Ben coktan engellemistim yaBunu dersem kavga cikar ama diyecegm
Benim 12. Haftaya kadar olmuştu, 31. Haftaya kadar bayagi rahatmış, geri gelince fark ettim. Bir de şimdi sadece ucunda. Bence emzirmeye hazırlanıyor vücut.Göğüs ağrım sanırım baştan beri vardı benim de ama uçlarındaki hassasiyet aşırı derecede arttı son bir iki haftada. Bi de kabuklanma vardı bende geçen krem sürerken birindeki kabuk düştü. Hassasiyet hala aynı ama.
Vala ya daha önceleri kız çocuklarına zorbalık vardı şimdi erkek çocuklarına. Ama erkek çocuklarına yapılan zorbalık artık zirveye çıktı çok daha ağır olmaya başladı.Erkek çocuk zorbalamaktan yılmadı bu insanlar ya. Napalım kardeş diri diri toprağa mı gömelim erkek diye tövbe estağfurullah sjdkfkkf
Aynı şeyleri duyuyorum yani erkek kız ne farkeder. Ayrıca sanane yani benim çocuğum bakacak olan benim çekecek olan benim. Her bebek kendine göre iyidir hoştur yaramazdır veya değildir. İsmini ne koyacaksın ay çok ağır önüne bişey getir bari şöyle yap bari bunu yap bari. Bi de çoğu arkadaşımın her doğumunda yanında oldum şimdi bana moral vermeleri gerekirken. Daha iyi günlerin demezler mi duyacağımı hiç düşünmezdim. Ordan burdan okuyordum derdim yani yok Ya benim çevrem yapmaz. Uyu uyu şimdi hiç uyuyamayacaksın. AyAy bu arada sabah sabah sinirlerimi hoplatan bi durum yaşadım.
Bi insan müsveddesi geldi, ' hayatınız çok değişecek, eve bir canavar gelecek' dedi ben ilk algılayamadım ne canavarı dedim
' ee erkek doğuracaksınya' dedi.
Kimin canavar denilince aklına oğlu gelir ki.
Bir sinirlendim bir sinirlendim. Saydırdım biraz ama. Gerçekten yeter bıktım bu durumdan. Sosyal medyada etrafta her yerde erkek çocuğuna karşı yapılan bu zorbalığa tahammülüm kalmadı. Yok evde beslenmezler yok evde hayvan beslemişim de. Bu nedir ya. Evladın kızı erkeği mi olur? Erkek yapısı gereği hareketli yapacak bişey yok napalım yani yok mu sayalım yok mu edelim. Afedersiniz ama şaka yapacağız diye bokunu çıkarttılar.
Biraz sert bi giriş yaptım ama dayanamadım içimi dökmek istedim.
Bana da biri şey demişti “olsun o da insan” sjdkjdkf sağ olsunlar ya… insanlar artık böyle eğleniyolar amaan inan mevzu senle ya da benle ilgili değil kendi karınlarının kurduVala ya daha önceleri kız çocuklarına zorbalık vardı şimdi erkek çocuklarına. Ama erkek çocuklarına yapılan zorbalık artık zirveye çıktı çok daha ağır olmaya başladı.
Canavar, köpek, hayvan herşeyi diyorlar demedikleri bişey kalmadı.
Erkek olduğunu öğrendiğimizden beri aynı tepkilerle karşılaşıyorum, yaa tüh diyen mi ararsın yazık diyen mi. Hepsini geçiştirdim takmadım çünkü cinsiyet ayrımım yoktu bi de evlat, can ya can nasıl ayırt edebilirim ki. Ama bu canavar kelimesi artık tahammülümü tüketti
Bende de idrar yolu enfeksiyonu çıktı tek kullanımlık şase ve fitil verdi Dr kullanıyorum kuzumAlirimda sorayim dedim bisi olur mu diye simdi son haftalarimdayim ya :/
Sanırım hep aynı şeyler. Şu gebelerin moralini bozmamaya bi öğrenemediler hep olumsuz konuşacaklar, hep korkutmaya çalışacaklar sanırım zevk alıyorlar bu durumdan. En iyisi görüşmemek ama tamamen de izole olamıyoruz ki. Bi mağaraya gidip hamileliği orada geçirip doğurup mu gelsek anlamadım kiAynı şeyleri duyuyorum yani erkek kız ne farkeder. Ayrıca sanane yani benim çocuğum bakacak olan benim çekecek olan benim. Her bebek kendine göre iyidir hoştur yaramazdır veya değildir. İsmini ne koyacaksın ay çok ağır önüne bişey getir bari şöyle yap bari bunu yap bari. Bi de çoğu arkadaşımın her doğumunda yanında oldum şimdi bana moral vermeleri gerekirken. Daha iyi günlerin demezler mi duyacağımı hiç düşünmezdim. Ordan burdan okuyordum derdim yani yok Ya benim çevrem yapmaz. Uyu uyu şimdi hiç uyuyamayacaksın. Ayyani zaten burun tıkanıklığı Falan karnım ağzımda yarılacak gibiyim uyuyamıyorum bi de moralimi hepten bozuyorlar. Kimseyle görüşmeme kararı aldım enerjimi düşüren kimseyi istemiyorum valla ay içim şişmiş benimde
Evet, bunu ben çok görüyorum sosyal medyada. Burada pek öyle şey yok allahtan, erkek çocuk böyle kız çocuk öyle duymadım hiç.Ay bu arada sabah sabah sinirlerimi hoplatan bi durum yaşadım.
