- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Ya onu niye öyle dedi acaba çok enteresan.O kadar çok merak ediyorum ki bütün gün aşırı işsizlikten bunu çözmek için düşünüyorumbi de acildeki doktor beni korkutmuştu yan durmasını sezaryen için bile istemeyiz allah korusun falan demişti tuhaf bi kadındı o günden beri korkulu rüyam
SksksksjsjjssjBen yürüyemiyorum 10.dk da karnım taş gibi oluyo sürünerek dönmek zorunda kalıyorum hiç öyle düşünme gayette doğurucaz hareketsiz olduğum için assssla doğuramıcağımı düşünmüyorum sütlaç gibi bi kafaya sahibim
Ya bebeği görmeden el yordamıyla çevirmek zorunda kalıyorlar, daha çok doku hasarı olma ihtimali oluyor ne bileyim kordona dolanabiliyor içeride bir şeylerin ters gitme ihtimali artıyor öyle olunca diye düşünüyorum. Kestikleri yer de daha genişliyor muhtemelen, beş dikiş atıcaklarsa belki sekiz dikiş atmak zorunda kalıyorlardır. Ha her şey yoluna giriyor mu yine giriyor, orda ufak ihtimalle yaşanabilecek sorunu da yansıtma bir zahmet anne adayına yani ama NERDEEE.Ya onu niye öyle dedi acaba çok enteresan.
Ben çözemedim valla.
Egzersiz yapmak gerçekten önemli ya ben egzersiz yapmadığım gün şişiyorum bunu fark ediyorum ayaklarım falan şişiyor yani. Ben normal çok istiyorum ama olmazsa da olmaz yani en azından elimden geleni yaptım diyebileceğimEgzersiz vajinal veya sezaryen doğumdan bağımsız olarak yapın deniyor, yani doğum başlamayacaksa isterseniz yüz kere hoplamalı zıplamalı egzersiz yapın yine başlamaz diyorlar. Ben yürüyebildiğim müddetçe yürüyeceğim mesela, durduğum yerde yaptığım egzersiz bana zulüm geliyor ama yürümeyi seviyorum ağrım sızım olsa da yürürüm. Evde koltukta bağdaş kurarak ve sırtınıza çift yastık destek alarak oturun, geriye kaykılmak veya ayakları uzatarak oturmak doğru değilmiş ağrı sızı nedeniyle oturur/yatay pozisyonda değilsek. Bol squat yap masaya tutunarak dedi bana ebe, ben de hee heee dedim misal hiç uğraşamam, zaten günde bin kere kediye köpeğe eğilip kalkıyorum, yeter bir zahmet. Vajinal doğurucam iddiam yok zaten ama sezaryen de olsan bu hareketlilik çok önemli, oradaki dokulara kan akışının stabil olması lazım kendini çürütme hızlı toparlanmak istiyosan dediydi kadın. Valla o gün bu gündür yollardayım, arada kuytuda bi yerde götümü avuçlamak zorunda da kalsam yürüyom dkfkkd.
