2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Evet kendin içinde olunca öyle geliyor insana ama ilk öğrendiğimiz zamanın üstünden neredeyse 5 ay geçti bu şekilde düşününce de neee nasıl yani ne ara falan diyorum
Ay evet ya şaka maka Aralık ayındayız. Kaldı 4 ayımız nasip ise

Hanımlar iyi akşamlar 19 haftalıktan selamlar bebişleri tam olarak nerde hissediyorsunuz benim ki tam göbek deliğimin aşagısı bazen hatta sürekli sol kasıgıma yakın bi yerde hissediyorum çok aşağıda mı diye şüphelerim var siz nerde hissediyorsunuz

bende sol alt taraflarımda hissediyorum genelde bence normal yeni yeni daha göbek deliği hizasına çıkacak

Göbek delıgımın baya asagılarında hıssedıyorum
Ama bugun cok yogundu iş yoruldum hic hissemedim geldigimden beri 1 2 kezcik
ama normalmis arada az hissediyormusuz daha kucukler tabi

Bugün göbek deliğimin oralarda hissettim ben hep. Ama aşağılarda da geziniyor arada. O zamanlarda tuvalete çok daha sık gidiyorum

Göbek delıgımın baya asagılarında hıssedıyorum
Ama bugun cok yogundu iş yoruldum hic hissemedim geldigimden beri 1 2 kezcik
ama normalmis arada az hissediyormusuz daha kucukler tabi
Bence ne oluyor biliyor musunuz bebiş büyüyor, rahim ona göre küçük kalıyor o zaman çok hissediyoruz. Sonra rahim genişleyince bebiş oraya rahat sığıyor ve az hissediyoruz. Ben böyle 2-3 gün az hissedip sonraki 1 gün çok hissediyorum ilk hareketinden bu yana gözlemledim kendimi ve böyle bi sonuca vardım

Bende hep sağda hissediyorum. Sakinse göbek deliğimin hemen altında oluyor. Kıpırdaksa sağa azıcık aşağı doğru toplanıyor, o kadar ki baya şişiyor ben detaylıya girdim, plasenta sağda bebek sağda ondan o taraftaymış, solda bir şey yok. Kasıkta baya nabız atıyor gibi bir damar atıyor hissim oluyor, o da normalmiş.

bu arada bende 20+6da detaylıya girdim, doktorum öyle yolladı. Hiç de erken demedi perinatolog. Ona göre ölçüyor zaten gününe göre. Ben hiçbir şey yemiyorum ama benim kız kıpırdak ya, adını kıpırdak koyduk

Aa hem plasentanın hem bebeğin aynı tarafta olmasına şaşırdım. Ben de hep solda hissediyorum, sol taraf şişiyo. Sonra sağıma yatıyorum kaysın diye en fazla ortaya geliyo asla sağa gitmiyo. Belki sağda plasenta vardır o yüzden gidemiyodur diye düşünüyodum. Cuma günü detaylıda görcez artık ne nerde

Ya ben tam 20’de randevu almıştım. Sonra doktoru aradım erken dedi erteledik.Randevum bu cumartesi. Tam 23. hafta oluyor.
Fakat geçen de başka bir detaylı ultrason yapan yerle denk geldi sordum sizin nasıl falan diye “ooooo 23 müü çok geeeç 19-21 arası yapıyor bizim doktor hanıım” diye bir tepki verdi bana. Sebebini sordum neden öyle dediniz dedim. “Yani bizim doktor öyle yapıyor dedi” Şimdi günlerdir düşünüyorum içim içimi yiyor geç mi oldu diye. Erken olsa ne olacaktı yani. Var mı bilen tahmini olan

Valla ben de o aralıkları kim neye göre belirliyo bilmiyorum. Çoğunluk 18-22 diyodu, devlet 20-24 istiyo. Bence erken olmasının şöyle bi dezavantajı var, her şeyi tam olarak göremiyolar. Kalpta parlaklık vs var diyolar sonraki haftalarda tekrar baktıklarında bi şey yok. O yüzden başta kendime sonra da erken girecek arkadaşlara tavsiyem doktorun ihtimalli konuşmalarıyla gerilmemek geç girmenin ne zararı olur bilemedim ama. Belki o doktorun cihazı 19-21de incelemeye daha elverişlidir sadece

Bence hiç takılma. Ultrasonda tablolar var ona göre bakıp söylüyor. Benim doktorum 22’ye bırakma dedi ama aşıya gittim ebe erken dedi. Sonuçta 20-23 arası olması bütün organları geliştiği için. Ben 12’de de girmiştim, sadece gelişime baktı ve yeni olan organlara. Sonuçta 25’te de gitsen biliyor. 26 kritik, ondan sonra bir birey sayıyorlar bebeği, tıbbi sebeple kürtaj hakkı yok. Ondan böyle bence.

