- 18 Ağustos 2023
- 1.047
- 1.605
- 53
Ben geçen yıl devlet hastanesinin acilinde 4 tüp kan verdim non steril bir ortamda. Evime uzak olduğu için gece yarısı 2,5 saat hastanede bekledim çünkü doktor ilaç yazacaktı. Tahlil sonucu olarak tek bir sayfada tek bir değer çıktı. Diğer değerlerin hiçbiri yok. Doktor yanlış istek yapmış. Şikayet edebileceğim yerlere ettim. Sonuç tabiki yok. Kul hatasıdır, olabilir diyor herhalde güzel ülkemizin denetleyenleribende sağlık ocağında yaptırdım 2.saat var 0.saat var 1. çıkmamış kaç gündürde çıkmadı salıyı beklıcem olmazsa bidaha yaptırmam gerekicek sanırım okunmamış görünüyor o gün 3 kere kan verdim canım çok acıdı tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. kayıp mı oldu ne oldu ya
tecrübeli değilim ama gerçekten gözlem ve çıkarım gücü beş yüz milyar katrilyon biriyim. çocuğa her türlü bakarsın, bence o kısma hiç takılma yani binlerce yıldır doğan çocuk büyüyor ne kadar zor olabilir? nasıl yıkanacak, altını nasıl değiştireceğim falan böyle şeylere takılıyorsan bir iki kere yapınca bunlar oturuyor. nasıl ve ne şekilde harap edebilirsin çocuğu ya, en fazla boklu bezi sırtına falan bulaştırırsın ondan da bir şey olmaz, temizleyince geçer. bana gelen paniği sana yazsam şu an aklını kaçırırsın diye yazmıyorum ama ebe bulunca söyle, yazıcam ebeni beraber darlarızYa arkadaşlar bana panik perileri ziyarete geldi yine. Bu sefer bebeğe bir şey oldu değil de biraz doğum sonrası kaygısı oldu. Birincisi yeni eve tasinmistik, ebeme burası çok uzak geliyor (aslında degil de neyse) o yüzden artık ebem degil. Yeni ebe bulmak da doguma 3 ay kalmışken çok zor. Herkes doluyum maalesef diye geri çeviriyor.
Annem gelmek istemişti ama ona da vize almamız lazım ve vize alacak randevu yok arkadaşlar yani hazirana kadar başvuru randevusu dahi yok. Yani o da gelemez, o bana çok yardımcı olurdu hem de torununu da başından beri görmüş olurdu ama açıkçası beni de zorlardi diye düşünüyorum psikolojik olarak, annemi severim ama çekmesi zordur o yüzden ona pek fazla takılmadım ama su an bana çocuğa bakamazmisim gibi geliyor. Ya bebek bakimiyla alakalı hiçbir şey bilmiyorum ya. Evin temizliği, benim bakimim vs hiç umurumda değil, eşim var, arkadaşlarım var şimdiden plan yapıyorlar nasıl yardımcı oluruz diye ama bana bebek elimde harap olacakmış gibi geliyor
Geçen saat 4de tuvalete kalktim, yataga dönerken "ebem yok napcam ben" diye dusundum ve tabi bi daha gözüme uyku girmedi. Böyle de bi manyağım.
Tecrübeli anneler, nasıl oluyor bu işler yani herkesin ne ebesi ne anası oluyor yaninda biliyorum da işte ne bileyim.
Ben de gitmesem olur o zaman yaEvet her şey yolunda ise burada ayda bir gidiliyor, son zamanlarda iki haftada bir olmaya başlıyor ve riskli durum yoksa 3 ayda bir ultrason yapılıyor.
Sana bir şey diyeyim mi? Senin yavruna Almanya’nın en iyisi ebesi bile senin gibi bakamaz. Öyle bir şey geliyor ki insana, yavruna senden daha iyi bakan kimse olmuyor. Okurken çok önemli bir şey sandım ebenin olmamasını, içini ferah tut. Bilmediğin her şeyi tıkır tıkır yapıyorsun, doğumundan itibaren nerdeyse yalnız olan biri olarak söylüyorum. Bak mesela benim çocuğum var şimdi hamile değilim diyelim, en yakın arkadaşımYa arkadaşlar bana panik perileri ziyarete geldi yine. Bu sefer bebeğe bir şey oldu değil de biraz doğum sonrası kaygısı oldu. Birincisi yeni eve tasinmistik, ebeme burası çok uzak geliyor (aslında degil de neyse) o yüzden artık ebem degil. Yeni ebe bulmak da doguma 3 ay kalmışken çok zor. Herkes doluyum maalesef diye geri çeviriyor.