Yaa o zaman bende yavaştan başlayayım normalde de spor yapan biri değilim o yüzden acayip hamımdır. Ufak ufak kendimi alıştırmalı ki normal doğum da oram buram yırtılmasınBen bugün simge dumanın canlı derslerine başladım. Öncesinde de youtubedaki videolarından yapıyodum. Bebeğim baş aşağı olduğu için doktora da sordum bi sakıncası olur mu diye olmaz dedi. Bugün de tek başıma yapsam korkacağım bazı hareketler yaptık karnım sıkıştı acıdı ama normal dedi hoca ben de devam ettim
Götüm tekne gibi olmasaydı çekerdim ama.deneyecegim çok hojjjEvet hanımlar instagram çda gördüğümü denedim çok hoş oldi sizde deneyin yan tarafınıza flash açın karanlıklta yandan çekin göbüşleri
Kız hareket işte hareket etmiyorum diyemezsinSksksksjsjjssj
Ben 30. Haftaya kadar hamile gibi davranmıyordum 4. Kattayım cama çıkıp siliyordum, hunharca temizlik yapıyordum haftasonları. 30. Haftadan sonra koalaya döndüm sürekli yuvarlanıyorumiştede ya bacağımı masaya atıyorum ya masada sağa doğru kafamı koyup yatıyorum ya sola şekilden şekile giriyorum acayip bi evrime uğradım
Ya önceki aylarda hiç egzersiz yapmadan normal doğuranlar var fırt diye. Şimdi herkes sadece egzersiz yapanlar iyi doğuracak diye düşünüp strese de girmesin. Ama evet egzersiz önemli. Fırsat buldukça hareket önemli.Egzersiz yapmak gerçekten önemli ya ben egzersiz yapmadığım gün şişiyorum bunu fark ediyorum ayaklarım falan şişiyor yani. Ben normal çok istiyorum ama olmazsa da olmaz yani en azından elimden geleni yaptım diyebileceğim
Ben yürümeyi de sevmiyorum sporu da sevmiyorumEgzersiz vajinal veya sezaryen doğumdan bağımsız olarak yapın deniyor, yani doğum başlamayacaksa isterseniz yüz kere hoplamalı zıplamalı egzersiz yapın yine başlamaz diyorlar. Ben yürüyebildiğim müddetçe yürüyeceğim mesela, durduğum yerde yaptığım egzersiz bana zulüm geliyor ama yürümeyi seviyorum ağrım sızım olsa da yürürüm. Evde koltukta bağdaş kurarak ve sırtınıza çift yastık destek alarak oturun, geriye kaykılmak veya ayakları uzatarak oturmak doğru değilmiş ağrı sızı nedeniyle oturur/yatay pozisyonda değilsek. Bol squat yap masaya tutunarak dedi bana ebe, ben de hee heee dedim misal hiç uğraşamam, zaten günde bin kere kediye köpeğe eğilip kalkıyorum, yeter bir zahmet. Vajinal doğurucam iddiam yok zaten ama sezaryen de olsan bu hareketlilik çok önemli, oradaki dokulara kan akışının stabil olması lazım kendini çürütme hızlı toparlanmak istiyosan dediydi kadın. Valla o gün bu gündür yollardayım, arada kuytuda bi yerde götümü avuçlamak zorunda da kalsam yürüyom dkfkkd.
Ben şeyi kabullendim artık. Normal olursa mutlaka kesilecekmişim gbi düşünüyorum. Kendimi buna hazırladım. Ama kesilmezsem de tabiki çoğzel olur.Yaa o zaman bende yavaştan başlayayım normalde de spor yapan biri değilim o yüzden acayip hamımdır. Ufak ufak kendimi alıştırmalı ki normal doğum da oram buram yırtılmasın
Söylediği günden beri onu düşünüyorum normal psikolojide olsam neyse ister istemez aklıma geliyo yan mı hala acaba diye. Neyse artık ultrasonda görücem haftaya nasıl durduğunuYa bebeği görmeden el yordamıyla çevirmek zorunda kalıyorlar, daha çok doku hasarı olma ihtimali oluyor ne bileyim kordona dolanabiliyor içeride bir şeylerin ters gitme ihtimali artıyor öyle olunca diye düşünüyorum. Kestikleri yer de daha genişliyor muhtemelen, beş dikiş atıcaklarsa belki sekiz dikiş atmak zorunda kalıyorlardır. Ha her şey yoluna giriyor mu yine giriyor, orda ufak ihtimalle yaşanabilecek sorunu da yansıtma bir zahmet anne adayına yani ama NERDEEE.
Bence egzersiz doğumdan çok doğum sonrası toparlanma hızını arttırdığı için önemli ya. Yoksa doğumun kolaylığı zorluğu büyük oranda çatı ve bebeğin pozisyonu/kordon boyu vs gibi şeylerle ilgiliYa önceki aylarda hiç egzersiz yapmadan normal doğuranlar var fırt diye. Şimdi herkes sadece egzersiz yapanlar iyi doğuracak diye düşünüp strese de girmesin. Ama evet egzersiz önemli. Fırsat buldukça hareket önemli.