Bi insan müsveddesi geldi, ' hayatınız çok değişecek, eve bir canavar gelecek' dedi ben ilk algılayamadım ne canavarı dedim
Bir sinirlendim bir sinirlendim. Saydırdım biraz ama. Gerçekten yeter bıktım bu durumdan. Sosyal medyada etrafta her yerde erkek çocuğuna karşı yapılan bu zorbalığa tahammülüm kalmadı. Yok evde beslenmezler yok evde hayvan beslemişim de. Bu nedir ya. Evladın kızı erkeği mi olur? Erkek yapısı gereği hareketli yapacak bişey yok napalım yani yok mu sayalım yok mu edelim. Afedersiniz ama şaka yapacağız diye bokunu çıkarttılar.
Yok artık. İçimden sağlam bi küfür savurdum, burdan söylemeyeyim şimdiBana da biri şey demişti “olsun o da insan” sjdkjdkf sağ olsunlar ya… insanlar artık böyle eğleniyolar amaan inan mevzu senle ya da benle ilgili değil kendi karınlarının kurdu
Evet aaa biliyo musun erkek çocuk anneyi yaşlandırıyomuş demişti komşum cinsiyeti duyuncaAy bu arada sabah sabah sinirlerimi hoplatan bi durum yaşadım.
Ve şükür ki bizim Nisan grubunda da böyle bişey yok ki içimi rahatça dikebiliyorum sjsjsjEvet, bunu ben çok görüyorum sosyal medyada. Burada pek öyle şey yok allahtan, erkek çocuk böyle kız çocuk öyle duymadım hiç.
Bir de bu şekilde insanlar her türlü şımarıklığı erkek olmayla bağdaştırıyor. Çocuk saldım çayıra hesabı kontrolü kaybetmiş, çünkü çocuk yani sınırları zorluyor doğası gereği ama komik ve normal. Neden? "Erkek çocuk hehe". Sabır.
Ben de hamile olduğumu bas dönemleri ve yerimden kalkarken göz kararmasiyla fark ettimBen mutfak dolabı siliyordm hamile kaldığımı bilmeden önce, tansiyonum dusuyo basim dönüyo durmadan, ulan ben böyle olmam aç miyim acaba diyip durmadan oturup dinlenip dinlenip mutfak dolaplarını silmeye devam ediyordm meğersem hamileymisim
Yok vala sınır tanımıyorlar, napacakmışıx peki geri mi iade edecek mişiz sjsjsjEvet aaa biliyo musun erkek çocuk anneyi yaşlandırıyomuş demişti komşum cinsiyeti duyuncaartık erkek çocuklarına çok zorbalık yapılıyor internette algı o yöne kaydı. Kimin neyle sınanıcağı belli olmaz hiç korkmadan konuşuyolar
ya benim de oğlum olacak ve ben sadece gülüp geçiyorum böyle şeylere, hiç sinirim zıplamıyor. kimin nasıl bir niyetle söylediğini anne hisleriyle algılayıp bozuluyoruz bence bozulduğumuz zamanlarda belki sana da öyle olmuştur. neticede erkek kız fark etmez, ikisi de çocuk tabiatı neyse onu yapacak, oğluma canavar demişler hayvan demişler hiç umrumda olmaz en kötü size ne siz mi bakıyorsunuz diyip geçerim. bu yaşa gelmişim dış kapının mandalı bile olmayan şahısların ağzındaki lafa canımı sıkamam.Ve şükür ki bizim Nisan grubunda da böyle bişey yok ki içimi rahatça dikebiliyorum sjsjsj
Ama bıktım artık bunu duymaktan. Dert olmuş millete. Ya bi kere de güzel bişey söyleyin. Heycanımıza ortak olun ama yok illa içine edecekler.
