İnşallah yarabbimmm inşallahamin inşallah canım. hamilelik ağır bir yük anne için. hepimiz çeşit çeşit sınanıyoruz. önemli olan tedbirimizi almak ve önce allaha güvenmek sonra da bebişlere. hepimiz sağlıkla sıhhatle güzellikle ve kolaylıkla kavuşalım bebişlere
haftaya gidicem ben de bakarım hangisiymiş diyeBu esmer bi bayandı canım hatta azerbeycanlıydı galiba telefonla konuşurken Azeri gibi konuştu oradan farkettim sgkjsjsh
Özel randevu ne oluyor peki kuzum ben hiç anlamıyorum normal gebe izlem polk diye almiştim ben randevuyu. Ücretli mi oluyor? ben tüp bebek doktoruma 2bin TL vermekten bıktım o yüzden alternatif arıyorum artık.
Serviks, rahim ağzı uzunluğu o. Normali 30-35 arasında aslında sizin normal. 25 altı riskli erken doğum için. 35 üstü de geç doğum riski Var. Bana ölçüp böyle dediler. Takip edecekler, herkeste ediyorlar çünkü doğum serviks açılınca başlıyor. Perinatolog bana sorun yok demişti, benim de 32.Kızlar 18+5 günlük hamişim bugün ilk kez üniv hast muayeneye gittim alttan baktı ve bir uzunluk söyledi ismini unuttum dediği şeyin benim uzunluk 33 çıktı takip edilmesi gereken bir rakammiş 25 altı olursa eğer erken doğum riskiymiş size hiç bu şekilde muayene edip birşey söylendi mi bu konu hakkında
Anladım kuzum insan herşeyden tedirgin oluyor. Aman geçte olmasın erken de kuzularımız zamanında gelsin inşallahServiks, rahim ağzı uzunluğu o. Normali 30-35 arasında aslında sizin normal. 25 altı riskli erken doğum için. 35 üstü de geç doğum riski Var. Bana ölçüp böyle dediler. Takip edecekler, herkeste ediyorlar çünkü doğum serviks açılınca başlıyor. Perinatolog bana sorun yok demişti, benim de 32.
Ay bende burun akıntısı hapşırma hamileyken hapşırık öksürük kazalara sebebiyet veriyorKızlar günaydın belki aranızda soğuk algınlığı, öksürük yaşayan vardır diye yazmak istedim. Dünden önceki gece öksürükten uyuyamadım desem yeridir. Gıcık gibi bi kuru öksürük 15 dakikada bir tutuyordu. Dün akşam bi çay yaptım tarifini vereyim aynı durumda olanlar için, şükür dün gece kedi gibi uyumuşum ne öksürük ne boğaz batması.
Ben gün içinde ıhlamur zaten içtiğim için sadece bi tutam (belki bi kaç yaprak fazla) ıhlamur, elma kabuğu ve bi kaç parça elma, 1 çubuk tarçın, 2 tane küçük karanfil, 3-4 dilim limon, bi parmak boğumu kadar taze zencefil, biraz da karabiber.
3 kupalık kadar suda bunları demledim. Bardağıma da 1 tatlı kaşığı dolu dolu bal ekledim. Şifa olsun :)
Ay canımsın belki diğer çocuklardan daha erken hissettim daha küçüktü ondan öyle aşağıda hissettim bebeğimin eşi biraz aşağıda demişti doktorum 20nci haftada yani haftaya gidicem doktora inşallah herşey yoluna girmiştir zaten sürekli yürüyüş yapıyorum ama egzersizden çekiniyorum ondan hayırlı haberler alırım inşallahYerleri geniş olduğu için hala her yere gidiyolar bende göbek deliğimin altında hissediyorum sonra sağa geçiyo sola geçiyo çok nadir kasığıma vuruyo bazenbence içerde takla atıyolar neresi denk gelirse aşağıya kaysa onu kesin anlarız ya ağrı falan olur allah korusun
Evet rutin kontrol için çok iyi gerçekten bende çok beğendim hem güleryüzlüler hemde her soruma cevap verdiler o yüzden şaşırdımhaftaya gidicem ben de bakarım hangisiymiş diye
2bin çokmuş kuzu hiç gerek yok. özel randevu şöyle oluyor. sadece ayın 28inde randevu alma açılıyor. o gün hastaneyi arayıp hocadan randevu alıcam diyorsun. kaç para şu an bilmiyorum, onlar da paralı ama 2bin olduğunu sanmıyorum. ben daha hiç özel almadım. ben de gebe izlemden gidiyorum hep. hatta bütün tahlillerimi, detaylı ultrasonumu buraya yaptırıcam hepsi ücretsiz. 3 haftada bir çağırıyorlar.
ayda bir de başka özel hastanede doktora gidiyorum. ona sadece takipte olmak için gidiyorum ve detaylı sorularım varsa soruyorum, sonuçlarımı soruyorum. ondan da çok memnunum.
bence sen de rutin kontrol için buraya takipte olabilirsin. burası rutin için çok çok iyi. bir sorun görürlerse zaten hemen hocalarına soruyorlar o da iyi oluyor. sonra istersen ayda bir ya da belki daha az tüp bebek doktoruna gidersin. ben başka özel doktorlar da araştırıp denicem. beğendiğim olursa sana yazarım
Kim onlar ya, onnnlar kim. Onlar yokken siz vardiniz....Meine Sterne nerelerdesin, içi dolgulu kurabiye arkadaşlarınla egzersize başlayıp bizi unuttun her şey yolunda di mi?
