2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ya onu niye öyle dedi acaba çok enteresan.
Ben çözemedim valla.

Sksksksjsjjssj
Ben 30. Haftaya kadar hamile gibi davranmıyordum 4. Kattayım cama çıkıp siliyordum, hunharca temizlik yapıyordum haftasonları. 30. Haftadan sonra koalaya döndüm sürekli yuvarlanıyorum iştede ya bacağımı masaya atıyorum ya masada sağa doğru kafamı koyup yatıyorum ya sola şekilden şekile giriyorum acayip bi evrime uğradım

Ya onu niye öyle dedi acaba çok enteresan.
Ben çözemedim valla.
Ya bebeği görmeden el yordamıyla çevirmek zorunda kalıyorlar, daha çok doku hasarı olma ihtimali oluyor ne bileyim kordona dolanabiliyor içeride bir şeylerin ters gitme ihtimali artıyor öyle olunca diye düşünüyorum. Kestikleri yer de daha genişliyor muhtemelen, beş dikiş atıcaklarsa belki sekiz dikiş atmak zorunda kalıyorlardır. Ha her şey yoluna giriyor mu yine giriyor, orda ufak ihtimalle yaşanabilecek sorunu da yansıtma bir zahmet anne adayına yani ama NERDEEE.

Egzersiz yapmak gerçekten önemli ya ben egzersiz yapmadığım gün şişiyorum bunu fark ediyorum ayaklarım falan şişiyor yani. Ben normal çok istiyorum ama olmazsa da olmaz yani en azından elimden geleni yaptım diyebileceğim

Yaa o zaman bende yavaştan başlayayım normalde de spor yapan biri değilim o yüzden acayip hamımdır. Ufak ufak kendimi alıştırmalı ki normal doğum da oram buram yırtılmasın

Kız hareket işte hareket etmiyorum diyemezsin ben pilates topuyla harekete başlıcam 36.haftamda onun dışında günde 10 dk da olsa yürümeye çalışıcam. Benim bu hamilelik için yapabiliceklerim bu kadar çok üzgünüm oğlum anan hareketsiz bir su samuru

Ya önceki aylarda hiç egzersiz yapmadan normal doğuranlar var fırt diye. Şimdi herkes sadece egzersiz yapanlar iyi doğuracak diye düşünüp strese de girmesin. Ama evet egzersiz önemli. Fırsat buldukça hareket önemli.

Ben yürümeyi de sevmiyorum sporu da sevmiyorum
Ama mecbur biraz biraz yapacağım kendimi de kötü hissediyorum böyle

Yaa o zaman bende yavaştan başlayayım normalde de spor yapan biri değilim o yüzden acayip hamımdır. Ufak ufak kendimi alıştırmalı ki normal doğum da oram buram yırtılmasın
Ben şeyi kabullendim artık. Normal olursa mutlaka kesilecekmişim gbi düşünüyorum. Kendimi buna hazırladım. Ama kesilmezsem de tabiki çoğzel olur.

Söylediği günden beri onu düşünüyorum normal psikolojide olsam neyse ister istemez aklıma geliyo yan mı hala acaba diye. Neyse artık ultrasonda görücem haftaya nasıl durduğunu

Bence egzersiz doğumdan çok doğum sonrası toparlanma hızını arttırdığı için önemli ya. Yoksa doğumun kolaylığı zorluğu büyük oranda çatı ve bebeğin pozisyonu/kordon boyu vs gibi şeylerle ilgili

Instagram da o kadar çok egzersiz vurgusu yapılıyor ki, ister istemez düşünmeye başladım böyle giderse vajinal doğuramayacağım diye

Kız 9 ay yatıp gidip çatala yatıp fırt diye doğuranlar bile var yapıyla alakalı birde bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor zaten egzersiz yeterli değil normal doğum için sadece çabalıyoz işte öyle

Evet tabi canım, bu kadar egzersiz yaptım boşuna falan diye de düşünmeyin asla. Ne pilates hocaları yılların yogacıları vajinal doğuramıyor, hiçbir şey yapmayan yiyip içip yatan bir güç geliyor doğuruveriyor çok gördüm dedi ebe bana. O yüzden bunları yapıyoruz ve böyle olacak diye şartlanmayın, ben şimdi egzersiz yapıyorum kan dolaşımım hızlansın hücrelerim yenilensin sağlıklı olayım, doğumdan sonra da hızlıca toparlayayım diye düşünerek beklentisiz yapmak daha iyi bence.

Ben şeyi kabullendim artık. Normal olursa mutlaka kesilecekmişim gbi düşünüyorum. Kendimi buna hazırladım. Ama kesilmezsem de tabiki çoğzel olur.
Bende aynı sezeryan beni acayip korkutuyor, bende kendimi vajinal da kesiğe alıştırmaya çalışıyorum.
Ama bu işler genetikse annem sancı çekmiş ama çatalda çabuk doğurmuş. Öyle saatlerce sancı çekmedim diyor umarım anneme benziyorumdue

Vallahi ben pelvik tabanımı güçlendirmek adına yapıyorum birde yürüyüş yapmayı sevmiyorum tek olunca bayilazak gibi oluyorum o yüzden egzersize yükleniyorum psikolojik olarak çok iyi hissettiriyor bana aa ben o kadar egzersiz yaptım normal doğuramadim hiç uğraşma diyeni de duydum egzersiz yaptım da böyle rahat bir doğum oldu diyeni de ama bence hiiiccc alakası yok kendini iyi hisseden yapsın. Çocuk her türlü çıkacak canınızı sıkmayın

Söylediği günden beri onu düşünüyorum normal psikolojide olsam neyse ister istemez aklıma geliyo yan mı hala acaba diye. Neyse artık ultrasonda görücem haftaya nasıl durduğunu
Yansa da yan yavrum, ona kafanı takma daha vakit var. En kötü bir uzmandan destek alırsın bebek dönsün diye, elinden geleni yaparsın ondan sonrası artık senin kontrolün dışında. Hiçbir şey olmaz, bebek de sen de sağlıklı olun da varsın bir ihtimal daha zor bir doğum olsun napalım. Sonuca odaklanıcaz neticede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…