Bende artık günde 10 defa falan oluyor o derece. Kaç aydır olduğu için doktora bebek hareketi dedi. Zaten kontrolde de oldu, detaylıda sordum falan. Korkulcak bir şey değil. Benim bebeğim yukarıda, hala göbek deliğimin orada ve dönmedi, kafası da sağda. Hemen toplanıyor sağ kaburgamın altına, göbek deliğimin oraya.Bende 2 aydır var o hiç merak etmebir tarafta benim de hep sağ dağ oluyor artık. Sancı bütün karında, bu tek bölgede birkaç dakika.
Ben daha hareketlerini hissetmezken 3 aylıkken falan başladı bu. Hep ama hep sol tarafımda toplanıyodu. Ama çok korunaklı yerleri ya. Eminim hiçbir şey olmamıştır, olmazBu sabah karnımın sağ tarafına bir acı girdi, kramp gibi ama kısa süreli. Ben de sülalesi rahat bir öküz olduğum için öte tarafıma dönmedim ve sağ tarafıma yatıp geviş getirmeye devam ettim. Kalkmaya yakın bir baktım çocuk sağa toplanmış, karnımın sağ tarafı yüksekte duruyo. Ay ben bir üzül bir üzül. İlk defa bir yerde toplandığını gördüm çocuğumun, çok kötü hissettim ya. Gittim bir de üstüne yatmaya devam ettimbu bir tarafa toplanmalar normal olsa gerek artık bu haftalarda ama yine de sormak istedim, normal di mi? Sancı böyle bir şey değil yani, çocuk toppik olmuş bir yanda di mi?
Benzer şeyi yaşamışız sabah canım ama su içerisinde oldukları için ben şahsen çok sallamıyorum…. Yani su içerisinde her türlü boşlukta oluyorlar mantığım var. Ya dün doktora gidince bebek sağ tarafa plesantanın arkasına girmiş uyuyordu, doktor baya dürtükledi, salladı, vurdu…. İçimden diyorum ki eeeee biz abartıyoruz o zaman çocuk banamısın demiyor bide totosunu döndü çokta tın dermiş gibi.Bu sabah karnımın sağ tarafına bir acı girdi, kramp gibi ama kısa süreli. Ben de sülalesi rahat bir öküz olduğum için öte tarafıma dönmedim ve sağ tarafıma yatıp geviş getirmeye devam ettim. Kalkmaya yakın bir baktım çocuk sağa toplanmış, karnımın sağ tarafı yüksekte duruyo. Ay ben bir üzül bir üzül. İlk defa bir yerde toplandığını gördüm çocuğumun, çok kötü hissettim ya. Gittim bir de üstüne yatmaya devam ettimbu bir tarafa toplanmalar normal olsa gerek artık bu haftalarda ama yine de sormak istedim, normal di mi? Sancı böyle bir şey değil yani, çocuk toppik olmuş bir yanda di mi?
Yok kız sancı öyle bişey değil o daha tuhaf daha değişik bişey yaşayınca ayırt edebiliyorsun. O senin bebenin rahatlığından kaynaklanıyorBu sabah karnımın sağ tarafına bir acı girdi, kramp gibi ama kısa süreli. Ben de sülalesi rahat bir öküz olduğum için öte tarafıma dönmedim ve sağ tarafıma yatıp geviş getirmeye devam ettim. Kalkmaya yakın bir baktım çocuk sağa toplanmış, karnımın sağ tarafı yüksekte duruyo. Ay ben bir üzül bir üzül. İlk defa bir yerde toplandığını gördüm çocuğumun, çok kötü hissettim ya. Gittim bir de üstüne yatmaya devam ettimbu bir tarafa toplanmalar normal olsa gerek artık bu haftalarda ama yine de sormak istedim, normal di mi? Sancı böyle bir şey değil yani, çocuk toppik olmuş bir yanda di mi?
Vicks benim vazgeçilmezim ya, midem bulansa karnım Ağrısa üşütsem burnum tıkansa hemen kullanıyorum kokusu bile rahatlatıyor beniÇok geçmiş olsun. Maalesef doktor bana vermedi o burun spreyinden. Mahvetmişti beni de tıkanıklık. En doğal ve güzeli 1 lt su içerisine 1 çay kaşığı karbonat 2 çay kaşığı tuz ekle, iyice çalkala ve burnuna çekip temizle günde 3 defa.
Nemlendirici almıştım bebek için onun da faydasını gördüm gece yatarken açıyordum daha iyi nefes alabiliyordum tıkanıklığa iyi geliyordu. Varsa kullanabilirsin.
Viks kullanmamızda sorun yokmuş. Minicik burnumun önüne sürüyordum nefesimi açsın diye.
Son olarak da buhar iyi geliyordu. Banyodan sonra burunlarım açılıyordu ve her gün banyo yapamadığım için ben de ocakta eski bir çaydanlığa su koydum, kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı viks ekledim. Onun buharını solumak çooook iyi gelmişti. Küçüklüğümden beri yapar annem buharı.
Bende bayadır oluyor, meraklanma sen. maşallah benim oğluş sağa toplanıyor, sola toplanıyor, göbeğimin oraya toplanıyor yetmiyor mideme doğru çıkıyor, devri alem yapıyor içerdeBu sabah karnımın sağ tarafına bir acı girdi, kramp gibi ama kısa süreli. Ben de sülalesi rahat bir öküz olduğum için öte tarafıma dönmedim ve sağ tarafıma yatıp geviş getirmeye devam ettim. Kalkmaya yakın bir baktım çocuk sağa toplanmış, karnımın sağ tarafı yüksekte duruyo. Ay ben bir üzül bir üzül. İlk defa bir yerde toplandığını gördüm çocuğumun, çok kötü hissettim ya. Gittim bir de üstüne yatmaya devam ettimbu bir tarafa toplanmalar normal olsa gerek artık bu haftalarda ama yine de sormak istedim, normal di mi? Sancı böyle bir şey değil yani, çocuk toppik olmuş bir yanda di mi?