Dene kız anısı kalsınGötüm tekne gibi olmasaydı çekerdim ama.deneyecegim çok hojjj
Instagram da o kadar çok egzersiz vurgusu yapılıyor ki, ister istemez düşünmeye başladım böyle giderse vajinal doğuramayacağım diyeYa önceki aylarda hiç egzersiz yapmadan normal doğuranlar var fırt diye. Şimdi herkes sadece egzersiz yapanlar iyi doğuracak diye düşünüp strese de girmesin. Ama evet egzersiz önemli. Fırsat buldukça hareket önemli.
Kız 9 ay yatıp gidip çatala yatıp fırt diye doğuranlar bile var yapıyla alakalı birde bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor zaten egzersiz yeterli değil normal doğum için sadece çabalıyoz işte öyleYa önceki aylarda hiç egzersiz yapmadan normal doğuranlar var fırt diye. Şimdi herkes sadece egzersiz yapanlar iyi doğuracak diye düşünüp strese de girmesin. Ama evet egzersiz önemli. Fırsat buldukça hareket önemli.
Ya işte bundan bahsediyorum. Yok öyle bişe.Instagram da o kadar çok egzersiz vurgusu yapılıyor ki, ister istemez düşünmeye başladım böyle giderse vajinal doğuramayacağım diye
Evet tabi canım, bu kadar egzersiz yaptım boşuna falan diye de düşünmeyin asla. Ne pilates hocaları yılların yogacıları vajinal doğuramıyor, hiçbir şey yapmayan yiyip içip yatan bir güç geliyor doğuruveriyor çok gördüm dedi ebe bana. O yüzden bunları yapıyoruz ve böyle olacak diye şartlanmayın, ben şimdi egzersiz yapıyorum kan dolaşımım hızlansın hücrelerim yenilensin sağlıklı olayım, doğumdan sonra da hızlıca toparlayayım diye düşünerek beklentisiz yapmak daha iyi bence.Egzersiz yapmak gerçekten önemli ya ben egzersiz yapmadığım gün şişiyorum bunu fark ediyorum ayaklarım falan şişiyor yani. Ben normal çok istiyorum ama olmazsa da olmaz yani en azından elimden geleni yaptım diyebileceğim
Bende aynı sezeryan beni acayip korkutuyor, bende kendimi vajinal da kesiğe alıştırmaya çalışıyorum.Ben şeyi kabullendim artık. Normal olursa mutlaka kesilecekmişim gbi düşünüyorum. Kendimi buna hazırladım. Ama kesilmezsem de tabiki çoğzel olur.
Vallahi ben pelvik tabanımı güçlendirmek adına yapıyorum birde yürüyüş yapmayı sevmiyorum tek olunca bayilazak gibi oluyorum o yüzden egzersize yükleniyorum psikolojik olarak çok iyi hissettiriyor bana aa ben o kadar egzersiz yaptım normal doğuramadim hiç uğraşma diyeni de duydum egzersiz yaptım da böyle rahat bir doğum oldu diyeni de ama bence hiiiccc alakası yok kendini iyi hisseden yapsın. Çocuk her türlü çıkacak canınızı sıkmayınEvet tabi canım, bu kadar egzersiz yaptım boşuna falan diye de düşünmeyin asla. Ne pilates hocaları yılların yogacıları vajinal doğuramıyor, hiçbir şey yapmayan yiyip içip yatan bir güç geliyor doğuruveriyor çok gördüm dedi ebe bana. O yüzden bunları yapıyoruz ve böyle olacak diye şartlanmayın, ben şimdi egzersiz yapıyorum kan dolaşımım hızlansın hücrelerim yenilensin sağlıklı olayım, doğumdan sonra da hızlıca toparlayayım diye düşünerek beklentisiz yapmak daha iyi bence.
Yansa da yan yavrum, ona kafanı takma daha vakit var. En kötü bir uzmandan destek alırsın bebek dönsün diye, elinden geleni yaparsın ondan sonrası artık senin kontrolün dışında. Hiçbir şey olmaz, bebek de sen de sağlıklı olun da varsın bir ihtimal daha zor bir doğum olsun napalım. Sonuca odaklanıcaz neticedeSöylediği günden beri onu düşünüyorum normal psikolojide olsam neyse ister istemez aklıma geliyo yan mı hala acaba diye. Neyse artık ultrasonda görücem haftaya nasıl durduğunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?