- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Ahsen diye hayatımda erkek ismi duymadım. Direkt söylenince de kız ismi olarak çağrışıyor. Hatta eşim hala ikinci isim koymayı atamamış kafasından geçen ikinci ismi Ahsen mi olsa acaba dedi. Olabilir dedim.Bu minişime de Ahsen düşünüyorum ama erkek ismi diyen oldu oysa benim çevremdekiler hep kız
Bi insan “kapatılmaz” ya. Yetişkin birinin huyunu değiştirmeyi kendine görev edinmemeli kimse. Adamın ilerde kızının önünde tesettürlü bi anne örneği olmasını istemesine saygı duyulur, ama bu isteği evlenmeden önce göstermeli ve bu onun için çok önemliyse tercihini buna göre yapmalıydı. Ayrıca ahlak ve müslümanlığı sırf başörtüsüne bağlı görme zihniyetimiz yüzünden şu an “kapalı ama her haltı yiyo” dediğimiz kızlar, “müslüman ama eşine zulmediyo” dediğimiz erkekler var ne yazık ki. Oysa ahlak da müslümanlık da bi bütündür. Başörtü takmak ne kadar farzsa iyilik etmek o kadar farz. Yarım doktor candan yarım hoca dinden eder derler ya, ortalık yarım hoca kaynıyo ne yazık ki bilinçlenmemiz şartYa ben de namaz kılıyorum içimde kapanma isteği de var, ama bu kendi isteğimle olur yani zorla değil, o böyle yapınca inanın namaz falan kılmasam mı diye düşünüyorum tövbestagfurullah sanki açıklar sadece namaz kılarak devam edemezmiş gibi ee ne güzel dua ediyorsun namaz kılıyorsun sıra ona geldi diye baskı uyguluyor
canım bir kere ben şunu anlamadım. sen demişsin ki calısıyordum gelince yemek temızlık yapamıyordum yani kendini suçlamış gbisin. zaten sen calısıyordun o calısmıyordu dolayısıyla neden o yükümlülükler sendeydi onu anlamadım ? biz eşlerimizin annesi değiliz maalesef biz bi hayatı ortak paylaşıyoruz dolayısıyla ev ile ilgili her sorumlulukta ortak olmalı. sen zaten hamilesin üzerine bu kadar kırıcı konuşması hıc hos olmamış, seni el üstünde tutması gerekiyor. ayrıca o sana elalemın o kötü örnek kocalarını verdiğinde sen de elalemin iyi örnek kocalarını ver o zaman. insan kendine değer vermeyen insana değer vermeyecek bu eşin de olsa böyle. kusura bakma sinirlendim gercekten cunku bir kadın olarak bu lafları asla hakettıgını dusunmuyorum. sen de ona göre davran, hatasını da anlasınDün birde eşimle kavga ettik kızlar, içimden atamadığım o kadar şey var ki stres hormon yüklüyüm beni sarıp sarmalayacağına bir gram anlayamaya çalışmıyor cinnet geçiriyorum, ne için çekiyorum ben bu zorluğu diyorum.
