2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Başladık bakalım ama hepsi birden olmuyor normal zamandaki gibi. Misal mutfak dolaplarımdan 2 tane en yayıntılı olanların içini temizledim geçen hafta. Diğerleri bu haftaya kaldı

Yani büyük konuşmayayım da ben kuralcı bir kadınım eşime kalda kedi bile tepesine çıkacak kullanıp atıyor adamı ama beni görünce hazırola geçiyor bu kötü davrandığım anlamına gelmiyor iyi seviyoruz diye ağzımıza sıçsın olmaz öyle diyorum ayarlı sevmek diye bişi var. Öz güvenli çocuk yetiştircez diye bu nesilde ayarı kaçırdı maalesef büyüğüyle nasıl konuşacağını bilmiyor çoğu. Orta yollu olmak lazım her zaman. Bununla ilgili kıyamet alameti hadisi bile var. Kadınlar efendilerini doğracak diye. Resmen analarını babalarını efendileri gibi azarlıyor çoğu. Bir çocuğun iyiliğini düşünüyorsak haklarını yedirmeyecek bilinçli ama çevresine de saygılı anasına babasına saygılı ahlaklı çocuk yetiştirmek çabalamak lazım. Bak bizim aşağıdakinin oğluna 25 yaşına gelmiş o kadar çok şımartmışlarki hala kendisini 10 yaşında sanıyor ana babası dahil kimseye saygısı yok. Ağzına 2 terlik yeseymiş iiimiş dedirtiyor yani. Şiddetle adam terbiye edilmez tabiki ama bu neslin sıkıntısı da bu maalesef

Günaydın kizlar. Gece saat 2.15 civari arka komsulardan biri pencereden öyle bir bağırdı ki yataktan düşecektim. İnanilmak irkilerek ve carpintiyla uyandim. İnsanlar resmen kafayı yedi
Kıyamam. Kim bilir ne oldu da bağırdı acaba, kocası mı bişi yapıyordu ki. Bazıları da drama queen oluyor gerçi. Annemin üst katına gelen 2 kiracı da öyleydi. Sokağa kocasının kıoyafetlerini atarlar, gece yarıları kapılar çarpılır küfürler havada uçuşur. Ama bi bakarsın sarmaş dolaşlar falan. Allah akıl fikir versin hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Bizde yaşıyoruz bunları 3 gün ayrı yattık bazı konulardan ötürü, sonra kahve yaptım aldım karşıma konuştum, bebegin gelişinin onlarda da stres yarattığını düşünüyorum, karşı karşıya gelmek çözüm olmuyor ben denedim, o yüzden sen öyle yapma, düzgün bi şekilde kahveyi yap al karşına ben böyle böyle hissediyorum biliyorum sen de korkulusun heyecanlisin de, artık iyice ağırlaştım gücüm yok senin bir tabağı kaldirman bile bana iyi hissettiriyor aynı evi paylaşıyoruz destek olmanı bekliyorum de. Bu sürec son düzlük, ne kadar iyi gecinirseniz çocuk geldikten sonra o derece yakinlasirsiniz, cidden çocuk da etkileniyor bu durumdan. Adamlarda bunalıyor bazen. Eğer geneli hep böyle değilse bazen deliriyorsa konuşup orta yol bulabilirsiniz

Katılıyorum sana çocuğu tepemize çıkarmaya gerek yok ondan sonra gelinlerimiz arkamızdan konuşur djkdkfkf anne baba otoritesiyle sevgi dengesini güzel kurmak lazım

Bu arada çok gerektiğinde rencide etmeden uygulanacak dayağın cennetten çıkma olduğuna inanıyorum ben itiraf vakti…

