- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Ya evet ben de böyle düşünüyorum. Otoriter ve kuralcı bir yapım var. (teşekkürler oğlak burcu)Yani büyük konuşmayayım da ben kuralcı bir kadınım eşime kalda kedi bile tepesine çıkacak kullanıp atıyor adamı ama beni görünce hazırola geçiyor bu kötü davrandığım anlamına gelmiyor iyi seviyoruz diye ağzımıza sıçsın olmaz öyle diyorum ayarlı sevmek diye bişi var. Öz güvenli çocuk yetiştircez diye bu nesilde ayarı kaçırdı maalesef büyüğüyle nasıl konuşacağını bilmiyor çoğu. Orta yollu olmak lazım her zaman. Bununla ilgili kıyamet alameti hadisi bile var. Kadınlar efendilerini doğracak diye. Resmen analarını babalarını efendileri gibi azarlıyor çoğu. Bir çocuğun iyiliğini düşünüyorsak haklarını yedirmeyecek bilinçli ama çevresine de saygılı anasına babasına saygılı ahlaklı çocuk yetiştirmek çabalamak lazım. Bak bizim aşağıdakinin oğluna 25 yaşına gelmiş o kadar çok şımartmışlarki hala kendisini 10 yaşında sanıyor ana babası dahil kimseye saygısı yok. Ağzına 2 terlik yeseymiş iiimiş dedirtiyor yani. Şiddetle adam terbiye edilmez tabiki ama bu neslin sıkıntısı da bu maalesef
Yengeç burcunun ilk özelliği anaçlıkken elinde sopayla analığa hazırlanan ben…Ya evet ben de böyle düşünüyorum. Otoriter ve kuralcı bir yapım var. (teşekkürler oğlak burcu)
Bu demek değil ki evladımı sevmeyeceğim, onu manyak gibi kısıtlayacağım. Doğruyu düzgünce elimden geldiğince göstereceğim. Özgür çocuk yetiştirmeye takmışlar gerçekten çocuklar kafamıza çıkıyor ses etmiyor analar babalar. Evimize misafir geliyo bir kalkıp çocuğum yapma demiyorlar. İstediğini alıyo kırıyo fırlatıyo. Bi laf edince de "o çocuk yapar, siz çocuk düşmanısınız çocuk sevmiyorsunuz" diyorlar. Alakası yok. Verdiğin kedi örneği gibi aynı.
Bende de oluyor titreşimli hareketleri. Artık genelde dalgalanma şeklinde oluyor bi tarafa kabarıyor yakalıyorum hemen kaçıyor artık neresiyse yerimmmGünaydın tatliş anneler, gününüz çok çok güzel geçsin
Kızlar sizin bebişlerin hareketlerini ne şekilde oluyor. Benimki genelde yer değiştirme şekilde hareket ediyor ve ara ara sanki uyku seğirmesi olmuş gibi ya da elektrik çarpmış gibi titreşimli hareketi oluyor. Titriyor gibi değişik. Ve bu hareket beni korkutuyor, normal midir sizce
Bu heyecan panik halini son 1 haftadır eşimde görmeye başladım ben de. Adamda sıkışmışlık hissi başladı sanki. Biz diyoruz ya yetememe hissi, onlarda da oluyor. Hayatlarında ilk kez böyle bir sorumluluğa giriyorlar var ister istemez panikliyorlar. Biz kadınların mekaniğine de sahip değiller. Yine onları biz rahatlatıyoruz böyle karşımıza alıp. "Bak öküzcüm, böyle böyle böyle" diye.Bizde yaşıyoruz bunları 3 gün ayrı yattık bazı konulardan ötürü, sonra kahve yaptım aldım karşıma konuştum, bebegin gelişinin onlarda da stres yarattığını düşünüyorum, karşı karşıya gelmek çözüm olmuyor ben denedim, o yüzden sen öyle yapma, düzgün bi şekilde