2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Hepimize iyi haftalaaar
Cumartesi nispeten gergin bir olay yaşadım anlatmak isterim..
Kontrolüm vardı, Ultrason vs her şey çok iyi, gittiğimde 32+3 ben 2 kilo olmuştur diyodum 1.900 ama doktor hayır çok iyi vs dedi (ben de minyonum) , işte ben normal doğum istiyorum pozisyonu çok iyi biz sonuna kdr bekleriz bu bebişi falan diyoruz, neyse burda da konuşmuştuk eminim sağ kaburga tarafında baskı ağrı vs. Son anda doktora dedim ya bu sağ tarafımda bacağı mı var poposu mu var çok baskı oluyor bazen -dayanılmayacak gibi değil ama- merak işte, o da ultrasonla sağ böbreğime baktı ve genişleme var dedi. Bu zamana kadar bebişe o kadar odaklıydım ki kendimle alakalı bir sorun olacağı hiç aklıma gelmedi acil batım ultrasona yönlendirdi hemen indim ultrasona çekildi ve 2. derece büyüme çıktı. 1 hafta sonra tekrar gidicem eğer 3. dereceye ilerlemişse katater takılacak, 38. haftada da bebeği alırız dedi, çok üzüldüm. Yani ben yanlış bir şey mi yaptım az su mu içtim gerçi ultrasonu çeken doktor çok normal gebelikte vs dedi ama kafamda deli sorular. bir de benim yüzümden bebişim erken mi gelecek yani şimdi, neyse ki doktora dedim 38. hafta tam bayram haftası benim bayramda burda mısınız, o da buradayım sorun yok dedi.. Neyse içimi bi dökeyim dedim sevgiler

E öyle tabiki. Zaten bunu bilerek bu yola girdik. Hiç bir zaman zorluk azalmayacak aksine artacak ve boyut değiştirecek. Yeri gelecek tahammülümüz kalmayacak ve ağlayacağız boğuluyormuşuz gibi olacak. Hepsi çooook normal. Sadece bu yolu nasıl ve kimlerle yürüyeceğimiz önemli. Biraz bencillik etmek gerekiyor anne olduktan sonra. İnşallah hepimizin güzel doğumları olsun ve güzel annelik süreci olsun.

Öncelikle seninle ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. Çok fazla kişide görülüyor hamilelikte böbrek sorunları. Her ortaya çıkan problemde kendimizde suç aramayalım. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık bu süreçte. Kiminin kan akışında sıkıntı oldui kiminin börek sorunu oluştu, kiminde daha farklı sorunlar çıktı. Hepsi hamilelikle birlikte ortaya çıkabilecek şeyler.

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun. Üzülecek bir durum yok. Bebişin de sen de iyi olun önemli olan bu bence. Nasıl geldiğine hiç takılma.

Sabahın köründe açmamama rağmen beni 10 defa görüntülü arayanın götüne sokarım o telefonu bugün senin görümcene kurulucam bütün gün sinir oldum

Sabahın köründe açmamama rağmen beni 10 defa görüntülü arayanın götüne sokarım o telefonu bugün senin görümcene kurulucam bütün gün sinir oldum
Ozur ama guldum icimdeki hakaretin disa vurulmus halini yazmissin tesekkur ederm

Kızlar ben yeni hastane çantası hazırlayacağım bebişe kendinize ne koydunuz
Ay ben de daha hazırlamadım. Yıkama işlerimi bitirdim. Ufak tefek ütülerim kaldı gözden kaçırdığım şeyler vardı. Onları da halledeceğim bugün nasipse, hazırlamaya başlarım gari. İnternette bir sürü doküman çıkıyor canım hastane çantasında ne olmalı diye. Ben onlara baktım hep birbirinin aynı şeyler zaten. Önceki ay başlıklarından şunu almanıza gerek yok yanınıza denilen göğüs pompasını gördüm. Onu almayacağım.

Ozur ama guldum icimdeki hakaretin disa vurulmus halini yazmissin tesekkur ederm
Rica ederim kuzum hamilelikte her türlü hakareti edebilirsin sonrasında baktın işler çığırından çıkıcak hormonlaaaaar diye yükselirsin

Günaydın kızlar, konuşmaları anca bitirdim maşallah ne çok konuşulmuş . Biz KV ile haftasonu temizliğe giriştik. Hemen hemen genel temizlik oldu diyebilirim. Ramazan sonrası tekrar yapacak o yüzden kolaylık olsun diye bu haftasonu onu hallettik. Henüz bebekle ilgili bişeye başlamadım. İnşallah bu haftasonu onlara başlarız.
Bi yandan işe gelip gidiyorum bazen güzel geliyor bazen zor geliyor. Son ayım diye pek işim yok, hatta vakit geçiremiyorum sıkıntıdan. Kpss çalışıyordum bıraktım kitabı açasıö gelmiyor. . Bu hafta benim durumlar böyle. Kendinize cici bakın

