- 30 Temmuz 2023
- 1.384
- 1.627
- 48
- 33
Ay benim bir kere eşim annesine balık alıp gelelim yeriz demişti ay yok uğraşamam dedi lan benim canım çekti belki de insanın aklına gelir de gelin yapar yeriz der demi vicdan yoksunuHic oyle zayiflamadim hahaha ama.deneriz
Kuzum gamgüsar aslinda gami kederi def eden demek osmanlida bir kelime ondan tercih etmis idimBende cok kotuydum.. Kv gorumcem bi kere arayip ne canin cekior demediler. Bisi gondermediler.Bunlar unutmaya calissam da unutamadigim seyler sanirimda unutamam.. Sukur ki genede guzel atlattik kuzu bak gobuslerimiz buyudu bebislerimiz iyi elhamdulillah
Oooohh tosunuma bak hele büyümüşEvet kızçeler görüş günü açıklığım devam ediyor ama gram sancım yokoğluşum 3kg 48 cm olmuş suyun gelirse bekleme dedi sancıların sıklaşırsa 2-3 dk bir gelirse gel dedi haftaya pzt gel dedi bizde durumlar bu doğurma işi yattı bizim
Aslında bu kız çocuklarına da baskı uygulanması demek. Onlardan hep uslu, tatlı, akıllı olmasını beklemek de bir baskidir. Çocuk biraz çocukluğunu yaşayacak olsa erkek gibi oluyor ya da oturaklı değil vs. Dünyaya sadece bizim istegimizle gelmiş varlıklardan bu kadar şey beklemek bence çok adaletsiz. Salın ya çocukları diyesim geliyor bazen, her sey büyüklerin bok yemesi.Evet aaa biliyo musun erkek çocuk anneyi yaşlandırıyomuş demişti komşum cinsiyeti duyuncaartık erkek çocuklarına çok zorbalık yapılıyor internette algı o yöne kaydı. Kimin neyle sınanıcağı belli olmaz hiç korkmadan konuşuyolar
36+0Maşallahkaç haftalıktın canım
Valla bacım bence bunun en büyük sebebi onların hareketli olmak zorunda olmalarıymış. Bi de ebe demişti onların pelvisi doğurmaya daha elverişliymiş oturma, iş yapma şekillerinden ötürü. Masa başı iş yapmak pelvisimizi bozmuş olabilir birazkızlar bısı sorcam eskıden doğuranlarda ben hep normal dogum duyuyorum. yanı esım de 6 kardes hepsı normal dogum olmus. hıc bırı ters dönmemıs mı yanı ne şans :)
Benim eşimi annesi köyde buğday biçme mevsiminde doğurmuş.kızlar bısı sorcam eskıden doğuranlarda ben hep normal dogum duyuyorum. yanı esım de 6 kardes hepsı normal dogum olmus. hıc bırı ters dönmemıs mı yanı ne şans :)
Benim doktor 34ten sonra işler değişir, o eski rahatlığı unut, bir saat uzandın geçmiyor bir ağrın olursa haberim olsun demişti. Sen de dün çok yoruldun, dinlenince azalıyor mu nasıl ne durumdasın bir tartıp doktoruna danış istersen.Kızlar regl agrisi gibi agrim var kasiklarimda, normal mi 34 haftaligim ağrıyor ya
Tamam öyle yapalım uzandım aslında ama geçmiyor 1.5 saattir yatıyorum duruma göre doktoruma mesaj atayım canım sağolBenim doktor 34ten sonra işler değişir, o eski rahatlığı unut, bir saat uzandın geçmiyor bir ağrın olursa haberim olsun demişti. Sen de dün çok yoruldun, dinlenince azalıyor mu nasıl ne durumdasın bir tartıp doktoruna danış istersen.
Hay senin ağzını öpeyim yaAslında bu kız çocuklarına da baskı uygulanması demek. Onlardan hep uslu, tatlı, akıllı olmasını beklemek de bir baskidir. Çocuk biraz çocukluğunu yaşayacak olsa erkek gibi oluyor ya da oturaklı değil vs. Dünyaya sadece bizim istegimizle gelmiş varlıklardan bu kadar şey beklemek bence çok adaletsiz. Salın ya çocukları diyesim geliyor bazen, her sey büyüklerin bok yemesi.
evet ben de hareketın cok onemlı oldugunu dusunuyorum. bır de doğum sırasında da döndürüyorlardır doktorlar aslnda normali o olduğu için.Valla bacım bence bunun en büyük sebebi onların hareketli olmak zorunda olmalarıymış. Bi de ebe demişti onların pelvisi doğurmaya daha elverişliymiş oturma, iş yapma şekillerinden ötürü. Masa başı iş yapmak pelvisimizi bozmuş olabilir birazhe bi de şu var, şu an bence dönmedi diye 37-38de sezaryene alınan bebekler var ya onların bence büyük bi kısmı doğum sırasında dönebilecek bebekler. Şu an kimse risk almak istemediği için beklemiyor. Doğum sırasında bile bebeği dönmeyen azınlık ise türlü tehlikelere maruz kalıyomuş işte, doğum sırasında anne-bebek ölümleri biraz da bundandır belki.