kahveyi yap al karşına ben böyle böyle hissediyorum biliyorum sen de korkulusun heyecanlisin de, artık iyice ağırlaştım gücüm yok senin bir tabağı kaldirman bile bana iyi hissettiriyor aynı evi paylaşıyoruz destek olmanı bekliyorum de. Bu sürec son düzlük, ne kadar iyi gecinirseniz çocuk geldikten sonra o derece yakinlasirsiniz, cidden çocuk da etkileniyor bu durumdan. Adamlarda bunalıyor bazen. Eğer geneli hep böyle değilse bazen deliriyorsa konuşup orta yol bulabilirsiniz
Benim 2 numaramin adi da Erva ❤Biz de erva asya koyacaktık, eşim erva yı ben asya yı istiyordum, bizim eşimin bilir kişileri bu sefer de böyle bir teori ile geldiler, neymiş 2 isim olunca kişilik bölünmesi yaşayabilirmiş, evde asya okulda erva, kendine farklı farklı karakterler oluşturabilirmiş, bunlar psikologluğa da soyunmaya başladı. Ee hani 2 isim koymak sünnettir diyordunuz dedim tabi sünnet onların dediği ismi koyunca geçerli, elif zehra, zeynep ayşe gibi
Bilinç bunu gerektirir zaten kuzu ya bilinç çocuk özgürdür diyerek ger türlü sapkınlığa ahlaksızlığa kapı açmak demek değildir. Öz güvenli olacak diye her türlü pisliğe bulaşacak derecede çocukları sahipsiz bıraktılar. Anaların babaların da işine geldi. Şimdi neden bu nesil böyle diye kendileri söyleniyor. Ha elimizden geleni yaparız o çocuk Allah korusun yine sapıtır mı sapıtabilir ama biz elimizden geleni yapalım en azından. Ne bileyim işimizde zor bir taraftan bakınca Allah yardımcımız olsun her birimizinYa evet ben de böyle düşünüyorum. Otoriter ve kuralcı bir yapım var. (teşekkürler oğlak burcu)
Bu demek değil ki evladımı sevmeyeceğim, onu manyak gibi kısıtlayacağım. Doğruyu düzgünce elimden geldiğince göstereceğim. Özgür çocuk yetiştirmeye takmışlar gerçekten çocuklar kafamıza çıkıyor ses etmiyor analar babalar. Evimize misafir geliyo bir kalkıp çocuğum yapma demiyorlar. İstediğini alıyo kırıyo fırlatıyo. Bi laf edince de "o çocuk yapar, siz çocuk düşmanısınız çocuk sevmiyorsunuz" diyorlar. Alakası yok. Verdiğin kedi örneği gibi aynı.
Anne terliği. Atış talimine başladın mı kızBu arada çok gerektiğinde rencide etmeden uygulanacak dayağın cennetten çıkma olduğuna inanıyorum ben itiraf vakti…
Biz de Erva'da karar kıldıkk ne güzell :) ❤❤Benim 2 numaramin adi da Erva ❤
Düşünemiyorlar gerçekten düşünemiyorlar. Ben de senin gibiyim herşeye kendim yetiştiğimden neyin nasıl olduğunun farkında değil. Yapıyoruzya görevimizmiş gibi ya da yapmaya gücümüz varmış gibi görüyorlar, malesef böyşe alıştıran yine biziz. Yapmamak lazım, olmadığını yetişemediğini göstermen lazım. Güçlü değiliz belki ama güçlü olmak zorunda bırakılıyoruz.Aslında ben hiç kavga etmiyorum ama işte bana "kafamı s.kysn" gibi bir cümle kullandıktan sonra konuşmak içimden gelmiyor inanki baksana benm düşüncelerimi o kafa s.kme olarak görüyor konuşmayalım tartışmayalım hiç bir şeye şikayet etmeyim rahatsız olmayayım o ne derse o çünkü o mükemmel koca.
