Benim kafa tam emri vaki yapmasa belki sen çağırcan demi bizi bi salın ihtiyaç duyarsak yanımızda olun annelik bunu gerektirmiyor mu? Darlamayın arkadaş kendi ayaklarımız üstünde durabiliyormuyuz görelim özgür bırakıncanikom haklısın, seni anlıyorum. kayınvalidelerimiz de muhtemelen benzer insanlar. aşırı beceriklidir benimki de, temizliği de bilir yemek yapmayı da bilir çocuk bakmayı da bilir. pratiktir bir şeye ihtiyaç olsa hemen şipşak çözer. ama ben de daha ortada bir ihtiyaç yokken böyle kendiliğinden ben izin alıcam size yardım ederim falan sevmiyorum tuhafıma gidiyor, bir bizi bırak boyumuzun ölçüsünü alalım zaten gerçekten yürüyerek beş dakika mesafede oturuyoruz, ihtiyaç duyarsak çağırırız diye düşünüyorum. hem benim iki gün kendi kendime bırakılma hakkım, ihtiyacım olamaz mı ya belki süperbiyonik bir kadınım, doğurur doğurmaz halter falan kaldırıcam kimseye ihtiyacım olmayacak. du bakalım yani
Allah’a şükürler olsun ki bir ablam var aramızda 3 yaş var, kanki gibiyiz, doğumuma da o gelecek inşaAllah, bütün yetkileri ona verdim şimdiden zaten herkese de dedim, 10 gün bende kalacak inşaAllah Ankara da yaşıyor o nedenle. Ben ablamla saç başa da girsem 2 dk sonra hişşt naber lan gel buraya derim o kadar yakınız maşaAllah. Annem bile gelmicek yani. Gerçekten buna hergün şükretmem lazım böyle konuştukça daha iyi anlıyorum.
Kesiklikle büyük nimet teyze olmak bir o kadar güzel bir nimetBen de ablayım ve kız kardeş gerçekten çok büyük bir nimet
27+3 canim.Kuzum kaç haftalık oldunuz?
Benim dün daha doğrusu 25+6 da 969 Gr dı.
Diyet listen zor mu?27+3 canim.
Bak ben hamile kaldigim zaman 68 kiloydum. Bir ay icinde 4 kilo aldim. Yani su an hamileligin basindan beri 10 kilo almissam bunun neredeyse yarisini ilk bir ayda almisim. Hamilelik sekeri belli olduktan sonra kilo vermem durdu hatta son iki aya kadar hic kilo almadim, geri kalanini 19. haftadan sonra yavas yavas almisim. Ben o basta aldigimi saymiyorum, cünkü hastaliktanmis meger.
Iste sekerin belli olmasi bu yuzden önemli. Simdi siki bir diyete gireceksin, hareket edeceksin ve insülin verirlerse duzenli bir sekilde kullanacaksin. Seker bebegin ve/veya annenin kontrolsüz kilo almasina sebep oluyor.
Kesiklikle büyük nimet teyze olmak bir o kadar güzel bir nimet
Benim ablamın çocukları büyük, 2. Çocuk erkek, oğlanın doğumuna hiç bişeyden anlamasamda ben gitmiştim, üni okuyordum o zaman başka şehirde, ama ablam beni istemişti. İlk dışkısı siyah kanlı oluyormuş ne bileyim ben, bez mi gördüm, bok mu gördümhastanede yazık kadın sezaryen zaten zor kalkıyor, bebeğin bezini değiştiriyorum, ablaaaaaa bu ne bu siyah bişi mi oldu diye bi bağırmıştım, hiç unutmam… oda zar zor kalkıp getir gerizekalı demişti ama çok eğlenmiştik. Mevzu aslında birşeyden anlayıp anlamamak değil o an moral verecek birilerinin olması. Çocuğu her türlü hallediyorsun.
hah evet işte böyle, ki bana bişiy söylemese muhtemelen doğuma yakın derim ki anne siz bir beş gün izin alıp bize mi ayırsanız ne olur ne olmaz başımıza gelecekleri görmüş oluruz. ama yani bana hiç fırsat bırakmıyor, gelip yanımda kalacağı güne geceye kadar kendi karar veriyor, yetişkin insanlarız bir yerde konuşup uzlaşabiliyor olmalıyız böyle olmaması lazım onu anlatmaya çalışıyorum. konuşucam yarın bakalım. türk milletinin yardımseverliği iyi niyeti iyi hoş da sınır tanımamazlığı gerçekten yaka silktiriyor yaBenim kafa tam emri vaki yapmasa belki sen çağırcan demi bizi bi salın ihtiyaç duyarsak yanımızda olun annelik bunu gerektirmiyor mu? Darlamayın arkadaş kendi ayaklarımız üstünde durabiliyormuyuz görelim özgür bırakın
Diyet listesi vermediler ki ^^ Burada biraz farkli seker hastaligi. Seker hastaligi cikinca ders veriyorlar. Cidden oturup ders dinler gibi tabelaya falan bakiyorsun. Orada nelerin sekeri cikarip neyin cikarmayacagi anlatiliyor. Diyetisyen olayi yok yani, cünkü aslinda cok basit beslenme düzeni.Diyet listen zor mu?
