- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Benim bir arkadaşım da yeni doğum yaptı. Çalışmayan kadına daha zor dedi annelik, daha çok yoruluyormuş. Çalışan kadın daha rahat dedi. (kendi çalışmıyor)İki gündür eğitimim vardı, bütün gün evde oturmaya alıştığımdan aşırı yoruldum hem fiziken hem kafa olarak. Karnım yine aşağı düştüÇalışan ve çocuklu annelerimize buradan övgülerimi gönderiyorum, çok güçlü kadınlarsınız, kendinizle gurur duyun
Anladım canımm takip edicem bi bakalım İNŞALLAH sorun geçerOlabilir o ilaçlar da çok rahatsız ediyor
Anladım canım aslında kabız sayılmam ama katıı oluyor büyük abdestİm ve ben peçeteyi bayaa kullanıuorum oda yapmış olabilir Artık yürüyüş lifli yüyeceklere yönelmek gerekiyor haklısınDemir ilacı bende kabızlık yaptı, o yüzden ben de epeyi zorlandigim için tahriş olmuş, arada bende de kanama oluyor bazen damla şeklinde bazen da belli belirsiz. Yürüyüş, lifli yiyecekler bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyormus
he bilmem acaba neye istinaden öyle dedi, önceden çalışıyor muydu ki? ben evden çalışıyordum ve çok rahat bir işim vardı buna rağmen mental olarak çok zorlanırdım bence, bu kadar pamuk geçiremezdim hamileliği. meselaBenim bir arkadaşım da yeni doğum yaptı. Çalışmayan kadına daha zor dedi annelik, daha çok yoruluyormuş. Çalışan kadın daha rahat dedi. (kendi çalışmıyor)
Zayıf diye ağlamamış mı?Kızlar Kv eşime sormuş bebek ne kadar oldu demiş. 24+1'de gittik en son doktora 790 gram çıktı. Eşim de söylemiş kilosunu. Kv'de "ayyy çok zayıfffff, yemiyo ki annesi beslenebilsin bebek" demiş eşime.
Eşim de yemesin böyle iyi sonra vercem diye uğraşacak, bebek de iyi ayrıca demiş. Ama sinir olmuş annesineAyrıca eşim görüyo 3 öğün gayet güzel yiyiorum. Avokadolar eksik olmuyo kahvaltıdan. Doktorum da iyi dedi kilosuna.
Aynen çalışıyordu. Bilmiyorum. Bence anneliğin kolay bir yanı yok zaten. Ben de evden çalışıyorum, tek avantajım sabah ve akşam otobüs yolculuğu çekmemek. Yoksa her gün online iş yapıp toplantılara giriyoruz. Müşterilere sunum hazırlayıp anlatmaya devam ediyorum. O stresi yaşıyorum dediğin gibi. Beni de endişelendiriyor açıkçası ve artık omuzlarımda taşıyamayacağım bir yük varmış gibi hissetmeye başladım. Sanki işi ve bebeği idare edemeyecekmişim gibi bi his. Boğuluyorum sanki.he bilmem acaba neye istinaden öyle dedi, önceden çalışıyor muydu ki? ben evden çalışıyordum ve çok rahat bir işim vardı buna rağmen mental olarak çok zorlanırdım bence, bu kadar pamuk geçiremezdim hamileliği. meselaHali diyor ya kendime tahammül edemiyorum diye, çalışıyor çünkü halihazırda yüklendiği bir stres var, bir de çocuk olacak stresi insanı sinirlendiriyordur anlıyorum. bense böyle oturuyorum bütün gün haminne gibi
Aynen evde kafa rahat ise giderken trafik ve iş ve gene trafik beyın error oluyorhe bilmem acaba neye istinaden öyle dedi, önceden çalışıyor muydu ki? ben evden çalışıyordum ve çok rahat bir işim vardı buna rağmen mental olarak çok zorlanırdım bence, bu kadar pamuk geçiremezdim hamileliği. meselaHali diyor ya kendime tahammül edemiyorum diye, çalışıyor çünkü halihazırda yüklendiği bir stres var, bir de çocuk olacak stresi insanı sinirlendiriyordur anlıyorum. bense böyle oturuyorum bütün gün haminne gibi
Hiç öyle düşünme, insan yapmak istedikten sonra her şeyi yapabilecek kapasitede sen de bir istisna değilsin, yapabilirsin ve yapacaksın da - hem de elinden gelenin en iyi şekliyleAynen çalışıyordu. Bilmiyorum. Bence anneliğin kolay bir yanı yok zaten. Ben de evden çalışıyorum, tek avantajım sabah ve akşam otobüs yolculuğu çekmemek. Yoksa her gün online iş yapıp toplantılara giriyoruz. Müşterilere sunum hazırlayıp anlatmaya devam ediyorum. O stresi yaşıyorum dediğin gibi. Beni de endişelendiriyor açıkçası ve artık omuzlarımda taşıyamayacağım bir yük varmış gibi hissetmeye başladım. Sanki işi ve bebeği idare edemeyecekmişim gibi bi his. Boğuluyorum sanki.
