- 11 Ağustos 2023
- 1.783
- 3.752
- 48
- 37
Çok geçmiş olsun canım. Baya badire atlatmışsın. Allah beterinden korusun. Bende ister istemez sorguladım şimdi yeterince su içiyor muyum diye. Bira ne önce sağlığına kavuşursun inşallahKızlar hepinize merhaba 2 gün önce başımdan bir olay geçti size de anlatmak istiyorum o yüzden biraz uzun olacak kusura bakmayın. Sabah uyandığımda bel ağrım var zannettim önemsemedim 1-2 saat içinde inanılmaz şiddetli bir böbrek ağrısına dönüştü ne oturabildim ne durabildim. Hemen hastaneye gittik ilk ultrasonla bebeğe baktılar durumu gayet iyi dediler sancıdan dolayı açılma olup olmadığına bakmamız lazım varsa dikiş atıcaz erken doğum tetiklenebilir dediler korktuk ama şükür yokmuş. Kan ve idrar testi yaptılar sonuçlar çok kötü değildi ama bir sorun vardı. Böbrek ultrasonuma bakıldı sol böbreğimdi. Doktor iki ihtimal var dedi ya taş düşürüyorsun ya da bebek o kısmı tıkadığı için böbreğin büyüdü müdahale etmemiz için biraz daha gözlemlememiz lazım dedi çünkü taş varsa bile böbrekte görünmüyordu sadece yarı yarıya büyümüştü kanala indiyse de taş bebekten görülemedi. Biraz araştırdım stent falan takılıyormuş baya gözüm korktu ağrım hafifledi derken eve geri gittik. Ama 5-6 kere istifra ettim. Devamlı taş düşsün diye tuvalete çıktım su içtim idrarda gece boyu taş vs göremedik belki kumdur görünmüyordur dedik. Sıcak su koydum o gün öyle geçti. Ertesi sabah daha beter bi acıyla uyandım ağrı diyemem acıydı. Eşimle kayınvalidemler beni apar topar hastaneye kaldırmışlar ben nasıl gittim ne yaptım hatırlamıyorum yine karından ve alttan ultrason yapılmış kesik kesik her şey sadece acilde arka arkaya serumlar takıldığını çok iyi hatırlıyorum o ara ağrı azalınca kendime geldim. Bulantı ilacı vs yapıldı damardan hamile olduğum için de sadece belli başlı parol gibi ilaçlar verebilmişler. Kendime geldiğimde doktorum geldi sonuçlarına göre sen hiç su içmemişsin dedi idrarda kan çıkmış tüm bunlar gerçekten susuzluktan mı başıma geldi dedim evet biraz da enfeksiyonun varmış böbrek tam çalışamadığı için atamamış idrar yolundan oraya sıçramış kum da yapmışa benziyor dedi. Çok şaşırdım su içtiğimi düşünüyordum ama ne zaman çok su içsem gebelikte bulantıdan dolayı çıkarıyordum meyve yiyorum nasılsa su alıyorumdur diye düşünüyordum çok yanılmışım. Uzun bir süre hastanede kaldık bebekten ve benim sağlığımdan emin olunca taburcu ettiler bebeğe önlem olarak progestan benim için de antibiyotikler verdiler haftada bir ultrasona gelmem gerektiği söylendi. Ucuz atlattık desem yeridir. Lütfen su alımınızı yarı yarıya artırın. En ufak bir idrar yolu enfeksiyonunuz varsa böbreklere sıçramadan doktora gidin ben yaşadım kimse böyle bir şeyi yaşasın istemem.