ne güzell darısı hepimize inşallah , aç karna mı gittin ultrasona çikolata tatlı falan bir şey yedin mi birde ?Kızlar geldimmm
Çok şükür hiç bir sorun çıkmadı detaylı ultrasonda.Bebişimiz kıpır kıpırdı maşallah Bugün tam 20+0'dım. Bebişim 23cm 340gr çıktı. Bu iş de tamam
Bencede doktordan doktora değişiyor.19-23 diyorlar bence sıkıntı yapmamak gerekiyor. Ben ilk hamileliğimde 20+5 te gitmişim şimdiki randevum 21+0 da haftaya çarşamba. Bu zaman aralığında herkesin doktoruna göre şekilleniyor bence detaylı randevuları.Doktordan doktora değişiyor o ya, bence bazı doktorlar organlar tam anlamıyla gelişmiş olsun anne stres olmasın boşuna diye ne kadar geç giderse o kadar iyi olur yaklaşımında oluyorlar diğerleri de zamanında gitsin gerekirse takip ederiz yaklaşımında. Ben de haftaya giriyorum detaylıya, 22+5te girmiş olucam canını sıkma
Güzelim benim, bebegin aglamasan da hisseder. O anne cocuk bagi öyle bir sey. Ben aglamak istedigim zaman agliyorum. Icimde tutmuyorum, kendimi sikmak bana daha cok zarar veriyor gibi geliyor. Kendini birakma tabi ki ama aglamak istedigin zaman sal gitsin, agla ondan sonra toparlanirsin. Aglamak bazen insana cok daha iyi geliyor, duygularin hepsi bize ait, bir seyler hissettigin icin kendini suclu hissetme.. Vücuttaki kortizol seviyesini arsa cikarmadiktan sonra bebege bir zarari olmaz. Insallah yavrularimiza saglikla ve mutlulukla kavusacagiz.Eşim de üzülüyor diye bir türlü ağlayamadim kendimi bırakmakta istemiyorum bebeğin hisseder üzülür dediler.
Rabbim sana ve sevdiklerine ne dileğin varsa hayırlısıyla önüne sersin kolaylıkla ulaşmanı nasip etsin çok teşekkür ederim çok teşekkür ederim. Amin inşallah
İnşallah canım benimde öyleydi 18.haftada yukarıya çıktı çıkar bence seninkide zaten çok yorma kendini aşağıda olunca bol bol dinlenin diyolar. bu genelde çoğu insanda var galiba ya bebeğin eşi biraz aşağıda durumu çoğunda da yukarı çıkıyor inşallah hayırlı haberler alırız hepimiz her zamanAy canımsın belki diğer çocuklardan daha erken hissettim daha küçüktü ondan öyle aşağıda hissettim bebeğimin eşi biraz aşağıda demişti doktorum 20nci haftada yani haftaya gidicem doktora inşallah herşey yoluna girmiştir zaten sürekli yürüyüş yapıyorum ama egzersizden çekiniyorum ondan hayırlı haberler alırım inşallah
Ay benim de bugün 34.44 mm çıktı.Serviks, rahim ağzı uzunluğu o. Normali 30-35 arasında aslında sizin normal. 25 altı riskli erken doğum için. 35 üstü de geç doğum riski Var. Bana ölçüp böyle dediler. Takip edecekler, herkeste ediyorlar çünkü doğum serviks açılınca başlıyor. Perinatolog bana sorun yok demişti, benim de 32.
Bebişin hareketlerini hissetmeye başlamışsın çok sevindimBayadir yoktum bos beles muhabbetlerimi ozlemissinizdir. Bisi anlatcam
Dün sonunda gecen haftadan beri calismayan internetimizi yapmaya biri geldi. Evde yalnizdim, adam iste bayagi da mücadele veriyor problemi bulmak icin filan sagolsun. Adam geleli bes dakika oldu, ben koltukta oturup adamin dediklerine cok anlarmis gibi hm hm muhakkak falan diye cevap veriyorum. Sen benim oglan bir basladi beni tekmelemeye, icimde nasil dönüyor var ya. Normalde o saatlerde hic olmaz. Kizlar size yemin ediyorum adam gidene kadar icimde karate yapti. Bi yandan icimden "oglum dur amca o amca sapik degil normal vodafone amcasi" diyorum ama bir yandan da totom kalkti oglum beni giskaniyor, koruyor diye ne yalan söyleyemAdam gitti, direkt tekmeler bitti
Tok karına gittim kuzum. Normal kahvaltımı yaptım üstüne suyumu içtim, çişimi yaptım çıktım evdenne güzell darısı hepimize inşallah , aç karna mı gittin ultrasona çikolata tatlı falan bir şey yedin mi birde ?
peki vajinal ultrason mu yapıyor karından mı ?Tok karına gittim kuzum. Normal kahvaltımı yaptım üstüne suyumu içtim, çişimi yaptım çıktım evden
Karından baktı canım.peki vajinal ultrason mu yapıyor karından mı ?
21+5'im canım ben de böyle tam hissedemiyorum. Bazen bir şeyler kıpraşıyor gibi ama tam emin olamıyorum gaz da olabilir. Gecen doktora bu durumu sorduğumda plasentamın önde olduğunu bebekle aramızda da yastık vazifesi gördüğünü bu nedenle tam hissedemedigimi söyledi. Yani bebiş sağlıklı sen sağlıklısın plasentanın konumundan dediGünaydın kızlarA Afratafrac şuan detaylıdasın sanırım, çıkınca yaz mutlaka umarım güzel geçiyordur benim de 13.30’da rutin kontrol randevum. Bebeği hiç hissetmiyorum bunu soracağım normal mi diye. Bir de aşırı gaz problemim var.. bir de su içtiğim an hemen tuvalete gitmem gerekiyor anında.. bunları görüşeceğim. Benim gibi henüz bebeği hiç hissetmemiş olan böyle gaz tuvalet problemi çok olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?