Biz ilk evlendiğimizde eşimi işsiz kalmıştı 7 ay o evde oturdu iş bulamamıştı ben çalışmıştım, çalışmak sorun değil işten yorgun argın geliyordum yemek temizlik vs yapamıyordum saatleri uzun ve akşam olduğu için, benimle kaç kez ufak tefek şeylerden tartışmıştı, yok neden su şişesinin kapağını kapatmıyormuşum gibi. Neyse sonra ben hamile kaldım 4 ay daha çalıştım işten çıktım eşim işe girdi derken, şimdi 8 aylığım kv ve görümceler karşı apartmanda oturuyor bir kere bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadılar, her şeyi kendim yaptım, dün de artık kimseden hayır yok camları falan sildim perdeleri yıkadım, canım çıkmış yorgunluktan ölmüşüm, geldi işten afedersiniz g.tünden çıkardığı donu çorabı bile sağa sola atmaya başladı ben de orda cinnet geçirdim. Senin bana hiç saygın yok mu ben çalışırken yapamıyorum diye bana sürekli laf söylüyordun ki ben izin günlerimde yine evi bal dök yala yapıyordum, şimdi çalışıyorsun diye bir şey demiyorum hiç bir şeye yardımcı olmuyorsun bari g.tünden çıkardığın donu git kirli sepetine at eşek yok karşında, seni pohpohlmaya çok alıştırmışlar gibi şeyler söyledim. Vay efendim onun gibisini arayıp bulursam alnımdan öpecekmiş, bir gün onu kaybedersem böyleydi şöyleydi diye şikayet ettiğim şeyleri ararmışım özlermişim . Beni tehdit mi ediyorsun ne diyorsun dedim yok diyor ölümlü dünya diyor. En son elalemin kocaları neler yapıyor aldatıyot eve gelmiyor sağda solda takılıyor hepsi de el üstünde tutuluyor sen benim kafamı s.k.ysn en ufak şeyde deyince ben de film koptu tamam dedm böyle konuşup konuşup sonra gelip özür diliyorsun sakın bana sırnaşayım deme konuşmayalım dedim. Küs küs uyudum, sabahları kahvaltı hazırlardım normalde uyandırmamış gitmiş. Eş böyle davranınca insan daha çok düşünüyor daha çok sorumluluk altında eziliyor, yarın bebek doğunca bu adamdan bana zerre yardım gelmeyecek onu iliklerime kadar hissettim artık, ve sürekli düşünüyorum kendi başıma yapabilecek miyim diye ve bu onların hiç birinin farkında değil ☹
Uzun oldu biraz kafanızı şişirdim kızlar hakkınızı helal edin, iç dökme seansım gibi oldu
Kız sen bebenin adını Elif diye yazdırmışsın. Erva mı oldu şimdi. hiç söylemiyonBiz de Erva'da karar kıldıkk ne güzell :) ❤❤
Bunlar evde içlerinden biri namazı geciktirdiğinde sabah namazına vs kalkmazsa oruç tutmazsa kavga çıkarıyorlar öyle bir muhabbet dönüyor yani. Bence dinimizde zorlamaktan çok örnek olmak daha önemli, mesela kv sohbetlere gidiyor, kızı gitmiyor diye kızıyor kavga ediyor, ama bu zorunlu bir şey değil ki yani tamam sen git yap 3 ay oruç tut ama herkes senin gibi olmak zorunda değilBende açığım namazımı da kılarım kuranımı da okurum ki ben alevi mezhebinde yetişmiş bir insanım benim annem babam namaz niyaz bilmeyen bir insan ben ortaokul son sınıfta din dersinde gusül almayı öğrendim bilmiyordum.. Ailem hiç böyle yetiştirmedi beni çünkü onlarda böyle yetistirilmedi. Ama ben onlardan gizli namazımı kılar kuranımı okurdum karşıydılar da böyle seylere. Benim eşimin ailesi de hep kapalı teyzeleri halaları kv dem kardeşi ama bugüne kadar kapansan ne kadar güzel olur dediğini duymadım eşimin. Amcası bir kere sofra da otururken kapansan ne kadar yakışır gibi bişey söyledi benim eşime karışmayın nasıl isterse öyle yapar o içten gelen bişey dedi isterse yapar istemezse yapmaz dedi hiç öyle kıyafetime karışmak gibi bir huyu da yoktur rahmetli kv dem çok iyi bir insandı bence birçok şey yetiştirilmeyle alakalı. Seni kapalı biri yetiştirmişte nolmus desen keşke
Valla internete yazınca bir sürü pozisyon çıkıyor canım. Sen de öyle bir durumda bakarsın. Ben de bilmiyorum duyduğumu söylüyorum sadece. Ama deneyeceğim dönmezse.yani bebeği döndrmek ıcın ekstra bısıler yapmamız mı gerekıyor ? yer silme pozisyonunda dönmesi kolaylaşmıyor mu ?
