibi olan şeyler var ya onlari rulo yaparak dizdim, birine biberon, emzik, hediye gelen bebek tabağı, suluk falan onları koydum. Birine de sweat shirt gibi olan üstleri rulo yaparak koydum. Yoksa değerlendirmesi çok zor
Ay çok güzeller güzel günlerde kullansın inşallah el emeği olması ayrı güzelArkadaşlarımın babyshower hediyelerinden el yapımı olanları. Ne kadar güzel yapmışlar ya, ne kadar yetenekli güzel arkadaşlarım varmış lan ağlıcam. Allah işte biliyo da veriyo ben bi iğne bile geciremem.
Benim görümcem de öyle herkesin içinde arkasını dönüp dönüp emziriyorKız benim arkadaşım kendi babasının yanında çıkarıp emziriyomuş. Ben bunu duyunca gözüme seyrime geldi ama ne diyim kendi tercihi.
Ay ben de hep tulum aldımBen sanırım hep tulum almışım. Alt üst takım ve zıbın eksiğim olduğunu öğrendim
Çıkıcaklar kimse çaçaron bir lohusayla uğraşmak istemezKadınlar çıkmıyor yaille o memeyi görecekler bebeği emcüklerken görecekler. Öküzün trene baktığı gibi bakıyolar.
Tulumun dezavantajı bence soyle, altına yaparsa bütün kombin gidiyoBen sanırım hep tulum almışım. Alt üst takım ve zıbın eksiğim olduğunu öğrendim
Benim arkadaş dönmmüyo işte baya çıkartıyo löp diyeBenim görümcem de öyle herkesin içinde arkasını dönüp dönüp emziriyor
Valla fiyat şahane bende randevuma gidince konuşcam ebeyle bakalım ne fiyat vericek. Kesinlikle ebe çok yardımcı olucaktır ilk gebeliğim hiçbir şey bilmiyorum çünküKızlar kızlar şimdi özel ebeyle görüştüm. Doktorumun da sıkça birlikte çalıştığı bi ebe olduğu için zaten olumlu duygularla başlamıştım konuşmaya sonunda da çok içime sindi galiba alıcam bu hizmeti. Şöyle oluyomuş;
- 32-36.haftalar arası whatsapp’tan görüntülü görüşme yapıp kısa bir doğuma hazırlık eğitimi veriyor.
- Daha sonra birlikte doğum çantası hazırlıyoruz, ama sadece ihtiyaç olanları değil de romantik bi doğum odası oluşturmak için gerekli aromaterapi yağları, sıcak su torbası falan gibi şeyler de koyduruyormuş çantaya.
- Çatı muayenesinden sonra duruma göre egzersizler gösteriyormuş 36.haftadan sonra onları günlük yaptırıyormuş.
- Her muayene sonrası nasıl geçtiğini konuşuyormuşuz. Ya da mesela akıntı, kasılma gibi durumlarda birebir iletişim kurabiliyormuşuz. Hatta doğumu başlatan nişan, su gibi şeylerin fotoğrafını bile bana çekip atıyorsunuz ne yapacağımıza birlikte karar veriyoruz dedi.
- Doğumun başladığından emin olduğumuzda evden çıkıp hastanede buluşuyormuşuz. Tüm süreci yeme-içme serbestisi ve hareket özgürlüğü içinde geçiriyormuşuz. Açılma 10 cm olana kadar doğumdan sonra gideceğim odamda ebeyle çalışmalar yapıyormuşuz. O odaya isterse eşim de gelebiliyormuş katın müsaitlik durumuna göre.
