2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Onların kalp gözü açık kuzum görmezler mi hiiiç
Ayy bu süreçte foto paylaşmamızı kolluyolar resmen benimde canım eltoşum yaptı bana aynısını
Neyse sinirlenmicem
Allah'tan seninkiler de bin km ötedeler hahah oh sefam olsun foto paylaşmanı beklesin beklesin dursunlar boşver kilo alsan bile aldırma hiç laflarına

kızlar hastayken hangi bitkinin çayını içebiliyorduk beni bi günceller misiniz? bi de ballı limonlu ılık su neyin içebiliyoruz mu
Ballı limonlu içebilirsin sorun yok. Her gün 1 bardak zencefil çayı da içebilirsin sorun yok. Benim doktor başka bişi içirtmiyo ama arkadşaımın doktoru ıhlamur da içebilirsin demiş. En güzeli taze zencefili minik minik doğra cezvede kaynat limonla birlikte güzelce iç.

Ay biz de eşimle dün ayrı yattık. Bu gece de salonda yatırcam onu. Azıcık hasta hissediyorum dedi. Korktum. Gerçi akşam annemde de kalabilirim. Neyse düşüneyim akşam kızılcık şerbeti izlerken.

eve gidince zencefilliyi yapıcam. iş yerinde zencefil yok limonu sıkıp içicem şimdi. biraz boğazım acıyor gibi. burada da bi arkadaşım hasta inşallah geçmez. sen de dikkat et, olmadı maske takın beraberken

kızlar hastayken hangi bitkinin çayını içebiliyorduk beni bi günceller misiniz? bi de ballı limonlu ılık su neyin içebiliyoruz mu
bitki çayları şaibeli içim rahat etsin diye ben hep ılık su içiyorum, içine bazen bir dilim portakal az bişiy ayva falan atıyorum bazen de tarçın koyuyorum. ballı limonluda sorun yok gönül rahatlığıyla içebilirsin ama farenjit varsa limon boğazını tahriş eder onu unutma

Ay biz de eşimle dün ayrı yattık. Bu gece de salonda yatırcam onu. Azıcık hasta hissediyorum dedi. Korktum. Gerçi akşam annemde de kalabilirim. Neyse düşüneyim akşam kızılcık şerbeti izlerken.
hasta olmayın bak hasta olmak çok kötü oluyor hamilelikte ha. gerekirse eşini kendinden oklavayla falan uzaklaştır, o annesine gitsin kalsın

farenjit gibi değil de sanki hasta olcak olamıyor gibi bi durum var. benim boğazıma dümdük limonu sıkınca acayip iyi geliyor. zaten bademciklerimin çoğu yok alındı küçükken :) portakallı su yapayım ben de aklıma gelmedi o güzel olur

Kızlar tetanozun 2. Dozunu 4 hafta sonra mı oldunuz acaba
Benim aşıdan sonra ateşim çıktı ve çok ağrım oldu, ondan doktor tek doz yeter dedi. İkinciyi olmıcam. Onun yerine doğuma yakın difteri, tetenoz, boğmacayı olucam, galiba 32.den sonra. Onu doğuma yakın olun dedi ama tam zamanını söyelemdi.

Bebek hareketlerı sanki 2 3 gundur azalmaya basladı ben de ama 2 3 gundurde iş cok yogun yoruluyorum bakalım nolcak
Siz de hareketler nasıl?
işe odaklandığınız için farketmiyor olabilirsiniz. gece uyuyacakken genelde hareketli oluyor bebişler.

Eltim kıskançlıktan hayırlı olsun bile demedi hayır kendisi yeni gelin bi de 1 seneyi geçti onun benim 4 seneyi geçti evlilik neyini kıskanıyorsun bir hayirli olsun demek bu kadar mı zor Allah'ın aveli gerçekten iyiki uzaktalar ya uzaktan bile yetiyorlar

Evet her şey yolunda ise burada ayda bir gidiliyor, son zamanlarda iki haftada bir olmaya başlıyor ve riskli durum yoksa 3 ayda bir ultrason yapılıyor.

Apitera zen bulunduruyorum evde. İçtiğim tüm bitki çaylarına koyuyorum yumuş yumuş oluyor boğazım.Ihlamur veya kuşburnu içine zencefil dilimliyorum ohhh

Oyy ben çok ödemlendiğimde yeşil çay bile içiyorum baya rahatlatıyor. Günde bir fincan bitki çayı içiyorum adaçayı ve ahududu yaprağı dışında

Ya arkadaşlar bana panik perileri ziyarete geldi yine. Bu sefer bebeğe bir şey oldu değil de biraz doğum sonrası kaygısı oldu. Birincisi yeni eve tasinmistik, ebeme burası çok uzak geliyor (aslında degil de neyse) o yüzden artık ebem degil. Yeni ebe bulmak da doguma 3 ay kalmışken çok zor. Herkes doluyum maalesef diye geri çeviriyor.

