Onların kalp gözü açık kuzum görmezler mi hiiiçSana yine doktor demiş kilo almışsın diye canım ben hamileliğin başından beri ben niye hiç kilo alamadim niye hiç göbeğim çıkmadı diye kendimi darliyordum ilk 4 ay kustum zaten adam akıllı bişey yemedim 69la hamile kaldım 73.5um şu an 72yken sadece 3 kg almışım falan diye moralim bozuluyordu bı de boyum da uzun 175 yani bence gayet fitim yaama yaklaşık 1000 km uzaktaki kayınvalidem geçen telefonda sadece paylaştığım fotolardan gördüğü kadarıyla senin basenlerin çıkmış dedi fotolarimi oturdum inceledim lan ben ne atmışım acaba diye ya oturarak ya da montla fotom var nerden görmüş nerden bu kanıya varmış inanamadim ama 1000 km ötede de olsa kvliğini göstermiş oluşunu alkisliyorum
Ballı limonlu içebilirsin sorun yok. Her gün 1 bardak zencefil çayı da içebilirsin sorun yok. Benim doktor başka bişi içirtmiyo ama arkadşaımın doktoru ıhlamur da içebilirsin demiş. En güzeli taze zencefili minik minik doğra cezvede kaynat limonla birlikte güzelce iç.kızlar hastayken hangi bitkinin çayını içebiliyorduk beni bi günceller misiniz? bi de ballı limonlu ılık su neyin içebiliyoruz mu
eve gidince zencefilliyi yapıcam. iş yerinde zencefil yok limonu sıkıp içicem şimdi. biraz boğazım acıyor gibi. burada da bi arkadaşım hasta inşallah geçmez. sen de dikkat et, olmadı maske takın beraberkenBallı limonlu içebilirsin sorun yok. Her gün 1 bardak zencefil çayı da içebilirsin sorun yok. Benim doktor başka bişi içirtmiyo ama arkadşaımın doktoru ıhlamur da içebilirsin demiş. En güzeli taze zencefili minik minik doğra cezvede kaynat limonla birlikte güzelce iç.
bitki çayları şaibeli içim rahat etsin diye ben hep ılık su içiyorum, içine bazen bir dilim portakal az bişiy ayva falan atıyorum bazen de tarçın koyuyorum. ballı limonluda sorun yok gönül rahatlığıyla içebilirsin ama farenjit varsa limon boğazını tahriş eder onu unutmakızlar hastayken hangi bitkinin çayını içebiliyorduk beni bi günceller misiniz? bi de ballı limonlu ılık su neyin içebiliyoruz mu
hasta olmayın bak hasta olmak çok kötü oluyor hamilelikte ha. gerekirse eşini kendinden oklavayla falan uzaklaştır, o annesine gitsin kalsınAy biz de eşimle dün ayrı yattık. Bu gece de salonda yatırcam onu. Azıcık hasta hissediyorum dedi. Korktum. Gerçi akşam annemde de kalabilirim. Neyse düşüneyim akşam kızılcık şerbeti izlerken.
farenjit gibi değil de sanki hasta olcak olamıyor gibi bi durum var. benim boğazıma dümdük limonu sıkınca acayip iyi geliyor. zaten bademciklerimin çoğu yok alındı küçükken :) portakallı su yapayım ben de aklıma gelmedi o güzel olurbitki çayları şaibeli içim rahat etsin diye ben hep ılık su içiyorum, içine bazen bir dilim portakal az bişiy ayva falan atıyorum bazen de tarçın koyuyorum. ballı limonluda sorun yok gönül rahatlığıyla içebilirsin ama farenjit varsa limon boğazını tahriş eder onu unutma
Benim aşıdan sonra ateşim çıktı ve çok ağrım oldu, ondan doktor tek doz yeter dedi. İkinciyi olmıcam. Onun yerine doğuma yakın difteri, tetenoz, boğmacayı olucam, galiba 32.den sonra. Onu doğuma yakın olun dedi ama tam zamanını söyelemdi.Kızlar tetanozun 2. Dozunu 4 hafta sonra mı oldunuz acaba
işe odaklandığınız için farketmiyor olabilirsiniz. gece uyuyacakken genelde hareketli oluyor bebişler.Bebek hareketlerı sanki 2 3 gundur azalmaya basladı ben de ama 2 3 gundurde iş cok yogun yoruluyorum bakalım nolcak
Siz de hareketler nasıl?
Eltim kıskançlıktan hayırlı olsun bile demedi hayır kendisi yeni gelin bi de 1 seneyi geçti onun benim 4 seneyi geçti evlilik neyini kıskanıyorsun bir hayirli olsun demek bu kadar mı zor Allah'ın aveliOnların kalp gözü açık kuzum görmezler mi hiiiç
Ayy bu süreçte foto paylaşmamızı kolluyolar resmenbenimde canım eltoşum yaptı bana aynısını
Neyse sinirlenmicem
Allah'tan seninkiler de bin km ötedeler hahah oh sefam olsunfoto paylaşmanı beklesin beklesin dursunlar boşver kilo alsan bile aldırma hiç laflarına
Evet her şey yolunda ise burada ayda bir gidiliyor, son zamanlarda iki haftada bir olmaya başlıyor ve riskli durum yoksa 3 ayda bir ultrason yapılıyor.Kızlar ben şimdi en son 20+6’da detaylıya gittim, şu an 23+3’üm bebeğin hareketlerini hissediyorum başka da bir sıkıntım yok normalde detaylıdan 2 hafta sonra gelirsin demişti bana doktorum da daha gitmesem olmaz mı sizce? Şeker yüklemesi yapacaktı ama ben kendim yaptırmayacağım ya aç karnına şekerli su içmeyi bir de 3 saat çocuğumla hastanelerde çekemeyeceğim.Meine Sterne Sen de 4 haftada bir gidiyorsun orada değil mi?
