2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ben geçen yıl devlet hastanesinin acilinde 4 tüp kan verdim non steril bir ortamda. Evime uzak olduğu için gece yarısı 2,5 saat hastanede bekledim çünkü doktor ilaç yazacaktı. Tahlil sonucu olarak tek bir sayfada tek bir değer çıktı. Diğer değerlerin hiçbiri yok. Doktor yanlış istek yapmış. Şikayet edebileceğim yerlere ettim. Sonuç tabiki yok. Kul hatasıdır, olabilir diyor herhalde güzel ülkemizin denetleyenleri

tecrübeli değilim ama gerçekten gözlem ve çıkarım gücü beş yüz milyar katrilyon biriyim. çocuğa her türlü bakarsın, bence o kısma hiç takılma yani binlerce yıldır doğan çocuk büyüyor ne kadar zor olabilir? nasıl yıkanacak, altını nasıl değiştireceğim falan böyle şeylere takılıyorsan bir iki kere yapınca bunlar oturuyor. nasıl ve ne şekilde harap edebilirsin çocuğu ya, en fazla boklu bezi sırtına falan bulaştırırsın ondan da bir şey olmaz, temizleyince geçer. bana gelen paniği sana yazsam şu an aklını kaçırırsın diye yazmıyorum ama ebe bulunca söyle, yazıcam ebeni beraber darlarız ebe bulamıycam paniğin de hiç bana geçmedi bu arada, kesinlikle bulacağından eminim o yüzden endişelenmedim. sen de rahatla, daha üç ayın var, herkes aynı tarihte doğurmayacak herhalde saçmalamasınlar.

bebek bakımıyla ilgili en zorlayıcı kısım insanın bebek hayata gelene kadar kendi için oluşturmuş olduğu standardın ciddi şekilde sarsılması olabilir, o kadar içgüdüsel bir şekilde bebek ön plana geçiyor ki ne kendine bakabiliyorsun ne evinle ilgilenebiliyorsun ama sen zaten hiç umrumda değil bu kısım demişsin, zor kısmı çözmüşsün bile akıllım? M mansure97 'ye de çok katılıyorum bu arada, insanın eşi takım arkadaşı olduktan sonra her şey kolaylaşır. sana iyi bakılacak ki sen de bebeğine paşalar gibi bakacaksın bu iş böyle.

Sana bir şey diyeyim mi? Senin yavruna Almanya’nın en iyisi ebesi bile senin gibi bakamaz. Öyle bir şey geliyor ki insana, yavruna senden daha iyi bakan kimse olmuyor. Okurken çok önemli bir şey sandım ebenin olmamasını, içini ferah tut. Bilmediğin her şeyi tıkır tıkır yapıyorsun, doğumundan itibaren nerdeyse yalnız olan biri olarak söylüyorum. Bak mesela benim çocuğum var şimdi hamile değilim diyelim, en yakın arkadaşım tospalak la aynı yerde olalım, o doğum yapsın. Bebeğine ondan daha iyi asla bakamam, ablam söylerdi bunu anlamazdım, anne olunca anladım.

Aynen tam olarak böyle, diğer ihtiyaçlar için elbette birileri gerekiyor ya da olsa daha iyi olur diyeyim ama bu ihtiyaçlar bir şekilde görülecekse bebeğe tek nasıl bakarım kaygısına hiç gerek yok, annesi olsun yeter

Benimkide görüntülü konuşmada telefon açılır açılmaz yüzün şişkolanmış dedi

M mehtap49 eneeemmm senn kız mı doğuracannnnn ana sayfaya bakayım dedim. Hadi hayırlı olsunn biraz rötarlı geldi sonunda göstermiş
evet bi kandırdı bizi erkeğim dedi sonra kız dedisağlıkla gelsin meleğim inşallah cümlemizin

M mansure97 Karusel E evdekiliyakat tesekkür ederim, ucunuzde ayni seyi farkli sekilde soylemissiniz, demek ki dogru

Aslinda biliyorum tüm dediklerinizi, kendime de söylüyorum. Ki bu hayatta kendi başıma çok şeyler başardım, cok da gurur duyarım o yüzden bazı konularda, yani yaparım lan ben bu isi anlatabiliyor muyum? Bu "allam yalnızım ben napcam" güncellemesi biraz da etraftakilerin "ayyyyyy doğumdan sonraa cok zooooooğrrrr" demesiyle başladı. Bunların bir de "doğum cok zor, g.tün yırtılıyor, altına işiyosun" versiyonları var. Eee? Dogurmayalim mi o zaman? Ben mesela hiç doğumdan korkan bir insan değilim, o konuda sülalem raad modundayim ki genel olarak korkak biri degilim ama beni bile düşündürüyorlar yav.

Ya aslında biliyor musunuz, ben biraz da oğlumla yalnız olacağım için seviniyor gibiyim. Yani onu öyle etme de böyle et diyen birinin olmaması daha iyi gibi sanki. Sadece daha önce hiç bebek bakimiyla ilgilenmemis biri olarak ya çocuğu cok ince giydirirsem, ya o küçük çükünü pişirirsem gibi ya da bebek ne zaman yıkanıyor gibi hadi diyelim annelik iç güdüsü sıfır google'dan iki saniyede bulunacak bilgilere telaş oldum la.

Oh biraz içim rahatladı ya kadınlar iyi ki varsınız. Valla rahatladım.

Ben de gitmesem olur o zaman ya
Yani iki haftada bir bana çok geliyor açıkçası, riskli, şüpheli bir durum yoksa, anne kendini iyi hissediyorsa cok sık gitmenin bir manası yok. Bence bir ayı gecirmiyorsan tamamdır. Ama bir aydan fazla ara vermezdim gelişiminin takibi açısından.

Ben şahsen zor bi doğum da geçirsem hamile birine gidip de bu zorlukları anlatmam ya. Ayıptır günahtır, biz bile birbirimizin halinden anlamayacaksak kim anlayacak bizi? En çok sakinliğe ihtiyacımız var, biri zıddı bir şey söylüyorsa yanından koşarak uzaklaşmak lazım. Doğum yapabilecek, doğurduğumuza bakabilecek şekilde yaratıldık ve Allah bunların hiçbirini kadınlara çile olsun diye vermedi. Ben kendime hep bunu hatırlatıyorum

Ben hissediyorum sanki ama emin değilim. Bugün 23 haftalık olduk 1 haftadır falan hissediyorum sanki hıçkırık olduğunu düşünüyorum ama başka bişey de olabilir
Ben 24. Haftadan sonra hissetmeye başladım 2 gün üst üste hissettim bugün mesela hissetmedim enteresan bir olay

Bunların hepsi çooooook normal. Ara ara böyle ufak panik ataklar yaşayacağız daha çok.

Bana da oluyor tuhaf konularda. Açıkçası benim ebem yok. Hastanede doğum anında doktora kim yardım ederse onlar olacak görevliler. Bu konuda bir ihtiyaç hissetmedim hiç. Hem daha zaman var bakarsın bulursun yeni ebe.

Anladım canım sag olasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…