- 18 Ağustos 2023
- 1.047
- 1.605
- 53
Tımım teşekkür ederimHmmm acı eşiğine ve iğnenin hangi seviyede parmağına yetisebildigine bağlıbenim alet kapagi açılarak yapılanlardan, o yüzden en düşük kullanıyorum. Kapağı kapalı olanlarda biraz seviyeyi yükseltmek lazım, çünkü iğnenin parmağa yetişmesi lazım. 3ten başla bir dene bakalım, en fazla acır
Canım ben şuan 26+2 yim geçen hafta üç dört gün inanılmaz baş ağrım ve ağırlaşmam oldu tansiyonum hiç yüksek falan çıkmadı ama dönemsel olabilir, üşütmüş olabilirsin bu hafta yok çok şükür ama mümkünse tansiyon takibi yap için rahat olsunKızlar bu ara kafamda bi ağırlık tansiyon yükselmesi gibi hafifte baş ağrısı vuruyor bu haftalarda sizdede oluyor mu 25+3
Bende alışamadım ya öyle hamileliği özleyenler falan oluyormuş hayrete düşüyorum
O kırmızılıklar beyazlıyor zamanla. Pek de fark edilmiyor aslında. Ama kremlenmeye nemlendirmeye devam. Hatta bebek doğduktan sonraki 1-2 ay daha nemlendirmek çok önemliymiş. Kimisi doğumdan sonra çatlıyormuş.Çok da harika bir vücudum yoktu zaten deyip dert etmemeye çalışıyorum ben de zaten ama kırmızı kırmızı görünce de insan bi of diyorsonra oflamayı puflamayı şımarmayı bırak diyorum kendime her yerim çatlak olsun ama bir çocuğum olsun diyen o kadar insan vardır ki. halimize bin şükür, bebeklerimiz sağlıklı olsun da çatlak falan olsun napalım..
Benim kv soruyor her akşam. İyidir herhalde diyorum bana sorduğunda. Eşim direkt iyi diyoAaaynenn Eşim daha bir kere hissedebildi o da çoook hafif. Dışardan görmek falan hak getire zaten imkansızDoktor gösteriyor ultrasonda bak kıpır kıpır diyor. Ben asla hissetmedim. Bebek ağırlaşınca hissedersin dedi. İnsanlar da soruyor bebiş nasıl diye. İyidir herhalde diyorum. Ay o da ne saçma soru ne cevap bekliyorlar ki.
Canımm benimde bulantılarım geçmedi Nasipse 23. Haftadayım ancak 2 prilam la günüü rahat geçirebiliyorum içmediğim gün istifra ettiğim içinn bi kaç gün dayanamıyorum bilee içmeden deneyemiorum ama gaviscon banaa iyi gelmedi prilam içmemiştim omega 3 midemi yakıyor bi gaviskon yazmıştı doktorr ayyy bennn o gün bir kaşık içtim ama sanırım içemiycem prilamm ile devam ALLAH sağlıkla kucaklarımıza aldırsın canımmİyi akşamlar herkese, Midesi rahatsız olanlar özellikle reflügünde kaç kez rennie ya da gaviscon falan içiyorsunuz.
Ağzımın içi zehir gibi, dilim boğazım, damağım öyle çok yanıyor ki sanki yarılmış gibi 22. Haftadayım son 1 haftadır çok zorlamaya başladı. Karın büyüdükçe yandık biz Allahım şifa versin rahat geçsin diyorum hep. O kadar özledim ki canım yanmadan yemek yiyip, içmeyi zaten sorunluydu midem ama hamilelik reflümü çok zorluyor. Başka hiçbir şikayetim olmadı ama reflü beni mahvediyor
Muhabbet olsun diye soruyorlar işteBenim kv soruyor her akşam. İyidir herhalde diyorum bana sorduğunda. Eşim direkt iyi diyo
Allah aratmasın sağ salim gelsinler tabi de baya kısıtladı beniBende alışamadım ya öyle hamileliği özleyenler falan oluyormuş hayrete düşüyorum
Kız doğurduğun an unutuyorsun
Hahhaha iyiyimiş sıkılmadan doğurmakKız doğurduğun an unutuyorsunben kızımı doğurdum doğum anında doktorum bidaha çocuk yapar mısın dedi asla asla dedim bi sene sonra hamilemiyim diye gittiğimde oooo mehtap hanım seninizi doldurdunuz iyi bari annelik cok yüzsüzlük sıkılmadan doğuruyorsun
O kadar aynıyız ki benimkiyle bi akrabalık mı acaba okurken bu benim kv dedimValla yalnız değilsin ben 1 bucuk senelik evliyim izmirden aydına gelin geldim eşimin ailesi de aydında yaşıyor 1 bucuk senede 1 kez olsun ne benimsendim ne değer gördüm varsa yoksa eşim yetiyor onlara ama en büyük korkum doğumdan sonra gelip kalır kv diye çünkü asla samimi bulmuyorum evlenmeden önce bana neler neler çektirdiler sürekli geçmişte yaşadığı sıkıntılardan bahsedip eskiyi anlatıp ağlak modda oluyor 2 tane de bekar genç kız görümcelerim var onlar için her şeyi herkesi karşısına alır ama eşime hiç destek olmadı gelin çarşısı nişan çarşısı gelin koçu hiçbirine gelmedi kp izin vermiyor diye ne edem ben diyip durdu etceğini çok güzel ediyor halbuki kızlarında görüyorum yani kp zamanında beni istememişti eşimden 1 bucuk yaş büyüğüm parmağımda oynatırım diyekendisi