2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ay benim bir kere eşim annesine balık alıp gelelim yeriz demişti ay yok uğraşamam dedi lan benim canım çekti belki de insanın aklına gelir de gelin yapar yeriz der demi vicdan yoksunu

Oooohh tosunuma bak hele büyümüş

Sancım yok dediğin nstye yansıyandan mı bahsediyorsun? Çünkü yazıyon buraya götüm ağrıyo kukum ağrıyo belim koptu diye, sancı belki onlar da anlamıyosun, olabilir mi? Ne kadar açıklığın varmış? Ay heyecanlıyım, senle ilgili içimdeki his doğru çıkmasın????!!!

Kızlar regl agrisi gibi agrim var kasiklarimda, normal mi 34 haftaligim ağrıyor ya

Aslında bu kız çocuklarına da baskı uygulanması demek. Onlardan hep uslu, tatlı, akıllı olmasını beklemek de bir baskidir. Çocuk biraz çocukluğunu yaşayacak olsa erkek gibi oluyor ya da oturaklı değil vs. Dünyaya sadece bizim istegimizle gelmiş varlıklardan bu kadar şey beklemek bence çok adaletsiz. Salın ya çocukları diyesim geliyor bazen, her sey büyüklerin bok yemesi.

kızlar bısı sorcam eskıden doğuranlarda ben hep normal dogum duyuyorum. yanı esım de 6 kardes hepsı normal dogum olmus. hıc bırı ters dönmemıs mı yanı ne şans :)
Valla bacım bence bunun en büyük sebebi onların hareketli olmak zorunda olmalarıymış. Bi de ebe demişti onların pelvisi doğurmaya daha elverişliymiş oturma, iş yapma şekillerinden ötürü. Masa başı iş yapmak pelvisimizi bozmuş olabilir biraz he bi de şu var, şu an bence dönmedi diye 37-38de sezaryene alınan bebekler var ya onların bence büyük bi kısmı doğum sırasında dönebilecek bebekler. Şu an kimse risk almak istemediği için beklemiyor. Doğum sırasında bile bebeği dönmeyen azınlık ise türlü tehlikelere maruz kalıyomuş işte, doğum sırasında anne-bebek ölümleri biraz da bundandır belki.

kızlar bısı sorcam eskıden doğuranlarda ben hep normal dogum duyuyorum. yanı esım de 6 kardes hepsı normal dogum olmus. hıc bırı ters dönmemıs mı yanı ne şans :)
Benim eşimi annesi köyde buğday biçme mevsiminde doğurmuş.
Ters gelmiş, köye yeni atanan sıfır deneyimi olan ebeyi çağırmışlar bu çocuk ters ben doğurtamam hastaneye gitmesi lazım yoksa ikisini de kaybedebilir demiş ama yine de hastaneye götüren olmamış. Ebe zar zor doğurtmuş içerde çevirmiş falan anlatıyorlar tüylerim ürperiyor. Eşim bi şekilde doğmuş doğduğunda nefes almıyormuş, kalp masajıyla kurtarmış.
Eskilerdeki anlayışsızlık hiç biyerde hiç bi kimsede yokmuş, bu vicdansızlık hâlâ kp konu açılınca ciddi ciddi laf söylüyorum.

Bu arada sonradan o ebeyi de eşimin en küçük dayısıyla evlendirmişler

Kızlar regl agrisi gibi agrim var kasiklarimda, normal mi 34 haftaligim ağrıyor ya
Benim doktor 34ten sonra işler değişir, o eski rahatlığı unut, bir saat uzandın geçmiyor bir ağrın olursa haberim olsun demişti. Sen de dün çok yoruldun, dinlenince azalıyor mu nasıl ne durumdasın bir tartıp doktoruna danış istersen.

Tamam öyle yapalım uzandım aslında ama geçmiyor 1.5 saattir yatıyorum duruma göre doktoruma mesaj atayım canım sağol

Hay senin ağzını öpeyim ya

evet ben de hareketın cok onemlı oldugunu dusunuyorum. bır de doğum sırasında da döndürüyorlardır doktorlar aslnda normali o olduğu için.

Valla benim oğlum o kadar kibar tatlı ki erkek diye çok afedersin şımardıkları için oğluma şeyini göster diyip normalleştirdikleri için sonradan baş edemeyince erkek çocuğu zor diyorlar şımarıklık başka bişi terbiyesizlik başka bişi oğlumu gören ne yaptın buna kız gibi derler ama haksızlığa diş çıkarır bi yazı okudum geçen tam da bu konu ile ilgili insanlar tamamıyla bu yazı gibi bence

Eklentiler

• IMG_3107.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
erken doğum yapanlar bizlere dua etsinler Bizden önce doğuracaklar bizlere doğum anında dua etsinler rabbim hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın aminnnnnn

Bide bi zihniyet cinsiyeti sorunca kız dediğinde olsun sağlıklı olsunda yani kız olunca niye kötü bi habermiş gibi karşılık verirler anlamıyorum insanlar çok değişik

Evet sonrasında geçiyormuş, sezeryana hiç takılmıyorum tabii ki bizim için en sağlıklısı ne ise o olsun, ay inşallah katater takılmadan atlatırım bu süreci

Cok tesekkurler evet evet cok takmamaya calisiyorum ya yine ne olursa olsun bebisim saglikli ve iyi olsun baska sey istemem

Çok geçmiş olsun, umarım ki bende de sorunsuzca ilerler geçer gider

Evet çok doğru. En ufak bir hareketlilikte de kız çocuklarına yüklenmeye başlıyolar. Bilinçli ebeveyn olmak çok zor bir şey ya herkesin üreyebiliyor olması çok korkutucu bence.

Gülüm aslında çok takılmıyorum ama çevremde o kadar devlet hastanesi ilgili kötü yorum var ki benim düşündüğüm girdiğim an tekme tokat beni dövecekler doguramıyorsub defol diyecekler yani öyle şeyler duydum ki ama bende devlette iyi doktor bulana kadar çok doktor değiştirdim şimdiki iyi artık ebelerle görüştüm ebenin dediği önemli olan tabi doktor ama onlar son dk işin içinde biz varsak rahat ol dedi rahatlattı bemi inşallah iyi ebelere deng geliriz kızlar hepimiz

En sinir olduğum şey bu!!! Bi de instagramdan sürekli erkek çocuk zorbalayan tipleri bana atıyorlar cevap bile vermiyorum!! Yok kızı olmalı insanın bilmemne ay ne saçmalık ya evladın kızı erkeği mi olur, biz sağlıkla bu çocuklara sahip olmak için ne çabalar sarfettik, dr beni cinsiyet söylemek için aramıştı nipt testi yaptırdığımda yemin ederim tek sorum iyi mi sağlıklı mı yoksa kız erkek ne farkeder , çok sinir oluyorum çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…