Ona da yorum yapmasın ona ne kim kalırsa kalırBen kv ile arkadaş gibiyim her şeyi söylerim ona, anlayışla karşılıyor, hatta kendisi söyledi anneme, sen yanında kalmalısın, her kız kendi annesini ister. Sana daha rahat açılır her istediğini söyler, dilimi ısırayım kv içinşanslıyım o yönden sanırım
Ona da yorum yapmasın ona ne kim kalırsa kalırherşeye bi laf bişi benimki 80 yaşında neredeyse hamile kaldığımdan beri 3936393 kere kendi hamileliğini anlatıyor arkadaş bi sal da bizi ben napam 50 yaşında oğlanlarının hamileliğimi zaten sevmiyorum gudubetler kıskanç şey…! arkadaş gibi olmaya çalıştım ama onun istediği gibi olursan iyisin Günlere gitcen komşuları ziyaret etcen pasta börek yücen seda sayan izlicen volum 99 da bide yüksek ses ay beni sevmesin böyle sevecekse arkadaş da olmayalım. Pis karı şuan bir kaşık suda boğasım var neyse çok gaza gelmiiim. Sen yine de anandan başkasına güvenme hemen satarkar koduklarım
Kızlar bu kayınvalide işlerine canınızı bu kadar sıkmayın. Onlarda hevesli ve heyecanlı oluyor yapabileceklerine inanıyorlar. Bir defa zaman onlardan da çok şeyi kendi çocuklarını büyüttükleri zamanki enerjileri yok.
Bir de benim gibi ilk defa bunu tecrübe edecekler için de yanımızda bilen birinin olması fena olmaz. Sonuçta hangi durumları yaşayacağımızı kestirmemiz çok zor. Önceden düşünüp stres olmayalım. Zaten lohusalık zor bir süreç olacak biz öncesinden kendimizi bu kadar doldurursak şimdiki günlerimize yazık olur. Ben kayınvalidelerin de çok kahır çekeceğini sanmıyorum. O yüzden söyledikleri her şeyi yapabileceklerine de inanmıyorum. Baktım ki yardım etmeye ısrarlı bende evde çalıştırırım artıkbıktırma yöntemi her zaman işe yarar
Gerçekten sınırı bilmiyorlar, benim karnım erken çıktı, bu ne göbek sanki 6 aylık gibisin, 5 aylık olmuşum ikiz olabilir baktırdın mı doktora gibi saçma sapan söylemler, acayip canım sıkılmıştı vala.
Ben gurbetteyim bulunduğum yerde çok kimseyle görüşmediğim için sıkıntı yaşamıyorum ama eşimin memleketine gidince böyle saçma şeylerle karşılaşıyorum, izin istemeden karnıma dokunmalar falan çok rahatsız edici ya insanlar çok anlayışsız
Yawrucum evlendiğimiz günden beri kendisinden nefret ettirmek için o kadar çok uğraştı ki bazen kendime engel olamıyorum gerçekten. Dualarına bile beni katmaz kadın oğlum çocuk bekledi haketti oğluma güç kuvvet versin oğlum şöyle böyle ulen bu çocuğu ağaçtan mı toplican oğluna bana da bi dua etsene ama yok. Gerçi onu duasına da kalmadım da neyse. Ya ben geçen hafta corona oldum öksürük vardı yine o kadar bencilce davranıp birde beni azarladı eşimde gördü. Deli gibi öksürüyorum ısrarla beni arıyor bilet aldırmak için hastanedeyiz beni sormuyor bilet alın diyor sen düşün benim eşim hafif öksürüyordu benim annem hemen aradı oğlum sana çorba yapayım mı istermisin hemen al git gelmek zorunda değilsin baban getirsin eeee eşimde görmüyor mu kendi ailesinin bencilliğini. Bende ogünden beri eşime dedim ya benle çok muhatap olmasın mümkünse bencillikleri yetti diye şuan odan biraz doluyum sanırım. Yoksa bu kadar