2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar göğüslerim çatlamaya başladı benim. Bugün farkettim alt taraf çatlıyor daha 16+6dayım ve 2 kilo aldım. Aynı sorunu yaşayan var mı? Bu kadar erken korkuttu beni.
Çatlayasi varsa çatlar, genetik ve vücudun yapısıyla alakali bir durum, yağlarla bir nebze kontrol altına alabilirsiniz (bunları ebem söyledi). Soğuk sıkım badem yağı göğüsler için en güzeli. Ellerinizi suyla ıslatıp yağlayın, yağın etkisi artıyor (bunu da ebem söyledi yoksa ben nerden bilem).

Teşekkür ederim. Hemen alıp kullanmaya başlayacağım.

Ay kızlar benim karnımın sol tarafı sağa göre bariz şişti. Böyle bi şey yaşayan var mı? Ultrasonda bebeğimin kafası solda bacakları da arkaya doğruydu heralde ondan böyle ama çok garip hissediyorum. Görünüşü bile değişti karnımın sol şiş sağ düz

gunaydın kızlar
Bir bucuk saat yol gidip az dınlenıp 2 bucuk saat daha yol gitsem sıkıntı mı sizce 18+0 ım
Riskli bir durum yoksa sıkıntı görmüyor doktorlar, ben 2 hafta süt üste 3 saat yol gidip 3 saat döndüm aynı gün bir sorun yaşamadım

Günaydın, sağ elimde işaret parmağımı kullanamıyorum. Sürekli bir ağrı var, sadece dinlenir (hafif kıvrık) pozisyonda ağrımıyor, elimi yumruk yapamıyorum veya geremiyorum. Bu ne, hamilelikle gelen güncellemelerden biri mi bilen var mı?

Geçmiş olsun.
Benim de dörtlü testimde down sendromu riski yüksek çıkmıştı.
Ancak bana doktorum illa yaptıracaksam nipt testi yaptırmamı, biraz maliyetli ama risksiz olduğunu söyledi.
Amniyosentezin sağlıklı gebelikte bile düşük riski yarattığından önermedigini söyledi.
Ben ikisini de yaptirmadim. Haftaya detayli ultrasonum var.

Kız ben 4 kilo verdim ya bebek gelişiyorsa sıkıntı yokmuş almaman daha iyiymiş daktır öyle didi bebek büyüyor gelişiyor ise no problemoooo

Kızlar göğüslerim çatlamaya başladı benim. Bugün farkettim alt taraf çatlıyor daha 16+6dayım ve 2 kilo aldım. Aynı sorunu yaşayan var mı? Bu kadar erken korkuttu beni.
Bende var benzer durum aşırı sertleşti uçları ha çatladı çatlayacak bir krem var belki önermişlerdir öğrenip yazayım inşaAllah

Kızlar bişi sorcam ben uzun bir kızım 180 boyum var, eskiden profesyonel sporcu olduğum için çok darbe aldım ve kuyruk sokumu ve bel ağrılarım ara ara olurdu. Şimdi ise abartısız 5 gündür kuyruk sokumum aşırı batıyor. Evde yürüyüşüm aşırı komedi olmaya başladı ablam simit verdi onla bi idare ediyorum da oda yani rahat olmuyor. Bu durumdan muzdarip olan var mı? Yani ben rahim gelişiyordur muhtemelen ondandır diyorum çok kaale almıyorum da bazen dehşetül vahşet oluyor aşırı sızlıyor. Yani bundandır demi endişe edecek bir durum yoktur herhalde kafamda bazen deli sorular oluyor Allah’tan öyle nazlı bir kız değilim eşim şanslı arkadaş doktorlar da bişi sorunca hep hasta gördükleri için alışıklar, önemli değil önemli değil deyip geçiştiriyor rahatlamak için buraya geliyoruz nedem

Benim var kuzum. Belimin ağrısı kuyruk şokumu ve bacaklarıma vuruyor. Dün gece de böyle bir geceydi mesela. Şuanda da ağrıyor yatıyorum ama ağrıyor