Annem gelmek istemişti ama ona da vize almamız lazım ve vize alacak randevu yok arkadaşlar yani hazirana kadar başvuru randevusu dahi yok. Yani o da gelemez, o bana çok yardımcı olurdu hem de torununu da başından beri görmüş olurdu ama açıkçası beni de zorlardi diye düşünüyorum psikolojik olarak, annemi severim ama çekmesi zordur o yüzden ona pek fazla takılmadım ama su an bana çocuğa bakamazmisim gibi geliyor. Ya bebek bakimiyla alakalı hiçbir şey bilmiyorum ya. Evin temizliği, benim bakimim vs hiç umurumda değil, eşim var, arkadaşlarım var şimdiden plan yapıyorlar nasıl yardımcı oluruz diye ama bana bebek elimde harap olacakmış gibi geliyor
Geçen saat 4de tuvalete kalktim, yataga dönerken "ebem yok napcam ben" diye dusundum ve tabi bi daha gözüme uyku girmedi. Böyle de bi manyağım.
Tecrübeli anneler, nasıl oluyor bu işler yani herkesin ne ebesi ne anası oluyor yaninda biliyorum da işte ne bileyim.
Aynen tam olarak böyle, diğer ihtiyaçlar için elbette birileri gerekiyor ya da olsa daha iyi olur diyeyim ama bu ihtiyaçlar bir şekilde görülecekse bebeğe tek nasıl bakarım kaygısına hiç gerek yok, annesi olsun yeterBak şimdi ben tecrübeli değilim ama seninle benzer bi durumda olcam, o yüzden seni rahatlatma görevini devralıyorum
Şu an Türkiye’de ailemin yanındayım, eşim yurtdışında. Doğumla ilgili tam bir belirsizlik hakim, eşimin yanında yurtdışında da doğurabilirim, eşim gelebilirse burada da. Ama her türlü bebek bi haftalık olduktan sonra yurtdışına gideceğiz birlikte (eşim ben ve bebiş)
Bu durum başta beni korkutuyodu, bebeğe bakabilecek miyim diyodum ama mesele bebeğe bakmak değil gerçekten. Ona en güzel bakacak olan tüm ihtiyaçlarını en iyi anlayacak olan biziz. Ebe ya da annelerimiz, her ne kadar tecrübeli olsalar da asla bebeğimizi bizden daha fazla düşünemezler. Hayvanlar bile doğurunca yavrularına kimseyi yaklaştırmıyolar. Bu içgüdünün bizim içimizde de olduğunu düşünüyorum. Lohusalık döneminde yanımızda birine ihtiyaç duymamız bebeğe bakmak için değil, bakıma bizim ihtiyacımız var asıl. Biri bize baksın, yemek yapsın, girsin bizi yıkasın foşur foşur, dinlenmiş olduktan sonra bebek bakmakta ne var ki kız.