sinirli olur muydumKızzz sakin ol, evet seninkinin bayağı yaşı varmış bir de benim kv genç ve çalışıyor, üniversite mezunu, tecrübeye değil de bilgiye bakıyor, bana hep der ben de senin gibi olmak için uğraş verdim ama bizlerin imkanı yoktu sizler güzel yetiştiriyorsunuz kendinizi, öyle banada diretse ve anlatsa zor olur tabi, dinlemem ben deherkes kendi bilgisiyle tecrübe kazanmalı bence, kv ne selamlar canım, 35678 kez sana hamileliğini anlatmasın bir zahmet üzerinden epeyce geçmiş
Benim durumum sanırım biraz farklı kuzum yoksa bende tamamen senin gibi düşünen birisiyim. Kv şuan kendisine baksın yeter ondan bişi istemiyorum. Benim eşim abilerinden 10 yaş küçük yaşları da baya var. O nedenle bana hayrından çok bide hizmet bekler yani bırak bebeğe bakmayı birde yük olur. Eltimin annesi yok o nedenle kv kalmış eltimde ama hep kavga etmişler çünkü despot birisi baya hemde. Bi elini kes azarlar bak yemin ediyorum öyle cins yani. O nedenle ben şuan dolu olduğum için konuya dahil oldum yoksa benimkinin kalacağı edeceği de yok.Kızlar bu kayınvalide işlerine canınızı bu kadar sıkmayın. Onlarda hevesli ve heyecanlı oluyor yapabileceklerine inanıyorlar. Bir defa zaman onlardan da çok şeyi aldı, kendi çocuklarını büyüttükleri zamanki enerjileri yok.
Bir de benim gibi ilk defa bunu tecrübe edecekler için de yanımızda bilen birinin olması fena olmaz. Sonuçta hangi durumları yaşayacağımızı kestirmemiz çok zor. Önceden düşünüp stres olmayalım. Zaten lohusalık zor bir süreç olacak biz öncesinden kendimizi bu kadar doldurursak şimdiki günlerimize yazık olur. Ben kayınvalidelerin de çok kahır çekeceğini sanmıyorum. O yüzden söyledikleri her şeyi yapabileceklerine de inanmıyorum. Baktım ki yardım etmeye ısrarlı bende evde çalıştırırım artıkbıktırma yöntemi her zaman işe yarar
Ya niyeyse kimse doğuran kadının psikolojisini düşünmüyor. "Kızım sen nasıl dersen öyle olsun" demeleri gerekirken. Ben bunu yapçam, alcam, kalcam, etçem demeler olmuyor. İyilik yapmış gibi görünüp aslında yapmıyorlar. Evi zaten yakınsa bence kalmasının lüzumu yok.İçini döküyom açılın.
Dün kayınvalidem uğramıştı bize, bebek doğunca izin almayı ilk on beş günü bizle geçirmeyi planlıyor. Daha önce de birkaç kere söylemişti bizi bir yalnız bırakın, bir görelim ihtiyacımız olursa gelirsiniz demiştim ama konuyu uzatmadan kapamıştım. Hiç öyle dememişim gibi tekrar söyledi falan, hatta işte geceleri çok zorlanırsanız ben burada kalırım falan dedi ufaktan bozuldum ihtiyacımı hiç duymadığı için. Nazikçe anlatmaya çalıştım, siz zaten çok yakındasınız çağırsak beş dakikada gelebilecek mesafedesiniz diye bu sefer de o bozuldu sanırım. Yani kıracak bir şey de söylemedim aslında, gün içinde tabi ki gelir görür bebeği kaçıracak halim yok da sanki böyle izin alıcam falan diyince bütün gün ve akşamı bizle geçirecek gibi mi düşünüp stres oldum herhalde. Bu arada haftada üç gün yemek ve dağınıklık toparlama için destek alacağımız biri de olacak gibi bir planlama yaptık haberi de var kendisinin, yapayalnız kalmayacağım eşim de evde olacak hep.