Gerçekten böyle şeyler yüzünden detaylıyı devlette yaptırmak gerektiğine inanıyorum. Özellerin iyi niyetli olduğunu asla düşünmüyorum. Daha fazla test yapıp daha fazla para koparmanın derdindeler ama bunu yaparken annenin gireceği stresi hiç düşünmüyorlar. Eğer haftanız 21-22 olduysa bence başka bir yerde daha detaylıya girin farklı görüş alın içiniz rahat etsin. Amniyosentez yaptırmazdım ben yerinizde olsaydım.Selam kızlar, detaylidan çıktım, kalp kapakciginda bir kaçak var dedi ama çok küçük kapanabilir dedi, yine de kitaba dayalı olarak demem gerek ki down riskine karşı amniyosentez öneriyorum dedi, ne yapmalıyım başına gelen var mı
Tam da ben bugün bir litre su içmedim diye kardeşime söylendimKızlar hepinize merhaba 2 gün önce başımdan bir olay geçti size de anlatmak istiyorum o yüzden biraz uzun olacak kusura bakmayın. Sabah uyandığımda bel ağrım var zannettim önemsemedim 1-2 saat içinde inanılmaz şiddetli bir böbrek ağrısına dönüştü ne oturabildim ne durabildim. Hemen hastaneye gittik ilk ultrasonla bebeğe baktılar durumu gayet iyi dediler sancıdan dolayı açılma olup olmadığına bakmamız lazım varsa dikiş atıcaz erken doğum tetiklenebilir dediler korktuk ama şükür yokmuş. Kan ve idrar testi yaptılar sonuçlar çok kötü değildi ama bir sorun vardı. Böbrek ultrasonuma bakıldı sol böbreğimdi. Doktor iki ihtimal var dedi ya taş düşürüyorsun ya da bebek o kısmı tıkadığı için böbreğin büyüdü müdahale etmemiz için biraz daha gözlemlememiz lazım dedi çünkü taş varsa bile böbrekte görünmüyordu sadece yarı yarıya büyümüştü kanala indiyse de taş bebekten görülemedi. Biraz araştırdım stent falan takılıyormuş baya gözüm korktu ağrım hafifledi derken eve geri gittik. Ama 5-6 kere istifra ettim. Devamlı taş düşsün diye tuvalete çıktım su içtim idrarda gece boyu taş vs göremedik belki kumdur görünmüyordur dedik. Sıcak su koydum o gün öyle geçti. Ertesi sabah daha beter bi acıyla uyandım ağrı diyemem acıydı. Eşimle kayınvalidemler beni apar topar hastaneye kaldırmışlar ben nasıl gittim ne yaptım hatırlamıyorum yine karından ve alttan ultrason yapılmış kesik kesik her şey sadece acilde arka arkaya serumlar takıldığını çok iyi hatırlıyorum o ara ağrı azalınca kendime geldim. Bulantı ilacı vs yapıldı damardan hamile olduğum için de sadece belli başlı parol gibi ilaçlar verebilmişler. Kendime geldiğimde doktorum geldi sonuçlarına göre sen hiç su içmemişsin dedi idrarda kan çıkmış tüm bunlar gerçekten susuzluktan mı başıma geldi dedim evet biraz da enfeksiyonun varmış böbrek tam çalışamadığı için atamamış idrar yolundan oraya sıçramış kum da yapmışa benziyor dedi. Çok şaşırdım su içtiğimi düşünüyordum ama ne zaman çok su içsem gebelikte bulantıdan dolayı çıkarıyordum meyve yiyorum nasılsa su alıyorumdur diye düşünüyordum çok yanılmışım. Uzun bir süre hastanede kaldık bebekten ve benim sağlığımdan emin olunca taburcu ettiler bebeğe önlem olarak progestan benim için de antibiyotikler verdiler haftada bir ultrasona gelmem gerektiği söylendi. Ucuz atlattık desem yeridir. Lütfen su alımınızı yarı yarıya artırın. En ufak bir idrar yolu enfeksiyonunuz varsa böbreklere sıçramadan doktora gidin ben yaşadım kimse böyle bir şeyi yaşasın istemem.
Devlete gittim zaten yarın bir de özele gitmeyi düşünüyorumGerçekten böyle şeyler yüzünden detaylıyı devlette yaptırmak gerektiğine inanıyorum. Özellerin iyi niyetli olduğunu asla düşünmüyorum. Daha fazla test yapıp daha fazla para koparmanın derdindeler ama bunu yaparken annenin gireceği stresi hiç düşünmüyorlar. Eğer haftanız 21-22 olduysa bence başka bir yerde daha detaylıya girin farklı görüş alın içiniz rahat etsin. Amniyosentez yaptırmazdım ben yerinizde olsaydım.