İşte böyle, ücreti de 3000 liraymış. Bu ebe doğum ücretinin 18bin olduğu hastanede. Yani özel ebe+doğum 21 bine gelmiş olacak. Açıkçası kadına ısındım. Bahsettiği ortam hayalimdeki doğum ortamı. Tabi ki tüm bunlar 10 gün sonraki doktor kontrolünde bebeğin aşağı baskı yaparak rahim ağzını inceltip inceltmemesine bağlı. Yani durum bu.
altına yaparsa sadece bacaktan sızacağını düşünmen beni güldürdüTulumun dezavantajı bence soyle, altına yaparsa bütün kombin gidiyoalt olursa sadece onu değiştiriyorsun ahahahha
cok ıyıymıs bence. doğum sonrası emzırme kısmında fılan yardımcı oluyor mu benı o surec daha cok korkutuyor nedense. Filiz ebe mi sizin görüştüğünüz ben onun metini cok duydum ?Kızlar kızlar şimdi özel ebeyle görüştüm. Doktorumun da sıkça birlikte çalıştığı bi ebe olduğu için zaten olumlu duygularla başlamıştım konuşmaya sonunda da çok içime sindi galiba alıcam bu hizmeti. Şöyle oluyomuş;
- 32-36.haftalar arası whatsapp’tan görüntülü görüşme yapıp kısa bir doğuma hazırlık eğitimi veriyor.
- Daha sonra birlikte doğum çantası hazırlıyoruz, ama sadece ihtiyaç olanları değil de romantik bi doğum odası oluşturmak için gerekli aromaterapi yağları, sıcak su torbası falan gibi şeyler de koyduruyormuş çantaya.
- Çatı muayenesinden sonra duruma göre egzersizler gösteriyormuş 36.haftadan sonra onları günlük yaptırıyormuş.
- Her muayene sonrası nasıl geçtiğini konuşuyormuşuz. Ya da mesela akıntı, kasılma gibi durumlarda birebir iletişim kurabiliyormuşuz. Hatta doğumu başlatan nişan, su gibi şeylerin fotoğrafını bile bana çekip atıyorsunuz ne yapacağımıza birlikte karar veriyoruz dedi.
- Doğumun başladığından emin olduğumuzda evden çıkıp hastanede buluşuyormuşuz. Tüm süreci yeme-içme serbestisi ve hareket özgürlüğü içinde geçiriyormuşuz. Açılma 10 cm olana kadar doğumdan sonra gideceğim odamda ebeyle çalışmalar yapıyormuşuz. O odaya isterse eşim de gelebiliyormuş katın müsaitlik durumuna göre.
İşte böyle, ücreti de 3000 liraymış. Bu ebe doğum ücretinin 18bin olduğu hastanede. Yani özel ebe+doğum 21 bine gelmiş olacak. Açıkçası kadına ısındım. Bahsettiği ortam hayalimdeki doğum ortamı. Tabi ki tüm bunlar 10 gün sonraki doktor kontrolünde bebeğin aşağı baskı yaparak rahim ağzını inceltip inceltmemesine bağlı. Yani durum bu.
altına yaparsa sadece bacaktan sızacağını düşünmen beni güldürdü
AbuuvvvBenim arkadaş dönmmüyo işte baya çıkartıyo löp diye
buna ancak inşallah çıkmaz derimEnsesine kadar çıkar mı dersin
2 Kayıp yaşadık aileden 15-10 civarına öıktı sonrasında ilaç başladık, stabilleşti. Şimdi yatışla ilacı kesince ne oluyo diye bakacaklar bakalımÇok geçmiş olsun. Tansiyonuz bir anda mi 13 lere cikti . Doktor bana tansiyon takibi yap dedi ozmanadsn beri panik olmuşum değerlerim sabahlari 11 akşama doğru 12 cikiyor telaşlaniyorum
Ebe tutmaya gerek yok bebek emzirmesi için. Zaten hastanede doğum yapınca bebeğinin hemşiresi ayrı oluyo. Geliyolar ilk kez nasıl emzireceksin nasıl tutacaksın falan memeni avuçlayıp bebenin ağzına veriyocok ıyıymıs bence. doğum sonrası emzırme kısmında fılan yardımcı oluyor mu benı o surec daha cok korkutuyor nedense. Filiz ebe mi sizin görüştüğünüz ben onun metini cok duydum ?
Zaman su gibi akıp geçti vallaha.Çantalar hazırmıı?Ben daha hazirlamadim ama hazirlamak şart oldu.Ayyyyyytarihler yavaş yavaş belli olmaya başlıyor vuhuuu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?