Yarın beraber alışverişe çıkacağız, bir şekilde netleştirmem lazım konuyu ne yapayım? konu açılırsa ben bütün gün yanımda birileri olsun istemiyorum siz gönül rahatlığıyla görebilmek için izin alıyorsanız alın ama yalnız kalmaya çok ihtiyacım oluyor benim mi diyim ne diyim? Hayır hiç üzerine düşündüğüm bir şey de değildi bu gelen giden konusu, zaten yabancı kimse gelmez anneler babalar da gelir görür giderler diye hayal etmişim herhalde. İzin alıcam kısmına mı gerildim noldu anlamadım dünden beri içim içimi yiyiyor. Onların da hevesini kırmak istemiyorum ama ben eşim dışında hiçkimseyle iki saatten fazla vakit geçiremiyorum, daralıyorum sinir basıyor bana. Dün eşimle de konuştum böyle böyle bir konuşma geçti aramızda alındı mı acaba annen diye, o da bir şey diyemedi ne desin yani, beni tanıyor anasını tanıyor, gelene tamam fazla kaldın git mi diyicez ne diyicez. Durduk yere hır gür çıkacak, ben kimseye bişey diyemediğim için şişip şişip ya eşime ya kendi anama patlıycam nazım geçiyor diye. Öyle olunca da kendimden nefret ediyorum, öff.
Neyse fazla düşünmeyem, pazara çıkam kendime pijama bakam. Siz de çok şeyapmayın yani, öyle döküldüm rahatladım okuyanlara teşekkür ederim, zira biraz uzun oldu kusura bakmayın djdkdk.
yok ben işten çıkacağım için beklemeyeceğim evlilik tazminatımı alıp çıkıcam37. Haftaya kadar beklemeyeceksin öyleyse,
Ben beklemek istiyorum ordan kalan izinleri doğum sonrasına atmak istiyorum
Çünkü benciller ve empati yapamıyorlar ve onların döneminde ne kadar zordu bu işler ve onlar kaç çocuk büyüttü ve kaç çocuk doğurdu ve lohusa mı varmış eskiden ve ne kadar gereksizYa niyeyse kimse doğuran kadının psikolojisini düşünmüyor. "Kızım sen nasıl dersen öyle olsun" demeleri gerekirken. Ben bunu yapçam, alcam, kalcam, etçem demeler olmuyor. İyilik yapmış gibi görünüp aslında yapmıyorlar. Evi zaten yakınsa bence kalmasının lüzumu yok.
Benim doğumdan sonra kendi öz annem bile gece kalmayacak. Sabah gelip akşam dönecek bir süre. Gece eşim ile ilgileneceğiz. Çünkü bebek ağladıkça çat diye yatak odama girilsin istemiyorum.
Benim KV'de bana sormadan eşime doğumdan sonra gelip kalcam dedi. Halbuki bana sorulması gerekiyor. Ben de endişelenmiyorum. Eşime açık açık söyledim. Kimsenin kalmasını istemiyorum rahat edemem dedim. Bişi diyemedi. Eşim de zannediyordu sanırım anası danası gelecek bizde kalacalar. En fazla 1-2 gece gelsin gönlü olsun torunu ile vakit geçirsin ama yeter. Daha fazlasını kaldıramam.
Ben artık kim küserse küssün diye düşünüyorum. Niye hep küsen onlar oluyor ayrıca? Kadının halinden kadın anlaması gerekirken hayatımızdaki en büyük sorun yine kadınlar. Maalesef erkekler bu yaşadığımız şeyin arkasındaki psikolojiyi anlayamıyorlar. Bırak erkekleri bir kadın bile anlamıyor. Zamanında kendi yaşadı halbuki. Bazıları bırak KV'yi. Kendi öz annesini bile evden gönderiyor yalnız kalıyor. Çok dramatize ediyorlar ve duygu sömürüsü yapıyorlar. Ben böyle rahat edeceğim de geç. Açık açık söyle. Lohusalık gerçekten çok farklı bir boyut. Bizi memnun, mutlu etmeleri gerekiyor asıl.
Bebek bizden çıkınca kimsenin umurunda olmuyor anne niyeyse. Daha doğumhanede herkes bebeğin başına üşüşüyor, herkes yarış içerisine giriyor bebeği kucağına alcam bakçam diye. Orada annenin çektiği acı, annenin beklediği ihtiyaç destek kimsenin umuru olmuyor.
