2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlarr yakın bir arkadaşım vardı kız hamileliği boyunca spor yaptı, pilates yaptı yürüdü etti her şeyi yaptı normal doğum olmamış sebep olarakta hem açılman yok hem de bebeğin kordonu kısaymış iyiki zorlamadık demişler sezeryana almışlar.

Kendimi pilates, yürüyüş falan yapmıyorum diye kahrediyordum akışına bırakıyorum bundan sonra

Bugün ben de bölüm başkanımla görüştüm. Doğum ne zaman dedi nisan sonu dedim aa benim kızım da geçen sene mayıs başında doğum yaptı güzel zamanlar dedi. Bi de kızının iznini 1 yıla tamamladığını söyledi bebekle ilgilenmek için. Ben sesimi çıkarmadım ama düşünüyodum zaten bunu, hocanın da bundan bahsetmesi hoşuma gitti hani bi yeşil ışık gibi algıladım yavaş yavaş toparlıyorum okuldaki işleri. Özgürlüğe az kaldı

Yani şöyle aslında pilates normal doğumu garanti etmiyo, olursa kolaylaştırıyo diyebiliriz bi de sezaryen bile olsa doğum sonrası toparlanmayı hızlandırıyomuş. Kendini kahretme ama harekette bereket vardır

Ya sen yürüyüşü sağlığın için yap. Hareketsiz kalmak da iyi bir şey değil. Ayrıca bu örneği duyup her şeyi bırakma bence. Tabiki akışına da bırak, o kordon kısalığı çok nadir şeyler yanılmıyorsam. Biz işimizi kış tutalım yaz gelirse bahtımıza.

Önceki başlıklarda da hiç egzersiz yapmadan normal doğum yapanlar var iyi geçti diyenler. Dediğin gibi çok da kasmamak lazım. Ama eski kadınların fırt diye rahat doğurmalarının nedeni farkında olmadan bu egzersizleri yapıyor olmalarıydı bence. Çömelerek işiyolarmış hep, yürüyolarmış, çalışıyolarmış.

Bak şimdi ne güzel devirmiş bi yerlerimi yatıyordum yine şüpheye düştüm ahahahhaahha

Yine yürüyorum elimden geldiğince her gün olmasa da dışarı atıyorum kendimi evde sıkılıyorum. Ama işte pilates bana çok uzak alsam o pilates topunu kesin yerlere yuvarlanırım

Yine yürüyorum elimden geldiğince her gün olmasa da dışarı atıyorum kendimi evde sıkılıyorum. Ama işte pilates bana çok uzak alsam o pilates topunu kesin yerlere yuvarlanırım
Pilates ben de yapamıyorum maalesef. Yürüyüşüm bile günde 10 dk en fazla. Tansiyonum izin vermiyo. Ama mesela bu 36. haftadan sonra rahat doğum için egzersizler varya, onları yaparım her gün. Ne bilim pilates topunda zıplama, aksak gebe yüeüyüşü, merdiven in çık gibi.

Yerleri eğilip siliyorum bazen. İşte çekmeceleri açarken veya yerden bir şey alacakken çömeliyorum pelvisi tam açacak şekilde inşallah fayda ediyordur öyle çok zorlamıyorum şunu düzenli yapayım gibisinden Yürüyüşte ben de nefes nefese kalıyorum tansiyonum normal ama çok zorlanıyorum. İnşallah güzel geçer doğumlarımız. Siz düzenli yaparsanız ben de bi gaza gelirim belki

Valla benimki 35. Haftadaki kontrolümfe olcak galiba çatı muayenesi

Kızlar 31. Haftama müthiş başladım. Üşütmüşüm nasıl oldu nerden kaptım bilmiyorum, gece zar zor uyudum sabah ayakta duracak Halim yoktu mecbur işe gittim ama dayanamayınca öğlen izin alıp çıktım. Yarına da yıllık izin yazdım. Boğazım içim çok fena acıyor, belim bacaklarım ağrıdan kopuyor sanki öyle böyle ağrımıyor, hiç halim yok yemek yapamadım, öğlen açlık şekerim 120 çıktı. Kesin insüline başlatacak hastalığa mı katlanayım buna mı üzüleyim bilemiyorum. Ben gurbetteyim kimsem yok, eşim de yurt dışında kaldım bi başıma. Yemek yapmaya halim yok, yanlarım çürümüş durumda, şekerden dolayı meyve de tüketemiyorum, hastaneye gitsem ilaç vermezler. Nasıl geçecek bu hastalık, durup durup ağlıyorum

Haklısın çok teşekkür ederim. Artık nasıl rahat ediyorsa öyle duruyorlar içerde sağlıklı olsunlarda

Yokmu bi komşun arkadaşın falan rica etsen bi çorba yapsa getirse su içmeyi dene kıyamam ya çok geçmiş olsun

Kıyamam. Hastaneye falan mı gitsen gerekirse yatış versinler. Serumla falan dengelenir belki şekerin de.

Çok geçmiş olsun ya üzüldüm, lütfen hastaneye ya da en yakın sağlık kuruluşu neresiyse öyle bir yere git taksi çağırıp, ya da ambulans çağır öyle git. Yalnız başına kalma

Hastanede hamile olunca bişey yapmıyorlar ki gidip elimboş dönersem diye korkuyorum çünkü yataktan kalkamıyorum
En azından yiyecek bir şey alırsın, bir sıcak çay içersin güzelim. Şimdi elim boş dönücem diye gitmemek biraz mantıksız oldu, onun kararını uzmanlar versin

Hastanede hamile olunca bişey yapmıyorlar ki gidip elimboş dönersem diye korkuyorum çünkü yataktan kalkamıyorum
Çok geçmiş olsun üzüldüm keşke yakın olsakta yardımlaşabilsek yine en kötü ihtimalle bir hastaneye gitsen serumla toparlarsın canım Allah yardımcınız olsun güç kuvvet versin

Bence durumunu açıkla doktora, yalnızım de en azından ilgilenen biri olur yanında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…