trilyoner ama affedersin tuvalet gitmez acıkmasın diye öyle cimri eşime biz evlenirken 1 lira bile destekte bulunmadı küçük bir ilçede oturuyorlar oradan almak istemiş kız, eskilerin deyimiyle “şehir görmemiş kız” yani 3 sene bizi sürüm sürüm süründürdü yapmadığı terbiyesizlik kalmadı kp hem bana hem aileme hem kendi oğluna , ben mesafemi korurum hep konusmam fazla gidip gelmem ayda 1-2 max yani o da 1-2 saatlik yani eşimde bir şey demez geçmişte yaşananlardan dolayı susar ama annesini melek görüyor deliriyorum saman altından su yürütüyor diyemiyorum tabi düşün hamile olduğumu duyunca bile hayırlı olsun diyememiş insan eşimin ailesi ki ilk torunları benim ailemde 7. Torun olmasına rağmen annem babam hatta abim bile ağladı sevinçten hakkını helal et aşırı uzattım bu anlattıklarım yaşananların 100/1 i değildir özetle deliriyorum şimdiden neler olucak diye
Normal evet zor ama sonunda o kadar iy ki ben sabahına kalktım hemşireler beni oda da ararken ben lavaboda makyaj yapıyordumHahhaha iyiyimiş sıkılmadan doğurmakNormal diye tıçımı yırtıyorum ondan da korkmaya başladım. Tutuştum valla
Ay sağlık ocağı sürekli oğlumun kafasının sorun var çok büyük diyip doktorlara yollardı en son doktor güldü koca kafalı bi oğlun var demişti güldük erkek çocuklarının niye kafası büyük yaDoğl doğum diye tıçını yırtan bana oğluşumun koca kafa olması şokuKv göbek atar artık
Canımm yaklaşık 15 gün öncee bende fenaa gripp olmuştum amaaa bildiğin mahvoldum nefes alamama boğaz acısı derken en son limon elma karabiber Kaynatıp içtikten sonra o burun geniz akıntısı benii de mahvetmişti hemde nasıl ne akıntıı iştahımı azaltmıştı hafif senii iyi anlıyorum bol C vitamini az pekmez limon Ilıkk ballı süt İç Bol suu iç Şifa Niyetine bitti gitti Hamdolsun amaa idrar enfeksiyonuna vs de dikkat et canımm ALLAH tan acill ŞİFALAR diliyorumKıçımdan solumam dışında bir problem yok, bir insan nasıl bu kadar fazla ve yoğun sümük üretebilir ben de şaşkınım. Nezledir geçer diye umuyordum ama geçmedi, yarın doktora gidicem belki sinüsleri rahatlatacak bir şey önerir de uyurum en azından
Canım ucunu elleme hiç uyarmamak gerekliymiş uçları öyle olması iyiye işaret süt gelecek demekKızlar şu meme ucu kabuklanmasından ben de muzdaribim sarımsı bir şekilde kabuk duruyor ikisinde de ellemeye korkuyorumöğrenen olursa doktorundan falan yazarsa çok iyi olur
Eneeeeemm benim sütüm gelmicek miiiCanım ucunu elleme hiç uyarmamak gerekliymiş uçları öyle olması iyiye işaret süt gelecek demek
Seneye 2025 Mayıs Annelerinde olmam yok mu. Hadi bakiyimNormal evet zor ama sonunda o kadar iy ki ben sabahına kalktım hemşireler beni oda da ararken ben lavaboda makyaj yapıyordumsancıda hanımlar doktorların dinleyin bağırmak sadece fazladan dikiş yapar bağırmayın yavaş yavaş kendinizi sakinleştirin 24 saat sancı çekmiş biriyim emin olun bağırmak daha çabuk doğurtmaz
Benimkinin ölçümleri de bir kaç gün önde çıkıyor hepDoğal doğum diye tıçını yırtan bana oğluşumun koca kafa olması şokuKv göbek atar artık.
Benim de plasenta ön duvar yazıyor o yüzden geç hissetim ve dediğin gibi genelde sağlı sollu hissediyorum.kafasi genelde solda oluyor dün ultrasonda da görmüş oldum soluma da yatınca hemen vurmaya başlıyor ınsallah ezmiyorumdur diyorum kafasını hemen dönüyorumAy evet o bebek nasıl muhabbetine ben de iyidir heralde diyorum, aynısı. Ben ama cok hissediyorum hissettiğim zaman. oğlum aslında çok büyük ve kilolu bir bebek değil ve ön plasenta olayı da var ama ona rağmen hissediyorum. AMA! sadece yanlardan. Yan yat ve elini sürekli yan kısımlara koy, orda gezdir, biraz bastır, tıktık yap. Sagdan hissedersen mesela sağdan çalış başka yeri elleme ehehh O zaman oralara geliyor ve oyun oynuyor benimle. Bu sekilde tekme atarsa eşim de hissediyor. Ama ben mesela icerde döndüğünü hissediyorum ve bana çok belli geliyor ama onu eşim hissedemiyor mesela eşimin hissetmesi için hokkali bir tekme atması lazım. Bir de öyle dene istersen çünkü önden hissetmek imkansız nerdeyse bizim için.
Tecrübeli annelerin söylediği canım belki de bizde olmicak anammEneeeeemm benim sütüm gelmicek miii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?