Tabloya benim bebenin ismini de yazar misinnnKız sen bebenin adını Elif diye yazdırmışsın. Erva mı oldu şimdi. hiç söylemiyon
oğlak burcu olarak ben de aynısını düşünüyorumYa evet ben de böyle düşünüyorum. Otoriter ve kuralcı bir yapım var. (teşekkürler oğlak burcu)
Bu demek değil ki evladımı sevmeyeceğim, onu manyak gibi kısıtlayacağım. Doğruyu düzgünce elimden geldiğince göstereceğim. Özgür çocuk yetiştirmeye takmışlar gerçekten çocuklar kafamıza çıkıyor ses etmiyor analar babalar. Evimize misafir geliyo bir kalkıp çocuğum yapma demiyorlar. İstediğini alıyo kırıyo fırlatıyo. Bi laf edince de "o çocuk yapar, siz çocuk düşmanısınız çocuk sevmiyorsunuz" diyorlar. Alakası yok. Verdiğin kedi örneği gibi aynı.
Ahsen, ecmel, erva gibi isimler Arapça kökenli, Arapçada da dişil-eril kalıplar var ve bu isimler eril kalıpta yani erkek için kullanılıyor. Ama önemli olan kökeni değil toplumda nasıl kullanıldığı sonuçta. Ben de oğluma Bera ismini düşünmüştüm ama köken itibarıyla erkek ismi olsa da bizde kızlarda daha yaygın o yüzden koymadım mesela.Ahsen diye hayatımda erkek ismi duymadım. Direkt söylenince de kız ismi olarak çağrışıyor. Hatta eşim hala ikinci isim koymayı atamamış kafasından geçen ikinci ismi Ahsen mi olsa acaba dedi. Olabilir dedim.
Bende 11 martta gidince sorucam fiyatları hakkında bilgim yok bizimkisi tüp bebek çok masraflı bir çoçikBiz düşünüyoruz, hastane onkimle çalışıyor. Kontrole gidince hem doktıra danışcam hem de onkim görevlisine sorucam.
Ben de iki isimden birşey olmaz diyordum oğluma Ali Emir koyduk annemler Ali Emir Kaynanalar tarafı Aliş okulda Emir futbol kursunda Ali derken derken çocuk bir tuhaf olduBiz de erva asya koyacaktık, eşim erva yı ben asya yı istiyordum, bizim eşimin bilir kişileri bu sefer de böyle bir teori ile geldiler, neymiş 2 isim olunca kişilik bölünmesi yaşayabilirmiş, evde asya okulda erva, kendine farklı farklı karakterler oluşturabilirmiş, bunlar psikologluğa da soyunmaya başladı. Ee hani 2 isim koymak sünnettir diyordunuz dedim tabi sünnet onların dediği ismi koyunca geçerli, elif zehra, zeynep ayşe gibi
Sanane be en müslüman sensin tamam çıldırmalık yemin ediyorum. Herkesin kendi hayatı var gün içerisinde başka planları var sana uymak zorunda değil ki kimse. Sen yap ibadetini sorgunuz beraber kesilmeyecek sen ayrı o ayrı sorgulanacak bir insanın içinde yapma duygusu varsa da yapasi gelmiyor baskı altında olunca. Görümcelerine de yazık vallahiBunlar evde içlerinden biri namazı geciktirdiğinde sabah namazına vs kalkmazsa oruç tutmazsa kavga çıkarıyorlar öyle bir muhabbet dönüyor yani. Bence dinimizde zorlamaktan çok örnek olmak daha önemli, mesela kv sohbetlere gidiyor, kızı gitmiyor diye kızıyor kavga ediyor, ama bu zorunlu bir şey değil ki yani tamam sen git yap 3 ay oruç tut ama herkes senin gibi olmak zorunda değil