Ben çok çabuk acıkıyorum çok yiyorum, yemeden aç kalarak nasıl olacak bilmiyorum
Vala çok ama çok sevinirimDiyet listesi vermediler ki ^^ Burada biraz farkli seker hastaligi. Seker hastaligi cikinca ders veriyorlar. Cidden oturup ders dinler gibi tabelaya falan bakiyorsun. Orada nelerin sekeri cikarip neyin cikarmayacagi anlatiliyor. Diyetisyen olayi yok yani, cünkü aslinda cok basit beslenme düzeni.
Istersen ben yazarim sana ne yiyorum, ne iciyorum. Örnek olarak.
Amin amin amin Rabbim onları korusun maşaAllah teyze olmak anne yarısı olmak gibi bişi ya Rabbim sağlıkla afiyetle o günleri de göstersin canımEvet evet, gerçekten öyle, kız kardeşlerim canım ciğerim iki tane var Allah başımdan eksik etmesin, en yakın arkadaşlarım onlar benim çok heyecanlılar onlar da
Offff bu olay cok zor ya. Yani ne desem bos cünkü hamilelikten önce olsa "olur tabi bekleriz" diyecek salaklikta bi insandim, hamile olunca bana bi güncelleme geldi dank dank diyorum ne istiyorum ne istemiyorum cünkü cocugumu zor bulmusum huzurumu bozacak hicbir seye tahammülüm yok modunu actim otomatikman nasil olduysa.İçini döküyom açılın.
Dün kayınvalidem uğramıştı bize, bebek doğunca izin almayı ilk on beş günü bizle geçirmeyi planlıyor. Daha önce de birkaç kere söylemişti bizi bir yalnız bırakın, bir görelim ihtiyacımız olursa gelirsiniz demiştim ama konuyu uzatmadan kapamıştım. Hiç öyle dememişim gibi tekrar söyledi falan, hatta işte geceleri çok zorlanırsanız ben burada kalırım falan dedi ufaktan bozuldum ihtiyacımı hiç duymadığı için. Nazikçe anlatmaya çalıştım, siz zaten çok yakındasınız çağırsak beş dakikada gelebilecek mesafedesiniz diye bu sefer de o bozuldu sanırım. Yani kıracak bir şey de söylemedim aslında, gün içinde tabi ki gelir görür bebeği kaçıracak halim yok da sanki böyle izin alıcam falan diyince bütün gün ve akşamı bizle geçirecek gibi mi düşünüp stres oldum herhalde. Bu arada haftada üç gün yemek ve dağınıklık toparlama için destek alacağımız biri de olacak gibi bir planlama yaptık haberi de var kendisinin, yapayalnız kalmayacağım eşim de evde olacak hep.
Yarın beraber alışverişe çıkacağız, bir şekilde netleştirmem lazım konuyu ne yapayım? konu açılırsa ben bütün gün yanımda birileri olsun istemiyorum siz gönül rahatlığıyla görebilmek için izin alıyorsanız alın ama yalnız kalmaya çok ihtiyacım oluyor benim mi diyim ne diyim? Hayır hiç üzerine düşündüğüm bir şey de değildi bu gelen giden konusu, zaten yabancı kimse gelmez anneler babalar da gelir görür giderler diye hayal etmişim herhalde. İzin alıcam kısmına mı gerildim noldu anlamadım dünden beri içim içimi yiyiyor. Onların da hevesini kırmak istemiyorum ama ben eşim dışında hiçkimseyle iki saatten fazla vakit geçiremiyorum, daralıyorum sinir basıyor bana. Dün eşimle de konuştum böyle böyle bir konuşma geçti aramızda alındı mı acaba annen diye, o da bir şey diyemedi ne desin yani, beni tanıyor anasını tanıyor, gelene tamam fazla kaldın git mi diyicez ne diyicez. Durduk yere hır gür çıkacak, ben kimseye bişey diyemediğim için şişip şişip ya eşime ya kendi anama patlıycam nazım geçiyor diye. Öyle olunca da kendimden nefret ediyorum, öff.
Neyse fazla düşünmeyem, pazara çıkam kendime pijama bakam. Siz de çok şeyapmayın yani, öyle döküldüm rahatladım okuyanlara teşekkür ederim, zira biraz uzun oldu kusura bakmayın djdkdk.