Sosyal medyada Espiri yapacağız, takipçi kasacağız diye hakaret boyutunu iyice aştılar. İşin kötüsü çevremizde böyle. Yıldum yıldum
Özel hastanede yapacaktım doğumumu kendimi maddi olarak ayarlamıştım. Anlaştık görüştüm doktorumu çok sevdim. Hayaller kurdum şunu giyerim bunu yaparım evime yakın falan ne düşünceler. Sonra pat detaylı ultrasonda ufak bir sıkıntımız çıktı. Bana denilen tam teşekküllü iki hastane var özelde doğum yapacağın hastane bunun icin uygun değil söylenen hastaneler devlet . Üzüldüm mü üzüldüm sonra dedim ki kendin mi önemlisin bebeğin mi hatta panik atak oldum hastalandım. Sonra söylenen devlet hastanelerinden birinden randevu aldım gittim. Öyle güzel ilgilendiler öyle güzel davranıyorlar ki evet özel gibi hiçbir zaman randevuma saatinde giremedim. Kapıda beklemek germedi beni. Doktorlar ilgili doğum yapacağım doktorumla enerjim tutttu. Devlet diye Karalar bağlayandım şimdi bebeğim emin ellerde olacak diye rahatım. Maddiyatım var mı var ama Allah işte hayırlısı ne ise ona yönlendiriyor. Doğumun hayırlısı ile en kolay şekilde olsun. Özel devlet olayına takılma gönlün ferah olsun.günaydın hanımlar bu devlet hastanesi olayına çok üzüldümmodum sıfıra indi ben devlete hem özele gidiyorum ama doğum devlet sanırım çünkü özelde fiyat yüksek geldi bize 18/21arası ek şeylerde olur bu fiyat yükselir ben çocuğuma daha bişi almadım bi çocuklarım para biriktirmiş bişiler aldı ama ben hiç bişi alamadım onu nu alayım özelde mi doğurayım ortada kalınca devlete biraz yanaştım bu sabah yazılanı okuyunca moralim sıfırlara indi rabbim öyle bi sancı versin ki dogumhane girdiğim an çatala çıkar çıkmaz doğurayım. Kimsenin kötü hareketine maruz kalmayayım iyiler deng gelsin ekonomi bizi psikilojik olarak bitirdi
İzole olmak değilde enerjiyi yükselten kişilerle görüşmek daha mantıklı. Anlattığımda beni anlayan ya da bana yol gösteren insanlara ihtiyacım olduğu icin genelde onları tutuyorum etrafımda doğumdan sonra yine diğerlerini telafi ederim artıkSanırım hep aynı şeyler. Şu gebelerin moralini bozmamaya bi öğrenemediler hep olumsuz konuşacaklar, hep korkutmaya çalışacaklar sanırım zevk alıyorlar bu durumdan. En iyisi görüşmemek ama tamamen de izole olamıyoruz ki. Bi mağaraya gidip hamileliği orada geçirip doğurup mu gelsek anlamadım ki
Bu zamana kadar bende öyleydim. Evladın kızı erkeği olmaz hepsi canımız diyordım ama bugünkü durum çileden çıkarttı erdi beni.ya benim de oğlum olacak ve ben sadece gülüp geçiyorum böyle şeylere, hiç sinirim zıplamıyor. kimin nasıl bir niyetle söylediğini anne hisleriyle algılayıp bozuluyoruz bence bozulduğumuz zamanlarda belki sana da öyle olmuştur. neticede erkek kız fark etmez, ikisi de çocuk tabiatı neyse onu yapacak, oğluma canavar demişler hayvan demişler hiç umrumda olmaz en kötü size ne siz mi bakıyorsunuz diyip geçerim. bu yaşa gelmişim dış kapının mandalı bile olmayan şahısların ağzındaki lafa canımı sıkamam.
MaşallahEvet kızçeler görüş günü açıklığım devam ediyor ama gram sancım yokoğluşum 3kg 48 cm olmuş suyun gelirse bekleme dedi sancıların sıklaşırsa 2-3 dk bir gelirse gel dedi haftaya pzt gel dedi bizde durumlar bu doğurma işi yattı bizim
Güzel kızlar nasılsınız, bebişleriniz iyidir inşallah görecek misiniz bugün? Bize de haber edin
@tospalak @Minikmucizem9494difembahyaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?