Doğum günümde muayenenYa varya ciddi ciddi sinir oldum bu fiyatlara. Hastanemi aradım telefonda söylemediler. Bir dahaki gidişte unutmazsam soracağım. 3 Ocak tarihinde gittik muayeneye işte. O gün zam gelmemişti daha möuayana ücretine. Şimdi nasipse 24 Ocak tarihinde gideceğim.
Bizim de evin o kadar yakınındaki Bayraklı şehir hastanesi. Bir kaç farklı başlıkta kendi illerindeki şehir hastanelerinde doğum yapan kızları okudum. Aşırı memnun kalmışlar. Ama bir arkadaşımın arkadaşı doğum yaptı normal. Epizyo kesiği atmışlar ve dikerken hiç uyuşturmamışlar mesela. Çok canı yanmış. Açıkçası korkmasam ve iyi olacağımı bilsem giderdim sanırım.
Ay kızlar siz kendiniz hareket falan hissetmeyip gidip baktırırsınız ayrı da ebeler isteyince gerek yok diyin bunlar da doktor kesildi başımaArkadaşlar merhaba 27+1 haftalık gebeyim bugun saglık ocagına kontrol için gittim hemşire bebegin kalp atısının hızlı oldugunu söyledi yaşayan varmı aranızda yarında aylık kontrolum var doktoruma da soracagım ama saglık ocagına ilk gittigim kontrolumde kolestorole baktılar yüksek çıkmıstı gebelerde zaten bu mümkünmüş ve bakılması gereksizmis benim morelimi çok bozmuslardı 2.gidisimdede bunu söyledi hemsire yine aynı stresi verdi bana
Ay kuzum inşallah bir dahaki doğum gününde bebeğin kucağında olcak Allahın izniyleDoğum günümde muayenen
Aklima geldi:Yatakta sağa sola dönerken eşime önceden haber veriyorum “ağır vasıta kusura bakma” diye. Yaklaşık 1 dakika falan sürüyor herhalde. Dün ilk defa çoraplarımı giydirmesini istedim. Ya ne alaka derdim insanlar nazlanıyor falan ama gerçekten eğilemedim. Akşam yürüyüşlerinde her 100 adımda 30 saniye mola veriyoruz. Durumlar şimdiden böyle. Bunları ayda bir tekrar güncelleyelim bence
Ahshgagagagaghahah çok iyiydi buAklima geldi:
Biz aynı buyuz. Benim hamileligin başından beri kuyruk kemiğinde ağrı oluyor hemen (bu hemen gercekten hemen olan ama), o yüzden sürekli penguen modu.
Benim de benzer, açlık 85 1 saat sonra tokluk 142 çıkmıştı. 50 gr yükleme mi yapıldı? Gerçi 142 sınıra yakın ama 148 biraz fazla üstünde gibi, doktordan cevap gelince bizi de bilgilendirirsinizBenimde açlık 86.7 , 1 saat sonra tokluk 148 çıktı sınır 140 doktoruma sordum henüz cevap vermedi. Benzer sonuçları olan var mı acaba şeker mi olmuş oluyor.
Bende 4 kilo almışım 25 haftada bu ara yeni yıl dolayısıyla tatlıyı çok abarttım ondan mı böyle oldu şeker yükleme sonucu acaba.
İlk hamileliğimde 25 haftada 15 kilo almıştım o zaman bile çıkamamıştı açlık 88 tokluk 126 çıkmıştı 2021 de. O zaman gerçi o haftalarda diyete başlamıştım ondan mı yüksek çıkmadı. Doktor cevap verene kadar kurarım ben şimdi kafamda
Benimde 75 gr yapıldı. 1. Ve 2. Saat kan verdim bende. Benim doktorum bu şekilde olanı uygun gördü ki kendisi gereksiz bütün ilaçlarımı ve takviyeleri kestiği için şeker yüklemesi konusunda sözünden gittim direkBenim de benzer, açlık 85 1 saat sonra tokluk 142 çıkmıştı. 50 gr yükleme mi yapıldı? Gerçi 142 sınıra yakın ama 148 biraz fazla üstünde gibi, doktordan cevap gelince bizi de bilgilendirirsiniz
Doktorum 50grda şeker var ya da yok tespiti zor oluyor zaten 26dan sonra daha kesin sonuç alırız diyip 75gr yükleme ve birinci saat ikinci saat kontrolü önerdi. Ben bu şeker yüklemesini başka bir doktorda 24. haftada yaptırmıştım, pişman oldum resmen ikinciye yaptırmam gerektiği için
Amin kuzum amin inşallahAy kuzum inşallah bir dahaki doğum gününde bebeğin kucağında olcak Allahın izniyle