Annem gelmek istemişti ama ona da vize almamız lazım ve vize alacak randevu yok arkadaşlar yani hazirana kadar başvuru randevusu dahi yok. Yani o da gelemez, o bana çok yardımcı olurdu hem de torununu da başından beri görmüş olurdu ama açıkçası beni de zorlardi diye düşünüyorum psikolojik olarak, annemi severim ama çekmesi zordur o yüzden ona pek fazla takılmadım ama su an bana çocuğa bakamazmisim gibi geliyor. Ya bebek bakimiyla alakalı hiçbir şey bilmiyorum ya. Evin temizliği, benim bakimim vs hiç umurumda değil, eşim var, arkadaşlarım var şimdiden plan yapıyorlar nasıl yardımcı oluruz diye ama bana bebek elimde harap olacakmış gibi geliyor
Geçen saat 4de tuvalete kalktim, yataga dönerken "ebem yok napcam ben" diye dusundum ve tabi bi daha gözüme uyku girmedi. Böyle de bi manyağım.

Tecrübeli anneler, nasıl oluyor bu işler yani herkesin ne ebesi ne anası oluyor yaninda biliyorum da işte ne bileyim.

Meine Sterne canım şimdi ben bu parmaktan ölçümü yapıyorum açlık max 86, tokluk max 104 civarı falan çıkıyor iki gündür. Gebelik şekeri böyle belli olsa herkes bunu yapardı diye düşündüm bir genius olarak Neye bakmak lazım ne anlamak lazım hala çözemedim. Yada ne kadar yapmak lazım.

bende sağlık ocağında yaptırdım 2.saat var 0.saat var 1. çıkmamış kaç gündürde çıkmadı salıyı beklıcem olmazsa bidaha yaptırmam gerekicek sanırım okunmamış görünüyor o gün 3 kere kan verdim canım çok acıdı tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. kayıp mı oldu ne oldu ya

Ohoo çok iyi değerlerin. Açlığa hep bak, yapabilirsen her gün kalkınca. Tokluk kafana göre takılabilirsin. Ben genelde akşamları bakıyorum çünkü en çok o zaman çeşitli yiyorum. Şeker ilk bulunduğunda her öğün sonrası ölçtürüyorlardi ama değerler iyi çıkınca bir kere ac bir kere de üç öğünden birini kafana göre seç tokluk icin dediler.

Gebelik şekeri bu sekilde kesin belli olur mu bilemiyorum ama benim zaten seker yüklemesi yapılarak bulunmadı, 1 hafta aralıkla 2 kere kan almışlardı. Ama gebelikte açlık 90 üstü, tokluk 140 üstü olmayacak, o yüzden gayet iyi görünüyor senin.

Ya bir de o iğneyi yapmaktan böyk geliyor insana. Ben eylül ayından beri her gün yapıyorum düşün. O yüzden bir kere şeker yuklemesiyle bulunup halledilmesi daha pratiktir diye düşünüyorum ve turkiyeyi bilmiyorum ama o şeker ölçümü yaptığımız alet, iğnesi zarti zurtu çok pahalı. Bende teşhis edildiği icin anne koruması yasası devreye giriyor burada, o yüzden üzerine bir şey odemiyorum ama her hamile bu sekilde kendisi bulmaya calissaydi sağlık sigortası arıza çıkarırdı finansal yönden yük diye. Bence o yüzden şeker yüklemesi yapılıyor, bir kerede test yapılıp hallediliyor yani.

Bak şimdi ben tecrübeli değilim ama seninle benzer bi durumda olcam, o yüzden seni rahatlatma görevini devralıyorum
Şu an Türkiye’de ailemin yanındayım, eşim yurtdışında. Doğumla ilgili tam bir belirsizlik hakim, eşimin yanında yurtdışında da doğurabilirim, eşim gelebilirse burada da. Ama her türlü bebek bi haftalık olduktan sonra yurtdışına gideceğiz birlikte (eşim ben ve bebiş)
Bu durum başta beni korkutuyodu, bebeğe bakabilecek miyim diyodum ama mesele bebeğe bakmak değil gerçekten. Ona en güzel bakacak olan tüm ihtiyaçlarını en iyi anlayacak olan biziz. Ebe ya da annelerimiz, her ne kadar tecrübeli olsalar da asla bebeğimizi bizden daha fazla düşünemezler. Hayvanlar bile doğurunca yavrularına kimseyi yaklaştırmıyolar. Bu içgüdünün bizim içimizde de olduğunu düşünüyorum. Lohusalık döneminde yanımızda birine ihtiyaç duymamız bebeğe bakmak için değil, bakıma bizim ihtiyacımız var asıl. Biri bize baksın, yemek yapsın, girsin bizi yıkasın foşur foşur, dinlenmiş olduktan sonra bebek bakmakta ne var ki kız.
Bu dediklerimi de eşimden isticem valla. Kim gelirse gelsin geçici olacak. Ama eşimiz yanımızda -gerçekten yanımızda- olursa sırtımız yere gelmez. Doğumdan itibaren sadece eşimiz olursa en azından bu düzene en baştan o da alışmış olur dimi? Bu açıdan bakıyorum ben de artık ve böylece aştım diyebilirim bu bilinmezliğin sıkıntısını. İnşallah senin de içini ferahlatmışımdır bir nebze

Aydınlandım Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…