Katılıyorum sana çocuğu tepemize çıkarmaya gerek yok ondan sonra gelinlerimiz arkamızdan konuşur djkdkfkf anne baba otoritesiyle sevgi dengesini güzel kurmak lazım
Kv meselesi ayrı dava ya onlarda kendilerine emanet verilen kızlara eziyet etmesinler buda hak sonuçta. Ona rağmen bir kez olsun kv ağzımı yayarak konuşmamışımdır. Hakkım yensede mesela biz bu terbiyeyi aldık ailemizden benim annem çalışıyordu az terlik yemedim çimdik yemedim bunu yapalım demiyorum ama özgüven ile şımarıklık arasındaki dengeyi tutturmak lazım. Ben şimdiden eşime diyorum bak çocuğun her dediğini yapcak potansiyel var sende etme. Oda bana sen kötü polis ol diyor tövbe estağfurullah ya ihale bana kalacak

Bu arada çok gerektiğinde rencide etmeden uygulanacak dayağın cennetten çıkma olduğuna inanıyorum ben itiraf vakti…
Bende inanıyorum, bu konuyu kocama devrediyorum o da adam ederim modunda ama bakalım:) ben inst kocam inat çocuk koç burcu zaten. Allah yardımcımız olsun

Aslında ben hiç kavga etmiyorum ama işte bana "kafamı s.kysn" gibi bir cümle kullandıktan sonra konuşmak içimden gelmiyor inanki baksana benm düşüncelerimi o kafa s.kme olarak görüyor konuşmayalım tartışmayalım hiç bir şeye şikayet etmeyim rahatsız olmayayım o ne derse o çünkü o mükemmel koca.
Bana söylediği şeye bakar mısın elalemin kocaları aldatıyormuş da eşleri el üstünde tutuyormuş. Şimdi bu cümlenin neresinden tutsan elinde kalıyor. Ben sanki işkence yapıyorum adama. Hiç bir şey istemedim ondan ve ailesinden temizlik, hazırlık, vs hastaneye bile ilk gez geçen birlikte gittik 7 ay kendim gittim kontrollere ben istemiyorum tamam da biraz düşünüp bak bu kadar uğraşmış temizlemiş toplamış şu çorabımı da boxerımı da halının üstüne atmayayım diye düşünmek aklına gelmiyor mu cidden

Zaten dışarda ne yaşanırsa yaşansın annemizden hep şunu öğrendik biz meselelerinizi evde halledin. Dışarıda kavga etmeyin derdi. Hatta biz yaramazlık yaparsak annem dışarıya gülümserdi biz sanardık ki aha annem kızmadı unuttu. Dışarda ay canım cicim eve gelince sıçtık o nedenle bana öğrettiği en güzel şeylerden birisidir bir sorunum varsa dışarıda halletmemek. Evde kapıyı kapat ne meselen varsa çöz. Maalesef buda gitti insanlarda karı koca anne çocuk kavgası izliyoruz her yerde. Ahlak geniş bir kavram ama maalesef 2 bacak arasından ibaret düzeyine indiriliyor.

Erkekler mal. O yüzden düşünme yetileri yok ne yazık ki. Gerçekten çok sinir bozucu anlayabiliyorim ama çok fazla tevazu gostermissiniz bu süreç boyunca, o yüzden bu şekilde de oluyor olabilir.

Bende inanıyorum, bu konuyu kocama devrediyorum o da adam ederim modunda ama bakalım:) ben inst kocam inat çocuk koç burcu zaten. Allah yardımcımız olsun
Biz iyi kötü polis diye sınıflandırılacak olursak ikimiz de kötü oluruz galiba ya benzer düşünüyoruz eşimle bakalım bu avantaj mı olacak dezavantaj mı

Erkekler mal. O yüzden düşünme yetileri yok ne yazık ki. Gerçekten çok sinir bozucu anlayabiliyorim ama çok fazla tevazu gostermissiniz bu süreç boyunca, o yüzden bu şekilde de oluyor olabilir.

Olabilir teşekkür ederim yorumun için

Ayy başkaları görmeden sofra altında az mı etimiz büküldü de gıkımızı çıkaramadık djkdkfk kesinlikle çocuk aile mahremiyetini her alanda hissetmeli. Sorunlarımız da olacak sırlarımız da ama biz bunları ne kadar dışarı yansıtırsak çocukta o mahremiyet duygusu o kadar eksik kalacak. En az saygılı olması kadar önemli bu da ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…