2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

İyi yaptın kuzum. Belki fark etmiyoruz ama alışıyoruz birbirimize. Bundan sonra kaybolsan anlarız bu ilkti bilemedik

ya evet sevmediğim huyum ilk evlendiğimde eşime de yapıyordum ama yemedi eşime şuan yapamıyorum onu ne bileyim var bizimde cins huylarımız ya kafam atınca kavga etmeyi değilde gitmeyi susmayı sevenlerdenim sanırım ben mesela normal hayatta da bir ortamda gerginlik varsa ben kavga etmek yerine giderim hemen terk ederim orayı. Ama sizin böyle kötü düşüneceğiniz aklımın ucundan geçmedi ne bileyim ben az kırık olduğumu anlarsınız diye düşündüm. Neler düşünmüşsünüz çok güldüm ama tekrar senin vasıtanla yazayım evet hamile herkes ve hakkınızı helal edin bunları düşüneceğinizi ön göremedim

Ben geçen doguma hazırlık kursu için bir ebeyle konuştum. O da bu şırıngadan al ve ilk gelen sütünü bunun içine alıp dolaba koy dondur, doguma giderken de yanında götür dedi. Kolostrum deniyor ilk süte. Ebeler hastanede ilk süt bunu veriyormuş, emmeyi de kolaylaştırıyormus.

Canım geri gelmene sevindim valla ben çok aktif olmama rağmen çok merak ettim seni iyi olmana sevindim. Haklik bir durum yok için rahat olsun mutlu olduk sağlıksal bir problemin olmamasına hoş geldin

Hanımlar ben ilk aylara geri döndüm sanki aynı yoğunlukta mide bulantısı ve halsizlik ne yapicam bilmiyorum fenalardayım. Bu son aylar çok zormuş eskiden hamişler derdi bi doğsada rahatlasak diye şimdi anlıyorum.

Şeyi anlamadım doğumdan önce süt gelmesi durumunda mı? Var mı öyle ola? bilmediğim için soruyorum. Eğer öyle bişi oluyorsa takip edelim bizde. Benim geçen atletim beyaz leke olmuş çok önemsemedim ama acaba o şey bu şeymiydi? Ama azdı yani leke gibi.

Benim bildiğim doğumdan önce akıntılar olabiliyo ama kolostrum doğumla beraber salgılanan hormonlarla geliyo. Belki doğumdan hemen sonra bebeği yanımıza alamama ihtimaline karşı o sütü dondurmaktan bahsetmişlerdir

Teşekkür ederim ya iyiki varsınız

Dinlediğim bir kaç doktor 30. Haftadan sonra mide bulantıları başlayabilir merak etmeyin ama asla ilk haftalardaki gibi değil bulantılar demişti. Sanırım reflüden kaynaklı oluyormuş bu bulantılar.

Anladım. Ağız derler o süre bizim buralarda inekler doğum yapınca çıkardı, yerdik biz şeker döküp bizim ki öyle olmuyor demi

Doğumdan önce dedi yav salladı mi ki? Yaşı da bayağı vardı. Valla ben 32. Haftadayim, ne sıkırtı vaaaar ne tıkırtı...

Doğumdan önce dedi yav salladı mi ki? Yaşı da bayağı vardı. Valla ben 32. Haftadayim, ne sıkırtı vaaaar ne tıkırtı...

