Yok canım diğer ölçümleri bir hafta önde hatta sadece karın 2 hafta geride2 hafta geride derken klosuna göre değil, diğer ölçümlere göre söylüyor muhtwmelen canım. Benim benişin kilosu da haftasıyla uyumluydu ama 1 haftacık gerde
Hem de gebeliğin başından beri. Tek başıma dışarı çıkmaya korkuyorum bu yüzden aniden gözüm kararıyor elim ayağım titriyor açlık şekerim de hep düşük canlı bomba gibiyim eşime diyorum ki ben tek başıma çıkmak istesem bile sen beni sakin yalnız gönderme bi yeretansiyon düşüklüğü yaşayan var mı kızlar
Baştan öyle değildi de oyuzden böyle endişelendim bi anda 2 hafta geriye düştü büyük ihtimalle dediğin gibi genetik canımKilosuna göre denmiyor kuzum o genel ortalama ölçüme bakıyorlar aslında ölçümlerde kiloya odaklanmak yanlış. Beyin ve karın ölçümleri daha önemli oda 2 hafta falan normal kabule ediliyor. Ama maalesef bizler kiloya odaklanıyoruz. Ayrıca bebeğin gelişimi devam ediyorsa, gerilik her geçen gün artmıyorsa bu genelde genetik olarak öyle olduğu için oluyor yani baştan beri öyledir muhtemelen sonuçta her çocuk standart 3,5-4 kilo doğmuyor.
Öyle yazıyor cihazda ne bilim ya insanın psikolojisini bozuyorlar bi ego bide nasıl özel hastaneyse33 haftalik erkek benim 2150 gr, nerden 33 haftayla uyumluymus kilosu atmasın, insan evladı var içimizde hipopotam değil
Evet ya ben de buna şaşırdım herşey haftasıyla uyumlu hatta ileride ama karın çevresi 2 hafta geri gösteriyor e kilosuda normal gelıyo bana anlamadımIki hafta geri mi, yok artik
Sen yanlış ne yapmış olabilirsin güzelim, daha neler. Mesajı gördüm önce bulaşıkları toplayım derken geride kaldı şimdi aklıma gelince döndüm yazıyım dedim. Kızlar yazmış zaten, hamilelikte her şey olabiliyor, senin yaptığın bir yanlış yok. 36dan sonra bebek daha fazla gelişmiyor artık anne karnında, sadece palazlanıyor güçleniyor kilo falan alıyor. Doktor tee 38de alırız demiş ki zaten sezaryen öneren bütün doktorlar için güvenli buldukları bir hafta, erken falan olmayacak yani içini ferahlat. Umarım katatere falan gerek kalmaz, canını hiç sıkma, ufak bir sorun çıktı ama takipteyiz büyümeyecek diye düşün. çok geçmiş olsunHepimize iyi haftalaaar
Cumartesi nispeten gergin bir olay yaşadım anlatmak isterim..
Kontrolüm vardı, Ultrason vs her şey çok iyi, gittiğimde 32+3 ben 2 kilo olmuştur diyodum 1.900 ama doktor hayır çok iyi vs dedi (ben de minyonum) , işte ben normal doğum istiyorum pozisyonu çok iyi biz sonuna kdr bekleriz bu bebişi falan diyoruz, neyse burda da konuşmuştuk eminim sağ kaburga tarafında baskı ağrı vs. Son anda doktora dedim ya bu sağ tarafımda bacağı mı var poposu mu var çok baskı oluyor bazen -dayanılmayacak gibi değil ama- merak işte, o da ultrasonla sağ böbreğime baktı ve genişleme var dedi. Bu zamana kadar bebişe o kadar odaklıydım ki kendimle alakalı bir sorun olacağı hiç aklıma gelmedi acil batım ultrasona yönlendirdi hemen indim ultrasona çekildi ve 2. derece büyüme çıktı. 1 hafta sonra tekrar gidicem eğer 3. dereceye ilerlemişse katater takılacak, 38. haftada da bebeği alırız dedi, çok üzüldüm. Yani ben yanlış bir şey mi yaptım az su mu içtim gerçi ultrasonu çeken doktor çok normal gebelikte vs dedi ama kafamda deli sorular. bir de benim yüzümden bebişim erken mi gelecek yani şimdi, neyse ki doktora dedim 38. hafta tam bayram haftası benim bayramda burda mısınız, o da buradayım sorun yok dedi.. Neyse içimi bi dökeyim dedim sevgiler
Valla benim bu ara heppp taş gibi oluyor. Henüz doğurmadım. Ara da sancı da girmeye başladı. Hafif belimden kasıklarımdan. Ama sürekli olmuyo. Önemsemedim.Kızlar sabah kalktığımdan beri karnım taş gibi. Normalde bu bana kendimi çok yorunca olur ve gece yatmadan önce fark ederim. Dinlenince de gecer. Sabah kalktım böyle. Ve ayaktayken wuuwuwwu yapıyor arada sızlar gibi, ağrı değil. Bebekte hareket normal. Kahvalti yaptım, Allah bereket versin aney dercesine normal hareketlerini yaptı.