Bana söylediği şeye bakar mısın elalemin kocaları aldatıyormuş da eşleri el üstünde tutuyormuş. Şimdi bu cümlenin neresinden tutsan elinde kalıyor. Ben sanki işkence yapıyorum adama. Hiç bir şey istemedim ondan ve ailesinden temizlik, hazırlık, vs hastaneye bile ilk gez geçen birlikte gittik 7 ay kendim gittim kontrollere ben istemiyorum tamam da biraz düşünüp bak bu kadar uğraşmış temizlemiş toplamış şu çorabımı da boxerımı da halının üstüne atmayayım diye düşünmek aklına gelmiyor mu cidden
Ah ne güzelBiz de Erva'da karar kıldıkk ne güzell :) ❤❤
Bu dönemde daha hassasiz ve daha çok desteğe ihtiyacımız var.ben de bu aralar eşimle bu yüzden tartışıyorum hatta daha uğraşamam kendimle zor ugrasiyorum anneme gideceğim falan dedim.Hemen hemen de aynı konuşma şekilleri bizim gibi asla düşünmüyorlar erkekler böyle deyip geçmek de istemiyorum şahsen bizim yaratilisimiz öyle diye birşey yok elinden geleni yap sen de aslında çok birşey beklemiyoruz onlardan da anlamıyorlar bizi bence sorun bu. Biz de hafta sonu bu yüzden tartıştık dün geldi sevdiğim şeyleri almış hemen yumusadim içten içeDün birde eşimle kavga ettik kızlar, içimden atamadığım o kadar şey var ki stres hormon yüklüyüm beni sarıp sarmalayacağına bir gram anlayamaya çalışmıyor cinnet geçiriyorum, ne için çekiyorum ben bu zorluğu diyorum.
Biz ilk evlendiğimizde eşimi işsiz kalmıştı 7 ay o evde oturdu iş bulamamıştı ben çalışmıştım, çalışmak sorun değil işten yorgun argın geliyordum yemek temizlik vs yapamıyordum saatleri uzun ve akşam olduğu için, benimle kaç kez ufak tefek şeylerden tartışmıştı, yok neden su şişesinin kapağını kapatmıyormuşum gibi. Neyse sonra ben hamile kaldım 4 ay daha çalıştım işten çıktım eşim işe girdi derken, şimdi 8 aylığım kv ve görümceler karşı apartmanda oturuyor bir kere bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadılar, her şeyi kendim yaptım, dün de artık kimseden hayır yok camları falan sildim perdeleri yıkadım, canım çıkmış yorgunluktan ölmüşüm, geldi işten afedersiniz g.tünden çıkardığı donu çorabı bile sağa sola atmaya başladı ben de orda cinnet geçirdim. Senin bana hiç saygın yok mu ben çalışırken yapamıyorum diye bana sürekli laf söylüyordun ki ben izin günlerimde yine evi bal dök yala yapıyordum, şimdi çalışıyorsun diye bir şey demiyorum hiç bir şeye yardımcı olmuyorsun bari g.tünden çıkardığın donu git kirli sepetine at eşek yok karşında, seni pohpohlmaya çok alıştırmışlar gibi şeyler söyledim. Vay efendim onun gibisini arayıp bulursam alnımdan öpecekmiş, bir gün onu kaybedersem böyleydi şöyleydi diye şikayet ettiğim şeyleri ararmışım özlermişim . Beni tehdit mi ediyorsun ne diyorsun dedim yok diyor ölümlü dünya diyor. En son elalemin kocaları neler yapıyor aldatıyot eve gelmiyor sağda solda takılıyor hepsi de el üstünde tutuluyor sen benim kafamı s.k.ysn en ufak şeyde deyince ben de film koptu tamam dedm böyle konuşup konuşup sonra gelip özür diliyorsun sakın bana sırnaşayım deme konuşmayalım dedim. Küs küs uyudum, sabahları kahvaltı hazırlardım normalde uyandırmamış gitmiş. Eş böyle davranınca insan daha çok düşünüyor daha çok sorumluluk altında eziliyor, yarın bebek doğunca bu adamdan bana zerre yardım gelmeyecek onu iliklerime kadar hissettim artık, ve sürekli düşünüyorum kendi başıma yapabilecek miyim diye ve bu onların hiç birinin farkında değil ☹
