2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Dideral kalp hapıydı sanırım ritmik sorunlarda kullanıyordu annem kullanıyordu ordan biliyorum doktor mu yazmıştı sana. Ben bir uzman desteği daha iyi gelir diye düşünüyorum kendimi daha iyi tanır ve ona göre hareket ederim bence

Kalp çarpıntısını yavaşlatıyor dideral. Ben lisedeyken gitmiştim doktora dediğim şekilde teşhis koymuştu diderali de 18 yaşına kadar geçmezse arada yarım kullanabilirsin demişti. Çok nadir kullandım ama direksiyon sınavında falan. Tabi ki en güzeli ilaçsız halletmenin yolunu bulmak olur terapi ile vs.

Bi kaç gündür bende öyleyim bi boşlukta gibi oluyorum hep kötü şeyler geliyor aklıma ter basıyor beni strese giriyorum durup dururken

Ben baktım ama yedek parcasini da bulamadim
Parçaları yıkayıp kaynattim. Bir kez daha deneyeceğim kurutup da. Öğlen evden çıkarken acele ile denemistim. Sanki silikonu tam oturtamadim. Bir kez daha deneyeyim olmazsa yenisini alayim artik ne yapayim.

Gel bacım aç golleriniii bakıcam ona belki izlemissimdir yemek yerken iyi gidiyor çerez niyetine ama bazen ıssız yerlerde yürürken paranoyaklaşıyorum sende de oluyor mu afsfdhdj
Evet ya insanlar neeee yemek yerken mi diyor ama cidden başka pencereden bakıyoruz sanırım adli vaka gibi ne bileyim aynı düşünüyorum seninle benim tabi olay yerine gitmişliğim otopsiye girmişliğim var gerçi ordan da kalma olabilir

HAyır canım ben de yok. Ancak sanki stresle, heyecanla başa çıkma yöntemleri şleklinde biraz araştırma mı yapsan acaba.

Bende doktora aynısını dedim yürüyemiyorum bacak aramdan kafa fırlıcakmıs gibi hissediyorum dedim o zaman en kötü evde pilates topunun üstünde hareketler yap squat tarzı çömel yerleri sil dedi
Eğilebilsek demeyiz herhalde pilates topunun istine otursam ben beni fıydırttırır he o derece hantallaştım. Amaaaan doğumdan sonra veririz be saldım takamicam modu açıldı yemişim kilosunu purt

Gittik bugün kontrole, gördük kızımızı Pek şekerdi, ama yüzünü yine tam gsötermedi. Gözlerini açıp kapattı, baya büyümüş. 35 hafta tam bugün, kilosu 2600, tam günü gününe uyumlu. Boyu 49cm olmuş, o öne geçmiş. Doktor da boyu görünce önce bir oo çok büyümüş iri mi olcak dedi, karnına bakınca aa tamam bu iyi, ince uzun bir bebek olcak dedi. Boyu 3 haftada 9cm uzamış, kilosu da 700gram artmış. Daha doğuma bir ay var diye çok rahat konuştu. Zaten bizim kız gene dönmemiş, U şeklinde duruyor. İyi haber tabi erken doğum riski yok zaten öyle bir pozisyonu yok Kafası sağ kaburgamın altında, ayakları sol kaburgamın altında. Öyle takılıyor, döner dedi gene sezeryan lafı hiç yok. Sağ kaburga ağrımın sebebi de tam kafasının altında olması ve sıkıştırmasıymış, olan çok vardı.

İlk defa nst’ye girdim ve kıpır kıpırdı. Kalp atımı hep 153, sabit. Ama nstde 130-170 arası inip çıktı. Liyakatın doktorun dediği o galiba. Artmasaydı uyandırcaz demişti ama zaten ultrasonda kıpırdak olduğu için uyanık olduğumu biliyorduk. Sancı da çıktı az ama 40 falan 2 defa, onları zaten hissediyordum. Yalancı sancı gibi, aynen öyle çıktı. Hareketlerini algıladığınızda da basın diye bir şey verdiler elime, doğru algılıyormuşum.