Benim var kuzum. Belimin ağrısı kuyruk şokumu ve bacaklarıma vuruyor. Dün gece de böyle bir geceydi mesela. Şuanda da ağrıyor yatıyorum ama ağrıyor
Ay geçmiş olsun Rabbim sana da şifa versin yani insan oraya masajda yapamıyor ki rahatlasın sıcak su torbası koysun rahatlasın yeri kötü o zaman bu rahim hızla gelişip baskı yapıyor oraya genel bir durum… google yazmaktansa burda daha hızlı seri cevaplar alıyoruz gerçekten

Benim ayakta cok kalinca, cok yürüyünce veya uzun süre oturunca oluyor, hamileligin basindan beri hem de. Bana hemen uzanmak iyi geliyor. Sicak su torbasini da uzanirken belime koyuyorum öyle rahat ediyorum. Uzanmaz da harekete devam edersem lumbago gibi oluyor, ayaga dahi kalkamiyorum (ki bir kere oldu bir daha asla o toplara girmem, direkt g.tü deviriyorum hic fark etmez nerde oldugum).

Ona bir sey olmustur ya uyurken burktun mu bir sey mi oldu acaba. Cünkü hamilelikten olsa tüm parmaklar agrir diye düsünüyorum. Yoksa isaret parmagi "bunca parmak varken neden ben, anlatsana...^^"

Bir doktor vücudunuz sizinle konuşur onu dinleyin, hemen dinlenin demişti hamilelikte de ben bazen anlamıyorum çünkü yataktan kalkınca ağrıyla uyanıyorum yani ne demek istiyor acaba diyorum sanırım doğal durumlar bunlar genel olarak rahim genişlemesine bağlı o zaman… sizlerle benzer hamilelik haftasındayız konuşmak iyi geliyor açıkçası

çok geçmiş olsun Rabbim sana da tez vakitte şifalar versin, diğer şeker konusunda da şifalar versin

Benim agrilarim cok hafifledi artik, cok cok nadir oluyor ama vücudumun artik eskisi gibi calismayacagini, yükü oldugunu anladim, hicbir is ve durum o agrilardan onemli degil. Vücudu dinlemek gerekiyor gercekten.

Ebeme bu agrilardan bahsetmistim, bebek büyüdükce bele dogru baski yapiyordur, normaldir ama dayanilamayacak gibi olursa baska bir ebeden fizyoterapi alalim demisti, eger hicbir sey etki etmezse bir düsün sen de.

Tesekkür ederim <3

Evet kuzum doktor normal dedi bana. Magnezyum veriyorlar sadece

Bir kaç gün daha gözlemleyeceğim olmazsa o konuda yardım alayım teşekkür ederim.

Durum şöyle ki; geçen hafta idrar yolları enfeksiyonu geçirdiğimde ateşim çıkmıştı, baya hasta gibiydim, kasıklarım çok ağrımıştı ve ben biraz telaşlanmıştım açıkçası sonra doktorum izinde olduğu için mesaj yolladım o çok rahattı, sadece bol su iç dedi, bende başka doktora gittim oda çok rahattı ve dediki bebek bundan sonraki süreçte aşırı bir hızlı gelişim gösterecek ve bunları benzer durumları yaşayacaksın. Ondan sonra dedim ki sakin ol demekki bunlar olacak.normal bir süreç. O sebeple biraz gözlemliyorum bakalım nasıl oluyor diye. Ki idrar yolları enfeksiyonu dediğim şey tak diye geçiverdi dedikleri gibi. Ondan sonra da utanıyorum açıkçası doktora sormaya da.

Çok teşekkür ediyorum bilgiler için dediklerini yapacağım geçmezse

Evet kuzum doktor normal dedi bana. Magnezyum veriyorlar sadece
Hmmm bak bunu da cebe koyayım ben bacaklarımda falan kasılmalarım olmuyor diye hiç magnezyum düşünmemiştim. Gözlemleyeyim bir süre o zaman… Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…