Bi takip edelim bakalım yeterki sütümüz gelsin ya önce sonra fark etmez gelsin hepimizin bol bol

İyi yaptın kuzum. Belki fark etmiyoruz ama alışıyoruz birbirimize. Bundan sonra kaybolsan anlarız bu ilkti bilemedik
Kız ben sizin doğumlarınızı kaçırırmıyım o kadar şey paylaşmışız ne bileyim işte kafamdakileri görmeyince tabi siz doğal böyle olması şimdi dank etti bana da

Bi takip edelim bakalım yeterki sütümüz gelsin ya önce sonra fark etmez gelsin hepimizin bol bol
Biraz almanca sayfalardan araştırdım şimdi. Gerçekten 36-37. Haftalarda meme masajı ile gelebiliyor yazıyor. Hafif şekilde yapılan meme mesajıyla oksitozin hormonu ortaya çıkınca bebekle olan bağ kuvvetlenip süt yani kolostrum gelebiliyormus. Onu diyo şeyedin diyo götürün diyo. Özellikle gebelik şekeri olanlarda yapılsın yazıyor. Bak şimdi hatırladım ebe şekeri olanların bebeginde kan şekeri düşük çıkabiliyor direkt doğumdan sonra, onun için çok iyi demişti. Hatta şimdi hatırladım aynı yukarıdaki haftaları da dedi.

Yalnız bende de hafıza sıfır ama 60 yaşındaki ebeyi sattım direkt salladı mi bu lan acaba diye... insanoğlu işte valla nankör

Sabah hangi gruptu hatırlamıyorum birinde okudum, bazen gerçekten doğurana kadar sancı hissetmiyormuş anneler. Bana geldiler acaba ben sancılanıyorum da oğlim tepikliyor heheh diyip geçiyor muyum lan diye, eğer sancılanıyorsak anlamıyorsak ve götümüzü gezdirmekten geri kalmıyorsak ne olur? Açıklık olana kadar bişiy olmaz diyin, gezip tozmakla da açıklık oluşmuyor zaten diyin. Nisan annelerine sorduk tek popüler cevap aldık, hadi aslanlarım göriyim sizi

Bizlere olan güvenin bunu gerektirirdi şekerim, ebe kim oluyor

Sancı hissetmemek mümkün değildir diye düşünüyorum ben ya. En fazla spontane doğum olur diye düşünüyorum hani diyorlar ya zart diye su geliyor, dogumhaneye bile zor yetisiyorlar, iki saatte olay kapanıyor falan...

Bişi daha öğrendim peki o süt geldikten sonra ne kadar emmezse kesiliyor acaba? Birde süt kesilmesi var sanırım emmeyince ama o kadar kısa sürede kesilmez herhalde denicem ben bunu sanırım o zamanları görürsek doğurmadan

Ebe bu her türlü çileyi çekmeye alışık her sinirlenen ebeye sövüyor zira

Bende de yok valla. Ama şimdi tekrar düşündüm de bi ebeden duymuştum ben de. Öncesinde gelirse ucunu kapatın akmasın diye. Dümdüz süt olsa akmasında problem olmazdı demek ki kolostrum erken de gelebiliyo.

Soyle ki
Bende bir kac ebe takip ediyorum birisi de Ebe Kadin hurcan . Belki gormussundur instada. Neyse o fildir fildir gezdi aksamina dogurdu hatta sancilarini disarda cekti ilk sancilari sjdjfjfj . Benim bi tanidigim da mesela doktor bakiyo eve yolluyo 1-2 cm aciklikla sonra kiz eve degil yemege gidiyo esiyle yuruyerek sjdndj hastaneye sanci cogalinca bir geliyor 8 cm olmus o yuzden yuruyun diyolar ya aciklik iste hizlaniuor galiba hareketli kalin diyolar. Yani gezme kismina ben bisey diyemicem

Yani sancıyı tam hissetmesek bile su gelir ne bileyim nişan gelir. Hiçbiri olmadan çat diye doğurabilecek kadar yiğido isek de bununla ancak gurur duyarım

Ay bakın bu bebeğin şekerinin düşmesi de doğumu beklerken anneye yemek yedirmeyenlerin suçu. Anne yorulunca bebek de yoruluyo haliyle. Simge Duman’ın doğuma hazırlık eğitiminde dinlemiştim gebenin yemesi içmesi kesilmez gerekirse gizli götürün yanınızda yine yiyin için demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…