Benimde çok düşük çıkmıştı İlaç kullandım bi ay sonra gittim hafif yükselmiş ilaçsız takipteyim ama endokrine gidiyorum ayın 22sinde gidicemBebişim öncelikle içini ferah tut. Ben hamileliği öğrenince geç gitmiştim doktora yani ilk aylar benim de hep yüksekti büyük ihtimalle. Bend e böyle endişelenip doktora sormuştum. Hiç korkmamamı söylemişti. Bebişlerdeki zeka geriliği için çook daha yüksek çıkması gerekiyormuş öyle 1-2 tane artış değil yani. İçin rahat olsun senin de. İLaç da hemen etkisini gösteriyor. Sabahları aç karnına alıyorsun. 1 ay sonra tekrar kan verdiğimde aşırı düşmüştü ilacı bıraktım. Ama her ay aile hekiminie gidip kan veriyorum yükselirse tekrar ilaca başlayacağım.
ay ne tatlısın, mahcup oldumE evdekiliyakat sen yaz bence uzun uzun ya kafa asla ütülemiyorsun açılıp bir kendimize geliyoruz hepimiz
Yok ya ne kafa ütülemesi. Bazen basit şeylere karşı bakış açımız dar olabiliyor. Birinin hatırlatması iyi oluyor.Hiç öyle düşünme, insan yapmak istedikten sonra her şeyi yapabilecek kapasitede sen de bir istisna değilsin, yapabilirsin ve yapacaksın da - hem de elinden gelenin en iyi şekliyleböyle kestirip atılacak bir şey değil tabi uzun uzun yazmak isterdim bu konuda ama şimdi kafa ütülemek istemiyorum
Doğru diyorsun. Para kazanmayı çalışmayı seviyorum ben de. Ama içimdeki endişeyi de atamıyorum. Sanki başaramayacakmışım gibi bir his. Neyse hayırlısı bakalım.Bence çalışmak güzel ya. Çalışmayanların daha çok yorulmasının ve zorlanmasının sebebi bence onlardan beklentinin fazla olması. Misal adam çalışıyor eve geliyor tüm günü evde çocuğuna bakarak geçirmiş eşinin hiçbir şey yapmadığını düşünebiliyor. Ya da çalışmayan annenin destek istemesi daha zor olabiliyor. He çalışmak da başlı başına bi sorumluluk evet ama bi yandan da çocuktan ayrı kafa dağıtabileceğimiz bi alan iş. Bebekten sonra bırakır mıyım sanmıyorum, bıraksam şimdi bırakırdım. Eşim yurtdışında çalışıyor iyi de kazanıyor. İşi bıraksam burdaki evi kapatsak ben de yanına gitsem ekonomik olarak fark eden pek bi şey olmayacak. Ama ben işimi bırakmak istemediğim için hamileliğimi ondan ayrı Türkiye’de geçirdim, annemlerde kalıyorum boş eve kira veriyoruz resmen. Doğumdan sonra da en fazla 6 ay-1 sene ücretsiz izin alırım sonra yine dönerim işime. Evet bebeğimle vakit geçirmek istiyorum evet onu ben büyütmek istiyorum ama bunu yaparken kendimi %100 adayıp da böyle bi fedakarlığın altına çocuğumu sokmak istemiyorum. Eşleri destek olan tüüm arkadaşlara da tavsiyem şartlarını esnetebileceğiniz işleriniz varsa temelli bırakmayın.
Biz nasıl iyi olacaksak o yönde karar vermemiz lazım. Biz iyi olursak bebeğimiz de iyi olur çünkü. O yüzden bu işin tek bir doğrusu yok. Bakalım nasıl bebekler bekliyor bizi bi kere. Hayal ettiğimiz bi annelik var zihnimizde ama nasıl anne olacağımız bile doğurana kadar belirsiz. Şimdiden kafa yormamak en iyisiDoğru diyorsun. Para kazanmayı çalışmayı seviyorum ben de. Ama içimdeki endişeyi de atamıyorum. Sanki başaramayacakmışım gibi bir his. Neyse hayırlısı bakalım.
Ben de çalışıyorum ve marta kadar da devam edicem. Kendi işim ama işyerime gidiyorum, karışan yok o çok iyi. Hamilelikte çalışmak yorucu ama iyi bir yanı da var. İnsan kendini bırakmıyor, işleyen demir ışıldar misali. Öbür türlü çok evde olurdu, ben daha çok takardım her şeye. Böyle iyi. 6 ay sonra da döncem. Bakıcı bulup. Şimdi annem gelcek yardıma ondan ayarlamadım bakıcı, onu zaten nasıl bulucam bilmem. Çevreye de haber saldım ama geri dönüş olmadı bir türlü, ajanslara gitcez herhaldeBiz nasıl iyi olacaksak o yönde karar vermemiz lazım. Biz iyi olursak bebeğimiz de iyi olur çünkü. O yüzden bu işin tek bir doğrusu yok. Bakalım nasıl bebekler bekliyor bizi bi kere. Hayal ettiğimiz bi annelik var zihnimizde ama nasıl anne olacağımız bile doğurana kadar belirsiz. Şimdiden kafa yormamak en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?