Aaa geçmiş olsun, ben kaçırdım herhalde. Çıkıyor bazen tansiyon, ilaç ve coraspinle toparlar umarım Ben 12. Haftadan beri coraspine kullanıyorum damardaki dirençten, benim toparladı mesela

Aaa geçmiş olsun, ben kaçırdım herhalde. Çıkıyor bazen tansiyon, ilaç ve coraspinle toparlar umarım Ben 12. Haftadan beri coraspine kullanıyorum damardaki dirençten, benim toparladı mesela
Amin amin inşallah benim de toparlar benim ki birkaç gün peşpeşe olunca ilaca başlattılar

Cevaplar için teşekkürler bende bebem aşagıya mı kaydı diye korkuyordum

Kızlar günaydın belki aranızda soğuk algınlığı, öksürük yaşayan vardır diye yazmak istedim. Dünden önceki gece öksürükten uyuyamadım desem yeridir. Gıcık gibi bi kuru öksürük 15 dakikada bir tutuyordu. Dün akşam bi çay yaptım tarifini vereyim aynı durumda olanlar için, şükür dün gece kedi gibi uyumuşum ne öksürük ne boğaz batması.
Ben gün içinde ıhlamur zaten içtiğim için sadece bi tutam (belki bi kaç yaprak fazla) ıhlamur, elma kabuğu ve bi kaç parça elma, 1 çubuk tarçın, 2 tane küçük karanfil, 3-4 dilim limon, bi parmak boğumu kadar taze zencefil, biraz da karabiber.
3 kupalık kadar suda bunları demledim. Bardağıma da 1 tatlı kaşığı dolu dolu bal ekledim. Şifa olsun :)

Bence bu işlerde yanlış diye bir şey yok. Sakıncalı bir durum varsa ortada bunu sadece bazı doktorlar mı biliyor yani? Diğerlerinin de bir sürü hastası oluyor. Bana da 19-23 haftalar arasında ölçülebiliyor dendi. Hatta sordum arkadaşlarıma böyle denmiş falan diye. Yok öyle bir şey sürekli ölçüyoruz bir sıkıntı yaşamıyoruz dediler. Hiç endişelenmeyin bence.

Kuzum çok geçmiş olsun. Dün bende başladı kuru bir öksürük. Hasta falan da değilim halbuki. Ben de yapayım bari. Ama doktorum bana ıhlamur sakın içmiceksin dedi bir tek onu koymam o zaman.

Kuzum çok geçmiş olsun. Dün bende başladı kuru bir öksürük. Hasta falan da değilim halbuki. Ben de yapayım bari. Ama doktorum bana ıhlamur sakın içmiceksin dedi bir tek onu koymam o zaman.
Evet çok ilginç ben de hasta değilim ama öksürük vardı. Ihlamur ben de tek içebildiğimiz bitki çayı diye biliyorum ama doktor içme dediyse koyma tabii. Diğerleri de 2 kişilik ölçüyle olduğu için fazla gelmiyor insana. Çünkü faydalı bir şeyin bile fazlası zarar bu dönem, az az katıp demlemek lazım. Çok geçmiş olsun canım sana da

Doktordan doktora değişiyor o ya, bence bazı doktorlar organlar tam anlamıyla gelişmiş olsun anne stres olmasın boşuna diye ne kadar geç giderse o kadar iyi olur yaklaşımında oluyorlar diğerleri de zamanında gitsin gerekirse takip ederiz yaklaşımında. Ben de haftaya giriyorum detaylıya, 22+5te girmiş olucam canını sıkma

Meine Sterne nerelerdesin, içi dolgulu kurabiye arkadaşlarınla egzersize başlayıp bizi unuttun her şey yolunda di mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…