Yemekle ilgili bende süt, et, avokado, kuruyemiş, peynir ve bol meyve yiyorum. Bebek iyi gelişmiş. Günlük yiyorum, süt yarım litre, avokado yarım, et de 1•bonfile gibi.

Ay yani bu banları gece gördüm ve çok saçma geldi, anlamak mümkün değil.

Hangi medipole gidiyosun canım benim de medipol pendikteki. Değişiyor mu acaba yoksa hepsinde aynı mı fiyatlar
Bağcılar medipol megaya gidiyorum ben ama fark oluyor mudur bilmiyorum yılbaşından önce 18 bindi sezeryan şimdi 28 olması bana fazla geldi

Anaaa ben bilmiyordum böyle bir şey olduğunu. E bundan sonra yapim madem. Annem arada kek yapıp gönderiyor. yiyemiyoruz eşimle kuruyo bayatlıyo çöpe gidiyordu. YArısını buzluğa atayım bari.
Taze taze koy kuzu ama herşeyi atabilirsin yeni yapılmış gibi oluyor sadece çözülsün yeterli. Ama 3-4 gün bekleyip atarsan yüne çıkınca 3-4 gün beklemiş gibi olur burda işin sırrı piştiği gün atmak. Ben hep taze ekmekleri fazla aldırırım market uzak bize. 3-4 tane atarım dondurucuya taptaze yeriz yani sıkıntı yok.

Ay maşallah ya, Lal kuşa bak kocaman olmuş heheh

Karbonhidratı buzlukta nasıl saklıycağınızı biliyosunuz köftehorlar o yüzden belki bunu da bilirsiniz size soruyorum. Et sulu, parçacıklı çorba hazırlayıp stoklamak istiyorum ama çok cesaret edemiyorum proteinli bir şeyi konserve yapmaya, yapılıyor mu öyle? Yapılıyorsa kaç hafta kalır dolapta biliyor musunuz?

Konserve asitli değilse yiyecek saklamak için çok sağlıklı bi yöntem değil aslında. Çok nadir gerçekleştiği için önemsenmiyor ama ölümcül olabilir yani.
Onun yerine et suyu kaynatıp buzluğa koyabilirsin. Çorbaya koyacağın diğer şeyleri de doğrayıp yine buzlukta saklayabilirsin çıkarıp sadece birleştirmek kalır. Soğan, domates, biber bunlar buzlukta kötü olmayan şeyler.

Benim arkadaşım domates soslarını hep et suyuyla yapar ve kavanozlarda saklar. Burada işin sırrı o kavanozları sıcakken sağlam kapatabilmek ve ters çevirmek. Hava almıyor zaten ondan sonra sanırım saklama süresi de baya uzun yani. Ben onuda dondurucuda saklıyorum. Senin dediğin şekilde yapmıyorum. Ama yapan arkadaşıma süresini sorayım inşaAllah. Kız bide yıllardır böbrek hastasıydı nakil oldu şimdi hep öyle beslendi bir sorun yaşamadı.

Yıllardır annelerimiz konservelerle büyüttüler bizi ben bunun konserveden değil kapatılma şeklinden kaynaklandığını düşünüyorum. Yıllardır domates sosu yaparım ve babam kapakları atmış mı kontrol eder. Her açtığımda kokusuna bakarım hava sızıntısı olduysa ekşir zaten. Bunun bilincinde tüketildiği zaman mevsiminden domates yemiş oluyorum. Zehirlenenler kapak, hava, vb sızıntısı yaşayanlar veya nasıl muhafaza edeceğini bilmeyeler diye düşünüyorum. Herşeyden soğuttukları gibi bundan da soğutmasınlar lütfen ya çok sağlıklı ve mevsiminden gıda tüketeceğimiz birşey.

Yani ben olayın nadirliğine bağlıyorum başımıza bi şey gelmemesini domatesi tek saklama yöntemi konserve değil ki, doğrayıp buzlukta saklayıp yine kışın tüketebiliriz. Bi de kapağı atmış konserveyi herkes anlar zaten tüketmez ki bu zehirlenme vakaları olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…