Apitera zen bulunduruyorum evde. İçtiğim tüm bitki çaylarına koyuyorum yumuş yumuş oluyor boğazım.Ihlamur veya kuşburnu içine zencefil dilimliyorum ohhhfarenjit gibi değil de sanki hasta olcak olamıyor gibi bi durum var. benim boğazıma dümdük limonu sıkınca acayip iyi geliyor. zaten bademciklerimin çoğu yok alındı küçükken :) portakallı su yapayım ben de aklıma gelmedi o güzel olur
Oyy ben çok ödemlendiğimde yeşil çay bile içiyorum baya rahatlatıyor. Günde bir fincan bitki çayı içiyorum adaçayı ve ahududu yaprağı dışındabitki çayları şaibeli içim rahat etsin diye ben hep ılık su içiyorum, içine bazen bir dilim portakal az bişiy ayva falan atıyorum bazen de tarçın koyuyorum. ballı limonluda sorun yok gönül rahatlığıyla içebilirsin ama farenjit varsa limon boğazını tahriş eder onu unutma
Meine Sterne canım şimdi ben bu parmaktan ölçümü yapıyorum açlık max 86, tokluk max 104 civarı falan çıkıyor iki gündür. Gebelik şekeri böyle belli olsa herkes bunu yapardı diye düşündüm bir genius olarak Neye bakmak lazım ne anlamak lazım hala çözemedim. Yada ne kadar yapmak lazım.
Ohoo çok iyi değerlerin. Açlığa hep bak, yapabilirsen her gün kalkınca. Tokluk kafana göre takılabilirsin. Ben genelde akşamları bakıyorum çünkü en çok o zaman çeşitli yiyorum. Şeker ilk bulunduğunda her öğün sonrası ölçtürüyorlardi ama değerler iyi çıkınca bir kere ac bir kere de üç öğünden birini kafana göre seç tokluk icin dediler.Meine Sterne canım şimdi ben bu parmaktan ölçümü yapıyorum açlık max 86, tokluk max 104 civarı falan çıkıyor iki gündür. Gebelik şekeri böyle belli olsa herkes bunu yapardı diye düşündüm bir genius olarak Neye bakmak lazım ne anlamak lazım hala çözemedim. Yada ne kadar yapmak lazım.
Bak şimdi ben tecrübeli değilim ama seninle benzer bi durumda olcam, o yüzden seni rahatlatma görevini devralıyorumYa arkadaşlar bana panik perileri ziyarete geldi yine. Bu sefer bebeğe bir şey oldu değil de biraz doğum sonrası kaygısı oldu. Birincisi yeni eve tasinmistik, ebeme burası çok uzak geliyor (aslında degil de neyse) o yüzden artık ebem degil. Yeni ebe bulmak da doguma 3 ay kalmışken çok zor. Herkes doluyum maalesef diye geri çeviriyor.
Annem gelmek istemişti ama ona da vize almamız lazım ve vize alacak randevu yok arkadaşlar yani hazirana kadar başvuru randevusu dahi yok. Yani o da gelemez, o bana çok yardımcı olurdu hem de torununu da başından beri görmüş olurdu ama açıkçası beni de zorlardi diye düşünüyorum psikolojik olarak, annemi severim ama çekmesi zordur o yüzden ona pek fazla takılmadım ama su an bana çocuğa bakamazmisim gibi geliyor. Ya bebek bakimiyla alakalı hiçbir şey bilmiyorum ya. Evin temizliği, benim bakimim vs hiç umurumda değil, eşim var, arkadaşlarım var şimdiden plan yapıyorlar nasıl yardımcı oluruz diye ama bana bebek elimde harap olacakmış gibi geliyor
Geçen saat 4de tuvalete kalktim, yataga dönerken "ebem yok napcam ben" diye dusundum ve tabi bi daha gözüme uyku girmedi. Böyle de bi manyağım.
Tecrübeli anneler, nasıl oluyor bu işler yani herkesin ne ebesi ne anası oluyor yaninda biliyorum da işte ne bileyim.
AydınlandımOhoo çok iyi değerlerin. Açlığa hep bak, yapabilirsen her gün kalkınca. Tokluk kafana göre takılabilirsin. Ben genelde akşamları bakıyorum çünkü en çok o zaman çeşitli yiyorum. Şeker ilk bulunduğunda her öğün sonrası ölçtürüyorlardi ama değerler iyi çıkınca bir kere ac bir kere de üç öğünden birini kafana göre seç tokluk icin dediler.
Gebelik şekeri bu sekilde kesin belli olur mu bilemiyorum ama benim zaten seker yüklemesi yapılarak bulunmadı, 1 hafta aralıkla 2 kere kan almışlardı. Ama gebelikte açlık 90 üstü, tokluk 140 üstü olmayacak, o yüzden gayet iyi görünüyor senin.
Ya bir de o iğneyi yapmaktan böyk geliyor insana. Ben eylül ayından beri her gün yapıyorum düşün. O yüzden bir kere şeker yuklemesiyle bulunup halledilmesi daha pratiktir diye düşünüyorum ve turkiyeyi bilmiyorum ama o şeker ölçümü yaptığımız alet, iğnesi zarti zurtu çok pahalı. Bende teşhis edildiği icin anne koruması yasası devreye giriyor burada, o yüzden üzerine bir şey odemiyorum ama her hamile bu sekilde kendisi bulmaya calissaydi sağlık sigortası arıza çıkarırdı finansal yönden yük diye. Bence o yüzden şeker yüklemesi yapılıyor, bir kerede test yapılıp hallediliyor yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?