Bende haftaya görcem bakalım tersi mi düz mü ne durumdayızBenimkide en son yukarıdaydı ters gelişti şimdi döndümü bilmiyorum gerçi dönse bile fark etmiyor sezeryan olucam diye.
Doktor bebek büyüdükce vajinaya baskı yapa biliyor normal demişti ama insan rahatsız garip oluyor sanki bebek şimdi çıkıcak.
Sezaryen kendi tercihin mi kuzuBenimkide en son yukarıdaydı ters gelişti şimdi döndümü bilmiyorum gerçi dönse bile fark etmiyor sezeryan olucam diye.
Doktor bebek büyüdükce vajinaya baskı yapa biliyor normal demişti ama insan rahatsız garip oluyor sanki bebek şimdi çıkıcak.
Benim bildiğim epidural dediği şey sanciyi ağrıyı kesen olay. Yani normal doğumda da epidural olabiliyo. Sezaryende ise ya genel anestezi ya da kombine denilen spinal+epidural şekliyle oluyoay o kadar karistirmislar ki şu kavramlari dün bütün günümü bunu anlamak için ayırdım
Benim anladığım spinal ve kombine epidural farklı, yani ikisi de belden ama verilen ilaçlar ve dozlar farklı. Doktor şey dedi, spinaldeki İlaç baş ağrısı yapabiliyor ama o ilacı vermeden kombine epidural yapıp ağrısız hallediyoruz dedi. Epiduralde hafif bir his kalıyor diye anladım. Detayı bilmiyorumBenimde migrenim var bi kaç kişiden çok baş ağrısı yaptı hikayesi dinlediğim için spinal ve epiduralden korkuyorum aslında ama çok da düşünmek istemiyorum planlanan gibi de olmuyo her zaman akıştayım ya o an bi güç gelicek hepimize bence
sabah nişanım geldi ertesi sabah doğumum oldu yani tam 24 saat sonra. yogun kanama başladı korkup hemen gittim adet ağrısı gibi ağrım vardi.kanamayla da doğum başlayabiliyormuş bilmiyodum. Ikinci doğumumda da sadece kuru sanci vardı ishal olmuşum gibi kramp giriyordu kasılmalar 7 dkya düşünce gitmiştim hastaneye . Her doğum farklı. Ama anlaşıliyo merak etmeyin kendini belli ediyoNe kadar süre sonra dogurdunuz peki? Yani doğumun geldiği bir şekilde anlasiliyor sanırım kan vs gelmesiyle. Bazıları sancıları saydım gitmedim uyudum sabah erken kalktım gittim falan diyor. Yani neye göre tam anlayacağız ben o konuda endiseliyim
Hayır canım kendi tercihime kalsa dogururdum ama ilk çocuk sezeryan oldu açılmam olmadı suyum gidiyordu diye işte o yüzden yine sezeryan olucam.Sezaryen kendi tercihin mi kuzu
Ben de bı sorayım detaylıcaBenim anladığım spinal ve kombine epidural farklı, yani ikisi de belden ama verilen ilaçlar ve dozlar farklı. Doktor şey dedi, spinaldeki İlaç baş ağrısı yapabiliyor ama o ilacı vermeden kombine epidural yapıp ağrısız hallediyoruz dedi. Epiduralde hafif bir his kalıyor diye anladım. Detayı bilmiyorumAma benim de baş ağrısı en korktuğum şey, karındaki kesiden bile fazla çünkü onunla bebeğe bakmak çok zor olur.
Migren öyle bir hastalık ki beni kesicekler diye değil de ya başım ağrırsa diye korkuyorumBenim de var migrendoğruluk payını bilmiyorum ama bunun için özellikle iğneden sonra başı oynatmamak gerektigini okumuştum. Ameliyat süresince ve sonrasında sabit tutunca başa etki etmiyormus diyollar.
Bende benzer bir şey okudum bir de başı yüksek yatmak gerekiyormuş ki o belden verdikleri ilaç yukarı beyne çıkmasın.Benim de var migrendoğruluk payını bilmiyorum ama bunun için özellikle iğneden sonra başı oynatmamak gerektigini okumuştum. Ameliyat süresince ve sonrasında sabit tutunca başa etki etmiyormus diyollar.
Anladım hayırlısı olsun bakalım. Ben kendi tercihimle sezaryen olacak gibiyim de o yüzden sordumHayır canım kendi tercihime kalsa dogururdum ama ilk çocuk sezeryan oldu açılmam olmadı suyum gidiyordu diye işte o yüzden yine sezeryan olucam.
38haftaya kadar döne bilir canım sabırlı olmak lazım bazen bebeklerin geç dönesi geliyor.Duş al bedenin rahatlasın öyle çok gerilince.Kızlar benim bebem niye dönmüyor. Gece gündüz bir yerde toplanıyor. Uyurken Tötünü mü sırtını mı bilmiyorum ama sağ tarafıma dayıyor. Karnımı gerdiriyor. Gerginlikten yürüyemiyorum yatamıyorum uyuyamıyorum birşey yemeye korkuyorum. Hareket eden arada hamile yogası yapan biriyim ama bir aydır bu pozisyonunu değiştirmiyor. Fenalardayım. 34. Hafta benim ne yapayım bilmiyorum.
