- 24 Mart 2022
- 1.549
- 973
- 53
- 33
Anladım canım doktora tekrar bi gidince sölim en iyisi bunuda söledim her kan ilacı yapabilir dedii geçiitirdimi naptı anlamadım tekrarlayım Nasip olursaBu sorun bende de oldu ilk kan ilacına başladığımda hap olarak vermişti bana doktoruma söyledim o zaman sana sıvı alınan kan ilacından yazayım dedi tüp şeklinde sıvı ondan içmeye başlayınca düzeldi benim sorunum
Birde birsey soracagim.kan sulandirici sezeryana girmeden kesilmesi gereken bi ilac degilmiBen 13. Haftaya kadar tedbir amaçlı kullandım, başta zor oluyor ama yaptıkça alışıyorsun. Ben karından yaptım hep, doktorum öyle önermişti. Her seferinde başka bir bölgeyi hafif sıkıp iğne yan gelecek şekilde yapıyordum. Bu tabi ilk haftalar. Baldırdan ya da koldan da yapılıyor. Hala kullanan arkadaşlar söyler. Bebeğe de bir şey olmaz. Kan sulandirici iğneler çok önemli ve çok faydalı. Korkma yani.
Insallah becerebilirim tesekkur ederim peki sezeryandan once kesmem gerekior mu ilaciCnm YouTube de videolar var eşin izlesin o yapsin . Hergün ayni saate yapmaya caliş göbekten morarma olunca koldan yap . Mor yerlere yakin yapma mantiği da şu göbek deliğinin dört parmak sonrasağ sol taraflarina yapabilirsin . Göbek deliğinni üstüne çıkma. İçindeki havaya hafif cikartacaksin . Etini iki parmak arasina alip dik yada 45 ilk aciyla vur yavaş yavaş birakip hizli çek . Damarlara gelince morarir yağlı kısımlarda apt yapmaz .
Sadece bir gün kesıyorlar. Hatta bazı doktorlar doğumdan sonrada kullandırıyorlar . Anneyi korusun diye . Sız korkuyorsanız tapmayın bende de korku vardı eşim yapiyor . Kasmayın kendınızıInsallah becerebilirim tesekkur ederim peki sezeryandan once kesmem gerekior mu ilaci
Onu bilmiyorum canım ya, dediğim gibi ben 13. Haftaya kadar kullandım. Iki düşükten sonra pozitif testi öğrenir öğrenmez doktorum önlem amaçlı başlatmıştı. Hatta pıhtılaşma var mı yok mu diye test bile yapmadı, testlerde görülmeyecek kadar düşük olan bir değer bile kayıplara yol açabilir, o yüzden yapalım demişti. Çünkü zararı olan bir şey değil.Birde birsey soracagim.kan sulandirici sezeryana girmeden kesilmesi gereken bi ilac degilmi
Ay eşiniz iyi yapıyormuş vallahi benim öyle bir durumum olsa eşim yaptığım odayı terk eder hiç beceremez korkuyor iğnedenSadece bir gün kesıyorlar. Hatta bazı doktorlar doğumdan sonrada kullandırıyorlar . Anneyi korusun diye . Sız korkuyorsanız tapmayın bende de korku vardı eşim yapiyor . Kasmayın kendınızı
Ben 9. Yada 10. Haftada başladım ve doğuma kadar da yapicam. Göbek deliginin 4 parmak sağına veya soluna vuracaksın. Bende bebisime gelir diye korkuyorum ama gelicek bisey değil aslında biliyorum ama yine de onun hareketsiz olduğu zamanlarda yapıyorum. Yapabilecek biri varsa ona yaptır yoksa istersen sağlık ocağına git onlarla yap bir kez hem öğrenmiş olursun hem de için rahat eder.Kizlar ben oksapara gecicem haftaya ama nasil vurcam nasil yapcam bilmiom cok korkuyorum karnimdan mi vurmam lazim ya bebege bisi olursa ve cok canim acir mi
Ben bölmeli aldım düzenleyici onda dik duruyor ndjdOlm siz bunları nasıl düzgün katlayıp koyuyosunuz ya, yemin ederim elimden gelmiyor karılık yüklenemedi
Normalde kas gevşetici
Kaşarlanmış oksapar kullanıcısı olarak bebeğe ulaşması bir kere imkansız o iğne ucunun rahat ol canım. Zaten görselleri var nereye vuracağın hangi alanlar onlara bi bak kuzu morarmış kızarmış yeşermiş sararmış yerlere ödem olan yerlere vurma ama bzen yer kalmayınca mecbur vuruyorsun gerçi aenin az kaldı çok zorlamaz havasını aldır muhakkak 90 derecelik dik açıyla vur hmmmm vurduğun yerler küçük kırmızı et beni gibi olabiliyor korkma ödem olabiliyor korkma vurduktan sonra biraz bastır. Başka soracağın olursa sorarsın kuzu 7,5 aydır kullanıyorum ve doktorun dediğine göre 38 e kadar da devammış yani yapcak bişi yok hamdolsunKizlar ben oksapara gecicem haftaya ama nasil vurcam nasil yapcam bilmiom cok korkuyorum karnimdan mi vurmam lazim ya bebege bisi olursa ve cok canim acir mi
Tamam tamam ben anladım, bugün cidden ısınma çok az yapmıştık ve açıkçası içimden spor yapmak gelmiyordu yani istemeye istemeye gittim bence böyle şeylerde etkisi oluyor. Tamam yarın o zaman ben biraz açayım gereyim hehe teşekkürlerNormalde kas gevşeticiama şuan kelim ve merhemim yok kasılmalarıma ne yapacağım şaşırdım kaldım. Normalde bi bengay sürersin oooohhhhh ortalık leş gibi kokar ama anında rahatlarsın şimdi ise krem kullanamadığımız için bende sabahtan beri daktıra kasılmalarım için yalvarıyorum. Eşimde şaşırdı kaldı masaj dışında bir halt yapamıyoruz. Esnemeye hareketlerini güzel yapmazsan bu sonuçlar oluyor canım. Başta yapılan esneme hareketlerini uzun ve muhakkak yap. Yarın bir miktar ısındıktan sonra o kas grubuna yönelik açma germe yapman seni rahatlatabilir. Şimdi sölicem de oraya yönelik, hareketlerin çoğuda bize ve göbeklerimize uymuyor ki anasını satayım. Hamileler konusunda uzmanlığım yok.
