- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Ya evet diğer bir arkadşaım da göz damlası al dedi de neye göre alınıyo o damla adı ne bilmiyorum. Kısa süre sonra çapaklanmaya başlıyor sıkıntı yaratıyor bebekte önlemiş olursun falan demişti.evet tabi. Göz bakımı da var mesela, göz yaşı kanalları kapalı doğuyormuş bebişlerimiz göz için de uygulama anlattılar. kulak zarının etrafında bir oluşumla doğup, o oluşumları kulak dışına attığında temizlememiz gerekiyormuş.
Heh aynen öyle ara ara oluyordu bugün kendini daha net hissettirdi.Eski küçük rahim bölgesi dediğin göbeğin alt kısmı ve ağrı dediğin böyle vücudunun bir yerini bir yere çarptıktan sonra birkaç gün çektiğin bir tip ağrıysa bana da dün olmaya başladı. Çocuktan dayak yedimden başka türlü açıklayamıyorum, bilen beri gelsin.
Ara da benimde oluyor canım değişik yerlerde İNŞALLAH sıkıntı yoktur hiçbirimizde ama rahim genişliyor bebek büyüyor bu sebeplerlede olabilir genede doktoruna danış sen canım bende ALLAH Nasip ederse gidince sorucam ama sanki en son gittiğimde doktor vajinada rahimde hafif olabilir demişti ama net hatırlamadımdan bişey diemiyorum İNŞALLAH sağlıkla ilerleriz cümletenKızlar günaydın, benim ara ara rahim bölgemde (eski küçük rahim bölgesinde yani) ağrı oluşuyor sancı değil bildiğiniz ağrı, geçen hafta idrar tahlili falan verdim herşey iyiydi, sizce neden oluyordur ya da yaşayan var mı
24+5 de gittim en son 882 gram 33 cm çıkmıştı şuan 26+4 ne kadar oldu bilmiyorumHanimlar suan kacinci haftalardasiniz ve bebeginizin kilosu ne kadar acaba ?
Aminnn İNŞALLAH canım sağlıkla tertemiz çıkarBunu da atlatacağız bu da biticekinşallah iyi çıkar sonuçlar
Göz bakımı: Kaynatılmış soğutulmuş suya pamuk batırılıp fazla suyu alınıp gözün dış kenarından içe doğru silip burun kenarına kadar indir. Tam tersi yönde de yeni pamukla yapılacak.Ya evet diğer bir arkadşaım da göz damlası al dedi de neye göre alınıyo o damla adı ne bilmiyorum. Kısa süre sonra çapaklanmaya başlıyor sıkıntı yaratıyor bebekte önlemiş olursun falan demişti.
Kulağından ne atılıyormuş onu tam anlamadım ilk senden duyuyorum.
Artık doktoruma da gitmeye sormaya utanıyorum o kadar rahatsız ettim ki, bıkmıştır bendenAra da benimde oluyor canım değişik yerlerde İNŞALLAH sıkıntı yoktur hiçbirimizde ama rahim genişliyor bebek büyüyor bu sebeplerlede olabilir genede doktoruna danış sen canım bende ALLAH Nasip ederse gidince sorucam ama sanki en son gittiğimde doktor vajinada rahimde hafif olabilir demişti ama net hatırlamadımdan bişey diemiyorum İNŞALLAH sağlıkla ilerleriz cümleten
Benim bebisin boyu kac cm hic soramadim ya24+5 de gittim en son 882 gram 33 cm çıkmıştı şuan 26+4 ne kadar oldu bilmiyorum
28+2 deyim şimdi. Enson 26+6 ya da 27 idi gittiğimde. 1000 gram 35 cm olmuştu miniğimHanimlar suan kacinci haftalardasiniz ve bebeginizin kilosu ne kadar acaba ?
Ultrason kağıdımda fl idi sanırım femur ölçüsü yazıyor. Onu 7 ile çarpıp hesaplıyorlar diye biliyorumBenim bebisin boyu kac cm hic soramadim ya
Harika valla benim bebegim zayifmi yaUltrason kağıdımda fl idi sanırım femur ölçüsü yazıyor. Onu 7 ile çarpıp hesaplıyorlar diye biliyorum
Arada bende öylee düşümüyorum ama bizz kendimizi kasmamalıyız sonuçta doktor canım ona gidiyoruz bilmediklerimizi sorarak hem bebeği hemde kendimizi rahatlatmalıyız doktorlarda psikoloji eğitimi alıyorlar mesela bizii anlamalılar çekinme bence bende birşey sorarken çekinsemde sormak mecburiyetindeyim ve oda benii kabul edipp takip ediyor cevabı bizii rahatlatmalıArtık doktoruma da gitmeye sormaya utanıyorum o kadar rahatsız ettim ki, bıkmıştır benden
Ben 26+2 deyim kilosu 1025 grHanimlar suan kacinci haftalardasiniz ve bebeginizin kilosu ne kadar acaba ?
Hayır canım, 2 hafta var ölçümlerin arasında bence çok normal. Zaten ekstrem bir durum olsa doktorun uyarır. Düşün 2500-4500 gram arasında doğan bebekler normal doğum ağırlığında sayılıyo. Uçurumlar olmadığı sürece, doktorun uyarmadığı sürece korkacak bir şey olduğunu sanmıyorum içini ferah tutHarika valla benim bebegim zayifmi ya29 haftada 1395 gram cikti
Bende bir doktoru izlemiştim o da gazlı bezi tavsiye ediyordu. Birde sadece bebeğin ağzını ve memeyi silmek yeterli olmuyormuş emziği biberonu ara ara da bebeğin ağzına koyduğu herşeyi bu mantarlardan arındırmak gerekiyormuşPamukçuk çok önemli kızlar, ilk önce ben nasıl yaparım diye korkuyor insan ama yapmazsanız emmemeye başlıyor meme reddi yapıyor hatta beslenme reddi. Gazlı bezin kalınlığı nasıl olur bilmiyorum ama en güzeli hacı teyzelerin taktığı tülbent, ben onu dörde böldüm her noktasını bi kere batırıp sildim içimin eriyip bittiği anlardan biriydi ama komik de oluyorlar videoya da çekmiştik birini hsjsj.
Kullanılıyorsa tabii onlar da temizlenecekBende bir doktoru izlemiştim o da gazlı bezi tavsiye ediyordu. Birde sadece bebeğin ağzını ve memeyi silmek yeterli olmuyormuş emziği biberonu ara ara da bebeğin ağzına koyduğu herşeyi bu mantarlardan arındırmak gerekiyormuş
Benimki de 28+1 de 1280 küsur çıkmıştı gayet iyi demişti doktorum bir sorun görmemişti bende üzülmüştüm ama zaten 29-30 dan sonra bebek düzenli kilo almaya başlıyormuş haftasıyla uyumlu olsun yeter canımHarika valla benim bebegim zayifmi ya29 haftada 1395 gram cikti
Masallah masallahBen 26+2 deyim kilosu 1025 gr
Biliyorum da ne biliyim doktor aslinda tombis dogacak dedi ama neye gore dedi anlamadim bacak boyu uzun dedi sadece ama bacak boyunuda soylemedi shsjHayır canım, 2 hafta var ölçümlerin arasında bence çok normal. Zaten ekstrem bir durum olsa doktorun uyarır. Düşün 2500-4500 gram arasında doğan bebekler normal doğum ağırlığında sayılıyo. Uçurumlar olmadığı sürece, doktorun uyarmadığı sürece korkacak bir şey olduğunu sanmıyorum içini ferah tut
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?