Ben geçenlerde 6 saat yol yaptım yolun yarısı hoplayıp zıpladım arabada yollar çok bozuktu ertesi günde aynı yolu döndüm. Bir ay öncede aynı şekilde yolculuk yaptım bi sıkıntı olmadı. Dr. umda sıkıntı olmaz demişti yolculuklar için.gunaydın kızlar
Bir bucuk saat yol gidip az dınlenıp 2 bucuk saat daha yol gitsem sıkıntı mı sizce 18+0 ım
Ben on haftalıkken istanbuldan Sivas’a bi kere moral vererek gittim dönüşte de aynı doktora gittim çocuğum ayran olmuş mu dedimgunaydın kızlar
Bir bucuk saat yol gidip az dınlenıp 2 bucuk saat daha yol gitsem sıkıntı mı sizce 18+0 ım
Çok geçmiş olsun canım Rabbim şifalar versinKızlar hepinize merhaba 2 gün önce başımdan bir olay geçti size de anlatmak istiyorum o yüzden biraz uzun olacak kusura bakmayın. Sabah uyandığımda bel ağrım var zannettim önemsemedim 1-2 saat içinde inanılmaz şiddetli bir böbrek ağrısına dönüştü ne oturabildim ne durabildim. Hemen hastaneye gittik ilk ultrasonla bebeğe baktılar durumu gayet iyi dediler sancıdan dolayı açılma olup olmadığına bakmamız lazım varsa dikiş atıcaz erken doğum tetiklenebilir dediler korktuk ama şükür yokmuş. Kan ve idrar testi yaptılar sonuçlar çok kötü değildi ama bir sorun vardı. Böbrek ultrasonuma bakıldı sol böbreğimdi. Doktor iki ihtimal var dedi ya taş düşürüyorsun ya da bebek o kısmı tıkadığı için böbreğin büyüdü müdahale etmemiz için biraz daha gözlemlememiz lazım dedi çünkü taş varsa bile böbrekte görünmüyordu sadece yarı yarıya büyümüştü kanala indiyse de taş bebekten görülemedi. Biraz araştırdım stent falan takılıyormuş baya gözüm korktu ağrım hafifledi derken eve geri gittik. Ama 5-6 kere istifra ettim. Devamlı taş düşsün diye tuvalete çıktım su içtim idrarda gece boyu taş vs göremedik belki kumdur görünmüyordur dedik. Sıcak su koydum o gün öyle geçti. Ertesi sabah daha beter bi acıyla uyandım ağrı diyemem acıydı. Eşimle kayınvalidemler beni apar topar hastaneye kaldırmışlar ben nasıl gittim ne yaptım hatırlamıyorum yine karından ve alttan ultrason yapılmış kesik kesik her şey sadece acilde arka arkaya serumlar takıldığını çok iyi hatırlıyorum o ara ağrı azalınca kendime geldim. Bulantı ilacı vs yapıldı damardan hamile olduğum için de sadece belli başlı parol gibi ilaçlar verebilmişler. Kendime geldiğimde doktorum geldi sonuçlarına göre sen hiç su içmemişsin dedi idrarda kan çıkmış tüm bunlar gerçekten susuzluktan mı başıma geldi dedim evet biraz da enfeksiyonun varmış böbrek tam çalışamadığı için atamamış idrar yolundan oraya sıçramış kum da yapmışa benziyor dedi. Çok şaşırdım su içtiğimi düşünüyordum ama ne zaman çok su içsem gebelikte bulantıdan dolayı çıkarıyordum meyve yiyorum nasılsa su alıyorumdur diye düşünüyordum çok yanılmışım. Uzun bir süre hastanede kaldık bebekten ve benim sağlığımdan emin olunca taburcu ettiler bebeğe önlem olarak progestan benim için de antibiyotikler verdiler haftada bir ultrasona gelmem gerektiği söylendi. Ucuz atlattık desem yeridir. Lütfen su alımınızı yarı yarıya artırın. En ufak bir idrar yolu enfeksiyonunuz varsa böbreklere sıçramadan doktora gidin ben yaşadım kimse böyle bir şeyi yaşasın istemem.
Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm bir daha yaşamazsın inşallahKızlar hepinize merhaba 2 gün önce başımdan bir olay geçti size de anlatmak istiyorum o yüzden biraz uzun olacak kusura bakmayın. Sabah uyandığımda bel ağrım var zannettim önemsemedim 1-2 saat içinde inanılmaz şiddetli bir böbrek ağrısına dönüştü ne oturabildim ne durabildim. Hemen hastaneye gittik ilk ultrasonla bebeğe baktılar durumu gayet iyi dediler sancıdan dolayı açılma olup olmadığına bakmamız lazım varsa dikiş atıcaz erken doğum tetiklenebilir dediler korktuk ama şükür yokmuş. Kan ve idrar testi yaptılar sonuçlar çok kötü değildi ama bir sorun vardı. Böbrek ultrasonuma bakıldı sol böbreğimdi. Doktor iki ihtimal var dedi ya taş düşürüyorsun ya da bebek o kısmı tıkadığı için böbreğin büyüdü müdahale etmemiz için biraz daha gözlemlememiz lazım dedi çünkü taş varsa bile böbrekte görünmüyordu sadece yarı yarıya büyümüştü kanala indiyse de taş bebekten görülemedi. Biraz araştırdım stent falan takılıyormuş baya gözüm korktu ağrım hafifledi derken eve geri gittik. Ama 5-6 kere istifra ettim. Devamlı taş düşsün diye tuvalete çıktım su içtim idrarda gece boyu taş vs göremedik belki kumdur görünmüyordur dedik. Sıcak su koydum o gün öyle geçti. Ertesi sabah daha beter bi acıyla uyandım ağrı diyemem acıydı. Eşimle kayınvalidemler beni apar topar hastaneye kaldırmışlar ben nasıl gittim ne yaptım hatırlamıyorum yine karından ve alttan ultrason yapılmış kesik kesik her şey sadece acilde arka arkaya serumlar takıldığını çok iyi hatırlıyorum o ara ağrı azalınca kendime geldim. Bulantı ilacı vs yapıldı damardan hamile olduğum için de sadece belli başlı parol gibi ilaçlar verebilmişler. Kendime geldiğimde doktorum geldi sonuçlarına göre sen hiç su içmemişsin dedi idrarda kan çıkmış tüm bunlar gerçekten susuzluktan mı başıma geldi dedim evet biraz da enfeksiyonun varmış böbrek tam çalışamadığı için atamamış idrar yolundan oraya sıçramış kum da yapmışa benziyor dedi. Çok şaşırdım su içtiğimi düşünüyordum ama ne zaman çok su içsem gebelikte bulantıdan dolayı çıkarıyordum meyve yiyorum nasılsa su alıyorumdur diye düşünüyordum çok yanılmışım. Uzun bir süre hastanede kaldık bebekten ve benim sağlığımdan emin olunca taburcu ettiler bebeğe önlem olarak progestan benim için de antibiyotikler verdiler haftada bir ultrasona gelmem gerektiği söylendi. Ucuz atlattık desem yeridir. Lütfen su alımınızı yarı yarıya artırın. En ufak bir idrar yolu enfeksiyonunuz varsa böbreklere sıçramadan doktora gidin ben yaşadım kimse böyle bir şeyi yaşasın istemem.
Ay vazgectım gitmicemBen on haftalıkken istanbuldan Sivas’a bi kere moral vererek gittim dönüşte de aynı doktora gittim çocuğum ayran olmuş mu dedimşükür rabbime iyiydi
Ben vazgectım napım tup bebısımı zor buldumben şuan 17+2 yim, haftaya iş için izmir - istanbul yapacağım, herhangi riskli bir durum olmadığından, doktorum eğer kendini rahat hissediyorsan git tabii dedi.. bence bu da kişisel bir konu siz de bir risk yoksa ve doktor onay veriyorsa hayatın içinde olmakta, çok fazla her şeyi kafaya takmadan akışta devam etmekte fayda var. (bu tamamen şahsi fikrim)
Aslında ben de oyle dusundum gidiyim dedim sonra pıhtı olayım var genetikte cıkan oksapar falan vuruyorum riske atmayım dedımYok canim bişey olmaz bence ben bugün otobüsle 5-6 saatlik yola gidiyorum dün doktorum yaylada çadır kurmayacağina göre istediğin yere gidebilirsin dedi hatta16inci hafta benimde tüp Bebek bi de
Bebek kilo aldığı sürece sorun etme canım ben ikinci gebeliğim de 6 kg alarak doğuma gittim kuzenim ikizlerine hamileydi o kadar çok kusup serum yedi ki gebeliğinin ilk aylarinda 8 kg verdi sonlarına doğru toparladı ikizleri çok sağlıklı 13 yasindalarYa kızlar 16 haftalik ne karnım var ne de kilo aldım 2 kilo falan aldım saniyordum 69la hamile kalmıştım boyum uzun ama 175 cm. 750 gram almışım sadece yabaşta çok kustum acaba o zaman vermis miyimdir onu da bilemedim normal mi bu ya 4 aylık oldu yani artık iyi bişey mi kötü bisey mi anlamadım valla
göğüslerim ve kalçam hem kararma hem çatlama bide koltuk altım şimdiden kararmaya başladıKızlar göğüslerim çatlamaya başladı benim. Bugün farkettim alt taraf çatlıyordaha 16+6dayım ve 2 kilo aldım. Aynı sorunu yaşayan var mı? Bu kadar erken korkuttu beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?