Ben ağrım yok. Tansiyonumu olctum, hafif yüksek çıktı. 138/71
Napayim? Biraz dinlenip gozlemleyip doktorumu arayayım diyorum ama bende de mal bi huy var, doktora gidince daha doktor görmeden iyi olurum, bi de "buna mı geldin" derse takarım milleti boşuna yordum diye. Evet biliyorum işi o, evet emin olmam lazım bosuna gitmek daha iyidir, orasını biliyom ama dedim ya mal huy.
Dogurmuyosun demeniz lazım şu an. Eşim Türkiye'de ve yarın gelecek. Bugün olmaz
3 gun once benimde karnim kaskatiydiiii. DoğurmuyorsunAlıntı yapmakla uğraşamicam simdi direkt hepinize söylüyorum GÜLDÜRMEYİN LAN ZATEN DERDIM BINDI IKI OLDU.
Elinde ayağında şişlik var mı? Tarif ettiğin şey o anlatılan doğum sancısına benzemiyo bence. O olması için sertliğin ara ara geçip tekrar gelmesi lazım biliyosun. Büyük ihtimal bebeğin pozisyonuyla alakalı. Takıl bakalım birkaç saat kendini rahatlatacak şeyler yap. Geçmezse de git doktora bi kere de bunun için mi geldin desinler amaan.Kızlar sabah kalktığımdan beri karnım taş gibi. Normalde bu bana kendimi çok yorunca olur ve gece yatmadan önce fark ederim. Dinlenince de gecer. Sabah kalktım böyle. Ve ayaktayken wuuwuwwu yapıyor arada sızlar gibi, ağrı değil. Bebekte hareket normal. Kahvalti yaptım, Allah bereket versin aney dercesine normal hareketlerini yaptı.
Napayim? Biraz dinlenip gozlemleyip doktorumu arayayım diyorum ama bende de mal bi huy var, doktora gidince daha doktor görmeden iyi olurum, bi de "buna mı geldin" derse takarım milleti boşuna yordum diye. Evet biliyorum işi o, evet emin olmam lazım bosuna gitmek daha iyidir, orasını biliyom ama dedim ya mal huy.
Amin canım inşallahGülüm aslında çok takılmıyorum ama çevremde o kadar devlet hastanesi ilgili kötü yorum var ki benim düşündüğüm girdiğim an tekme tokat beni dövecekler doguramıyorsub defol diyecekler yani öyle şeyler duydum kiama bende devlette iyi doktor bulana kadar çok doktor değiştirdim şimdiki iyi artık ebelerle görüştüm ebenin dediği önemli olan tabi doktor ama onlar son dk işin içinde biz varsak rahat ol dedi rahatlattı bemi inşallah iyi ebelere deng geliriz kızlar hepimiz
Preeklampsi 14/9 oluyor sinirdasin şuan tansiyonunu toplamaya çalış dinlen bence, yarım saatte bir ölç tansiyonunu her iki koldan, yüksek olan kol esas alacağın tansiyon. Geçmiş olsun canım bisey olmaz inşallah bekle biraz dahaValla benim bu ara heppp taş gibi oluyor. Henüz doğurmadım. Ara da sancı da girmeye başladı. Hafif belimden kasıklarımdan. Ama sürekli olmuyo. Önemsemedim.