Neye ne yeterli geliyor anlamadım ki canım. Bu 2-3 güne kadar kullandığım magnezyum ilacı gayet yeterliydi mesela bu 2-3 günde resmen uykumdan uyandırıyor. Ek olacak bunu verdi zaten bakalım nasıl olacak sağol kuzuBu çok iyi bir ilaç canım ama bana yetersiz geldi o yüzden değiştirdim deneme yanılma yöntemiyle ilaç buluyoruz
Başta koşmak ve esneme yapmak maalesef öğrencilerimize zor geliyor ama çok önemli gerçekten kasılmalar incinmeler sakatlanmalar hep eksik esneme germeden kaynaklanıyor maalesef… ısınmadan esneme germe de yapma oldumu sakın bi yürü ne bileyim ne yaptırıyorsa hocanız hamilelere ısınmak için artık…. eksiksiz yaparsan ne kasılman ne sakatlanman olur. Antrenman sonrası da açma germe yapın muhakkak bi 10 dk kaslarınız rahatlasın hoca diyordur muhakkak. Sallamayın kızTamam tamam ben anladım, bugün cidden ısınma çok az yapmıştık ve açıkçası içimden spor yapmak gelmiyordu yani istemeye istemeye gittim bence böyle şeylerde etkisi oluyor. Tamam yarın o zaman ben biraz açayım gereyim hehe teşekkürler
Yemin ediyorum yaklaşık 1.30 saat egzersiz yapıyorum ama o yürüyüp ısınmak bana bir zor geliyor kiBaşta koşmak ve esneme yapmak maalesef öğrencilerimize zor geliyor ama çok önemli gerçekten kasılmalar incinmeler sakatlanmalar hep eksik esneme germeden kaynaklanıyor maalesef… ısınmadan esneme germe de yapma oldumu sakın bi yürü ne bileyim ne yaptırıyorsa hocanız hamilelere ısınmak için eksiksiz yaparsan ne kasılman ne sakatlanman olur. Antrenman sonrası da açma germe yapın muhakkak bi 10 dk kaslarınız rahatlasın hoca diyordur muhakkak. Sallamayın kız
Sonra ah kıçım vah başım olan bize oliiiiYemin ediyorum yaklaşık 1.30 saat egzersiz yapıyorum ama o yürüyüp ısınmak bana bir zor geliyor ki
Vaktim olmadı zamanında yazmaya şimdi yazabiliyorum.söylediğin her şeye sonuna kadar katılıyorum. Ama yapı meselesi herhalde ve çok yorucu. Şahsen ben yapamam akıl karı bir iş değil. Ben ilk duyduğumda şaka yapıyor sanmıştım o kadar inanmamıştım ki. Ama gerçekmiş.İnsanların kendi kendine yaptığını başkası yapmıyor gerçekten yani ne diyetim herkesin tabiki kendi hayatı kendi çocuğu ama çocukları da bu kadar narin yetiştirmemek lazım diye naçizane düşünüyorum. İllaki tedbir alacağız gerektiği ölçülerde ama ne bileyim. Geçen randevuyu bekliyorum hastanede mesela kadının birisi geldi yeni doğum yapmış pusette 3-4 aylık çocuk var. Birincisi antalya zaten aşırı soğuk bir yer değil. İkincisi gittiğimiz hastane zaten sıcak bir hastane yani tertemiz ben orda yarım saat beklerken bile 30 kere sterilize ediliyor. Allah’ım kadın çocuğun ayaklarına kalın polar çorap giydirmiş kafasına giydirmiş üstüne kalın polar battaniye örtmüş altında kaç kat var puset örtüsü var kalın bana fenalık geldi çocuk buhran geçirecek yani ben daraldım üstümü başımı çıkarttım. Hastaneye gelincede çıkartmıyor daha örtcem diye uğraşıyor. Cinnet yani. Arkadaş bi sal çocuğu ne mumya gibi sarmalıyorsun çocuk serin havaya alışsın yahu. Bak daraldum aklıma geldi yine.
Musluk suyundan gelecek mikroptan korktuğu için canım. Bir faydası olduğu için değil. Ya da varsa da ben bilmiyorum. Bilsem de uygulayacağımı sanmıyorumAaaa ama bi faydasi ekstrasi var.mi bu isin yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?