Bu dediklerimi de eşimden isticem valla. Kim gelirse gelsin geçici olacak. Ama eşimiz yanımızda -gerçekten yanımızda- olursa sırtımız yere gelmez. Doğumdan itibaren sadece eşimiz olursa en azından bu düzene en baştan o da alışmış olur dimi? Bu açıdan bakıyorum ben de artık ve böylece aştım diyebilirim bu bilinmezliğin sıkıntısını. İnşallah senin de içini ferahlatmışımdır bir nebze
Benimkide görüntülü konuşmada telefon açılır açılmaz yüzün şişkolanmış dediSana yine doktor demiş kilo almışsın diye canım ben hamileliğin başından beri ben niye hiç kilo alamadim niye hiç göbeğim çıkmadı diye kendimi darliyordum ilk 4 ay kustum zaten adam akıllı bişey yemedim 69la hamile kaldım 73.5um şu an 72yken sadece 3 kg almışım falan diye moralim bozuluyordu bı de boyum da uzun 175 yani bence gayet fitim yaama yaklaşık 1000 km uzaktaki kayınvalidem geçen telefonda sadece paylaştığım fotolardan gördüğü kadarıyla senin basenlerin çıkmış dedi fotolarimi oturdum inceledim lan ben ne atmışım acaba diye ya oturarak ya da montla fotom var nerden görmüş nerden bu kanıya varmış inanamadim ama 1000 km ötede de olsa kvliğini göstermiş oluşunu alkisliyorum
Yani iki haftada bir bana çok geliyor açıkçası, riskli, şüpheli bir durum yoksa, anne kendini iyi hissediyorsa cok sık gitmenin bir manası yok. Bence bir ayı gecirmiyorsan tamamdır. Ama bir aydan fazla ara vermezdim gelişiminin takibi açısından.Ben de gitmesem olur o zaman ya
Ben şahsen zor bi doğum da geçirsem hamile birine gidip de bu zorlukları anlatmam ya. Ayıptır günahtır, biz bile birbirimizin halinden anlamayacaksak kim anlayacak bizi? En çok sakinliğe ihtiyacımız var, biri zıddı bir şey söylüyorsa yanından koşarak uzaklaşmak lazım. Doğum yapabilecek, doğurduğumuza bakabilecek şekilde yaratıldık ve Allah bunların hiçbirini kadınlara çile olsun diye vermedi. Ben kendime hep bunu hatırlatıyorumBu "allam yalnızım ben napcam" güncellemesi biraz da etraftakilerin "ayyyyyy doğumdan sonraa cok zooooooğrrrr" demesiyle başladı. Bunların bir de "doğum cok zor, g.tün yırtılıyor, altına işiyosun" versiyonları var. Eee? Dogurmayalim mi o zaman? Ben mesela hiç doğumdan korkan bir insan değilim, o konuda sülalem raad modundayim ki genel olarak korkak biri degilim ama beni bile düşündürüyorlar yav.
Bende ilk 24+3 te falan hissettim kalp atışı gibi böyle arka arkaya devamlı atıyor içten hissediyorum araştırdım hıçkırıkmışNasıl anlıyorsunuz hıçkırık olduğunuben gerçi daha 22+4 teyim
Ben 24. Haftadan sonra hissetmeye başladım 2 gün üst üste hissettim bugün mesela hissetmedim enteresan bir olayBen hissediyorum sanki ama emin değilim. Bugün 23 haftalık olduk 1 haftadır falan hissediyorum sanki hıçkırık olduğunu düşünüyorum ama başka bişey de olabilir
Bunların hepsi çooooook normal. Ara ara böyle ufak panik ataklar yaşayacağız daha çok.Ya arkadaşlar bana panik perileri ziyarete geldi yine. Bu sefer bebeğe bir şey oldu değil de biraz doğum sonrası kaygısı oldu. Birincisi yeni eve tasinmistik, ebeme burası çok uzak geliyor (aslında degil de neyse) o yüzden artık ebem degil. Yeni ebe bulmak da doguma 3 ay kalmışken çok zor. Herkes doluyum maalesef diye geri çeviriyor.
Hoşgeldin bebeğim
Bizden bazılarının marta kayacagi gibiHoşgeldin bebeğimben içinizden bir kaçınızın daha Nisan annesi olacğaını hissediyorum. Gör bak, onlar da gelecekler buraya
Evet evet. Şubat ayındakiler doğurmaya başlamış daha Aralık bitmeden.Bizden bazılarının marta kayacagi gibi
Yaa neden hamilelik takviminizi aktifleştirmiyorsunuz? Sizin hafta ilerledikçe biz de mutlu olurdukBizden bazılarının marta kayacagi gibi
Anladım canım sag olasınBenim aşıdan sonra ateşim çıktı ve çok ağrım oldu, ondan doktor tek doz yeter dedi. İkinciyi olmıcam. Onun yerine doğuma yakın difteri, tetenoz, boğmacayı olucam, galiba 32.den sonra. Onu doğuma yakın olun dedi ama tam zamanını söyelemdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?