Fakat tansiyonunu takip et. Dinlenikken ölç bir de. Doktoruna danışabilirsin için daha rahat eder böylece.
Bir tane de bizim evde var bundan kv kendisinin kızı da hamile üvey görümcem yani erkek istiyordu kızının ikinci evliliği bu bir kızı var 12 yaşında bu bebeğinin cinsiyeti de kızmış biraz üzüldü bir de oğlum olsaydı keşke diye dedim evlat evlattır kız çocukları erkek çocuklarına göre daha tatlı oluyor daha cilveli oluyor yapı gereği kendini üzme bebeğin de üzülür üzülmesin diye teselli verdim. Ordan kv diyor kız çocukları daha tatlı kızım boşver anneye daha yardımcı oluyorlar keşke ezginin de ilki kız olsaydı dedi benim için.En sinir olduğum şey bu!!! Bi de instagramdan sürekli erkek çocuk zorbalayan tipleri bana atıyorlar cevap bile vermiyorum!! Yok kızı olmalı insanın bilmemne ay ne saçmalık ya evladın kızı erkeği mi olur, biz sağlıkla bu çocuklara sahip olmak için ne çabalar sarfettik, dr beni cinsiyet söylemek için aramıştı nipt testi yaptırdığımda yemin ederim tek sorum iyi mi sağlıklı mı yoksa kız erkek ne farkeder , çok sinir oluyorum çok.
Aynen tam ideal boyutunda doğur da kurtul jdkdkBaşlayacağım canım hareket yapıyordum ama bu hafta yapmadım sadece. açıklığım artmasin olası bir durum olursa diye artık doğum olsa da sorun olmaz dedi
Cahil cahil konuşmaBunun bilimsel açıklama olduğundan şeyin haberi var mı, bilimin?
Benim de böyle, bugün doktora soracam ama sanırım normal ya bebekler büyüdü ya kasılmadan hariç dayanıyorlar da ondan ağrıyor gibi geliyor banaKızlar sabah kalktığımdan beri karnım taş gibi. Normalde bu bana kendimi çok yorunca olur ve gece yatmadan önce fark ederim. Dinlenince de gecer. Sabah kalktım böyle. Ve ayaktayken wuuwuwwu yapıyor arada sızlar gibi, ağrı değil. Bebekte hareket normal. Kahvalti yaptım, Allah bereket versin aney dercesine normal hareketlerini yaptı.
Bana yazar misin ne dedi doktor?Benim de böyle, bugün doktora soracam ama sanırım normal ya bebekler büyüdü ya kasılmadan hariç dayanıyorlar da ondan ağrıyor gibi geliyor bana
3.kızına hamile olan benBide bi zihniyet cinsiyeti sorunca kız dediğinde olsun sağlıklı olsunda yani kız olunca niye kötü bi habermiş gibi karşılık verirler anlamıyorum insanlar çok değişik
Ayagimda birkaç gündür hafif bir domuşukluk var ama ödem mi yoksa aldığım kilodan mi ayırt edemiyorumElinde ayağında şişlik var mı? Tarif ettiğin şey o anlatılan doğum sancısına benzemiyo bence. O olması için sertliğin ara ara geçip tekrar gelmesi lazım biliyosun. Büyük ihtimal bebeğin pozisyonuyla alakalı. Takıl bakalım birkaç saat kendini rahatlatacak şeyler yap. Geçmezse de git doktora bi kere de bunun için mi geldin desinler amaan.
Yazarım, evdeysen yatacaksın otururken daha çok ağrıyor evetBana yazar misin ne dedi doktor?
Bi de nasil hareket edicez boyle ki yani şu an oturmak bile zor geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?