Aynen valla en son açıp inşallah çok acil biseydir kolun falan kopmuştur da ondan bu kadar aramissindir derim
beni o kadar ısrarla birinin araması için sokakta bi yerlerde ölümden önce son çıkışta olması gerekiyo o zamanda niye ambulans değilde beni arıyosun diye kızarım. Manyak mıdır nedir insanlar ya

Şubat annelerinden geliyorum, şuan ki durumumuz bin kat iyi valla son güzel günlerimiz kızlar tadını çıkaralım, grupta memeden gelmeyen sütler, mamalar, gazlar, kaka da mukuslar hava da ucusuyor
Yani şimdi hiçbir grubu kötülemek istemem ama bizim grubun enerjisi çok farklı. Birinin morali bozuk olduğunda dehşet bi havada yakalayıp morali yükseltme durumu söz konusu. Ağrılarımızla bile nasıl dalga geçiyoruz bak. O yüzden ben doğumlar olduktan sonra da aynı ritmi devam ettireceğimizi düşünüyorum. Zorlukları elbet olacak, hamileliğin de var ama mesele büyük oranda zihin meselesi. Neye odaklanırsak onu görürüz neticede.

Öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah ilerlemez. Ama suçlama kendini, yani belki bu problem çıkmasaydı da sezaryen olabilirdin. Sezaryen olmak da kötü bi şey değil ki e hafta da erken değil 38de her şeyi sorunsuz bi şekilde gelir inşallah.
Doğumdan sonra geçer miymiş peki böbrek büyümesi onu sordun mu? Evet bebeklerimiz iyi olsun istiyoruz ama bu ancak biz iyi olursak mümkün. O yüzden moralini yüksek tut

Ay bu arada sabah sabah sinirlerimi hoplatan bi durum yaşadım.
Bi insan müsveddesi geldi, ' hayatınız çok değişecek, eve bir canavar gelecek' dedi ben ilk algılayamadım ne canavarı dedim
' ee erkek doğuracaksınya' dedi.
Kimin canavar denilince aklına oğlu gelir ki.
Bir sinirlendim bir sinirlendim. Saydırdım biraz ama. Gerçekten yeter bıktım bu durumdan. Sosyal medyada etrafta her yerde erkek çocuğuna karşı yapılan bu zorbalığa tahammülüm kalmadı. Yok evde beslenmezler yok evde hayvan beslemişim de. Bu nedir ya. Evladın kızı erkeği mi olur? Erkek yapısı gereği hareketli yapacak bişey yok napalım yani yok mu sayalım yok mu edelim. Afedersiniz ama şaka yapacağız diye bokunu çıkarttılar.
Biraz sert bi giriş yaptım ama dayanamadım içimi dökmek istedim.

Öyle düşünme. Benim yirmi bin bebek doğurtmuş 71 yaşındaki doktorum hamilelikte her sey olabilir ve biz bile bazen sebebini bilemeyiz demişti. Şu an vücudumuzda aşırı uç şeyler oluyor, buna vücudun nasıl tepki vereceğini bilemiyorsun. Kendini suçlama.

Keske bebeklerimiz hep kendi seçse geleceği zamanı ama bu maalesef her zaman mümkün değil ve onların ve bizim sağlığımız için bu yola girmek zorunda kalıyoruz. Birbirimize sağlıkla kavuşalım, diğer hiçbir şeyin önemi yok.

Rahatlamaya ve çok fazla stres olmamaya çalış. Moral çok önemli biliyorsun

Benim 31. Haftada başladı. Sadece göğüs uçları de mi? Süt mü bilmiyorum ama öyle diyorlar
Göğüs ağrım sanırım baştan beri vardı benim de ama uçlarındaki hassasiyet aşırı derecede arttı son bir iki haftada. Bi de kabuklanma vardı bende geçen krem sürerken birindeki kabuk düştü. Hassasiyet hala aynı ama.

Canım 16. Haftada ben idrar yaparken ağrı böbrekte ani sızı girmesi sıkıntısı ile doktora gittim idrar yollarım temizdi. Ultrasonda böbreklerde genişleme var dedi. Hamileyken annemde de aynı durum olmuş. O zamandan bu zamana herhangi bir sıkıntı yaşamadım devlete gitmiştim. Doktorda çok normal hamilelikte oluyor yani takibini yapalım dedi. Ve bana hiç sıkıntı çıkarmadı. Annemde de çıkarmamış öyle birşey takma gereği duymamışlar. Korkma yani o genişleme hamilelikte oluyor.

Erkek çocuk zorbalamaktan yılmadı bu insanlar ya. Napalım kardeş diri diri toprağa mı gömelim erkek diye tövbe estağfurullah sjdkfkkf

Seni cok iyi anlıyorum ama illa böyle olacak diye bir kaide yok. Devlette de işini severek yapan, işine saygı duyan insanlar var. Böyle düşünerek gitme.
Ben de yatıp kalkıp hepimize dediğin gibi bir doğum için dua ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…