Burun ameliyatından çıktım başım ağrıyodu endoskopiden çıktım başım ağrıyodu o kadar korkuyorum ki kendisinden çocuk doğurmak bile daha az korkutucu geliyoBenim anladığım spinal ve kombine epidural farklı, yani ikisi de belden ama verilen ilaçlar ve dozlar farklı. Doktor şey dedi, spinaldeki İlaç baş ağrısı yapabiliyor ama o ilacı vermeden kombine epidural yapıp ağrısız hallediyoruz dedi. Epiduralde hafif bir his kalıyor diye anladım. Detayı bilmiyorumAma benim de baş ağrısı en korktuğum şey, karındaki kesiden bile fazla çünkü onunla bebeğe bakmak çok zor olur.
Ayakları mı aşağıda? Bebekler genelde sola kendini dayamaya meyilliymiş %80 i öyleymiş. Sağa dayayınca sağdan büyük damarlarımız geçtiği için daha fazla ağrı yapıyolarmış benimkisi de hep sağa dayanık şekilde duruyo o kadar gerdiriyo ki kendini yanlarımdan çıkıcak gibi hissediyorum. 35-36 da da dönüyolarmışKızlar benim bebem niye dönmüyor. Gece gündüz bir yerde toplanıyor. Uyurken Tötünü mü sırtını mı bilmiyorum ama sağ tarafıma dayıyor. Karnımı gerdiriyor. Gerginlikten yürüyemiyorum yatamıyorum uyuyamıyorum birşey yemeye korkuyorum. Hareket eden arada hamile yogası yapan biriyim ama bir aydır bu pozisyonunu değiştirmiyor. Fenalardayım. 34. Hafta benim ne yapayım bilmiyorum.
Normal doğumdan korkma canım sezeryandan daha erken kendine geliyorsun ve sütünde daha erken geliyor bebegin solunum açısından cigerleri öyle daha kolay açılıyor.Agrı sızı sezeryanda da oluyor normal dogumda da kendini asla korkutma bu yüzden.Ben sancıda çektim son ana kadar sonra sezeryanda oldum ikisinide yaşamış gibi oldum.Normal dogumda acıyı o an yaşıyorsun sezeryanda sonrasında yaşıyorsun.Normal dogum anneleri vardı yanimda benim kendileri ayaklanıp bebeklerine daha kolay bakıyorlardi benim gibi sezeryanli anneler nine gibi yürüyordu zorla.Anladım hayırlısı olsun bakalım. Ben kendi tercihimle sezaryen olacak gibiyim de o yüzden sordum
Migren öyle bir hastalık ki beni kesicekler diye değil de ya başım ağrırsa diye korkuyorumkorkutucu birisi migren
Bence de aynen öyle. Migreni olanı halinden gene migreni olan ağrıyor. Beni de en çok korkutan baş ağrısı eğer olursa, hamilrlikte de çok korkmuştum neyde ki idare ettim parolle magnezyumla vicksle. Bebek vicks kokusunu direk tanıcakBen de bı sorayım detaylıcaaynen baş agrim tutar diye ölümüne korkuyorum gerçekten çocuk mocuk gormez gözüm Allah korusun
Hamilelikte bol su ve magnezyum hayatımı kurtardı benim de. Yaa bi de migren genetik inşallah bebelere aktarmamışızdır. İşe yaradığı tek yer kaynanamlara gitmek istemediğimde migren kartımı kullanıyorum hemenBence de aynen öyle. Migreni olanı halinden gene migreni olan ağrıyor. Beni de en çok korkutan baş ağrısı eğer olursa, hamilrlikte de çok korkmuştum neyde ki idare ettim parolle magnezyumla vicksle. Bebek vicks kokusunu direk tanıcakBen biomtech aşısında o kadar kötü yamuldum ki anlatamam. Asla geçmedi baş ağrım günlerce, ondan sonra iyice korkar oldum.
Benim eşimde yok ona güveniyorumHamilelikte bol su ve magnezyum hayatımı kurtardı benim de. Yaa bi de migren genetik inşallah bebelere aktarmamışızdır. İşe yaradığı tek yer kaynanamlara gitmek istemediğimde migren kartımı kullanıyorum hemen
Benim eşimde de yok inşallah ona çekmiştirBenim eşimde yok ona güveniyorumama genetik tabi, bizim sülalede olmayan yok
İki kez spinal anestezi ile sezeryan oldum ikisinde de hiç baş ağrısı olmadı.Benimde migrenim var bi kaç kişiden çok baş ağrısı yaptı hikayesi dinlediğim için spinal ve epiduralden korkuyorum aslında ama çok da düşünmek istemiyorum planlanan gibi de olmuyo her zaman akıştayım ya o an bi güç gelicek hepimize bence
Bazılarında hıc nişan olmuyormuş direkt su geliyomuş onu da duydum ay o daha heyecanlıdeğişiyor bu. Benim ilk hamilelkte nişandan 24 saat sonra olmuştu dogumum. Ben evde bekliyodum nişandan sonra yoğun kanamaya dönünce gittim doğum başlamış dediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?