2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Alt bakımı: kız bebekte daha hassas olunması gerekiyormuş. Vajinal açıklıkla doğuyormuş kız bebişlerimiz.
Hocanın hazırladığı ıslak mendil tarifi var fotosunu çekmiştim isteyen olursa yükleyebilirim.
Islak mendil kullanma, kimyasal var. Pişiğe sebep olabilir, ilk 1 ay kullanma mümkünse 3 ay kullanma. yıkayabiliriz ya da evde hazırladığın ıslak mendil ile de temizleyebiliriz.
Kaynar suya zeytinyağı eklenip, ya da hindistan cevizi yağı eklenip kare gazlı bezle temizlenebilir.
Bez seçimi de önemli. Pişik olursa bez markasını değişmek gerekebilir. Prima delüxe pişik dönemlerinde tercih edilebilir, kendinden kremliymiş. Pahalı sürekli kullanmaya gerek yok.
Cildi hangi markaya uygunsa onu deneyerek bulucaz. Stok yapmıycaz. Nemli kalırsa pişik olabilir, havalanmamaktan olabilir. Temizlikten sonra kurulayıp, nemlendiricez. Zeytin yağı, hindistan cevizi yağı vb. Bi şeyle. Pişik kremi pişik olursa başlanacak

Günaydın canım, benim de bu tarz ağrılarım var bir de çok yoğun akıntım var, doktora soruyorum gerçekten yıldım fitil kullandım vajinal enfeksiyon için, yoğurt yiyorum, kefir içiyorum ama bir türlü kurtulamadım

Akıntısı olan var mı aramızda ? Bazen o kadar fazla oluyor ki günlük ped bile yetmiyor iç çamaşırıma çıkıyor sızıntı oluyor sandım doktora sordum yok dedi

Valla yazdığın bilgiler çoook değerli. İyi ki paylaştın bizimle

Ağızda pamukçuk oluşuyormuş galiba. Benim de arkadaşım gazlı bezlerden verdi steril, hastanede çalışıyor oradan almış. İyi oluyormuş. O karbonatlı sudan bahsetmişti. Ancak ağzına bir defa sokup değdirince o bezi tekrar aynı suya batırma dedi. Ayrıca yeni bezle devam et koparıp koparıp dedi. Aklınızda olsun.

Bebişler sırt üstü yatıyorlar hep videolarda fotolar görüyorum. Başını yana çeviriyolar. Başka nasıl yatırmak gerek ki zaten?

Bununla ilgili ne kadar farklı bilgi var, sırt üstü yatır, yan yatır, yüzükoyun yatır hangisini yapacağız
Canım dünya sağlık örgütününde en son onayladığı şey sırt üstü yatırmakmış ama ben dediğin gibi kusma vs. Durumundan dolayı ikna olanadım. Arada yan arada kontrolle sırt üstü yatırırım sanırım.
Karın üstü geçirdiği zaman çok kıymetli dedi eğitimcimiz. 2-3 haftalıkken başlananilir. Emzirme yastığı kullanılabilir. Önüne bi şeyler koyup dikkatini çekicez. Emekleme konusunda da yardımcı olur bu. 1-2 dakika ile başlanıp Artırılacak süre.

Evet canım gazlı bezler kullanılabilir öok mantıklı. Olur ağız mendili kullanacak olan olursa, her seferinde farklı yerini batıracak suya. Ve ince tülbent gibi olanlardan tercşh edilmeli. Gazlıbez bende bulundururayım evde çok mantıklı geldi.
ay ben başını yan çevirmeyi düşünemedim ya eğitime gittiğim son gün tansiyonum yüksekti, aklım biraz orda takılı kalmıştı.

Eski küçük rahim bölgesi dediğin göbeğin alt kısmı ve ağrı dediğin böyle vücudunun bir yerini bir yere çarptıktan sonra birkaç gün çektiğin bir tip ağrıysa bana da dün olmaya başladı. Çocuktan dayak yedimden başka türlü açıklayamıyorum, bilen beri gelsin.

Eline sağlık canım, bildiğimiz pekişiyor bilmediğimizi öğreniyoruz sayende

Günaydın kızlarşeker yüklemesi yaptırdım 5 dk içinde onu içmek çok zor geldi bana midem bulanıyo içerde tutmaya çalışıyorum her şeyi daha 2 saat beklicem bakalım inşallah iyi çıkar sonucum. doktor günlük 3 lt su iç dedi gün yetmiyo 3 lt suyu içmeye. Bebeğin suyu normalmiş ama biraz daha arttılarım su içişini ve havuç yiyelim dedi

Düşünme düşünme düşündükçe daha çok bulanıyor bebeğin eksiği neler var, onları düşün liste miste yap oyalan hadi inşallah güzel çıkar sonucun

Normal doğum isteyen arkadaşlarım biraz karışık not almışım ama. Umarım işinize yarar.

Doğumda hormonlar
oksitosin:
aşk hormonu, sadakat hormonu
utangaç,
doğumdaki mahrem alan önemli, güvende hissetmek önemli
duygu düşünce ve çevreden çok etkileniyor
motivasyon kaçırcak insanlar doğumda gelmesin
doğru eş desteği ve motivasyon önemli
seks sırasında ve doğum sonrasında artar
emzirmede de etkin süt salınımı açısından pozitif düşünmek gerekiyor.

melatonin:
gece salınan hormon, sakin olmamızı sağlayan, uykuya geçişi kolaylaştıran hormon
karanlık ve loş ortam pozitif etkiler
oksitosinin etkisini artırır. Doğum odamızı daha loş ışıklı hale getirebiliriz.

endorfin:
doğal ağrı kesici hormon
salgılandığında gevşeme, rahatlama, uyuklama hali
eşlerin desteği, masaj,hareket
nazik bir hormon. nazik hareketler ve masaj
İyi gelir.

adrenalin:
savunma hormonu, savaş ya da kaç
ya da donmuş gibi yap
hırçın ve yıkıcı
tehlike anımda enerji için salınır
doğum sonunda anneye enerji sağlar
adrenalini azaltmak için sakin ortamlar önemli
az kişiyle muhatap olmak, az şeyler izlemek, hoşumuza gitmeyen konulardan uzaklaşmak
doğum ağrısı sırasında istenmeyen bir hormon.
adrenalinin fazlası doğum korkusu olulturup sezaryene sürükleyebilir.
korku -gerginlik - ağrı döngüsü Yapıyormuş.

ahududu çayı - 7 adet hurma: 37 hafta sonrası normal doğum için tüketilebilirmiş

Ben de şeker için son kanı vermeyi bekliyorum midem kalk gidelim diyor

Düşünme düşünme düşündükçe daha çok bulanıyor bebeğin eksiği neler var, onları düşün liste miste yap oyalan hadi inşallah güzel çıkar sonucun
Online Alışveriş yapayım bebeğe dikkatim dağılsın eksikleri sipariş ediyim

Bende yaptırdım midem çok fena

Kızlar bende 2 gün önce
kanz xgo plus bebek arabası ve
Jolie roomie glide anne yanı beşik sipariş ettim. Bu nebek arabasını alan var mı e bebekte gittiğimde birebirde göremedim, katlandığında çok yer kaplamıyodur umarım

Bir türlü karar veremedim, Kanz Kenya modeli vardı aslında güzeldi ama yine de karar bermedim bir de Chicco mysa var ona da bakmıştım, en son pes ettim herhalde alamayacağım ben araba dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…