Hemen hemen ayni almisiz. Bana az gibi geliyordu, sen böyle anlatinca yetermis ya dedimBaby soyle ki ben yeni dogan icin hastane cikisi aldim 10 lu hem tulum hem alt ust takim zibin vs var icinde bundan 2 tane aldim . Sadece hastane icin degil ama normaldede kullanirim diye . 6 li citcitli body ve 6 patikli patiksiz alt aldim. Yenidogan nerdeyse hic almadim baska . Gerisi 3-6 6-9 ay yaza dogru geliyor diye citcitli aldim kisa kollu 10-15 tane. Ama hm 2-4 ay varya ordan bi 6-7 tane hem uyku hem normal
Zaman icin fermuarli tulumlardan aldim. Ben alt ust takimdan ziyade citcitlilari icine giydirebilcegim tulumlar aldim kolay olur diye . 12 li corap aldim . 2 tane kulotlu corabi var . 3-4 tane alt ust takimi var gerisi yazlik cunku onlar kuzenlerden geldi .yarin bi gun kiyafetlerini bi dokup yikicam ayircam zibini alti ustu virti zirti hepsini yollarim burdan fotoyu. He bi de kalin tulum aldim
Allah kolaylaştırsın zeytin yağından kıl çeker gibi olsun inşaAllah ne diyeyim canım işte bunlarda da bu var tökezleyince gidip yanında olayım ama bi tökezleyecekmi gözlemleyeyim yok. Sonra bi tripler alınmalar bişiler.hah evet işte böyle, ki bana bişiy söylemese muhtemelen doğuma yakın derim ki anne siz bir beş gün izin alıp bize mi ayırsanız ne olur ne olmaz başımıza gelecekleri görmüş oluruz. ama yani bana hiç fırsat bırakmıyor, gelip yanımda kalacağı güne geceye kadar kendi karar veriyor, yetişkin insanlarız bir yerde konuşup uzlaşabiliyor olmalıyız böyle olmaması lazım onu anlatmaya çalışıyorum. konuşucam yarın bakalım. türk milletinin yardımseverliği iyi niyeti iyi hoş da sınır tanımamazlığı gerçekten yaka silktiriyor ya
Yeter yaaa , bizim senle zamanımızda aynıııı eeee başka neler aldın skdjdkfkHemen hemen ayni almisiz. Bana az gibi geliyordu, sen böyle anlatinca yetermis ya dedim
Bence anlattigin gibi biriyse ilimli biridir, konusabilirsin acik acik. Ben böyle böyle biriyim, aslinda cok takdir ediyorum sizi ve yanimda isterim ama o aramizdaki mesafe kaybolur mu o zaman icerisinde bilemiyorum, ki ben o mesafeyi saglikli buluyorum, o dogum sonrasi da stresle aramiz bozulmasin falan gibi.Annem 68, kayınvalidem 58 yaşında.
Yav konuyu uzatmıycaktım ama dayanamadım. Yanlış da anlaşılmak istemiyorum, kayınvalidem çok iyidir gerçekten seviyorum ama fazla müdahaleci ve her şeyi biliyor, kocamı da o yetiştirdi ve kocam mükemmel biri içinde bulunduğum dilemmayı anlıyor musunuz? Djfmdlk. Şimdi örnek vereyim anlayacaksınız neden önden bunaldım. Mesela, çocuğu şöyle seveceksin, böyle konuşacaksın, öyle yapacaksın falan yani kırk yıl önce neredeyse birebir şu an çocuk nasıl yetiştiriliyorsa öyle yetiştirmiş. Tek eleştirim çok uydu anne olması olabilir ama yok-annedense uydu-anne olsun tabi ki hehe. Neyse benim de huyum çok kötü, biri bana bir şeyi ben sormadan söylesin tilt oluyorum. Doğru ve kolay yolu da söylese tilt olurum bu arada, kendim uğraşıp çözmeyi seviyorum sorun yaşadığım zaman öyle görmüş öyle alışmışım. Kayınvalidem de dayanamayıp daha sorun çıkmadan iyi niyetle işim kolaylaşsın, her şey güzel olsun öğreneyim kolayını bileyim diye söyler tarif eder, garipserim ve sinirlenirim yani. Yaptı birkaç kere buna benzer bir şey geçmişte, tabi ki sinir oldum ama büyütmedim he diyip geçtim. Şimdi çocuk onun iyi olduğu bir alan, tartışmasız. Kendi annemden çok o baksın ilgilensin isterim mevzu o değil. Mevzu beni hala tanıyamadı, kendi yolunu iyi niyetle dikte edecek, beni sinir edecek sonra ben kadını sevip toz kondurmaz iken birbirini çekemeyen gelin kaynanaya dönecez o on beş günde, mevzu o. Ona gerildim, konuşup çözcem bu konuyu ben durun siz
Bilmem bana doktor yazmadı eczaneden alıyprum d vit ic dediydi ben de var dedım onceden de bunu iciyordumBen de d3k2 içiyordum billmeden sonra Benim doktorkm d3 k versiyonunu ıcme normal d vit iç dedi. Neden acaba?
Bez de aldim ben, gerci aldim sayilmaz ya insanlar ellerinde kalan acilmamis paketleri filan hediye ediyorlar ya da asiri ucuza veriyorlar falan, 2-3 kilo yani yeni dogan bezi var. Hatta artik almam o bedenden. Ayni sekilde bez degistirirken kullan at örtüler oluyor, onlardan da var, disarida kullanmak icin. Yine ayni sekilde elde kalanlardan.Yeter yaaa , bizim senle zamanımızda aynıııı eeee başka neler aldın skdjdkfk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?