Uzun oldu biraz kafanızı şişirdim kızlar hakkınızı helal edin, iç dökme seansım gibi oldu
Ya o kadar güzel ifade etmişsin ki. Hamileliğin bana öğrettiği en önemli şey tırnağın varsa başını kaşı. Kendinden Başka kimse seni anlamıyor, ağrın mı var yorgun musun, bir tek annelerimiz, ayakları öpülesi cennet kokulu annelerimiz düşünüyor bizi. Ee onlar bizi, biz yavrumuzuDüşünemiyorlar gerçekten düşünemiyorlar. Ben de senin gibiyim herşeye kendim yetiştiğimden neyin nasıl olduğunun farkında değil. Yapıyoruzya görevimizmiş gibi ya da yapmaya gücümüz varmış gibi görüyorlar, malesef böyşe alıştıran yine biziz. Yapmamak lazım, olmadığını yetişemediğini göstermen lazım. Güçlü değiliz belki ama güçlü olmak zorunda bırakılıyoruz.
Herşeye yetişmeye çalışma bırak kalsın, onu da dahil et ya da işlere bir şekilde ama o yapmıyor diye geçip de yapma, çaktırmadan nazlanmayı öğrenmemiz lazım.
Ben de eşimle büyük kavga etmiştim yurt dışına çıkmadan saçma sapan bi konudan çok ağır konuşmuştu çok zoruma gitmişti sonrasında oturup konuştuk hâlâ beni suçluyordu, tamam dedim sineye çektim barıştık falan. Şimdi gelsin bakalım nasıl çalıştırıyorum onu çaktırmadan tabiuyanık olmak zorundayız başka türlü baş edilmiyor bu kocalarla
Hemen hemen aynıBizim ki de böyleydi, şimdi 33+1 deyiz 1 martta kontrol var umarım her şey yolundadir
Benim de çok içime sindi ❤ annemin dili dönmüyor Erba diyor ama onu da alıştırcaz :))Ah ne güzelbenim ervam çok tatlı maşallah sizinki de ismiyle yaşasın ben içime cok sinerek koymuştum❤
Ben haftaya yapmayı planlıyorum ramazan da gelmeden kardeşim gelip yardım edecek.camlar, tüller, mutfak dolapları, banyo WC fayanslari çok iş var camları içten silerim ama dışına çıkmaya cesaretim yok bu halde artıkKızlar bahar ve bebis gelecek diye başladınız mı temizliğe? Ben başladım yavaş yavaş, Bugün perdeleri makineye atıp camları silmeyi planlıyorum, iyi olduğum bir gün de mutfak ve buzdolabı temizliğine girisecegim , agirlasmadan yapmam lazım şimdiden bile zorlanıyorum çünkü
Ne güzel ama hatasını anlamış telafi etmeye çalışmış bizimkinde geri vites yokBu dönemde daha hassasiz ve daha çok desteğe ihtiyacımız var.ben de bu aralar eşimle bu yüzden tartışıyorum hatta daha uğraşamam kendimle zor ugrasiyorum anneme gideceğim falan dedim.Hemen hemen de aynı konuşma şekilleri bizim gibi asla düşünmüyorlar erkekler böyle deyip geçmek de istemiyorum şahsen bizim yaratilisimiz öyle diye birşey yok elinden geleni yap sen de aslında çok birşey beklemiyoruz onlardan da anlamıyorlar bizi bence sorun bu. Biz de hafta sonu bu yüzden tartıştık dün geldi sevdiğim şeyleri almış hemen yumusadim içten içe
Benim de kayınpeder evra diyodu ama alışıyorlarBenim de çok içime sindi ❤ annemin dili dönmüyor Erba diyor ama onu da alıştırcaz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?