2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bu minişime de Ahsen düşünüyorum ama erkek ismi diyen oldu oysa benim çevremdekiler hep kız
Ahsen diye hayatımda erkek ismi duymadım. Direkt söylenince de kız ismi olarak çağrışıyor. Hatta eşim hala ikinci isim koymayı atamamış kafasından geçen ikinci ismi Ahsen mi olsa acaba dedi. Olabilir dedim.

Bi insan “kapatılmaz” ya. Yetişkin birinin huyunu değiştirmeyi kendine görev edinmemeli kimse. Adamın ilerde kızının önünde tesettürlü bi anne örneği olmasını istemesine saygı duyulur, ama bu isteği evlenmeden önce göstermeli ve bu onun için çok önemliyse tercihini buna göre yapmalıydı. Ayrıca ahlak ve müslümanlığı sırf başörtüsüne bağlı görme zihniyetimiz yüzünden şu an “kapalı ama her haltı yiyo” dediğimiz kızlar, “müslüman ama eşine zulmediyo” dediğimiz erkekler var ne yazık ki. Oysa ahlak da müslümanlık da bi bütündür. Başörtü takmak ne kadar farzsa iyilik etmek o kadar farz. Yarım doktor candan yarım hoca dinden eder derler ya, ortalık yarım hoca kaynıyo ne yazık ki bilinçlenmemiz şart

canım bir kere ben şunu anlamadım. sen demişsin ki calısıyordum gelince yemek temızlık yapamıyordum yani kendini suçlamış gbisin. zaten sen calısıyordun o calısmıyordu dolayısıyla neden o yükümlülükler sendeydi onu anlamadım ? biz eşlerimizin annesi değiliz maalesef biz bi hayatı ortak paylaşıyoruz dolayısıyla ev ile ilgili her sorumlulukta ortak olmalı. sen zaten hamilesin üzerine bu kadar kırıcı konuşması hıc hos olmamış, seni el üstünde tutması gerekiyor. ayrıca o sana elalemın o kötü örnek kocalarını verdiğinde sen de elalemin iyi örnek kocalarını ver o zaman. insan kendine değer vermeyen insana değer vermeyecek bu eşin de olsa böyle. kusura bakma sinirlendim gercekten cunku bir kadın olarak bu lafları asla hakettıgını dusunmuyorum. sen de ona göre davran, hatasını da anlasın

Bunlar evde içlerinden biri namazı geciktirdiğinde sabah namazına vs kalkmazsa oruç tutmazsa kavga çıkarıyorlar öyle bir muhabbet dönüyor yani. Bence dinimizde zorlamaktan çok örnek olmak daha önemli, mesela kv sohbetlere gidiyor, kızı gitmiyor diye kızıyor kavga ediyor, ama bu zorunlu bir şey değil ki yani tamam sen git yap 3 ay oruç tut ama herkes senin gibi olmak zorunda değil

yani bebeği döndrmek ıcın ekstra bısıler yapmamız mı gerekıyor ? yer silme pozisyonunda dönmesi kolaylaşmıyor mu ?
Valla internete yazınca bir sürü pozisyon çıkıyor canım. Sen de öyle bir durumda bakarsın. Ben de bilmiyorum duyduğumu söylüyorum sadece. Ama deneyeceğim dönmezse.

oğlak burcu olarak ben de aynısını düşünüyorum

Hanımlar doğum sonrası için bi bilgi vereyim ilk defa doğum yapacaklara şimdi bu dönemlerde saçlarımız bi gürleşti falan ya bu hormonlardan oluyor o hormonlar doğumdan sonra birden gidecek ve çok yüksek dökülmeler olacak sakın korkmayın emi geri geliyor sadece taramayı unutmayın bebekten ötürü taramayı unutmuştum dıştan çıktıktan sonra tek bakmıştım bebeğe bi gün bi baktım saçlarım hep bir birine girmiş mecburen kesmiştim acamamıstım kel gibi oluyordum ama hepsi düzeldi bi sene sonrası korkmayın diye diyorum korkutuyorum gibi olmasın

Ahsen, ecmel, erva gibi isimler Arapça kökenli, Arapçada da dişil-eril kalıplar var ve bu isimler eril kalıpta yani erkek için kullanılıyor. Ama önemli olan kökeni değil toplumda nasıl kullanıldığı sonuçta. Ben de oğluma Bera ismini düşünmüştüm ama köken itibarıyla erkek ismi olsa da bizde kızlarda daha yaygın o yüzden koymadım mesela.