çok teşekkür ederim :)
ALLAH acill Şifalar versin canım pekmez tereyağ az miktarr çay kaşığı ile tereyağ bir yemek kaşığı pekmez ve limonu kaynat içoysa şuan iyi gelecek en iyi şey otrivinedibenimde normalde de burnum hep tıkalı kemik eğriliğinden dolayı şuan hepten gitti doktoruma yazdım da o da geç dönüyo bekliyorum
İşimiz bu canım gönder gelsinay hepinizi alıntılayıp sayfayı kalabalıklaştırmıyim dedim, teşekkürler nisan anneleri bir evhamı daha henüz oluşma aşamasındayken başarıyla savuşturdunuz
Geçmiş olsun canım, benim eşimin burnu tıkanmıştı ben de ona otrivine almıştım, ecz sordum ben de kullanabilir miyim siz kullanmayın demiştiGünaydın , 3 gündür ağır grip geçiriyorum ilaç almamak için direndim ama burun tıkanıklığı artık mahvetti beni aranızda bu dönemde otrivine kullanan var mı acaba almayı düşünüyorum ama sanırım önerilmiyor hamilelikte sabaha kadar uyuyamadım nefes alamıyorum çalışıyorum şimdi de işteyim bittim valla burun tıkanıklığı + baş ağrısı
Aile hekiminde randevum vardı bu sabah. Benim ebe gerçekten saftirik. Sana tetanoz yapmamışız hala dedi. Dedim vurdunuz ya 2. yi de bugün yapacaktınız. Aaaaa diyo.
Bebemin kalbini zaten dün dinlemiştik ama bugün kendi de dinlemek istedi. İlk kez ebe dinlemiş oldu. Bildiğin oyuncak gibi bir alet ile dinledi.
Son kez 21 Mart tarihinde gidecekmişim öyle dedi. O gün sana emzirme eğitimi vs de vercem dedi. Eyle işte.
Gitmişken genel bir kan da verdim. Değerlerime baktırayım dedim baya olmuştu en son 6-7 hafta önce baktırmıştım. Pazartesi'ye çıkarmış sonuçlarım. Çıkınca gösteririm doktora whatsapptan.
Benim kendi doktorum da saftirik. Dün dedim bana hala demir hapı vermediniz gerek yok mu? Aaa hemen verelim önemli o dedi. fghjklmöşç
Arkadaş ben söylemem hatırlatmam mı gerekiyo bunları. Enteresanlar. Bir sonraki gidişte farklı vitamin de verecekmiş bakalım.
Gerçekten mi deneyeceğim akşam eve gidince mutlaka çok teşekkür ederimALLAH acill Şifalar versin canım pekmez tereyağ az miktarr çay kaşığı ile tereyağ bir yemek kaşığı pekmez ve limonu kaynat iç
Elmaa limon karabiber kaynat içç burunlarını genizlerini bir bardak dahii 2 3 günnde boşaltır Peçete yetiştiremezsin canımm banaa iyi gelmişti Şifaa niyetine
Teşekkür ederimm yaa heryerde kullanılmaz diyor ben doktoruma mesaj attım sabah kullanabilirsin demişGeçmiş olsun canım, benim eşimin burnu tıkanmıştı ben de ona otrivine almıştım, ecz sordum ben de kullanabilir miyim siz kullanmayın demişti
Teşekkür ederimm yaa heryerde kullanılmaz diyor ben doktoruma mesaj attım sabah kullanabilirsin demişama kullanmayım nolur nolmaz güvenemedim valla
Kendi resmi sitesinde hamileler icin uygun değildir yazıyor. Ben kullanmıyorum, nane yağını viks gibi kullanmak bana yetiyorTeşekkür ederimm yaa heryerde kullanılmaz diyor ben doktoruma mesaj attım sabah kullanabilirsin demişama kullanmayım nolur nolmaz güvenemedim valla
Ben de bu ara cok yogunum ve az hıssedıyorum korkmaya basladım yprgunluktan galıbaHareket halindeysen o hareket etsede hissetmiyormuşsun canım. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum biiznillah
Biz de baya yogunlastık işte benım de hissettigim hareketler azaldı ypgunluktandır ınsallahTünaydın güzel anneler. Bu hafta işte yalnızdım. Bu gün ekstra yoğundu. Daha şimdi kendimle kalıp azıcık dinlenme fırsatı buldum. Kızçem hiç hareket etmedi sabahtan beri tedirgin oldum. Kaç saat hareket etmezse korkmamız gerekiyor. Şimdi biraz dinlenirken kendimi dinleyip, biraz onu dürtüklüycem meraktan.
Ben ilaç hic kullanmadım daha kullanmayız ınsallahKızlar hiçbir hamile "tamam ilacın hamilelere uygun olup olmadığını benim üstümde deneyebilirsiniz" demediği için açıkça zararlı olabilecek madde içermeyen ilaçlar hariç iyi mi kötü mü bilmenin imkani yok. Yeterli denek yok yani. O yüzden fikir birliği oluşmuş ilaçlar haricinde ben hiçbir ilacı kullanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?