Valla benim oğlum o kadar kibar tatlı ki erkek diye çok afedersin şımardıkları için oğluma şeyini göster diyip normalleştirdikleri için sonradan baş edemeyince erkek çocuğu zor diyorlar şımarıklık başka bişi terbiyesizlik başka bişi oğlumu gören ne yaptın buna kız gibi derler ama haksızlığa diş çıkarır bi yazı okudum geçen tam da bu konu ile ilgili insanlar tamamıyla bu yazı gibi benceAy bu arada sabah sabah sinirlerimi hoplatan bi durum yaşadım.
Bi insan müsveddesi geldi, ' hayatınız çok değişecek, eve bir canavar gelecek' dedi ben ilk algılayamadım ne canavarı dedim
' ee erkek doğuracaksınya' dedi.
Kimin canavar denilince aklına oğlu gelir ki.
Bir sinirlendim bir sinirlendim. Saydırdım biraz ama. Gerçekten yeter bıktım bu durumdan. Sosyal medyada etrafta her yerde erkek çocuğuna karşı yapılan bu zorbalığa tahammülüm kalmadı. Yok evde beslenmezler yok evde hayvan beslemişim de. Bu nedir ya. Evladın kızı erkeği mi olur? Erkek yapısı gereği hareketli yapacak bişey yok napalım yani yok mu sayalım yok mu edelim. Afedersiniz ama şaka yapacağız diye bokunu çıkarttılar.
Biraz sert bi giriş yaptım ama dayanamadı içimi dökmek istedim.
erken doğum yapanlar bizlere dua etsinler Bizden önce doğuracaklar bizlere doğum anında dua etsinler rabbim hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın aminnnnnnSeni cok iyi anlıyorum ama illa böyle olacak diye bir kaide yok. Devlette de işini severek yapan, işine saygı duyan insanlar var. Böyle düşünerek gitme.
Ben de yatıp kalkıp hepimize dediğin gibi bir doğum için dua ediyorum.
Bide bi zihniyet cinsiyeti sorunca kız dediğinde olsun sağlıklı olsunda yani kız olunca niye kötü bi habermiş gibi karşılık verirler anlamıyorum insanlar çok değişikAslında bu kız çocuklarına da baskı uygulanması demek. Onlardan hep uslu, tatlı, akıllı olmasını beklemek de bir baskidir. Çocuk biraz çocukluğunu yaşayacak olsa erkek gibi oluyor ya da oturaklı değil vs. Dünyaya sadece bizim istegimizle gelmiş varlıklardan bu kadar şey beklemek bence çok adaletsiz. Salın ya çocukları diyesim geliyor bazen, her sey büyüklerin bok yemesi.
Evet sonrasında geçiyormuş, sezeryana hiç takılmıyorum tabii ki bizim için en sağlıklısı ne ise o olsun, ay inşallah katater takılmadan atlatırım bu süreciÖncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah ilerlemez. Ama suçlama kendini, yani belki bu problem çıkmasaydı da sezaryen olabilirdin. Sezaryen olmak da kötü bi şey değil ki e hafta da erken değil 38de her şeyi sorunsuz bi şekilde gelir inşallah.
Doğumdan sonra geçer miymiş peki böbrek büyümesi onu sordun mu? Evet bebeklerimiz iyi olsun istiyoruz ama bu ancak biz iyi olursak mümkün. O yüzden moralini yüksek tut
Cok tesekkurler evet evet cok takmamaya calisiyorum ya yine ne olursa olsun bebisim saglikli ve iyi olsun baska sey istememÖyle düşünme. Benim yirmi bin bebek doğurtmuş 71 yaşındaki doktorum hamilelikte her sey olabilir ve biz bile bazen sebebini bilemeyiz demişti. Şu an vücudumuzda aşırı uç şeyler oluyor, buna vücudun nasıl tepki vereceğini bilemiyorsun. Kendini suçlama.
Keske bebeklerimiz hep kendi seçse geleceği zamanı ama bu maalesef her zaman mümkün değil ve onların ve bizim sağlığımız için bu yola girmek zorunda kalıyoruz. Birbirimize sağlıkla kavuşalım, diğer hiçbir şeyin önemi yok.