Biz düşünüyoruz, hastane onkimle çalışıyor. Kontrole gidince hem doktıra danışcam hem de onkim görevlisine sorucam.
Bende 11 martta gidince sorucam fiyatları hakkında bilgim yok bizimkisi tüp bebek çok masraflı bir çoçik uygun bişeyse saklatabilirim

Ben de iki isimden birşey olmaz diyordum oğluma Ali Emir koyduk annemler Ali Emir Kaynanalar tarafı Aliş okulda Emir futbol kursunda Ali derken derken çocuk bir tuhaf oldu o yüzden kızıma eşim Asel Mila diyor asla diyorum asla asla sadece Mila olacak diyorum iki isim bir yandan güzel sünnet de ama bir yandan da oğlum kendisine sadece Ali Emir denilmesini istiyor ve demediklerin de üzülüyor hangi birini düzeltecek ki büyüdüğünde bunu sorun etmez diye düşünüyorum

Sanane be en müslüman sensin tamam çıldırmalık yemin ediyorum. Herkesin kendi hayatı var gün içerisinde başka planları var sana uymak zorunda değil ki kimse. Sen yap ibadetini sorgunuz beraber kesilmeyecek sen ayrı o ayrı sorgulanacak bir insanın içinde yapma duygusu varsa da yapasi gelmiyor baskı altında olunca. Görümcelerine de yazık vallahi

Benım başta hepsı dokuldu ılk ay cok kotuydu tutam tutam dokuldu gene mı oyle olcak

Ben tek isimliyim ama iki isimli arkadaşım çok. Hepsi her farklı ortama girdiklerinde farklı isimle çağrılmaktan şikayetçi. Yani öyle “iki isim koyayım da hangisini severse onu kullansın” olmuyo maalesef. Ben de hep iyi ki tek ismim var derim.

Bu arada kızlar çocuk yetiştirme konusunda görüyorum ki hepimiz aynı fikirdeyiz. Öyle çok şımartmicaz saygılı yetiştiricez tamam. Burda böyle deyip şımartırsanız ve çocuğunuz çocuğuma okulda zorbalık yaparsa külahları fena değişiriz ona göre

İşte ben o dönemleri unutamıyorum çalışmama rağmen benden bekleniyordu bütün iş, yemek yapmıyordu karşı apartmanda ailesinde yiyordu bana da yemek yapamadığım için allah razı olsun bizimkiler burda da aç karnımız doyuyor, kendimi kadın gibi hissediyorum diye laf sokuyordu. Ben de o zaman "ben de kendimi erkek gibi hissediyorum " demiştim çok zorlamıştı beni. İşte onun kafa yapısına göre kadın çalışsa da çalışmasa da ev işleri ve çocuk onun sorumluluğunda ailesinden öyle görmüş. Mesela kayınpederim aşırı çalışkan bir adam eve geldiğinde bulaşık makinesini boşaltılmamış görür hemen açar boşaltır yemek yer tabağını yıkar bulaşık yıkar kıyafetlerini kendi yıkar asar katlar, ama o böyle yaparken mesela adam sanki çok ayıp bir şey yapıyormuş gibi ona bağırıyorlar ya sen çekilsene şurdan senin işin ne burda diye
Kayınvalidem bir gün şöyle dedi " erkek adam dediğin işten eve gelecek uzatacak ayaklarını karışmayacak hiç bir şeye yemeği çayı önüne gelecek" dedi bence aileden byle gördüğü için böyle muamele bekliyor. Ama evlenmeden önce bana bunları hiç bir zaman yansıtmadı.
Aynı işyerinde çalışıyorduk , ben ev arkadaşımla kalıyordum ben de kaldığı zamanlar yemek yapıyordu bulaşık yıkıyordu, temizlik yapıyordu, bir gün banyoya girip 3 saat fayansları falan silmişti. Bana böyle diyordu kadın yapmak zorında değil dinimizde böyle bir kural yok diyordu. Evlendikten sonra her şey değişti. Ki ben ondan evde temizlik yemek yapmasını da beklemiyordum ben işyerinde yiyordum zaten kendi karnını da ailesinde doyuruyordu, ama ben yapamıyorum diye benimle kavga etmişti.

Şimdi o çalışıyor ben çalışmıyorum, ve ben hamileyim evde elini bir şeye sürmüyor her sabah kalkıp 7de kahvaltısını hazırlıyorum akşam yemeğini yiyor bir şeye dokunmuyor çayını meyvesini önüne götürüyorum, çamaşırlarını yıkıyorum ütülüyorum, ee bir boxerını ortay atma dedim diye kötü yine ben oluyorum inanın ne desem ne söylesem fayda etmiyor o kadar düz kafa bir insan ki ne yapacağımı şaşırdım gerçekten

kızlar bişi sorcam. 7,5 aydır ilk kez bugün sağ tarafa yakın göbeğimin üst tarafında böyle kas ağrısı gibi oturunca gelen bi ağrı olıyor ama ağrı şöyle hani pilates yaparsın diğer gün bi kasın hafif ağrısı olur ya hareket ettığınde işte tam o tarz bişi. ben dedim acaba bebek büyüdüğü için içeride bir organa baskı mı yapıyor ? doktora da yazmak istemedim bunu şimdi görmeden ne diyecek sonucta. haftaya cumartesı randevum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…