Benım başta hepsı dokuldu ılk ay cok kotuydu tutam tutam dokuldu gene mı oyle olcakHanımlar doğum sonrası için bi bilgi vereyim ilk defa doğum yapacaklara şimdi bu dönemlerde saçlarımız bi gürleşti falan ya bu hormonlardan oluyor o hormonlar doğumdan sonra birden gidecek ve çok yüksek dökülmeler olacak sakın korkmayın emi geri geliyor sadece taramayı unutmayın bebekten ötürü taramayı unutmuştum dıştan çıktıktan sonra tek bakmıştım bebeğe bi gün bi baktım saçlarım hep bir birine girmiş mecburen kesmiştim acamamıstım kel gibi oluyordum ama hepsi düzeldi bi sene sonrası korkmayın diye diyorum korkutuyorum gibi olmasın
Ben tek isimliyim ama iki isimli arkadaşım çok. Hepsi her farklı ortama girdiklerinde farklı isimle çağrılmaktan şikayetçi. Yani öyle “iki isim koyayım da hangisini severse onu kullansın” olmuyo maalesef. Ben de hep iyi ki tek ismim var derim.Ben de iki isimden birşey olmaz diyordum oğluma Ali Emir koyduk annemler Ali Emir Kaynanalar tarafı Aliş okulda Emir futbol kursunda Ali derken derken çocuk bir tuhaf olduo yüzden kızıma eşim Asel Mila diyor asla diyorum asla asla sadece Mila olacak diyorum iki isim bir yandan güzel sünnet de ama bir yandan da oğlum kendisine sadece Ali Emir denilmesini istiyor ve demediklerin de üzülüyor hangi birini düzeltecek ki büyüdüğünde bunu sorun etmez diye düşünüyorum
İşte ben o dönemleri unutamıyorum çalışmama rağmen benden bekleniyordu bütün iş, yemek yapmıyordu karşı apartmanda ailesinde yiyordu bana da yemek yapamadığım için allah razı olsun bizimkiler burda da aç karnımız doyuyor, kendimi kadın gibi hissediyorum diye laf sokuyordu. Ben de o zaman "ben de kendimi erkek gibi hissediyorum " demiştim çok zorlamıştı beni. İşte onun kafa yapısına göre kadın çalışsa da çalışmasa da ev işleri ve çocuk onun sorumluluğunda ailesinden öyle görmüş. Mesela kayınpederim aşırı çalışkan bir adam eve geldiğinde bulaşık makinesini boşaltılmamış görür hemen açar boşaltır yemek yer tabağını yıkar bulaşık yıkar kıyafetlerini kendi yıkar asar katlar, ama o böyle yaparken mesela adam sanki çok ayıp bir şey yapıyormuş gibi ona bağırıyorlar ya sen çekilsene şurdan senin işin ne burda diyecanım bir kere ben şunu anlamadım. sen demişsin ki calısıyordum gelince yemek temızlık yapamıyordum yani kendini suçlamış gbisin. zaten sen calısıyordun o calısmıyordu dolayısıyla neden o yükümlülükler sendeydi onu anlamadım ? biz eşlerimizin annesi değiliz maalesef biz bi hayatı ortak paylaşıyoruz dolayısıyla ev ile ilgili her sorumlulukta ortak olmalı. sen zaten hamilesin üzerine bu kadar kırıcı konuşması hıc hos olmamış, seni el üstünde tutması gerekiyor. ayrıca o sana elalemın o kötü örnek kocalarını verdiğinde sen de elalemin iyi örnek kocalarını ver o zaman. insan kendine değer vermeyen insana değer vermeyecek bu eşin de olsa böyle. kusura bakma sinirlendim gercekten cunku bir kadın olarak bu lafları asla hakettıgını dusunmuyorum. sen de ona göre davran, hatasını da anlasın
Ay evet Elif den vazgeçtik unuttum söylemeyi özür dilerimmm son kararımız Erva ❤Kız sen bebenin adını Elif diye yazdırmışsın. Erva mı oldu şimdi. hiç söylemiyon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?