Evet 50 gr yükleme yapıldı bana. Geçen hamileliğimde de aynı dönemde yaptırmıştım. 24+5. Doktorumdan cevap geldi. ‘sonuçların iyi çıkmış, yalnız şekerin biraz yüksek ama çok değil. Biraz yediklerimize dikkat edersek sorun olmaz.’ Demiş. Ben bu ay çok abarttım yeni yıldı yurt dışı seyahatiydi. Baya çikolatalar fln çok dikkat etmedim karşıma gelince dayanamadım, listeme sadık kalamadım çok. Yarından itibaren listeme beraber devam edip yürüyüş moduna gireceğim. Rahatladım bende. Bence sizde rahatlayın bana böyle dediyse sizinki benden düşük sonuçta.Benim de benzer, açlık 85 1 saat sonra tokluk 142 çıkmıştı. 50 gr yükleme mi yapıldı? Gerçi 142 sınıra yakın ama 148 biraz fazla üstünde gibi, doktordan cevap gelince bizi de bilgilendirirsiniz
Doktorum 50grda şeker var ya da yok tespiti zor oluyor zaten 26dan sonra daha kesin sonuç alırız diyip 75gr yükleme ve birinci saat ikinci saat kontrolü önerdi. Ben bu şeker yüklemesini başka bir doktorda 24. haftada yaptırmıştım, pişman oldum resmen ikinciye yaptırmam gerektiği için
Sağlık ocağına 24de gittiğimde tetonoz için bebeği de dinleyelim gelmişken dediler ve kalp atışı çok hızlı dedi ama bana gelirken yürüyerek mi geldin sen bşraz hızlı yürüdüysen bebeğin kalp atışı da hızlı olur demişti ki sanırım öyle kontrollerde hep kapıda dinledip bakıldığı için hiç yüksek görmedikArkadaşlar merhaba 27+1 haftalık gebeyim bugun saglık ocagına kontrol için gittim hemşire bebegin kalp atısının hızlı oldugunu söyledi yaşayan varmı aranızda yarında aylık kontrolum var doktoruma da soracagım ama saglık ocagına ilk gittigim kontrolumde kolestorole baktılar yüksek çıkmıstı gebelerde zaten bu mümkünmüş ve bakılması gereksizmis benim morelimi çok bozmuslardı 2.gidisimdede bunu söyledi hemsire yine aynı stresi verdi bana
Doktorumuz dışarda olupp Canda Tamamlayıcı kapsamında doğum olabiliyormu acaba canım sorabilirmisin ALLAH sağlıkla zamanında doğumlar Nasip etsin cümletenselammm, şimdilik Can hastanesi, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında olacak ama merak eden varsa çarşamba gideceğim sorabilirim
Canım bende 24. Hafta içinde gittim doktor banada şeker yüklemesi dedii bidahaki kontrole kadar yaptırıcam Nasipse 3 hafta var henüz aşırı kiloo almadım iştahımda aşırı açılmadı ilaççç Ve su içmekten midem Yemek yemeğe Ancaa odaklanabiliyor 75 gramm dedii benimkide İNŞALLAH sorunsuz sağlıkla atlatırızBen en iyisi bi sonraki randevuya kadar kendim bi takip edeyim. Açlık şekerim normal seviyelerde zaten ama tokluk hiç bakmadım. Onu takip edeyim. Sonraki randevuda ne dicek bakalım. Olmadı ben baksak iyi olur diye ısrar ederim.
Canım sağlık ocağında manüel bir cihaz kullanılıyor diye biliyorum ne kadar doğru olabilir. yani kadın doğuma kontrole gittiğinde doktorunun söylemleri daha doğru olurArkadaşlar merhaba 27+1 haftalık gebeyim bugun saglık ocagına kontrol için gittim hemşire bebegin kalp atısının hızlı oldugunu söyledi yaşayan varmı aranızda yarında aylık kontrolum var doktoruma da soracagım ama saglık ocagına ilk gittigim kontrolumde kolestorole baktılar yüksek çıkmıstı gebelerde zaten bu mümkünmüş ve bakılması gereksizmis benim morelimi çok bozmuslardı 2.gidisimdede bunu söyledi hemsire yine aynı stresi verdi bana
Tabii sorayım ama genelde hastanedeki doktorların sigorta anlasmasi oluyor zaten, mesela perinatolojiye gittigimde canda o doktorun anlaşması yoktu , para vermiştim, o yüzden sanmıyorum öyle olacağınıDoktorumuz dışarda olupp Canda Tamamlayıcı kapsamında doğum olabiliyormu acaba canım sorabilirmisin ALLAH sağlıkla zamanında doğumlar Nasip etsin cümleten
Benim de öyle suyum fazla, bakalım haftaya kontrolüm inş normale dönmüştür24 haftalık kontrolde bebeğin suyu biraz fazla çıktı. Şeker yüklemesi testi yaptırdım normal çıktı. Herkesten suyun az olmasıyla ilgili sorun duymuştum yine beni tam tersi buldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?