Eeeeööhh başlarım böyle işe. Kendini sıkma hiç. Hatta hiç biriniz. Siz nasıl istiyorsanız öyle olacak.
Amannn ben de yuvarlıyom işte.Ne karışık bu hafta ay işleri yayavaş yavaş sonlara geliyoruz ben hâlâ çözemedim
Bence de. Son 3 ay kadınlar çalışmamalı ya da evden falan çalışabilmeli iş yeri el veriyorsa.Amaan amaan 3. Trimester gözümü korkutuyor çalışmak işe gitmek eziyet geliyor ya keşke daha erken ayrılabilsek doğum iznine
Ay en son gittiğimde eşimin annesi de zorla açıp karnıma dokundu. Sinirim bozuldu. Taciz ediliyormuşum gibi hissettim niyeyse.Gerçekten sınırı bilmiyorlar, benim karnım erken çıktı, bu ne göbek sanki 6 aylık gibisin, 5 aylık olmuşum ikiz olabilir baktırdın mı doktora gibi saçma sapan söylemler, acayip canım sıkılmıştı vala.
Ben gurbetteyim bulunduğum yerde çok kimseyle görüşmediğim için sıkıntı yaşamıyorum ama eşimin memleketine gidince böyle saçma şeylerle karşılaşıyorum, izin istemeden karnıma dokunmalar falan çok rahatsız edici ya insanlar çok anlayışsız
Açıp derken kıyafetlerini açıp mı tenine dokundu yani zorlaAy en son gittiğimde eşimin annesi de zorla açıp karnıma dokundu. Sinirim bozuldu. Taciz ediliyormuşum gibi hissettim niyeyse.
Yawrucum evlendiğimiz günden beri kendisinden nefret ettirmek için o kadar çok uğraştı ki bazen kendime engel olamıyorum gerçekten. Dualarına bile beni katmaz kadın oğlum çocuk bekledi haketti oğluma güç kuvvet versin oğlum şöyle böyle ulen bu çocuğu ağaçtan mı toplican oğluna bana da bi dua etsene ama yok. Gerçi onu duasına da kalmadım da neyse. Ya ben geçen hafta corona oldum öksürük vardı yine o kadar bencilce davranıp birde beni azarladı eşimde gördü. Deli gibi öksürüyorum ısrarla beni arıyor bilet aldırmak için hastanedeyiz beni sormuyor bilet alın diyor sen düşün benim eşim hafif öksürüyordu benim annem hemen aradı oğlum sana çorba yapayım mı istermisin hemen al git gelmek zorunda değilsin baban getirsin eeee eşimde görmüyor mu kendi ailesinin bencilliğini. Bende ogünden beri eşime dedim ya benle çok muhatap olmasın mümkünse bencillikleri yetti diye şuan odan biraz doluyum sanırım. Yoksa bu kadar sinirli olur muydumyine olurdum ya bende birisinin kv konusunu açmasını bekliyormuşsam demekki
Ay keşke böyle dediğin gibi olsa ama olmuyor. Herkesin aile dinamiği farklı maalesef. Elbetteki hevesli ve heyecanlı oldukları için bu kadar anlayışlıyız. Bizlerde cadı değiliz ki torununu göstermeyelim, elletmeyelim sevdirmeyelim. Herkesin yazdığı dertlendiği şeylerde kendince haklılar. Kimse kimsenin emrivaki davranışına katlanmak zorunda değil.Kızlar bu kayınvalide işlerine canınızı bu kadar sıkmayın. Onlarda hevesli ve heyecanlı oluyor yapabileceklerine inanıyorlar. Bir defa zaman onlardan da çok şeyi aldı, kendi çocuklarını büyüttükleri zamanki enerjileri yok.
Ya zaten kış kat kay giyiniktim. Direkt tenime dokunamadı. Ulaşabildiği yerden dokunduAçıp derken kıyafetlerini açıp mı tenine dokundu yani zorla
Eh tacizin başka türlüsü olmuş bu da, ne kadar düşüncesizler yaYa zaten kış kat kay giyiniktim. Direkt tenime dokunamadı. Ulaşabildiği yerden dokundu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?