Rahatlamaya ve çok fazla stres olmamaya çalış. Moral çok önemli biliyorsun
Çok geçmiş olsun,Canım 16. Haftada ben idrar yaparken ağrı böbrekte ani sızı girmesi sıkıntısı ile doktora gittim idrar yollarım temizdi. Ultrasonda böbreklerde genişleme var dedi. Hamileyken annemde de aynı durum olmuş. O zamandan bu zamana herhangi bir sıkıntı yaşamadım devlete gitmiştim. Doktorda çok normal hamilelikte oluyor yani takibini yapalım dedi. Ve bana hiç sıkıntı çıkarmadı. Annemde de çıkarmamış öyle birşey takma gereği duymamışlar. Korkma yani o genişleme hamilelikte oluyor.
Evet çok doğru. En ufak bir hareketlilikte de kız çocuklarına yüklenmeye başlıyolar. Bilinçli ebeveyn olmak çok zor bir şey ya herkesin üreyebiliyor olması çok korkutucu bence.Aslında bu kız çocuklarına da baskı uygulanması demek. Onlardan hep uslu, tatlı, akıllı olmasını beklemek de bir baskidir. Çocuk biraz çocukluğunu yaşayacak olsa erkek gibi oluyor ya da oturaklı değil vs. Dünyaya sadece bizim istegimizle gelmiş varlıklardan bu kadar şey beklemek bence çok adaletsiz. Salın ya çocukları diyesim geliyor bazen, her sey büyüklerin bok yemesi.
Gülüm aslında çok takılmıyorum ama çevremde o kadar devlet hastanesi ilgili kötü yorum var ki benim düşündüğüm girdiğim an tekme tokat beni dövecekler doguramıyorsub defol diyecekler yani öyle şeyler duydum kiÖzel hastanede yapacaktım doğumumu kendimi maddi olarak ayarlamıştım. Anlaştık görüştüm doktorumu çok sevdim. Hayaller kurdum şunu giyerim bunu yaparım evime yakın falan ne düşünceler. Sonra pat detaylı ultrasonda ufak bir sıkıntımız çıktı. Bana denilen tam teşekküllü iki hastane var özelde doğum yapacağın hastane bunun icin uygun değil söylenen hastaneler devlet . Üzüldüm mü üzüldüm sonra dedim ki kendin mi önemlisin bebeğin mi hatta panik atak oldum hastalandım. Sonra söylenen devlet hastanelerinden birinden randevu aldım gittim. Öyle güzel ilgilendiler öyle güzel davranıyorlar ki evet özel gibi hiçbir zaman randevuma saatinde giremedim. Kapıda beklemek germedi beni. Doktorlar ilgili doğum yapacağım doktorumla enerjim tutttu. Devlet diye Karalar bağlayandım şimdi bebeğim emin ellerde olacak diye rahatım. Maddiyatım var mı var ama Allah işte hayırlısı ne ise ona yönlendiriyor. Doğumun hayırlısı ile en kolay şekilde olsun. Özel devlet olayına takılma gönlün ferah olsun.
İzole olmak değilde enerjiyi yükselten kişilerle görüşmek daha mantıklı. Anlattığımda beni anlayan ya da bana yol gösteren insanlara ihtiyacım olduğu icin genelde onları tutuyorum etrafımda doğumdan sonra yine diğerlerini telafi ederim artık
En sinir olduğum şey bu!!! Bi de instagramdan sürekli erkek çocuk zorbalayan tipleri bana atıyorlar cevap bile vermiyorum!! Yok kızı olmalı insanın bilmemne ay ne saçmalık ya evladın kızı erkeği mi olur, biz sağlıkla bu çocuklara sahip olmak için ne çabalar sarfettik, dr beni cinsiyet söylemek için aramıştı nipt testi yaptırdığımda yemin ederim tek sorum iyi mi sağlıklı mı yoksa kız erkek ne farkeder , çok sinir oluyorum çok.Ay bu arada sabah sabah sinirlerimi hoplatan bi durum yaşadım.
Bi insan müsveddesi geldi, ' hayatınız çok değişecek, eve bir canavar gelecek' dedi ben ilk algılayamadım ne canavarı dedim
' ee erkek doğuracaksınya' dedi.
Kimin canavar denilince aklına oğlu gelir ki.
Bir sinirlendim bir sinirlendim. Saydırdım biraz ama. Gerçekten yeter bıktım bu durumdan. Sosyal medyada etrafta her yerde erkek çocuğuna karşı yapılan bu zorbalığa tahammülüm kalmadı. Yok evde beslenmezler yok evde hayvan beslemişim de. Bu nedir ya. Evladın kızı erkeği mi olur? Erkek yapısı gereği hareketli yapacak bişey yok napalım yani yok mu sayalım yok mu edelim. Afedersiniz ama şaka yapacağız diye bokunu çıkarttılar.
Biraz sert bi giriş yaptım ama dayanamadım içimi dökmek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?